WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NASTA wrote:
    Jutro idę do lekarza i zobaczymy co powie.
    A nie masz od tego leku problemów z zaparciami?

Niestety mam zaparcia, ale bez tego leku brzuch mi twardnieje bardzo często, a jak biorę jest lepiej, więc trudno, jakoś trzeba radzić sobie z zaparciami.

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NASTA znasz juz moze plec ?:)

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Lara ale, że niby glukoza jest niebezpiecznym badaniem? WHY?

No tak Angelcia jest niby niebezpieczna dlaczego tak powiedziały nie wiem.
    Myślę, że to jest po prostu naprawdę duże obciążenie glukozą i jakby ktoś miał rzeczywiście tą cukrzycę to mogłoby się coś stać ale co nie wiem.

relge6yd3cl8y0me.png
  • NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    O, Nasta, fajnie, ze sie odezwalas :) a robiłas tylko krzywa, czy zwykła morfologie położne też robią?
    Co u Ciebie? U kogo prowadzisz ciążę? Jak sie czujesz?

Tak morfologie też robią, biorą też mocz do analizy ;)

Ciąży nie prowadzę u lekarzy z Medicover, bo nie ma do nich zaufania.
    Obecnie zastanawiam się nad zmianą lekarza (ewentualnie nad drugim lekarzem), bo istnieje prawdopodobieństwo, że będę miała konflikt płytkowy i póki co żaden lekarz nie chce się z tym zmierzyć. Nie znają tematu.
    Może znasz dobrego lekarza ginekologa z Wrocławia, którego możesz polecić?

atdc20mmmoziyqnb.png
  • NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    NASTA znasz juz moze plec ?:)

Chłopiec. Póki co, nie mogę zdecydować się na imię.

Vel, Fedra, megg lubią tę wiadomość

atdc20mmmoziyqnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara chore to trochę, bo skoro niebezpieczne to co.. mniej niebezpieczne jest mieć cukrzyce ciążową i nic o niej nie wiedzieć niż jednorazowy strzał z 75g glukozy? Masakra, idzie sobie mózg przerobić na pasztet po tym co niektórzy mówią.. Bo dla jednego to rutyna, dla innego niebezpieczeństwo :)

• Fedra Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Fedra, no z tym brzuszkiem ciężko porównać, a wiesz ile miałaś przed ciążą.
    Ja przed miałam 60-62 cm. A teraz mam 94 cm
    Także jakieś 32 cm mojego szczęścia :-)

Lara pojęcia nie mam ile miałam przed ale mój mąż twierdzi że w pasie mi przybyło ponad 30 cm lekką ręką jak nie więcej ;)

a co do glukozy to ja się w diagnostyce spytałam czy coś potrzebuje i mi powiedziały ze musze mieć karteczke od gina inaczej nie zrobią i mój gin sam z siebie też mi ją wypisał mówiąc ze inaczej mogą nie zrobić...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Sue Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NASTA wrote:
    Tak morfologie też robią, biorą też mocz do analizy ;)

Ciąży nie prowadzę u lekarzy z Medicover, bo nie ma do nich zaufania.
    Obecnie zastanawiam się nad zmianą lekarza (ewentualnie nad drugim lekarzem), bo istnieje prawdopodobieństwo, że będę miała konflikt płytkowy i póki co żaden lekarz nie chce się z tym zmierzyć. Nie znają tematu.
    Może znasz dobrego lekarza ginekologa z Wrocławia, którego możesz polecić?

Ja prowadzę ciaze u Papieża, chodzę do niego juz od dawna, połówkowe robiłam u barwinskiego - ponoc dobry jest tez przy prowadzeniu ciazy. Kiedys chodziłam do łątkowskiego, ale zniechęcily mnie 5 minutowe wizyty za 150zl.

Wczoraj wlasnie widziałam w wiadomościach reportaż o tym konflikcie płytkowym. Nikt mi takiego badania nie robił, niestety. Chciałam o to gina zapytać, ale juz za późno, bo to die robi miedzy 8 a 20 tygodniem ciazy.

Ponoc na chalubinskiego jest jakas fajna pani dr, jest tez ordynatorem oddziału tam.

NASTA lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Lara ale, że niby glukoza jest niebezpiecznym badaniem? WHY?

chodzi o to ze moze np stracić przytomność dlatego bezwzględnie trzeba siedzieć i nigdzie nie łazić ;)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w laboratorium też mówili że mimo że chcę zrobić to badanie prywatnie to muszę mieć jakieś skierowanie od lekarza, samemu nie można sobie za życzyć.

Chyba zdrowieje bo skręca mnie z głodu, czekam aż M. przyjedzie z pierogami ruskimi :D

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324

a czy Ty juz wiesz ? bo chcialas chyba córeczke :>

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • justyna_cezary Znajoma

Wysłany: 28 października 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny:)
    W końcu postanowiłam dołączyć do jakiegoś forum i mam nadzieję, że będę tu mile widziana:) według USG termin mam na 26.02.2015, według miesiączki nawet nie podaję, bo przy moich cyklach lekarz nawet nie liczył z OM tylko od razu z USG:) Na USG wyszło, że będziemy mieć Synusia (Cezary) mam 23 mam na imię Justyna i mieszkam w Rudzie Śląskiej razem z mężem(26 lat). Jest to nasze pierwsze dziecko:) Postanowiłam do was napisać, ponieważ mam zmartwienie, a nie za bardzo mam się kogo poradzić. W czwartek 23 października miałam iść na kontrolną wizytę do gina i USG 3d, ale niestety w ten sam dzień zadzwoniła do mnie pielęgniarka i przełożyła wizytę na 30.10., ponieważ lekarz poleciał na 7 dni do Londynu na jakieś sympozjum no i od tej pory jak mi nic nie było, to tak jak lekarz pojechał to w piątek coś się zaczęło dziać. Nie wiem nawet jak to napisać...hmmm...poszłam się wysikać w nocy z piątku na sobotę i na papierze zobaczyłam taką malutką kulkę śluzu ( żółty, zbity, rozciągliwy)i potem jeszcze raz. No i w sumie od tej pory już nic się nie dzieje, nic mnie nie boli, nie mam skurczy, ani nic. Ale jednak się martwię, a muszę jakoś do czwartku wytrzymać ( wolałabym na IP nie jechać).Pierwsza moja myśl, to, że to kawałek czopu, no ale kurcze nie chce wpadać w paranoje. Czy, któraś z was miała coś podobnego??:) aha i czy może być jakaś infekcja bezobjawowo (bez swędzenia, pieczenia)??:) Pozdrawiam i czekam na odpowiedź:)

Fedra lubi tę wiadomość

201502267251.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna_cezary wrote:
    Na USG wyszło, że będziemy mieć Synusia (Cezary) mam 23 mam na imię Justyna i mieszkam w Rudzie Śląskiej razem z mężem(26 lat). Jest to nasze pierwsze dziecko:)

Oo ktoś z mojego miasta :D

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dawno wróciłam od dentysty. Niestety dziś podbrzusze mnie pobolewa więc leżakuję w większości. I oglądam różne wózki i mam mętlik w głowie ;P

Co do kosmetyków to stawiam na początek na BabyDreama. Jeśli coś to zmienię.

Chcę żeby było jutro i 18.00, wtedy będę wiedziała co z moim Brzuszkowym.

Fedra lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie nie zamartwiam- wcozraj troche sie stresowalam bo mnie naprawde pobolewalo niezle ( wzielam nospe-- a to juz cos w moim przypadku:))

pytalam o Marcelka z ciekawosci- bo mysle czy moj MAciek juz taki jest tam w brzuchu ? czy jak?:) Maciek puka jak sie poloze i wtedy czuje synka:)

Witaj JUSTYNa. ja nie mam pojecia co to jest i czy to jest czop wiec ni e pomoge.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 13:47

atdcqtkf2affvuei.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna_cezary wrote:
    Cześć Dziewczyny:)
    W końcu postanowiłam dołączyć do jakiegoś forum i mam nadzieję, że będę tu mile widziana:) według USG termin mam na 26.02.2015, według miesiączki nawet nie podaję, bo przy moich cyklach lekarz nawet nie liczył z OM tylko od razu z USG:) Na USG wyszło, że będziemy mieć Synusia (Cezary) mam 23 mam na imię Justyna i mieszkam w Rudzie Śląskiej razem z mężem(26 lat). Jest to nasze pierwsze dziecko:) Postanowiłam do was napisać, ponieważ mam zmartwienie, a nie za bardzo mam się kogo poradzić. W czwartek 23 października miałam iść na kontrolną wizytę do gina i USG 3d, ale niestety w ten sam dzień zadzwoniła do mnie pielęgniarka i przełożyła wizytę na 30.10., ponieważ lekarz poleciał na 7 dni do Londynu na jakieś sympozjum no i od tej pory jak mi nic nie było, to tak jak lekarz pojechał to w piątek coś się zaczęło dziać. Nie wiem nawet jak to napisać...hmmm...poszłam się wysikać w nocy z piątku na sobotę i na papierze zobaczyłam taką malutką kulkę śluzu ( żółty, zbity, rozciągliwy)i potem jeszcze raz. No i w sumie od tej pory już nic się nie dzieje, nic mnie nie boli, nie mam skurczy, ani nic. Ale jednak się martwię, a muszę jakoś do czwartku wytrzymać ( wolałabym na IP nie jechać).Pierwsza moja myśl, to, że to kawałek czopu, no ale kurcze nie chce wpadać w paranoje. Czy, któraś z was miała coś podobnego??:) aha i czy może być jakaś infekcja bezobjawowo (bez swędzenia, pieczenia)??:) Pozdrawiam i czekam na odpowiedź:)

Słuchaj, wydaje mi się, że nie masz się czym martwić. Ja w ciąży miewałam wszelkiego typu upławy. Kiedyś nawet miałam taką wodnistą wydzielnę i sobie wkręcałam sączenie wód płodowych. Od jakiegoś czasu też mam bardziej gęstą wydzielinę i lekarz mówi, że tak może być i żebym się tym nie przejmowała.

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • justyna_cezary Znajoma

Wysłany: 28 października 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś;) mówią, że świat mały:) Wiecie co, ja w sumie od soboty staram się nic nie robić tylko leże i odpoczywam, myślę, że jak nic się nie będzie działo to poczekam do tego czwartku, no chyba, że coś będzie nie tak to pojadę na IP:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 14:00

201502267251.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Justyna :) Również myślę że nie masz powodu do niepokoju... Nie nakręcaj się nie potrzebnie :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepraszam ze wtrace taka dygresje:) ale starajmy sie nie robic bledow ortograficznych bo pozniej sie czlowiek zastanawia jak tak poczyta :)

mozecie mnie zlinczowac:D

Lara 82 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • justyna_cezary Znajoma

Wysłany: 28 października 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna_85 przepraszam, zwykle błędów nie robię, ale jakoś mi się wkradł przy pisaniu, już poprawiłam i będę się pilnować;)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

201502267251.png
‹‹ 996 997 998 999 1000 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ