X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć wszystkim!
    Ja mam dzisiaj wizyte u mojego gina o 17. mam nadzieję że moja infekcja juz zaleczona i nic tam innego się nie rozwija.

Pytanie. Czy w badaniu ogólnym moczu wyjdzie zakażenie bakteryjne? tzn nie chodzi mi o to że wynik pokaże bakterie ale np. zwiększone leukocyty"? nawet jak nie ma objawów?

Nie wiem czy tez tak miałyście - dzisiaj jak siusiałam rano to poczułam taki ból tam na dole że nie wiedziałam do ze soba zrobić. Było to jednorazowe trwało może 5sek z takim uczuciem lekkiego parcia jakby..... nie wiem jak to opisać. Pierwszy raz cos takiego mi sie zdarzyło.......

Gina wam bada ph pochwy papierkiem lakmusowym?
    Ja jakis czas temu kupiłam sobie zestaw papierków, ale nic mi nie wychodzi. Tzn nie wiem czy robie coś źle.....?

Co do wydzieliny to u mnie kremowa baardzo gęsta. - ale może to jeszcze to gynofemidazolu.....

Co do spania - to mąż śpi spokojnie jak baranek. To raczej ja się rzucam. Raczej śpimy plecami do siebbie albo on w stronę moich pleców więc o brzuch sie nie boję. Szybciej mój piesek mógłby mnie uderzyc bo tez sie rzuca przez sen :) Zdarzył że sie mocno pchał na brzuch - ale jak śpię w pozycji embrionalnej to jest bezpiecznie ;] Nie wyobrażam sobie spac bez męża. Maluch będzie spał z nami w pokoju. Pierwszy tydzień po prodzie maz weźmie urlop więc będziemy mogli oboje się nie wysypiać ;]

Co do spinania brzucha - niedawno cos pisałyście o tym - ja od jakiegoś czasu kilka razy dziennie czuję takie lekkie spinanie, ale tak jakby wewnatrz. Na zewnątrz brzuch jest miękki. Trwa to kilka sekund i puiszcza. nic nie boli. Uczucie jest takie może jakby sie skóra jeżyła ;] nie wiem co to - zaptytam na pewno gina.
    Mi na twardenie brzucha pomagał magnez - także jem 2 tabl dziennie

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha na usg przez brzuch mozna stwierdzić jaka jest szyjka - widac czy jest zamknieta od wewnatrz i zewnątrz. Co do dlugości to tez mozna określic ale dokladniej jest przez pochwę.
    U mnie w pn przez brzuch wyszło 35mm, a przez pochwę 38-40mm zleży kto robił usg

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już jestem po drożdżówce

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna no nie mialabym, gdyby lekarz robiacy mi USG byl bardziej kompetentny :( i nie straszyl..

Okej, ogloszenia parafialne:
    -U mnie w przychodni są spotkania coś w stylu szkoły rodzenia - zaczynaja sie w przyszłą środę o 13 i są co dwa tygodnie (nie chce mi się iść :D)
    -Lekarz był zdziwiony jak mu powiedziałam o tej chorej sytuacji z moją Adą.
    -Słuchalismy tętna i wszystko w porządeczku, mała jeszcze sadziła kopniaki <3 <3 <3
    -Dostałam skierowanie na 75g glukozy i pobranie krwi po 2 godzinach (dał mi nawet recepte na ta glukoze, SZAŁ..)
    -Dostałam również żelazo - Hemofer (moze znajde cos tanszego o takim samym dzialaniu, bo z tego co lukałam w mojej aptece internetowej to kosztuje 25zł/30tabsów..)
    -Doktorek stwierdzil, ze jestem taka obcykana, ze powinnam isc na medycyne.. I pytal kiedy zdawalam mature i czy zdalam biologie i chemie :D A sie usmialam :D
    -Caly czas zadreczal mnie pytaniem "i co, kumasz?" Ale byl dzisiaj żartobliwy.. ho, ho :)

Nastepna wizyta 14.11 - tak dluugoo :)

Gosiak, kasia_1988, Penelope, Januszkowa, Sue, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyleżałam się w wyrku, mama do mnie zadzwoniła, to godzinkę pogadałyśmy. Potem musiałam zjeść śniadanko - mamy z Brzuszkowym fazę na bułeczki z masłem i dżemem :D
    A teraz przebiorę pościel, nastawię pranie i odkurzę. Przynajmniej taki mam plan :)

Dobrego dnia wszystkim:*

relg9vvjrtqik460.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze jedna rzecz mnie niezwykle zastanawia.
    Różnica w dniu ciąży z belly i to co lekarz wyliczył. W poniedziałek lekarz wyliczł na usg że to był mój 22tc2d i to się zgadza z tym co jest na posaku poniżej. Natomiast belly pokazuje ciążę o 5 dni młodszą. A mój lekarz też jeszcze jakoś tak liczy że jest róznica 1-2 dni albo tak jak belly. Jak to jest możliwe? ;] chyba nigdy tego nie zrozumiem.
    Najlepsze jest to że wszyscy mają te same dane wyjściowe! ;]

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki znacie jakies fajne stronki lub polecacie jakiś sprzedawców na allegro ? chodzi mi o ciuszki dla maluchów. Sprawdzone jezeli chodzi o jakość i oczywiście w dobrej cenie

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia zobacz ile jest w twoich tabletkach żelaza i ja polecam ci ascofer :) jest tańszy i mi bardzo pomaga a ja mam anemie i żelazo mam w ciąży bardzo dobre :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wg belly już rozpoczęłam 6ty miesiąc a wg poniedziałkowego lekarza dopiero za 2 dni ;]

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze jest falvit - 60tabl za około 25zł

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia_Gizela ja z moja mama tez gadam zawsze po tyle czasu :) To moj Maz twierdzi, ze nie mozemy sie rozstac ;)

Sylwia co lekarz to inna taktyka, moj tez np powie mi, ze jestem 22,5tyg a wg suwaczka to 23tc. Belly juz powie, ze to 24.. i tak to leci..

Cath dzieki za informacje, pojde pozniej do apteki i podpytam, bo to, co mi przepisal wydaje mi sie byc nieskuteczne :D

• cath Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ascofer ja kupowałam 50 tabletek za 9,99 :) ale jak wiemy kazda apteka jest inna i ma inne ceny :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja polecam stronke http://pl.nextdirect.com/pl/ zamowilam juz troche ciuszkow od nich i jestem mega zadowolona. Jest obecnie promocja -35zl znizki na pierwsze zakupy powyzej kwoty 175 zl. Do mnie przyszlam paczka we wtorek i absolutnie jestem pod wielkim wrazeniem wykonania i jakosci materiału.

Penelope, kasia_1988 lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no aby dostac znizke to oto kod NXDZ. Zapomnialam podac ;-)

kasia_1988 lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecam konto na allegro: asantiforkids - moze nie maja super tanio, ale kompleciki i pajace sa super :)

kasia_1988 lubi tę wiadomość

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Wyleżałam się w wyrku, mama do mnie zadzwoniła, to godzinkę pogadałyśmy. Potem musiałam zjeść śniadanko - mamy z Brzuszkowym fazę na bułeczki z masłem i dżemem :D
    A teraz przebiorę pościel, nastawię pranie i odkurzę. Przynajmniej taki mam plan :)

Dobrego dnia wszystkim:*

No ja własnie to zeobiłam :)
    kurze, poodkurzałam, zmieniłam pościel, zupe nastawiłam :D jeszcze sie musze na szmacie przelecieć :D i bedzie w miare chałupa ogarnieta :) pranie robiłam wczoraj wieczorem :D

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw , Angelcia dzieki wielkie zaczynam buszować...

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Słoneczna SR zaczynam 26.11 :) więc już prawie przy końcówce;)

Cath, Słoneczna, Sylwia powodzenia na wizytach!

Ja z mężem śpię cały czas w sypialni, prawie zawsze to ja się odwracam i on się przytula, ewentualnie w nocy zmienimy pozycje;) W ogóle nie boję się, że coś mi zrobi niechcący przez sen, to ja jestem terminatorem ;p K. już nie raz dosłał ode mnie w łuk brwiowy z łokcia( oczywiście niechcący:)
    On ma taki sen, że nawet budzik go nie zawsze zbudzi a jak mój dzwoni to w ogóle nawet się nie poruszy ;p
    Kiedyś w ogóle jak pracowałam tylko ja to żebym mogła się wysypiać przeskakiwał z 10 razy na inną część łóżka, tylko po to bym się nie potrzebnie nie budziła, bo ja jakbym mogła to bym rozwaliła się na całym łóżku;)

Ja na połówkowym spytałam lekarza czy może mi zmierzyć szyjkę to powiedział, ze gdybym miała takie wytyczne na skierowaniu to by to zrobił a tak nie może.

Mi brzuch twardnieje codziennie kilka razy i wtedy jest twardy jak kamie, ale po po kilkunastu sekundach mija i jest z powrotem miękki.

W ogóle moje dziecię upodobało sobie prawą stronę brzucha, bo często tam właśnie się wypycha ;p

c7hyim7.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    jesli chodzi o nospe to moj Gin pozwolił,,...np idac w sobote na wesele kazał mi zarzyć dwie :D zeby mnie nic nie ciagło, nie bolało itd :)
    Rudasku, też mam w te sobotę wesele, i od tygodnia głowie się w co się ubrać :-)
    Wyeksponować brzuszek czy go schować? :-)

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest taka plucha na dworze, ze rozmyslam co kupic Chrześnicy (8msc w grudniu )i jej bratu (2,5 roku w grudniu) pod choinkę. Macie jakieś pomysły? Muszę zacząć wcześniej myśleć, bo jakoś finanse trzeba rozłożyć..

Myślałam kupić jej jakąś lalę-bobasa, ale nie za dużą, do tego może jakiś komplecik i słodycze, a temu gagatkowi to nie mam pojęcia? Ma tyle zabawek.. A nie wypada iść z prezentem dla niej, a dla niego nic.

‹‹ 877 878 879 880 881 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ