WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Justyna :)

Co do śluzu, to ja tez tak miałam dwa razy - mysle, ze nie masz sie czym martwić. 30.10 juz za dwa dni, więc niedługo.

W książce "W oczekiwaniu na dziecko" jest napisane, ze od 5 miesiąca moze sie zwiekszyć ilośc białych upławow.
    Jesli Cię to stresuje, to jedź na IP. Ufaj intuicji :*

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue a podobno u CIebie dzis najcieplej? 15 st?? u nas zimno..

atdcqtkf2affvuei.png
  • justyna_cezary Znajoma

Wysłany: 28 października 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardziej mnie stresuje wizyta na IP, niż ta wydzielina, więc poczekam do czwartku:) A w tym sęk, że ja nie mam żadnych wogóle upławów, tylko jednorazowo to. Ale na ostatniej wizycie z szyjką było wszystko oki, więc chyba niepotrzebnie się nakręcam:)

201502267251.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak zdecydowałam się wcześniej pochwalić moją nową sypialnią:)Pasy z tapety są oddzielone od siebie, mąż mówi, że to nowy trend :D Po lewej stronie na zdjęciu będzie łóżeczko Natalki, a naprzeciw łóżka szafa i komoda:)
    http://www.iv.pl/images/93597971241400973364.jpg

Sue, słoneczna 85, agaaa28, Fedra, Katiś, Lara 82, LadyDi, Asiaa1201, Penelope lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • justyna_cezary Znajoma

Wysłany: 28 października 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa;) śliczna sypialnia, my jesteśmy w trakcie remontu (mam wrażenie, że się to nigdy nie skończy) :) niedawno dostaliśmy mieszkanie i musimy się uwinąć z remontem. na szczęście ja tam mało co się pokazuję:) wkroczę dopiero jak trzeba będzie wybierac kolory i meble ;)

Januszkowa lubi tę wiadomość

201502267251.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i chyba mam cukrzyce
    Kurwaaaaa

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Sue a podobno u CIebie dzis najcieplej? 15 st?? u nas zimno..

No dzis we Wrocławiu piękne slonko i cieplutko :)
    Nie potrzebuje jeszcze czapki i rękawiczek:)
    Niech tak będzie jak najdłużej :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na czczo 74mg/dl
    po 1 godz. 158 mg/dl
    po 2 godz. 126 mg/dl

no mój Boże co jeszcze.

Ten drugi wynik jest zły :-(:-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 14:22

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostac mieszkanie- kiedy byly takie czasy?:) kiedys bylo inaczej ( ponarzekam:))

byly przydzialy mieszkan albo rozne ksiazeczki i kazdego bylo stac zeby sobie kupic ( nie brano kredytow na 30 lat i wiecej)
    ludzi bylo stac zeby sobie kupic fiata czy poloneza z salonu..ktos konczyl studia to mial przydzial do pracy....

a teraz???

Zielona wyspa!

Sue, Lara 82 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • justyna_cezary Znajoma

Wysłany: 28 października 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna_85 ;D dostaliśmy od teścia;D hihi zabrzmiało dziwnie, że czekaliśmy na przydział;)

201502267251.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Nie piszę ostatnio często ale Was czytam. Staram się jak najwięcej odpoczywać i nie nadążam Was doczytać, żeby coś sama napisać :)

U nas raz lepiej, raz gorzej, ale ogólnie nie jest źle. Pisałam Wam po wizycie w szpitalu, że z sercem ok. Poprostu w związku z tym że mamy w ciąży o 2 litry krwi więcej musi przyspieszyć obroty żeby to wszytsko "przerobić". A przez to może być trochę niekomfortowo dla nas.

Weekend u nas minął spokojnie raczej, za to poniedziałek zrobił się przez chwilę dramatyczny. Rano po drodzę do pracy zrobiło mi się starsznie słabo, nie mogłam oddychać jakby mnie ktoś paskiem wokół klatki piersiowej ścisnął, zrobiło mi się niedobrze i zaczęło kręcić w głowie. Przestaryszłam się nie na żatry bo jechałam akurat do pracy i prowadziłam auto. Jak dojechałam na miejsce, serce waliło jak oszalałe. Posiedziałam trochę, uspokoiłam się, próbowałam chwilę popracować ale czułam się cały czas źle. Więc zadzwoniłam do mojej lekarki i pojechałam do niej. Wysłuchałą i wypisałą mi w końcu zwolnienie. Od dziś jestem w domku i odpoczywam.

Już się prosiłam o to "L4" od jakiegoś czasu ale nie chciała mi dać tak od razu, ale teraz powiedziałą że już nie ma żartów nie mogę dłużej pracować. Narazie dostałąm na 2 tygodnie, ale mam nadzieję że już do pracy nie wrócę. Także dołączam w końcu do grona "domowniczek" :)

Sue, Atakasobiejedna, Lara 82 lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna_cezary wrote:
    Słoneczna_85 ;D dostaliśmy od teścia;D hihi zabrzmiało dziwnie, że czekaliśmy na przydział;)

nie no mowie ze kiedys byly przydzialy mieszkan:)

jak w Alternatywy:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna_cezary wrote:
    Bardziej mnie stresuje wizyta na IP, niż ta wydzielina, więc poczekam do czwartku:) A w tym sęk, że ja nie mam żadnych wogóle upławów, tylko jednorazowo to. Ale na ostatniej wizycie z szyjką było wszystko oki, więc chyba niepotrzebnie się nakręcam:)

Ja bylam na IP juz 3 razy, fakt faktem że na poczatku ciazy bo wtedy najwiecej panikowalam i wkrecalam sobie wszystko co najgorsze i latalam z kazda pierdola na IP, nawet ze dziecko za malo uroslo bo na jednym USG uroslo tak, a na drugim wyszlo inaczej...

teraz sie juz uspokoilam i nic mnie nie rusza w sumie, zadne historie o poronieniach, szyjkach, zadne bóle ani śluzy, wiem ze jest dobrze i poki czuje ruchy niczym sie nie przejmuje i nie zwracam uwagi ale mi to troche zajelo :) i wiem jak sie czujesz :) dlatego w sumie na niepokój polecam IP bo naprawde to pomaga osiagnac wewnetrzny spokoj i mnie pomoglo i ani razu na mnie nie nakrzyczeli i zawsze kamien z serca po wizycie :) wiec moim zdaniem szpital Cie uspokoi a nie bardziej zestresuje :)

a jak chcesz czekac do czwartku to obserwuj swoj sluz caly czas, nie wiem poobserwuj zdjecia czopów na google, poporównuj, jak zobaczysz roznice to przestaniesz sie przejmowac :)

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • justyna_cezary Znajoma

Wysłany: 28 października 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano były, a teraz jak złożysz wniosek do Urzędu Miasta to się okazuje, że oni teraz rozpatrują wnioski z 2010 roku;D Paranoja;/

201502267251.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    na czczo 74mg/dl
    po 1 godz. 158 mg/dl
    po 2 godz. 126 mg/dl

no mój Boże co jeszcze.

u mnie norma jest do 140

mysle ze nie masz sie co martwic na zapas :*

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • justyna_cezary Znajoma

Wysłany: 28 października 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel, no właśnie patrzyłam na zdjęcia to w porównaniu z tym to te moje "kuleczki" były o dużo dużo dużo mniejsze i trochę inny kolor, poczekam do czwartku, chyba, że zacznie się coś jeszcze dziać, bo na razie nie mam żadnych upławów, mały się rusza więc staram się osiągnąć wewnętrzny spokój i zająć się czymś innym:)

Vel lubi tę wiadomość

201502267251.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    na czczo 74mg/dl
    po 1 godz. 158 mg/dl
    po 2 godz. 126 mg/dl

no mój Boże co jeszcze.

A ten trzeci chyba dobry co? Poczekaj na lekarza i się na przejmuj za bardzo. Mi np nawet nikt nie sprawdzał poziomu po 1h.

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zaczęlysmy 1000 stronę :) <3

Topola, Fedra, Gosiak, Lara 82, Januszkowa lubią tę wiadomość

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Jednak zdecydowałam się wcześniej pochwalić moją nową sypialnią:)Pasy z tapety są oddzielone od siebie, mąż mówi, że to nowy trend :D Po lewej stronie na zdjęciu będzie łóżeczko Natalki, a naprzeciw łóżka szafa i komoda:)
    http://www.iv.pl/images/93597971241400973364.jpg

Przepięknie :) Mój mąż nigdy nie pozwoliłby mi zrobić sypialni w takim kolorze :(

Lara 82, Januszkowa lubią tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nową mame na lutówkach :D

Januszkowa piękna ta sypialnia :) mimo ze różu nie lubie ale tapeta ładnie mi to równoważy ;)

a ja chyba zaczynam świrować bo dzisiaj wpadłam na pomysł porodu prywatnego w Katowicach na łubinowej bo co mówie ze chce rodzić na Ujastku to słysze ze to fabryka i zaczyna mnie to wkurzać...

macie zdanie w tym temacie?

justyna_cezary, Januszkowa lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 997 998 999 1000 1001 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ