X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja ja leciałam samolotem w 4 tygodniu ciąży. Lekarz kazał mi tylko brać luteinę przez ten czas do powrotu 2x1 tak na wszelki wypadek i wszystko jest ok :) to tylko kilka godzin lotu więc nie ma czym się stresować, tym bardziej że powrót masz po 4 tygodniach to zdążysz odpocząć. A jeszcze mi powiedział na wizycie przed wylotem że jak maleństwo zagnieździło się w macicy to nic na pewno się nie stanie (pechowo tak nie było bo ledwo było widać pęcherzyk) a i tak wszystko rozwija się prawidłowo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2014, 21:37

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje za zaproszenie :)
    Wg. mnie wszedzie pełno jest Nikoli, Wiktori i Lilian i Nadi
    Maja już nie jest aż tak częstym imieniem :)

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój lot bedzie trwal tylko 1,5 godz

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatrycjaP wrote:
    dziekuje za zaproszenie :)
    Wg. mnie wszedzie pełno jest Nikoli, Wiktori i Lilian i Nadi
    Maja już nie jest aż tak częstym imieniem :)

co miejscowość to pewnie co innego jest modne.

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anglecia, mnie tez prosze dopisz do listy: 36 lat, tp. 16 luty
    Fajnie, ze nam sie tak grono powieksza...

na9fxa5.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę coraz nas więcej ;)
    Supeeer ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to się mówi w kupie raźniej :D:D
    Bedzie wiecej brzuszków i zdjeć usg do oglądania :)

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wieczór :)

od wczoraj i ja dołączyłam do ujrzanych dwóch kresek na teście :) w związku z tym,że dzisiaj wolne, to beta dopiero jutro i strasznie się boję!

mam pytanie, czy Wy też miałyście jakieś bóle na początku (5 tydzień) ? Miesiączkowe i takie skurcze kilkusekundowe po kilka razy dziennie? Albo ból brzucha przy dłuższym chodzeniu lub wstawaniu?

miłego wieczoru :)

sara_nar, słoneczna 85, Sewerynka lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam wszystkim zazdroszczę które już byłyście na USG, ja pierwsze USG będę miała dopiero w 12 tygodniu, nic nie wiem, czy ciąża prawidłowo zagnieżdżona czy nie, jak się rozwija, żadnych badań do 12 tygodnia. Ciąża zostawiona samej sobie. Mieszkam w Anglii, tu w pierwszym trymestrze ciąży oprócz lekarza rodzinnego nikogo się nie widzi, położna się dopiero skontaktuje około 12 tygodnia, i dopiero wtedy wizyta u gina. Możecie domyślać się z jakimi wypiekami czytam o waszych wizytach, z jakim niepokojem myślę o tym dziecku.
    Pozdrawiam dziewczyny

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Przedszkolanka. Ja tez odkrylam ciaze w 5 tyg. i tak mnie bolal brzuch, ze juz myslalam, ze zaraz dostane miesiaczke. Dzisiaj juz lepiej - ok polowa 6 tygodnia, ale przez pare dni bolal/rwal mnie brzuch, w pon i wtorek takze lewy jajnik, wiec naczytalam sie mnostwo stron na necie i jezeli nie ma plamienia/krwawienie to jest to calkiem normalne.
    Wiadomo, ze na poczatku ciazy - moja pierwsza, wszystko nas dziwi i zastanawia, i chcemy zeby bylo dobrze, mam nadzieje, ze tak bedzie.
    Od wczoraj skolei mam takie malutkie mdlosci, az mi sie smiac najpierw chcialo, tak mi sie jakos w brzuchu zakreci i jesc sie odechciewa.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, ja tez musze czekac az do mnie zadzwonia co moze byc miedzy 10-12tyg aby sie umowic z polozna, troche mnie to martwi, mieszkam w Szkocji. Sprawdzalam i mozna robic prywatne USG, najtaniej £39, ale to chyba takie jesli chcesz mniec pierwsze zjecie. Juz tez nie wiem co najlepiej zoribc, a do Pl lece w II polowie lipca dopier...

Penelope lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Carola, dopiero położna umówi chyba na USG z ginem. Właśnie sprawdziłam prywatne przychodnie polskie i koszt USG £60 + wizyta £50. Poszukam jeszcze w przychodniach angielskich. Jedyne co robię to biorę kwas foliowy. Denerwuje mnie to, wiesz jak jest jak się nic nie wie i szuka w internecie, dziś sobie wynalazłam że mogę nie wiedzieć i być w ciąży pozamacicznej. Mam jeszcze 5 tygodni czekać by cokolwiek wiedzieć? jestem w stresie. Wizytę pierwszą z lekarzem rodzinnym mam 26 czerwca. NIc nie potwierdzone. Ciąża potwierdzona trzema testami ciążowymi, brakiem menstruacji, powiększonym biustem, lekkim odczuciem pobolewania w dole brzucha, mdłościami od tygodnia.
    Jak lekarz GP potwierdził Twoją ciążę, jakie badanie wykonał?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2014, 22:41

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko gratuluję :) miło Cię tu widzieć.
    Straciłam pracę, we wtorek się dowiedziałam, szkoda gadać. Wczoraj byliśmy u teściów na noc, dopadła mnie bieguna, szok. Mdłości okropne, nawet teraz. Z M. się pokłóciłam, aj do dupy z tym wszystim.
    Dobrej nocy.

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki dla nowych mamusiek ;)

Penelope lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poszlam do GP i dostalam wizyte na drugi dzien bo powiedzilam, ze to emergency. Sama jej powiedzilam, ze jestem w ciazy na podstawie wlasnych testow a ona nic nie chciala sprawdzac, i w zasadzie nic ciekawego mi nie powiedziala, tylko dostalam forme do wypisania na spotkanie z polozna - midwife, ktora ma poprowadzic ciaze i jej sie mam o wszystko zapytac, takze o jakies badania i np teraczyce. Tylko tez musze czekac az zadzwoni do mnie aby sie umowic nawet do 12 tyg. wiec naprawde nie brzmi to fajnie. GP odpowiedziala tylko na pare moich pytan np o tarczyce i dala mi skierowanie do laboratorium, szczesliwie udalo mi sie dsotac juz na jutro, a zazwyczaj trzeba dluzej czekac. Ostatnio bolal mnie lewy jajnik i juz tez pomyslalam o tej ciazy pozamacicznej i zeby to sprawdzic jak najszybciej, dlatego zastanawiam sie nad prywatnym USG. Na szczescie brzuszek i janik od dwoch dni juz nie daja sie tak weznaki, wiec sie uspokoilam.
    Co moge doradzic to idz do przechodni GP, powiedz ze jestes w ciazy i zobaczysz czy powiedza abys czekala na GP czy moze dadza ci forme do wypisania na sptkanie w plozna, ktora ma prowadzic ciaze. U mnie to dwa jakby odrebne dzialy, GP w sumie umywa rece, wzieli moj druk tylko i powiedzieli, ze odezwa sie do mnie wlansie z tej 'sekcji' poloznych itd

na9fxa5.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak umawiałam wizytę to powiedziałam że jestem w 5 tygodniu ciąży, na co recepcjonistka że najbliższy wolny termin wizyty z GP na 26 czerwca, nawet nie z moją GP bo ta dopiero dostępna 6 lipca, umówiłam się z pierwszą wolną. Zastanawiam się czy nie zadzwonić jutro i wbić się na jakąś godzinę, ale co to da, i tak z położną nie spotkam się do tego 12 tygodnia. A co mi GP powie? NIc. Chyba niestety trzeba czekać... Dzięki

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    Przedszkolanko gratuluję :) miło Cię tu widzieć.
    Straciłam pracę, we wtorek się dowiedziałam, szkoda gadać. Wczoraj byliśmy u teściów na noc, dopadła mnie bieguna, szok. Mdłości okropne, nawet teraz. Z M. się pokłóciłam, aj do dupy z tym wszystim.
    Dobrej nocy.

Sara bedac w ciazy jestes chroniona i pracodawca nie moze Cie zwolnic! Nawet jesli dostalbys wypowiedzenie to pokazujesz zaswiadczenie od lekarza ze jestes w ciazy i wypowiedzenie musza cofnac!
    Takie male wtracenie z mojej strony ;)

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, zawsze jeszcze mozesz sprobowac zadzwonic i zapytanc o to spotkanie emergency - jezeli tez takie maja, i powiedziec, ze np jajnik cie boli. Zapytaj tez co z ta midwife i czy to od nich ja dostaniesz czy moze z innego dzialu, i czy cos juz mozesz zrobic?
    Sprobowac mozesz, tym bardziej ze czasem ludzie rezygnuja o moze zwolni sie miejsce, no ale wiem po sobie ze czasem trzeba sie naczekac na spotkanie

na9fxa5.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc mamusie:-)

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!!!! Czekam na wyniki bety, potem zdecydują o usg... Trzymajcie proszę mocno kciuki za moją maluchną ale juz ukochaną Kruszynkę!!! Po 9 obchód....tak strasznie się boję....

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ