X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • meggi90 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinams wrote:
    Witam, się i ja, nie mogłam przejść z OV do Was ale już czas się przywitać.

Jestem po badaniach prenatalnych wszystko w normie maleństwo fikało koziołki jak szalone.
    Czuję się rewelacyjnie, jedynie szybko zadyszka mnie łapie, a poza tym żadnych dolegliwości i senność też już przeszła.
    To moja trzecia wyczekana ciąża
    znajoma osoba :-) i Tobie się udało Kochana. Nie wiedziałam że Ty też lutoweczka będziesz. Na kiedy termin?

Jesteśmy małżeństwem od 20.06.2015
    xnw4skjo49k4p9mf.png
    ckaidqk3t2grx5um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem obecnie na urlopie, wiec na szczescie nie mam za duzo czasu na glupie myslenie ;) wracam do pracy od poniedzialku, ale juz coraz bardziej mysle o tym, ze czas na odpoczynek. Tym bardziej, ze mam takie zadyszki, ze jak wejdę u nas na 2 piętro, to zasapię wszystkich dookola :P chociaz z drugiej strony w pracy przynajmniej jest klima, w domu się zagotuję do 9:00... pozyjemy, zobaczymy ;)
    Gadam do Zucha codziennie i sama tez widzę jego pozytywny wplyw na mnie. Usmiecham sie do obcych ludzi, staram się byc mila, przyjaznie nastawiona, niech Zuchu wie, ze Matka potrafi byc calkiem spoko ;)

Czarna_kawa lubi tę wiadomość

• Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Umówiłam prenatalne na 8 sierpnia :) a jutro PAPPA, może fasolinka pokaże czy faktycznie jak mama myśli jest dziewczynką. :D

Ciekawe czy Twoje przeczucie się nie myli :) ja myślałam na początku,ze chłopczyk,potem śniła mi się dwa razy dziewczynka wiec już zeswirowalam i nie wiem :p

innamorata88 lubi tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    Jestem obecnie na urlopie, wiec na szczescie nie mam za duzo czasu na glupie myslenie ;) wracam do pracy od poniedzialku, ale juz coraz bardziej mysle o tym, ze czas na odpoczynek. Tym bardziej, ze mam takie zadyszki, ze jak wejdę u nas na 2 piętro, to zasapię wszystkich dookola :P chociaz z drugiej strony w pracy przynajmniej jest klima, w domu się zagotuję do 9:00... pozyjemy, zobaczymy ;)
    Gadam do Zucha codziennie i sama tez widzę jego pozytywny wplyw na mnie. Usmiecham sie do obcych ludzi, staram się byc mila, przyjaznie nastawiona, niech Zuchu wie, ze Matka potrafi byc calkiem spoko ;)

Rozumiem Cię z tym urlopem,ja jeszcze do połowy przyszłego tyg w pracy,potem chwila oddechu :) i powiem Ci,ze ta klima u Ciebie w pracy to dobra opcja na te upały :)co do zadyszek, to ja się czuje jak babunia momentami,tak mi pikawa chce wyskoczyć z klatki piersiowej przy wiekszym wysiłku :D oooo piękne podejście z ,,zuchowym pozytywem'' :)taka matka jest spoko na całej linii :)))

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Biotech Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Umówiłam prenatalne na 8 sierpnia :) a jutro PAPPA, może fasolinka pokaże czy faktycznie jak mama myśli jest dziewczynką. :D
    U mnie badania w identycznych terminach :-) tylko ja jeszcze nie mam sugestii co do plci, nic nie bylo widać;-)

innamorata88 lubi tę wiadomość

xnw43e3k4taypt5z.png

860ix1hphehgqbbg.png
  • kolka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    ja też dziś wizyta o 18, trzymam kciuki za pozostałe :)

Robiłam dziś kilka badań przed wizytami i TSH 1,375 (biorę Euthyrox ~60), glukoza 84. Morfologia idealna i mocz chyba też ok, wszystko w normie tylko flora bakteryjna dość liczna. Zobaczymy co lekarz powie :)

Zaobserwowałam, że już nie mam takiego stresu i parcia na wizyty jak na początku :D ale też właśnie ważną rolę odgrywa tu detektor tętna - jak tęsknię za maluszkiem to podsłuchuję i wiem, że jest ok :)

innamorata88, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • Gosia29 Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Po wizycie w toalecie dostrzegłam delikatne rozowe plamienie i jestem strasznie przestraszona... Umówiłam sie na jutro do swojego lekarza ...chyba nie zasne dzisiaj w nocy ze strachu... Boje się ze znowu będzie powtórka...

Gosia

Wiksuia 5 lat mój największy skarb
    Aniołek * 4 kwietnia
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa wrote:
    Ciekawe czy Twoje przeczucie się nie myli :) ja myślałam na początku,ze chłopczyk,potem śniła mi się dwa razy dziewczynka wiec już zeswirowalam i nie wiem :p
    Oby :D byłaby parka :D ku rozpaczy emka, który twierdzi, że kobiety za trudne w obsłudze :D Hahaha :D ale jakie by nie było, ważne, ze żeby zdrowe i szczęśliwie donoszone :D

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia29 wrote:
    Hej dziewczyny. Po wizycie w toalecie dostrzegłam delikatne rozowe plamienie i jestem strasznie przestraszona... Umówiłam sie na jutro do swojego lekarza ...chyba nie zasne dzisiaj w nocy ze strachu... Boje się ze znowu będzie powtórka...
    Trzymaj się dzielnie!! Plamienia się zdarzają, to nie musi być nic strasznego!! Krwiaczek, nadżerka, pęknięte naczynko...Jest milion powodów plamienia, nie musi to oznaczać najgorszego!

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Promyczek_91 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia29 wrote:

W ktorym tyg jesteś? Ja tez stracilam malucha 4 kwietnia... Trzymaj sie kochana i lec do lekarza. Bedzie dobrze :-)

Kacperek <3
    zrz6j44jjz79nrpx.png
    Aniolek [*] 04.04.17
    2nn3e6hhxf8nkpcs.png

Nadzieja umiera ostatnia :-)
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Oby :D byłaby parka :D ku rozpaczy emka, który twierdzi, że kobiety za trudne w obsłudze :D Hahaha :D ale jakie by nie było, ważne, ze żeby zdrowe i szczęśliwie donoszone :D

Ahahaha,to by się Twój z Moim dogadali,bo on tez przerażony dziewczynka,ze ciężej się wychowuje i chłopca to skarcisz,w tyłek jakby co klepniesz,a dziewczynki to on w życiu nie ruszy i w ogóle księżniczka jego...wiec już mi się córeczka tatusia szykuje jeśli maluch wywinie numer mojemu przeczuciu początkowemu co do płci :p ale to do podsumowania to tak,niech będą zdrowe bobasy reszta nieważna :)

Gosia29,dobrze ze masz wizytę u lekarza,spokojnie,może to przez upał,może za dużo na nóżkach stałaś,coś posprzątałas za intensywnie...i milion innych rzeczy jeszcze może być niegroźnych,powolutku kochana.

Kolka,powodzenia dzisiaj!Kurcze ja mam urodziny we czwartek...może ten detektor w końcu zamówię :)

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj sie bardziej martwi, ze dziewczynki w wieku lat -nastu nie upilnujesz :D

• Gosia29 Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczek_91 wrote:
    W ktorym tyg jesteś? Ja tez stracilam malucha 4 kwietnia... Trzymaj sie kochana i lec do lekarza. Bedzie dobrze :-)
    Jestem w środku 11 tygodnia. Maluszka wcześniej straciłam 5 kwietnia.. Zobaczę co jutro lekarz powie ale do pracy raczej nie wrócę...

Gosia

Aniołek * 4 kwietnia
  • PRINCESKAWACH Koleżanka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja już mam dwie (dziewczynki) na stanie do upilnowania i szczególnie jeżeli chodzi o młodszą to niezłe ziółko.

Mój mąż ciągle liczy na męskiego potomka, ale biorąc pod uwagę, że te ciąże poronione to też były dziewczynki (robiłam badania genetyczne) to szans na to wielkich nie ma.

f2w3csqvuditsu20.png
    MARYSIA 2007R. ZOSIA 2009R.
    MARZEC 2016 [*], MAJ 2016 [*]
    STYCZEŃ 2017, MARZEC 2017 CIĄŻE BIOCHEMICZNE
  • PRINCESKAWACH Koleżanka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia29 wrote:

U mnie to wyglądało tak, że raz chlusnęło- taka od razu duża ilość płynu z krwią, a drugi raz nic zupełnie się nie działo, więc staraj się być spokojna /łatwo powiedzieć/ i jutro wszystko się wyjaśni, ale takie objawy miało tutaj dużo dziewczyn i nie stanowiły one zagrożenia dla ciąży.

f2w3csqvuditsu20.png
    MARYSIA 2007R. ZOSIA 2009R.
    MARZEC 2016 [*], MAJ 2016 [*]
    STYCZEŃ 2017, MARZEC 2017 CIĄŻE BIOCHEMICZNE
  • Gosia29 Przyjaciółka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za Wasze wsparcie. Mam nadzieję ze będzie dobrze, na szczęście tym razem sama do lekarza nie pójdę tylko z.mężem. Boję się przez to wszystko sama przechodzić..

Gosia

Aniołek * 4 kwietnia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy test pappa określa też płeć ? Czy to dodatkowo się płaci czy jak ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pappa niestety nie potwierdza plci. Na pewno potwierdza amniopunkcja i Nifty

• szwesta80 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytam wasze opisy prenatalnych i coraz bardziej wam zazdroszczę. Mi lekarz nic nie opowiadał, filmiku nie nagrał, zdjęcie dal tylko jedno jak poprosiłam a dzidzię tylko na chwilę pokazał. Wczoraj odebrałam wyniki prenatalnych i miałam nadzieję może na jakieś zdjęcia będą a tu tylko czysty papier. Nic więcej. Ani be, ani me ani kukuryku. Na szczęście wszystko na prenatalnych wygląda ok. Ze względu na wiek większe zagrożenie wad ale tylko minimalne. Lekarka z wyników zadowolona.
    Dobrze, że połówkowe będą w Szczecinie może więcej się dowiem.
    Pytałam się lekarki czy na następną wizytę mogę Młodego przyprowadzić, bo by bardzo chciał wiedzieć czy to brat czy siostra, ale ona mówi, ze może być jeszcze za wcześnie i Młody może się rozczarować, bo będzie słabo widać.
    A odklejającego łożyska będziemy pilnować. Jest na razie tak minimalne, mówiła , że pewnie jakieś naczynko pękło, ale na wszelki wypadek mam przyjść 10 na szybkie USG.

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwesta trafiłaś na fatalnego lekarza :/ na polowkowe na pewno do niego się nie wybieraj. U mnie lekarz źle wciągnął i płytka się nie nagrała. Więc powiedział żebym się położyła jeszcze raz i bez pośpiechu nagrał jeszcze raz badanie:)

‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ