X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    Witam ja dziś wybieram się na zakupy może coś fajnego znajdę.

Życzę wszystkim dziś udanych wizyt
    Słoneczna mam nadzieje ze rozwiejesz swoje wszystkie wątpliwości:-)

Ja jestem trochę zawiedziona ze na połówkowym nie spr mi przez brzuch szyjki, to norma?

Mam też takie pytanie mam l4 chodzące jak pewnie większość większość z Was - co jak zus wpadnie a mnie nie ma w domu. ?

mi tez nie spraawdzil- dzis mam wizyte wiec sie dowiem co i jak wyglada :)
    Angelciu ogolnie z warsztatow jestem zadowolona- zastanawiam sie czy isc Na Swiadoma MAme- bo jak dla mnie to troche meczace ( dluzylo sie strasznie)

ja zaparzylam mama coffe i kanapki z dzemem i zaraz do pracy trzeba a wiecozrem wizyta.

Gosiak, Penelope lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zapomniałam, że dziś zaczynam kolejny tydzień :D

słoneczna 85, kasia_1988, megg, Sue, Januszkowa, Penelope, Bietka, Fedra, justta lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam porannie.
    Patrycja gratuluje udanej wizyty.

Januszkowa ja kupilam bardzo faj y kocyk na stronie Poofi.pl z podwojnie obszytsego maletialu. Genialny jakosciowo i wiekszy niz standardowe kocyki. Polecam. Mozesz kipic w ciemno. Ja pare rzeczy kupilam u nich przez i ternet i sie nie zawiodlam.

Angelcia i Cath kciuki za wizyte!!

Gosiak mam takie samo zdanie jak ty co do chusteczek, pampersow itp.
    Ja pisze na jeszcze jednhm forum gdzie sa juz maluchy i niestety na chusteczki do pupy kazda z dziewczym narzeka. Generalnie bardzo uczulaja i konczy sie po pierwszej czerwonej pupie miseczka z ciepla woda lub rumiankiem. Ja z sunem uzywalam chusteczek i nigdy nic sie nie dzialo ale 14 lat temu ogol ie bylo mniej chemii wszedzie wiec teraz nawet chusteczek nie kupie. Do tego mocno rozwazam czy nie uzywac wielorazowych pieluszek, wiem ze wiecej roboty z tym ale zobacze jak to bedzie.

Ja bez mojego nie umiem spac. My cala noc spimy przytuleni :-) z jednej strony mam cybuszke a z drugiej jego.

Megg moj gin tez przez brzuch nie badal szyjki tylko glowica dopochwowa. Ale zmierzyl bo mi sie ten brzuch stawia i trzeba kontrolowac szyjke czy sie nie skraca.

Milego dnia.

Gosiak, Januszkowa lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Dzieczynki :D
    My też nie mozemy dziś spać, Mały od rana aktywny :)

a pochwale Wam sie co mi wczoraj przyszło :D

posciel, ochraniacz i rożek :D
    plus wklady i laktator :)

http://wrzucaj.net/images/2014/10/16/10733318854038037963708203215441o.jpg

Lara 82, kasia_1988, Gosiak, megg, Penelope, Januszkowa, juska19, Fedra lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku, widze zakupy pelna para u Ciebie?:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna troche tak, nie chce zostawić R samegoz tym w razie w....bo sobie nie poradzi, wiec co wypłata coś tam kupuje...
    jeszcze wiecej rzeczy brakuje niz mam, ale juz cos tam składuje...
    a powiem CI ( choć mam nadzieje, ze to sie nie sprawdzi) ale mam jakies przeczucie ze w tych wyzszych m-cach bede sie źle czuć....juz mam takie dni ze mi duszno, cieżko itd, a w sumie brzuszek malutki...
    Wiec tym bardziej, boje sie ze nie dam rady za 1-2mce chodzić po sklepach i szukać wyprawki :D
    ]a po drugie..uwielbiam kupować :D hahahhaah

Kochana, Ty masz dziś wizyte!!! trzymam kciuki, czekam na relacje :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 08:18

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja z rana juz po śniadanku.

Sue wiem ze to jest wkurzające ale tak jak pisze Pia Giza trzeba potraktować taka osobe jak powietrze czasami to jest lepsze rozwiazanie niżeli odpowiedz na kąśliwe smsy.
    Angelcia , Cath , Słoneczna powodzenia na wizytach.
    Cath pochwal sie butkami kupionymi.

tak chetnie chodzicie na warsztaty to i ja zapisałam się 29 na Mamo to ja. juz sie nie moge doczekać, a w weekend sa u nas jakies targi na ktore tez sie wybieram.

Rudasek, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, mam wieczorkiem i w koncu sprawdze ta szyjke:)

czekam juz z ustesknieniem- chyba tak na wizyte jesczze nie czekalam!:)

ja tez zauwazylam ze jak chodze to kolka mnie lapie- jakbym nie wiem jaki wysilek zrobila:) ale tak to oddycham jeszcze dobrze:)
    generalnie teraz dobrze sie czuje i czuje sie normalnie praktycznie:)

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do kawy Mama coffe- ja dostalam toffe- zrobilam ja z odrobina mleka i cukrem - tak jak zawsze robilam kawe.

moja relacja:

kawa ma posmak taki orzechowy - jak takie cappucino, albo kawa typu "crema" te z pianka rozpuszczalne co sa- takie delikatne.

bardziej jak cappucino smakuje ale jest smaczna i nie jest mdla. no i z witaminami - "po pierwsze nie szkodzic" ;p ze sie tak wyraze:)
    wiec mozemy w spokoju pic:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 08:29

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    29d44b123509e06dm.jpg

17bdee9a7514418em.jpg

1f7b9ae3a7c917a7m.jpg

aa21f3400dd5c36em.jpg

56ae2f5f07b36830m.jpg

Pierwsze rzeczy dla Lili...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 08:31

słoneczna 85, Lara 82, megg, Januszkowa, juska19, Fedra, justta lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do kosmetykow miniatur ktore dostalam-
    ten balsam palmers ma bardzo intesywny zapach - nawet moj maz mowil ze taka czekolada- wiec nei dla mnie tak zeby kupic i smarowac sie codziennie

ale za to mleczko johnson zolte - ma super zapach dzidziusia:) bardzo przyjemny i szybko sie wchlania:)

Fedra lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam :-)

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące :-) powodzenia.

Megg na połówkowym mi nie sprawdzała szyjki tylko dzień później moja gin.

Ja śpię z moim mężem, jakoś nie lubię jak go nie ma obok, wtedy gorzej mi się zasypia. Ale pewnie jak będę miała większy brzuch i będę spać tylko kilka godzin to będziemy spać oddzielnie :-)

Ja słyszałam, że do 3 roku życia skóra dziecka jest bardzo wrażliwa na chemię i trzeba uważać. Natomiast na bank będę używać pieluszek jednorazowych, choć jeszcze nie wiem jakich, najwyżej częściej je zmieniać, bo wiem, że nie dam rady składować i prać pieluszek wielorazowych codziennie czy co drugi dzień.

Gotować mam zamiar sama więc to zajmie pewnie dużo czasu :-)

A chusteczki to pikuś przy tym wszystkim, pewnie raz będą takie raz inne, a na początek gaziki, woda, rumianek póki nie padnę :-)

Zastanawia mnie tylko ta srokao ja pierwszy raz o niej na forum usłyszałam, skąd macie pewność co do kompetencji tych jej analiz? tak się pytam, sprawdzał ktoś kiedyś sam ? jak to z tym jest?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 08:33

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po za tym dla dzidziusia na początek mam zamiar pokupować wszystko w małych ilościach i po jednym opakowaniu, jeśli chodzi o kosmetyki, pieluszki itd.
    Wiem ile razy zdarzają się uczulenia, które nie są wale kwestia alergii tylko po prostu dziecko źle reaguje na dany produkt, a drugi choć może wydawać się gorszy jest OK.

Kuzynki córcia źle tolerowała pampersy, a super np. pieluszki firmy Bella, tej co produkuje nasze podpaski. I tak mała od początku była na Bellach i było OK.

Także zobaczymy co te nasze dzieciaki wykombinują :-)

Fedra lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu ten zestaw bodziaków też kupiłam! :) Hehe, 100% princess :) Najbardziej wpadly mi w oko :D

Dobra moze w koncu sie zbiore i podjade do tego gina, bo na nogach mam ok 7 min, ale ja tak szybko chodze, ze cisnienie mi wychodzi wysokie wiec wole samochodem :/ ...

Wiec mozna powiedziec, ze (mam nadzieje) zaraz wracam ;)

kasia_1988, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelciu , ale Ty masz duzo tych wizyt!

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj Jasia zaproponowała na śniadanie kanapki z pieczonym schabem i chrzanem - właśnie jemy :D

Bietka lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no ale so ie dogadzacie. Ja wczoraj wieczorem zrobilam salatke jarzynowa bo mega ochota mnie naszla. Dzis juz pol miski zjadlam hehe

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    witam sie i ja z rana juz po śniadanku.

Sue wiem ze to jest wkurzające ale tak jak pisze Pia Giza trzeba potraktować taka osobe jak powietrze czasami to jest lepsze rozwiazanie niżeli odpowiedz na kąśliwe smsy.
    Angelcia , Cath , Słoneczna powodzenia na wizytach.
    Cath pochwal sie butkami kupionymi.

tak chetnie chodzicie na warsztaty to i ja zapisałam się 29 na Mamo to ja. juz sie nie moge doczekać, a w weekend sa u nas jakies targi na ktore tez sie wybieram.
    Pokaze pokaze 'k dzis prawdopodobnie przyjdą to zrobie pare fotek <3 nie mogę sie doczekać to prezent od męża na urodziny :D mialam kupic sobie po urodzinach Emu ale ze mój mąż wlaczyl stronę z której zamawiamy buty i mówi wybieraj i zamawiaj :D

Gosiak, kasia_1988, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak pilnowalam tego chłopca to mial uczulenie na pampersy a na dade z biedronki nie. A tez byly bardzo dobre pampersy chusteczki z tego co pamiętam tez z biedronki byly :) ja będę próbować poprostu co jest odpowiednie dla dupci mojej córci :D ale co do chusteczek to pamiętam ze super dla niego tez byly tami chyba z Rossmanna :D ja tez je używam od czasu do czasu :) a ja jestem alergikiem i sa dla mnie dobre :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie właśnie dzwonił kurier i mi dziś przywiezie sukienkę i sweter z happymum :D

Januszkowa lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 876 877 878 879 880 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ