Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NASTA wrote:
    Jutro idę do lekarza i zobaczymy co powie.
    A nie masz od tego leku problemów z zaparciami?

Niestety mam zaparcia, ale bez tego leku brzuch mi twardnieje bardzo często, a jak biorę jest lepiej, więc trudno, jakoś trzeba radzić sobie z zaparciami.

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NASTA znasz juz moze plec ?:)

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Lara ale, że niby glukoza jest niebezpiecznym badaniem? WHY?

No tak Angelcia jest niby niebezpieczna dlaczego tak powiedziały nie wiem.
    Myślę, że to jest po prostu naprawdę duże obciążenie glukozą i jakby ktoś miał rzeczywiście tą cukrzycę to mogłoby się coś stać ale co nie wiem.

relge6yd3cl8y0me.png
  • NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    O, Nasta, fajnie, ze sie odezwalas :) a robiłas tylko krzywa, czy zwykła morfologie położne też robią?
    Co u Ciebie? U kogo prowadzisz ciążę? Jak sie czujesz?

Tak morfologie też robią, biorą też mocz do analizy ;)

Ciąży nie prowadzę u lekarzy z Medicover, bo nie ma do nich zaufania.
    Obecnie zastanawiam się nad zmianą lekarza (ewentualnie nad drugim lekarzem), bo istnieje prawdopodobieństwo, że będę miała konflikt płytkowy i póki co żaden lekarz nie chce się z tym zmierzyć. Nie znają tematu.
    Może znasz dobrego lekarza ginekologa z Wrocławia, którego możesz polecić?

atdc20mmmoziyqnb.png
  • NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    NASTA znasz juz moze plec ?:)

Chłopiec. Póki co, nie mogę zdecydować się na imię.

Vel, Fedra, megg lubią tę wiadomość

atdc20mmmoziyqnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara chore to trochę, bo skoro niebezpieczne to co.. mniej niebezpieczne jest mieć cukrzyce ciążową i nic o niej nie wiedzieć niż jednorazowy strzał z 75g glukozy? Masakra, idzie sobie mózg przerobić na pasztet po tym co niektórzy mówią.. Bo dla jednego to rutyna, dla innego niebezpieczeństwo :)

• Fedra Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Fedra, no z tym brzuszkiem ciężko porównać, a wiesz ile miałaś przed ciążą.
    Ja przed miałam 60-62 cm. A teraz mam 94 cm
    Także jakieś 32 cm mojego szczęścia :-)

Lara pojęcia nie mam ile miałam przed ale mój mąż twierdzi że w pasie mi przybyło ponad 30 cm lekką ręką jak nie więcej ;)

a co do glukozy to ja się w diagnostyce spytałam czy coś potrzebuje i mi powiedziały ze musze mieć karteczke od gina inaczej nie zrobią i mój gin sam z siebie też mi ją wypisał mówiąc ze inaczej mogą nie zrobić...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Sue Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NASTA wrote:
    Tak morfologie też robią, biorą też mocz do analizy ;)

Ciąży nie prowadzę u lekarzy z Medicover, bo nie ma do nich zaufania.
    Obecnie zastanawiam się nad zmianą lekarza (ewentualnie nad drugim lekarzem), bo istnieje prawdopodobieństwo, że będę miała konflikt płytkowy i póki co żaden lekarz nie chce się z tym zmierzyć. Nie znają tematu.
    Może znasz dobrego lekarza ginekologa z Wrocławia, którego możesz polecić?

Ja prowadzę ciaze u Papieża, chodzę do niego juz od dawna, połówkowe robiłam u barwinskiego - ponoc dobry jest tez przy prowadzeniu ciazy. Kiedys chodziłam do łątkowskiego, ale zniechęcily mnie 5 minutowe wizyty za 150zl.

Wczoraj wlasnie widziałam w wiadomościach reportaż o tym konflikcie płytkowym. Nikt mi takiego badania nie robił, niestety. Chciałam o to gina zapytać, ale juz za późno, bo to die robi miedzy 8 a 20 tygodniem ciazy.

Ponoc na chalubinskiego jest jakas fajna pani dr, jest tez ordynatorem oddziału tam.

NASTA lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Lara ale, że niby glukoza jest niebezpiecznym badaniem? WHY?

chodzi o to ze moze np stracić przytomność dlatego bezwzględnie trzeba siedzieć i nigdzie nie łazić ;)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w laboratorium też mówili że mimo że chcę zrobić to badanie prywatnie to muszę mieć jakieś skierowanie od lekarza, samemu nie można sobie za życzyć.

Chyba zdrowieje bo skręca mnie z głodu, czekam aż M. przyjedzie z pierogami ruskimi :D

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324

a czy Ty juz wiesz ? bo chcialas chyba córeczke :>

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • justyna_cezary Znajoma

Wysłany: 28 października 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny:)
    W końcu postanowiłam dołączyć do jakiegoś forum i mam nadzieję, że będę tu mile widziana:) według USG termin mam na 26.02.2015, według miesiączki nawet nie podaję, bo przy moich cyklach lekarz nawet nie liczył z OM tylko od razu z USG:) Na USG wyszło, że będziemy mieć Synusia (Cezary) mam 23 mam na imię Justyna i mieszkam w Rudzie Śląskiej razem z mężem(26 lat). Jest to nasze pierwsze dziecko:) Postanowiłam do was napisać, ponieważ mam zmartwienie, a nie za bardzo mam się kogo poradzić. W czwartek 23 października miałam iść na kontrolną wizytę do gina i USG 3d, ale niestety w ten sam dzień zadzwoniła do mnie pielęgniarka i przełożyła wizytę na 30.10., ponieważ lekarz poleciał na 7 dni do Londynu na jakieś sympozjum no i od tej pory jak mi nic nie było, to tak jak lekarz pojechał to w piątek coś się zaczęło dziać. Nie wiem nawet jak to napisać...hmmm...poszłam się wysikać w nocy z piątku na sobotę i na papierze zobaczyłam taką malutką kulkę śluzu ( żółty, zbity, rozciągliwy)i potem jeszcze raz. No i w sumie od tej pory już nic się nie dzieje, nic mnie nie boli, nie mam skurczy, ani nic. Ale jednak się martwię, a muszę jakoś do czwartku wytrzymać ( wolałabym na IP nie jechać).Pierwsza moja myśl, to, że to kawałek czopu, no ale kurcze nie chce wpadać w paranoje. Czy, któraś z was miała coś podobnego??:) aha i czy może być jakaś infekcja bezobjawowo (bez swędzenia, pieczenia)??:) Pozdrawiam i czekam na odpowiedź:)

Fedra lubi tę wiadomość

201502267251.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna_cezary wrote:
    Na USG wyszło, że będziemy mieć Synusia (Cezary) mam 23 mam na imię Justyna i mieszkam w Rudzie Śląskiej razem z mężem(26 lat). Jest to nasze pierwsze dziecko:)

Oo ktoś z mojego miasta :D

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dawno wróciłam od dentysty. Niestety dziś podbrzusze mnie pobolewa więc leżakuję w większości. I oglądam różne wózki i mam mętlik w głowie ;P

Co do kosmetyków to stawiam na początek na BabyDreama. Jeśli coś to zmienię.

Chcę żeby było jutro i 18.00, wtedy będę wiedziała co z moim Brzuszkowym.

Fedra lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie nie zamartwiam- wcozraj troche sie stresowalam bo mnie naprawde pobolewalo niezle ( wzielam nospe-- a to juz cos w moim przypadku:))

pytalam o Marcelka z ciekawosci- bo mysle czy moj MAciek juz taki jest tam w brzuchu ? czy jak?:) Maciek puka jak sie poloze i wtedy czuje synka:)

Witaj JUSTYNa. ja nie mam pojecia co to jest i czy to jest czop wiec ni e pomoge.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 13:47

atdcqtkf2affvuei.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna_cezary wrote:
    Cześć Dziewczyny:)
    W końcu postanowiłam dołączyć do jakiegoś forum i mam nadzieję, że będę tu mile widziana:) według USG termin mam na 26.02.2015, według miesiączki nawet nie podaję, bo przy moich cyklach lekarz nawet nie liczył z OM tylko od razu z USG:) Na USG wyszło, że będziemy mieć Synusia (Cezary) mam 23 mam na imię Justyna i mieszkam w Rudzie Śląskiej razem z mężem(26 lat). Jest to nasze pierwsze dziecko:) Postanowiłam do was napisać, ponieważ mam zmartwienie, a nie za bardzo mam się kogo poradzić. W czwartek 23 października miałam iść na kontrolną wizytę do gina i USG 3d, ale niestety w ten sam dzień zadzwoniła do mnie pielęgniarka i przełożyła wizytę na 30.10., ponieważ lekarz poleciał na 7 dni do Londynu na jakieś sympozjum no i od tej pory jak mi nic nie było, to tak jak lekarz pojechał to w piątek coś się zaczęło dziać. Nie wiem nawet jak to napisać...hmmm...poszłam się wysikać w nocy z piątku na sobotę i na papierze zobaczyłam taką malutką kulkę śluzu ( żółty, zbity, rozciągliwy)i potem jeszcze raz. No i w sumie od tej pory już nic się nie dzieje, nic mnie nie boli, nie mam skurczy, ani nic. Ale jednak się martwię, a muszę jakoś do czwartku wytrzymać ( wolałabym na IP nie jechać).Pierwsza moja myśl, to, że to kawałek czopu, no ale kurcze nie chce wpadać w paranoje. Czy, któraś z was miała coś podobnego??:) aha i czy może być jakaś infekcja bezobjawowo (bez swędzenia, pieczenia)??:) Pozdrawiam i czekam na odpowiedź:)

Słuchaj, wydaje mi się, że nie masz się czym martwić. Ja w ciąży miewałam wszelkiego typu upławy. Kiedyś nawet miałam taką wodnistą wydzielnę i sobie wkręcałam sączenie wód płodowych. Od jakiegoś czasu też mam bardziej gęstą wydzielinę i lekarz mówi, że tak może być i żebym się tym nie przejmowała.

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • justyna_cezary Znajoma

Wysłany: 28 października 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś;) mówią, że świat mały:) Wiecie co, ja w sumie od soboty staram się nic nie robić tylko leże i odpoczywam, myślę, że jak nic się nie będzie działo to poczekam do tego czwartku, no chyba, że coś będzie nie tak to pojadę na IP:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 14:00

201502267251.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Justyna :) Również myślę że nie masz powodu do niepokoju... Nie nakręcaj się nie potrzebnie :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepraszam ze wtrace taka dygresje:) ale starajmy sie nie robic bledow ortograficznych bo pozniej sie czlowiek zastanawia jak tak poczyta :)

mozecie mnie zlinczowac:D

Lara 82 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • justyna_cezary Znajoma

Wysłany: 28 października 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna_85 przepraszam, zwykle błędów nie robię, ale jakoś mi się wkradł przy pisaniu, już poprawiłam i będę się pilnować;)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

201502267251.png
‹‹ 996 997 998 999 1000 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ