X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja ja leciałam samolotem w 4 tygodniu ciąży. Lekarz kazał mi tylko brać luteinę przez ten czas do powrotu 2x1 tak na wszelki wypadek i wszystko jest ok :) to tylko kilka godzin lotu więc nie ma czym się stresować, tym bardziej że powrót masz po 4 tygodniach to zdążysz odpocząć. A jeszcze mi powiedział na wizycie przed wylotem że jak maleństwo zagnieździło się w macicy to nic na pewno się nie stanie (pechowo tak nie było bo ledwo było widać pęcherzyk) a i tak wszystko rozwija się prawidłowo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2014, 21:37

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje za zaproszenie :)
    Wg. mnie wszedzie pełno jest Nikoli, Wiktori i Lilian i Nadi
    Maja już nie jest aż tak częstym imieniem :)

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój lot bedzie trwal tylko 1,5 godz

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatrycjaP wrote:
    dziekuje za zaproszenie :)
    Wg. mnie wszedzie pełno jest Nikoli, Wiktori i Lilian i Nadi
    Maja już nie jest aż tak częstym imieniem :)

co miejscowość to pewnie co innego jest modne.

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anglecia, mnie tez prosze dopisz do listy: 36 lat, tp. 16 luty
    Fajnie, ze nam sie tak grono powieksza...

na9fxa5.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę coraz nas więcej ;)
    Supeeer ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to się mówi w kupie raźniej :D:D
    Bedzie wiecej brzuszków i zdjeć usg do oglądania :)

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wieczór :)

od wczoraj i ja dołączyłam do ujrzanych dwóch kresek na teście :) w związku z tym,że dzisiaj wolne, to beta dopiero jutro i strasznie się boję!

mam pytanie, czy Wy też miałyście jakieś bóle na początku (5 tydzień) ? Miesiączkowe i takie skurcze kilkusekundowe po kilka razy dziennie? Albo ból brzucha przy dłuższym chodzeniu lub wstawaniu?

miłego wieczoru :)

sara_nar, słoneczna 85, Sewerynka lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam wszystkim zazdroszczę które już byłyście na USG, ja pierwsze USG będę miała dopiero w 12 tygodniu, nic nie wiem, czy ciąża prawidłowo zagnieżdżona czy nie, jak się rozwija, żadnych badań do 12 tygodnia. Ciąża zostawiona samej sobie. Mieszkam w Anglii, tu w pierwszym trymestrze ciąży oprócz lekarza rodzinnego nikogo się nie widzi, położna się dopiero skontaktuje około 12 tygodnia, i dopiero wtedy wizyta u gina. Możecie domyślać się z jakimi wypiekami czytam o waszych wizytach, z jakim niepokojem myślę o tym dziecku.
    Pozdrawiam dziewczyny

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Przedszkolanka. Ja tez odkrylam ciaze w 5 tyg. i tak mnie bolal brzuch, ze juz myslalam, ze zaraz dostane miesiaczke. Dzisiaj juz lepiej - ok polowa 6 tygodnia, ale przez pare dni bolal/rwal mnie brzuch, w pon i wtorek takze lewy jajnik, wiec naczytalam sie mnostwo stron na necie i jezeli nie ma plamienia/krwawienie to jest to calkiem normalne.
    Wiadomo, ze na poczatku ciazy - moja pierwsza, wszystko nas dziwi i zastanawia, i chcemy zeby bylo dobrze, mam nadzieje, ze tak bedzie.
    Od wczoraj skolei mam takie malutkie mdlosci, az mi sie smiac najpierw chcialo, tak mi sie jakos w brzuchu zakreci i jesc sie odechciewa.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, ja tez musze czekac az do mnie zadzwonia co moze byc miedzy 10-12tyg aby sie umowic z polozna, troche mnie to martwi, mieszkam w Szkocji. Sprawdzalam i mozna robic prywatne USG, najtaniej £39, ale to chyba takie jesli chcesz mniec pierwsze zjecie. Juz tez nie wiem co najlepiej zoribc, a do Pl lece w II polowie lipca dopier...

Penelope lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Carola, dopiero położna umówi chyba na USG z ginem. Właśnie sprawdziłam prywatne przychodnie polskie i koszt USG £60 + wizyta £50. Poszukam jeszcze w przychodniach angielskich. Jedyne co robię to biorę kwas foliowy. Denerwuje mnie to, wiesz jak jest jak się nic nie wie i szuka w internecie, dziś sobie wynalazłam że mogę nie wiedzieć i być w ciąży pozamacicznej. Mam jeszcze 5 tygodni czekać by cokolwiek wiedzieć? jestem w stresie. Wizytę pierwszą z lekarzem rodzinnym mam 26 czerwca. NIc nie potwierdzone. Ciąża potwierdzona trzema testami ciążowymi, brakiem menstruacji, powiększonym biustem, lekkim odczuciem pobolewania w dole brzucha, mdłościami od tygodnia.
    Jak lekarz GP potwierdził Twoją ciążę, jakie badanie wykonał?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2014, 22:41

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko gratuluję :) miło Cię tu widzieć.
    Straciłam pracę, we wtorek się dowiedziałam, szkoda gadać. Wczoraj byliśmy u teściów na noc, dopadła mnie bieguna, szok. Mdłości okropne, nawet teraz. Z M. się pokłóciłam, aj do dupy z tym wszystim.
    Dobrej nocy.

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki dla nowych mamusiek ;)

Penelope lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poszlam do GP i dostalam wizyte na drugi dzien bo powiedzilam, ze to emergency. Sama jej powiedzilam, ze jestem w ciazy na podstawie wlasnych testow a ona nic nie chciala sprawdzac, i w zasadzie nic ciekawego mi nie powiedziala, tylko dostalam forme do wypisania na spotkanie z polozna - midwife, ktora ma poprowadzic ciaze i jej sie mam o wszystko zapytac, takze o jakies badania i np teraczyce. Tylko tez musze czekac az zadzwoni do mnie aby sie umowic nawet do 12 tyg. wiec naprawde nie brzmi to fajnie. GP odpowiedziala tylko na pare moich pytan np o tarczyce i dala mi skierowanie do laboratorium, szczesliwie udalo mi sie dsotac juz na jutro, a zazwyczaj trzeba dluzej czekac. Ostatnio bolal mnie lewy jajnik i juz tez pomyslalam o tej ciazy pozamacicznej i zeby to sprawdzic jak najszybciej, dlatego zastanawiam sie nad prywatnym USG. Na szczescie brzuszek i janik od dwoch dni juz nie daja sie tak weznaki, wiec sie uspokoilam.
    Co moge doradzic to idz do przechodni GP, powiedz ze jestes w ciazy i zobaczysz czy powiedza abys czekala na GP czy moze dadza ci forme do wypisania na sptkanie w plozna, ktora ma prowadzic ciaze. U mnie to dwa jakby odrebne dzialy, GP w sumie umywa rece, wzieli moj druk tylko i powiedzieli, ze odezwa sie do mnie wlansie z tej 'sekcji' poloznych itd

na9fxa5.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak umawiałam wizytę to powiedziałam że jestem w 5 tygodniu ciąży, na co recepcjonistka że najbliższy wolny termin wizyty z GP na 26 czerwca, nawet nie z moją GP bo ta dopiero dostępna 6 lipca, umówiłam się z pierwszą wolną. Zastanawiam się czy nie zadzwonić jutro i wbić się na jakąś godzinę, ale co to da, i tak z położną nie spotkam się do tego 12 tygodnia. A co mi GP powie? NIc. Chyba niestety trzeba czekać... Dzięki

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    Przedszkolanko gratuluję :) miło Cię tu widzieć.
    Straciłam pracę, we wtorek się dowiedziałam, szkoda gadać. Wczoraj byliśmy u teściów na noc, dopadła mnie bieguna, szok. Mdłości okropne, nawet teraz. Z M. się pokłóciłam, aj do dupy z tym wszystim.
    Dobrej nocy.

Sara bedac w ciazy jestes chroniona i pracodawca nie moze Cie zwolnic! Nawet jesli dostalbys wypowiedzenie to pokazujesz zaswiadczenie od lekarza ze jestes w ciazy i wypowiedzenie musza cofnac!
    Takie male wtracenie z mojej strony ;)

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, zawsze jeszcze mozesz sprobowac zadzwonic i zapytanc o to spotkanie emergency - jezeli tez takie maja, i powiedziec, ze np jajnik cie boli. Zapytaj tez co z ta midwife i czy to od nich ja dostaniesz czy moze z innego dzialu, i czy cos juz mozesz zrobic?
    Sprobowac mozesz, tym bardziej ze czasem ludzie rezygnuja o moze zwolni sie miejsce, no ale wiem po sobie ze czasem trzeba sie naczekac na spotkanie

na9fxa5.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc mamusie:-)

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!!!! Czekam na wyniki bety, potem zdecydują o usg... Trzymajcie proszę mocno kciuki za moją maluchną ale juz ukochaną Kruszynkę!!! Po 9 obchód....tak strasznie się boję....

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ