X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Asia83 Koleżanka

Wysłany: 20 czerwca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serdecznie witam wszystkie nowe mamy:) im nas wiecej tym razniej
    Dora bardzo mocno trzymam kciuki za przyrost bety musi byc dobrze.
    W Łodzi dzis paskudnie zimno cimno i pada wiec pogoda nie nastraja optymistycznie a ja zaczynam sie znowu nakrecac dziewczyny czy was caly czas z takim samym nasileniem bola piersi???
    Bo moje jakos tak od kilku dni przestaly sa wieksze ale nie bola i nie powiem martwi mnie to jest mi niedobrze itd ale ten brak wrazliwosci piersi mnie niepokoi moze to dlatego ze stracilam moje malenstwo 2 lata temu w 11 tyg i teraz wszystko diagnozuje porownuje analizuje a kazda ciaza jest inna:)
    Aha to i ja sie przedstawie nowym mamusia Asia lat 30 niestety prawie 31 dwa lata staran po pierwszej stracie pozdrawiam wszystkie i wysylam duzo slonca w ten brzydki dzien

Fedra lubi tę wiadomość

Asia83gannyx8d6oetdlra.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dziś straszny dzień do tego na 14 do pracy a od 2 dni mamy jakieś spięcie z babcia (mieszkamy razem) .. Zamyka się w pokoju nie odzywa się.. Eh a ją niechce zaczynać bo moje hormony teraz sa straszne a nie mam ochoty się klucic.

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia83 nie przejmuj się, ja tez tak mam. Piersi mnie bolą mniej, ale są dalej wrażliwe na cokolwiek. Nie zamartwiaj się i nie porównuj. Każda ciąza jest inna ;)

Gusiaa a czym się zajmujesz jeśli można wiedzieć? Moja babcia tez obraza się czasami o byle co, ale na szczęście z nia nie mieszkam.

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Asia83 nie przejmuj się, ja tez tak mam. Piersi mnie bolą mniej, ale są dalej wrażliwe na cokolwiek. Nie zamartwiaj się i nie porównuj. Każda ciąza jest inna ;)

Gusiaa a czym się zajmujesz jeśli można wiedzieć? Moja babcia tez obraza się czasami o byle co, ale na szczęście z nia nie mieszkam.

Pracuje w sklepie i mam nadzieję po wizycie już dostać L4 bo to jednak fizyczna praca jest..

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja co do firmy to tu w zwiazku z wyzsza skladka zus nie ma innych wiekszych roznic, wyzsza skladka musi byc oplacana chyba przez 3 miesiace zanim pojdziesz na zwolnienie, ale w internecie sa artykuly na ten temat, nawet gdybys zalozyla firme wiedzac o ciazy to nikt Ci nic nie moze zrobic, teraz popularny jest "proceder" zakladania firm i zamykania ich tuz po porodzie ;)

PatrycjaP lubi tę wiadomość

• PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Patrycja co do firmy to tu w zwiazku z wyzsza skladka zus nie ma innych wiekszych roznic, wyzsza skladka musi byc oplacana chyba przez 3 miesiace zanim pojdziesz na zwolnienie, ale w internecie sa artykuly na ten temat, nawet gdybys zalozyla firme wiedzac o ciazy to nikt Ci nic nie moze zrobic, teraz popularny jest "proceder" zakladania firm i zamykania ich tuz po porodzie ;)

ŚWIETNIE :)) To mi polepszyłaś humor. Ja akurat mam zamiar nie zamykać firmy, byle tylko interes szedł :)

Camille87 lubi tę wiadomość

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • PaulinaS Nowa

Wysłany: 20 czerwca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witam,
    mój przewidywany termin porodu to 28-02-2015 r. :)
    Udało się za pierwszym podejściem. Byłam już u ginekologa jednakże jeszcze nie zdecydowałam na 100 % że to właśnie u niego będę prowadziła ciąże. Czy możecie polecić dobrych ginekologów z Olsztyna?

Pozdrawiam

PatrycjaP, kasia_1988, Fedra lubią tę wiadomość

• PaulinaS Nowa

Wysłany: 20 czerwca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie postu Patrycji. Do okresu ubezpieczenia zalicza się poprzednie okresy ubezpieczenia chorobowego, jeżeli przerwa w ubezpieczeniu nie przekracza 30 dni. Jeżeli byłaś ubezpieczona przed rozpoczęciem działalności i przerwa nie przekroczyła 30 dni to wystarczy opłacić składkę za jeden miesiąc.

PatrycjaP, Camille87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciałam dzisiaj do Tychów jechać na zakupy na jakąś super ekstra hale targową, ale te mdlosci chyba wygrają z checia obkupienia się ;(

• PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaS wrote:
    Odnośnie postu Patrycji. Do okresu ubezpieczenia zalicza się poprzednie okresy ubezpieczenia chorobowego, jeżeli przerwa w ubezpieczeniu nie przekracza 30 dni. Jeżeli byłaś ubezpieczona przed rozpoczęciem działalności i przerwa nie przekroczyła 30 dni to wystarczy opłacić składkę za jeden miesiąc.

Gralulujemy Paulina :)) To naprawdę trzeba mieć szczęście żeby za pierwszym podejściem :)
    Byłam ubezpieczona przez urząd pracy, jako bezrobotna. Bo z wcześniejszej pracy sie zwolniłam w lutym. A wiesz jak to wygląda jakbym chciała wyższe macierzyńskie ? Przez ile minimum musze go placic i w jakiej wysokości ?

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja35 wrote:
    U mnie samopoczucie fizyczne ok gorzej z psychicznym,bo pół nocy nie mogłam spać,bo myślałam, czy moge lecieć samolotem,czy nie.
    Maja. Ja leciałam niedawno samolotem, w pierszą stronę gdy byłam w 4 tygodniu, drugi raz gdy byłam w 6 tygodniu (czyli ponad tydzień temu. Wszystko jest w porządku, nie odczuwałam zadnych dolegliwości po tych lotach. Będzie dobrze :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co macie dzisiaj na obiadek?

• maja35 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczynki. Moja bratowa była dzisiaj u Ginekologa,bo też jest w ciązy i on prowadził 2 moje pierwsze ciąze i sie go zapytała czy moge leciec i on nie widzi przeciwskazań jesli dobrze sie czuje,nie plamie itd. Troszkę mi ulzyło ale jeszcze lekki stresik mnie trzyma,bo nie chciałabym drugi raz stracic maleństwa.Mam tez nadzieje,ze przez ten tydzien moje samopoczucie sie nie zmieni i będzie ok.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja no widzisz :) Bez obaw, na pewno nic się nie wydarzy! Mysl pozytywnie kochana, bo cala reszta już nie jest zalezna od Ciebie.

Jak tam córy? Wiedzą już o ciązy? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatrycjaP wrote:
    Gralulujemy Paulina :)) To naprawdę trzeba mieć szczęście żeby za pierwszym podejściem :)
    Byłam ubezpieczona przez urząd pracy, jako bezrobotna. Bo z wcześniejszej pracy sie zwolniłam w lutym. A wiesz jak to wygląda jakbym chciała wyższe macierzyńskie ? Przez ile minimum musze go placic i w jakiej wysokości ?
    www.twoja-firma.abc.com.pl/czytaj/-/artykul/wyzsza-skladka-wyzszy-zasilek-macierzynski

www.bankier.pl/wiadomosc/Interwencja-Bankier-pl-czy-po-zalozeniu-firmy-dostane-wyzszy-macierzynski-2826372.html

;)

PatrycjaP lubi tę wiadomość

• PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    co macie dzisiaj na obiadek?

Ja na razie gotuję tylko na siebie fasolkę szparagową - ma dużo kwasu foliowego :)
    A mój jak wróci z pracy to powiedział, że pstrąga zrobi (jeśli chodzi o ryby to moj mnie do kuchni nie wpuszcza - musi sam :) )
    A Ty ? :)

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się z pracą fartnelo ;) 18 kwietnia zwolili mnie z firmy gdzie bylam menagerem, bylam zarejestrowana w urzedzie dla bezrobotnych i miałam przyznany zasiłek, zdazylam wziąć pierwszy (nie caly) i znalazłam prace z dniem 16/06 podpisałam umowę na okres próbny na 3 miesiące... Tyle że ja chcę pracować tyle ile się da ;) a kiedy w takim przypadku mogę wziąć pierwsze zwolnienie?

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Penelope Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowałam jednak że nie doczekam się pierwszego USG i tego czy ciąża rozwija się w dobrym miejscu i zamówiłam prywatnie na dziś na 20:45, USG przed 12 tygodniem to drożyzna bo tylko prywatnie dostępny, a trudno czekać 12 tygodni nie mając żadnego pojęcia co się tam dzieje. Mam nadzieję mieć dziś rozwiane wszelkie wątpliwości co do prawidłowości umiejscowienia. Jeszcze niewiele wiem o ciąży, na bicie serca pewnie jeszcze za wcześnie?
    Nie mogę się doczekać dziewczyny :)

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia to Ty na miniaturce ?A czym obecnie się zajmujesz?

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menager - zarządzanie restauracja ;)

Nie to nie ja ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ