Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Serdecznie witam wszystkie nowe mamy:) im nas wiecej tym razniej
Dora bardzo mocno trzymam kciuki za przyrost bety musi byc dobrze.
W Łodzi dzis paskudnie zimno cimno i pada wiec pogoda nie nastraja optymistycznie a ja zaczynam sie znowu nakrecac dziewczyny czy was caly czas z takim samym nasileniem bola piersi???
Bo moje jakos tak od kilku dni przestaly sa wieksze ale nie bola i nie powiem martwi mnie to jest mi niedobrze itd ale ten brak wrazliwosci piersi mnie niepokoi moze to dlatego ze stracilam moje malenstwo 2 lata temu w 11 tyg i teraz wszystko diagnozuje porownuje analizuje a kazda ciaza jest inna:)
Aha to i ja sie przedstawie nowym mamusia Asia lat 30 niestety prawie 31 dwa lata staran po pierwszej stracie pozdrawiam wszystkie i wysylam duzo slonca w ten brzydki dzienFedra lubi tę wiadomość
-
Ale mam dziś straszny dzień do tego na 14 do pracy a od 2 dni mamy jakieś spięcie z babcia (mieszkamy razem) .. Zamyka się w pokoju nie odzywa się.. Eh a ją niechce zaczynać bo moje hormony teraz sa straszne a nie mam ochoty się klucic.
-
nick nieaktualnyAsia83 nie przejmuj się, ja tez tak mam. Piersi mnie bolą mniej, ale są dalej wrażliwe na cokolwiek. Nie zamartwiaj się i nie porównuj. Każda ciąza jest inna
Gusiaa a czym się zajmujesz jeśli można wiedzieć? Moja babcia tez obraza się czasami o byle co, ale na szczęście z nia nie mieszkam. -
angelcia wrote:Asia83 nie przejmuj się, ja tez tak mam. Piersi mnie bolą mniej, ale są dalej wrażliwe na cokolwiek. Nie zamartwiaj się i nie porównuj. Każda ciąza jest inna
Gusiaa a czym się zajmujesz jeśli można wiedzieć? Moja babcia tez obraza się czasami o byle co, ale na szczęście z nia nie mieszkam.
Pracuje w sklepie i mam nadzieję po wizycie już dostać L4 bo to jednak fizyczna praca jest..
-
nick nieaktualnyPatrycja co do firmy to tu w zwiazku z wyzsza skladka zus nie ma innych wiekszych roznic, wyzsza skladka musi byc oplacana chyba przez 3 miesiace zanim pojdziesz na zwolnienie, ale w internecie sa artykuly na ten temat, nawet gdybys zalozyla firme wiedzac o ciazy to nikt Ci nic nie moze zrobic, teraz popularny jest "proceder" zakladania firm i zamykania ich tuz po porodzie
PatrycjaP lubi tę wiadomość
-
Camille87 wrote:Patrycja co do firmy to tu w zwiazku z wyzsza skladka zus nie ma innych wiekszych roznic, wyzsza skladka musi byc oplacana chyba przez 3 miesiace zanim pojdziesz na zwolnienie, ale w internecie sa artykuly na ten temat, nawet gdybys zalozyla firme wiedzac o ciazy to nikt Ci nic nie moze zrobic, teraz popularny jest "proceder" zakladania firm i zamykania ich tuz po porodzie
ŚWIETNIE ) To mi polepszyłaś humor. Ja akurat mam zamiar nie zamykać firmy, byle tylko interes szedłCamille87 lubi tę wiadomość
-
Witam,
mój przewidywany termin porodu to 28-02-2015 r.
Udało się za pierwszym podejściem. Byłam już u ginekologa jednakże jeszcze nie zdecydowałam na 100 % że to właśnie u niego będę prowadziła ciąże. Czy możecie polecić dobrych ginekologów z Olsztyna?
Pozdrawiam
PatrycjaP, kasia_1988, Fedra lubią tę wiadomość
-
Odnośnie postu Patrycji. Do okresu ubezpieczenia zalicza się poprzednie okresy ubezpieczenia chorobowego, jeżeli przerwa w ubezpieczeniu nie przekracza 30 dni. Jeżeli byłaś ubezpieczona przed rozpoczęciem działalności i przerwa nie przekroczyła 30 dni to wystarczy opłacić składkę za jeden miesiąc.
PatrycjaP, Camille87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
PaulinaS wrote:Odnośnie postu Patrycji. Do okresu ubezpieczenia zalicza się poprzednie okresy ubezpieczenia chorobowego, jeżeli przerwa w ubezpieczeniu nie przekracza 30 dni. Jeżeli byłaś ubezpieczona przed rozpoczęciem działalności i przerwa nie przekroczyła 30 dni to wystarczy opłacić składkę za jeden miesiąc.
Gralulujemy Paulina ) To naprawdę trzeba mieć szczęście żeby za pierwszym podejściem
Byłam ubezpieczona przez urząd pracy, jako bezrobotna. Bo z wcześniejszej pracy sie zwolniłam w lutym. A wiesz jak to wygląda jakbym chciała wyższe macierzyńskie ? Przez ile minimum musze go placic i w jakiej wysokości ? -
maja35 wrote:U mnie samopoczucie fizyczne ok gorzej z psychicznym,bo pół nocy nie mogłam spać,bo myślałam, czy moge lecieć samolotem,czy nie.
-
nick nieaktualny
-
Dzieki dziewczynki. Moja bratowa była dzisiaj u Ginekologa,bo też jest w ciązy i on prowadził 2 moje pierwsze ciąze i sie go zapytała czy moge leciec i on nie widzi przeciwskazań jesli dobrze sie czuje,nie plamie itd. Troszkę mi ulzyło ale jeszcze lekki stresik mnie trzyma,bo nie chciałabym drugi raz stracic maleństwa.Mam tez nadzieje,ze przez ten tydzien moje samopoczucie sie nie zmieni i będzie ok.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPatrycjaP wrote:Gralulujemy Paulina ) To naprawdę trzeba mieć szczęście żeby za pierwszym podejściem
Byłam ubezpieczona przez urząd pracy, jako bezrobotna. Bo z wcześniejszej pracy sie zwolniłam w lutym. A wiesz jak to wygląda jakbym chciała wyższe macierzyńskie ? Przez ile minimum musze go placic i w jakiej wysokości ?
www.bankier.pl/wiadomosc/Interwencja-Bankier-pl-czy-po-zalozeniu-firmy-dostane-wyzszy-macierzynski-2826372.html
PatrycjaP lubi tę wiadomość
-
angelcia wrote:co macie dzisiaj na obiadek?
Ja na razie gotuję tylko na siebie fasolkę szparagową - ma dużo kwasu foliowego
A mój jak wróci z pracy to powiedział, że pstrąga zrobi (jeśli chodzi o ryby to moj mnie do kuchni nie wpuszcza - musi sam )
A Ty ? -
Mi też się z pracą fartnelo 18 kwietnia zwolili mnie z firmy gdzie bylam menagerem, bylam zarejestrowana w urzedzie dla bezrobotnych i miałam przyznany zasiłek, zdazylam wziąć pierwszy (nie caly) i znalazłam prace z dniem 16/06 podpisałam umowę na okres próbny na 3 miesiące... Tyle że ja chcę pracować tyle ile się da a kiedy w takim przypadku mogę wziąć pierwsze zwolnienie?
-
Zdecydowałam jednak że nie doczekam się pierwszego USG i tego czy ciąża rozwija się w dobrym miejscu i zamówiłam prywatnie na dziś na 20:45, USG przed 12 tygodniem to drożyzna bo tylko prywatnie dostępny, a trudno czekać 12 tygodni nie mając żadnego pojęcia co się tam dzieje. Mam nadzieję mieć dziś rozwiane wszelkie wątpliwości co do prawidłowości umiejscowienia. Jeszcze niewiele wiem o ciąży, na bicie serca pewnie jeszcze za wcześnie?
Nie mogę się doczekać dziewczynyAsiaa1201 lubi tę wiadomość