Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
megg wrote:Witam ja dziś wybieram się na zakupy może coś fajnego znajdę.
Życzę wszystkim dziś udanych wizyt
Słoneczna mam nadzieje ze rozwiejesz swoje wszystkie wątpliwości:-)
Ja jestem trochę zawiedziona ze na połówkowym nie spr mi przez brzuch szyjki, to norma?
Mam też takie pytanie mam l4 chodzące jak pewnie większość większość z Was - co jak zus wpadnie a mnie nie ma w domu. ?
mi tez nie spraawdzil- dzis mam wizyte wiec sie dowiem co i jak wyglada
Angelciu ogolnie z warsztatow jestem zadowolona- zastanawiam sie czy isc Na Swiadoma MAme- bo jak dla mnie to troche meczace ( dluzylo sie strasznie)
ja zaparzylam mama coffe i kanapki z dzemem i zaraz do pracy trzeba a wiecozrem wizyta.Gosiak, Penelope lubią tę wiadomość
-
Witam porannie.
Patrycja gratuluje udanej wizyty.
Januszkowa ja kupilam bardzo faj y kocyk na stronie Poofi.pl z podwojnie obszytsego maletialu. Genialny jakosciowo i wiekszy niz standardowe kocyki. Polecam. Mozesz kipic w ciemno. Ja pare rzeczy kupilam u nich przez i ternet i sie nie zawiodlam.
Angelcia i Cath kciuki za wizyte!!
Gosiak mam takie samo zdanie jak ty co do chusteczek, pampersow itp.
Ja pisze na jeszcze jednhm forum gdzie sa juz maluchy i niestety na chusteczki do pupy kazda z dziewczym narzeka. Generalnie bardzo uczulaja i konczy sie po pierwszej czerwonej pupie miseczka z ciepla woda lub rumiankiem. Ja z sunem uzywalam chusteczek i nigdy nic sie nie dzialo ale 14 lat temu ogol ie bylo mniej chemii wszedzie wiec teraz nawet chusteczek nie kupie. Do tego mocno rozwazam czy nie uzywac wielorazowych pieluszek, wiem ze wiecej roboty z tym ale zobacze jak to bedzie.
Ja bez mojego nie umiem spac. My cala noc spimy przytuleniz jednej strony mam cybuszke a z drugiej jego.
Megg moj gin tez przez brzuch nie badal szyjki tylko glowica dopochwowa. Ale zmierzyl bo mi sie ten brzuch stawia i trzeba kontrolowac szyjke czy sie nie skraca.
Milego dnia.Gosiak, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
czesc Dzieczynki
My też nie mozemy dziś spać, Mały od rana aktywny
a pochwale Wam sie co mi wczoraj przyszło
posciel, ochraniacz i rożek
plus wklady i laktator
http://wrzucaj.net/images/2014/10/16/10733318854038037963708203215441o.jpgLara 82, kasia_1988, Gosiak, megg, Penelope, Januszkowa, juska19, Fedra lubią tę wiadomość
-
Słoneczna troche tak, nie chce zostawić R samegoz tym w razie w....bo sobie nie poradzi, wiec co wypłata coś tam kupuje...
jeszcze wiecej rzeczy brakuje niz mam, ale juz cos tam składuje...
a powiem CI ( choć mam nadzieje, ze to sie nie sprawdzi) ale mam jakies przeczucie ze w tych wyzszych m-cach bede sie źle czuć....juz mam takie dni ze mi duszno, cieżko itd, a w sumie brzuszek malutki...
Wiec tym bardziej, boje sie ze nie dam rady za 1-2mce chodzić po sklepach i szukać wyprawki
]a po drugie..uwielbiam kupowaćhahahhaah
Kochana, Ty masz dziś wizyte!!! trzymam kciuki, czekam na relacje :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 08:18
-
witam sie i ja z rana juz po śniadanku.
Sue wiem ze to jest wkurzające ale tak jak pisze Pia Giza trzeba potraktować taka osobe jak powietrze czasami to jest lepsze rozwiazanie niżeli odpowiedz na kąśliwe smsy.
Angelcia , Cath , Słoneczna powodzenia na wizytach.
Cath pochwal sie butkami kupionymi.
tak chetnie chodzicie na warsztaty to i ja zapisałam się 29 na Mamo to ja. juz sie nie moge doczekać, a w weekend sa u nas jakies targi na ktore tez sie wybieram.Rudasek, słoneczna 85 lubią tę wiadomość
-
tak, mam wieczorkiem i w koncu sprawdze ta szyjke:)
czekam juz z ustesknieniem- chyba tak na wizyte jesczze nie czekalam!
ja tez zauwazylam ze jak chodze to kolka mnie lapie- jakbym nie wiem jaki wysilek zrobila:) ale tak to oddycham jeszcze dobrze:)
generalnie teraz dobrze sie czuje i czuje sie normalnie praktycznie:)
Gosiak lubi tę wiadomość
-
co do kawy Mama coffe- ja dostalam toffe- zrobilam ja z odrobina mleka i cukrem - tak jak zawsze robilam kawe.
moja relacja:
kawa ma posmak taki orzechowy - jak takie cappucino, albo kawa typu "crema" te z pianka rozpuszczalne co sa- takie delikatne.
bardziej jak cappucino smakuje ale jest smaczna i nie jest mdla. no i z witaminami - "po pierwsze nie szkodzic" ;p ze sie tak wyraze:)
wiec mozemy w spokoju pic:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 08:29
Gosiak lubi tę wiadomość
-
co do kosmetykow miniatur ktore dostalam-
ten balsam palmers ma bardzo intesywny zapach - nawet moj maz mowil ze taka czekolada- wiec nei dla mnie tak zeby kupic i smarowac sie codziennie
ale za to mleczko johnson zolte - ma super zapach dzidziusia:) bardzo przyjemny i szybko sie wchlania:)Fedra lubi tę wiadomość
-
Hej Wam
Trzymam kciuki za wszystkie wizytującepowodzenia.
Megg na połówkowym mi nie sprawdzała szyjki tylko dzień później moja gin.
Ja śpię z moim mężem, jakoś nie lubię jak go nie ma obok, wtedy gorzej mi się zasypia. Ale pewnie jak będę miała większy brzuch i będę spać tylko kilka godzin to będziemy spać oddzielnie
Ja słyszałam, że do 3 roku życia skóra dziecka jest bardzo wrażliwa na chemię i trzeba uważać. Natomiast na bank będę używać pieluszek jednorazowych, choć jeszcze nie wiem jakich, najwyżej częściej je zmieniać, bo wiem, że nie dam rady składować i prać pieluszek wielorazowych codziennie czy co drugi dzień.
Gotować mam zamiar sama więc to zajmie pewnie dużo czasu
A chusteczki to pikuś przy tym wszystkim, pewnie raz będą takie raz inne, a na początek gaziki, woda, rumianek póki nie padnę
Zastanawia mnie tylko ta srokao ja pierwszy raz o niej na forum usłyszałam, skąd macie pewność co do kompetencji tych jej analiz? tak się pytam, sprawdzał ktoś kiedyś sam ? jak to z tym jest?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 08:33
megg lubi tę wiadomość
-
Po za tym dla dzidziusia na początek mam zamiar pokupować wszystko w małych ilościach i po jednym opakowaniu, jeśli chodzi o kosmetyki, pieluszki itd.
Wiem ile razy zdarzają się uczulenia, które nie są wale kwestia alergii tylko po prostu dziecko źle reaguje na dany produkt, a drugi choć może wydawać się gorszy jest OK.
Kuzynki córcia źle tolerowała pampersy, a super np. pieluszki firmy Bella, tej co produkuje nasze podpaski. I tak mała od początku była na Bellach i było OK.
Także zobaczymy co te nasze dzieciaki wykombinująFedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasiu ten zestaw bodziaków też kupiłam!
Hehe, 100% princess
Najbardziej wpadly mi w oko
Dobra moze w koncu sie zbiore i podjade do tego gina, bo na nogach mam ok 7 min, ale ja tak szybko chodze, ze cisnienie mi wychodzi wysokie wiec wole samochodem...
Wiec mozna powiedziec, ze (mam nadzieje) zaraz wracamkasia_1988, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość
-
kasia_1988 wrote:witam sie i ja z rana juz po śniadanku.
Sue wiem ze to jest wkurzające ale tak jak pisze Pia Giza trzeba potraktować taka osobe jak powietrze czasami to jest lepsze rozwiazanie niżeli odpowiedz na kąśliwe smsy.
Angelcia , Cath , Słoneczna powodzenia na wizytach.
Cath pochwal sie butkami kupionymi.
tak chetnie chodzicie na warsztaty to i ja zapisałam się 29 na Mamo to ja. juz sie nie moge doczekać, a w weekend sa u nas jakies targi na ktore tez sie wybieram.nie mogę sie doczekać to prezent od męża na urodziny
mialam kupic sobie po urodzinach Emu ale ze mój mąż wlaczyl stronę z której zamawiamy buty i mówi wybieraj i zamawiaj
Gosiak, kasia_1988, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość
-
Ja jak pilnowalam tego chłopca to mial uczulenie na pampersy a na dade z biedronki nie. A tez byly bardzo dobre pampersy chusteczki z tego co pamiętam tez z biedronki byly
ja będę próbować poprostu co jest odpowiednie dla dupci mojej córci
ale co do chusteczek to pamiętam ze super dla niego tez byly tami chyba z Rossmanna
ja tez je używam od czasu do czasu
a ja jestem alergikiem i sa dla mnie dobre