X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladychocolate,ja tez miałam dziś wizytę i stres był,bo objawy zelżały,ale niepotrzebnie się martwiłam,parametry dobre,maluch fikał,u Ciebie tez będzie wszystko dobrze :) powodzenia!

Jiwa,za Ciebie tez kciukasy trzymam,znam te nerwy przed wizyta,zawsze wtedy coś wymyślam,na szczęściie mam świetnego lekarza,który potrafi mnie uspokoić ;)

Lilka1984,gratuluje kochana!Super wieści :)

Jak pisałam wyżej,wróciłam z wizyty,maluch ma już prawie 5 cm wiec urósł ku mojej wielkiej uldze :) tak się ładnie ustawił,ze lekarz powiększył obraz i widziałam piękny nosek i nawet kości szczęki i podniebienia no szok...nawet zmierzył ten nosek :) chyba będzie po mamusi,bo jakiś zadarty mi się wydawał :D serducho nadal miarowe i szybkie,przeciągał się bąbel i prostował co zaobserwowaliśmy pierwszy raz i po raz pierwszy również miałam usg przez brzuszek potem,żeby jeszcze raz zmierzyć dzidzie i sprawdzić przeziernosc :) i najważniejsze pobrali mi dziś krew do badań genetycznych...14.08 będę miała wyniki i dowiem się czy będzie siusiak czy muszelka :) mam nadzieje,ze zapomnę w pracy na chwile o tych wynikach i wreszcie się uspokoje,bo pracując bałam się zaszkodzić maleństwu,ale on jest siłaczem jak mama i daje radę :) jestem z niego dumna :) cały czas na nogach,upał,a on pokazuje,ze będzie dobrze i żebym się nie martwiła :) rośnie mi mały skarb <3

sunset06, lilka1984, marmi, Katowiczanka, kasiarzyna lubią tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbujcie :-) Nie zaszkodzi, a może pomóc :-) Na początku się zdziwiłam co to za sposób, ale teściowa trochę dłużej żyje i ma swoje sposoby ;-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musialam przerwac swoje sprzatanie, bo poszlam do lazienki i zobaczylam mała plmke w kolorze kawy z mlekiem na wkladce. Oczywiscie stres. Ale ciesze sie ze jutro wizyta. Oby tylko sie nie rozwinęło dalej bo nie chcialabym wyladowac w szpitalu i zrezygnowac z badan genetycznych. Dlatego juz do samego wieczora tylko leze.

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    Ja musialam przerwac swoje sprzatanie, bo poszlam do lazienki i zobaczylam mała plmke w kolorze kawy z mlekiem na wkladce. Oczywiscie stres. Ale ciesze sie ze jutro wizyta. Oby tylko sie nie rozwinęło dalej bo nie chcialabym wyladowac w szpitalu i zrezygnowac z badan genetycznych. Dlatego juz do samego wieczora tylko leze.

Odpoczywaj dużo, sprzątanie poczeka :-) Nie martw się, jutro zobaczysz maluszka.

Paula. lubi tę wiadomość

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aiwlys, równo dyszkę.

Paula, odpoczywaj. To wcale nie musi być zwiazane z ciążą, Kochana. Trzymam kciuki, żeby to było jednorazowe :*

• Paula. Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpoczywam kochane, póki co chyba jednorazowy incydent.
    Już oznajmiłam swojego eM ze jak wroci to czeka go praca czyli sprzatanie po mnie :D

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.
  • rosann Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    Odpoczywam kochane, póki co chyba jednorazowy incydent.
    Już oznajmiłam swojego eM ze jak wroci to czeka go praca czyli sprzatanie po mnie :D

Ja wczoraj wstałam po nocy z taką "kawą z mlekiem", ale to jakiś jednorazowy incydent był bo po dzień dzisiejszy jest spokój :)

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile czekałyście na wynik Pappa. Bo u mnie mija 2 tydzień, a lekarz się nie odzywa :/

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najdluzszy termin oczekiwania jaki uslyszalam to 10 dni.

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki ja tez juz po wizycie :-)
    Maluszek ma 8,52 cm puls 153, (14t3d wg usg)wiercił się niemiłosiernie mimo ze nie jadlam czekolady przed wizyta :D chyba strzelił focha, bo głownie obracał się do nas tyłem :P zdjęcia 3d nie mamy bo pokazał nam pupsko ;) to juz 2 lekarz ktory sugeruje chłopaka :-)
    Mocz mam jutro powtórzyć,bo przed pobraniem się nie umylam..mam drobna infekcje grzybicza i dostalam nystatyne.I ciśnienie mnie zdziwilo,130/70 a zawsze miałam max 120, mam nadzieje ze przez nerwy i upal...
    Sex zabroniony,mam nisko łożysko ale kazała się nie przejmować,szyjka długa :-)
    Życzę Wam samych dobrych wieści z wizyt :-)

Katowiczanka, Paula., szwesta80, marmi, jiwa, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzka wrote:
    Dziewczyny ile czekałyście na wynik Pappa. Bo u mnie mija 2 tydzień, a lekarz się nie odzywa :/
    Ja miałam po 4 dniach roboczych jesli pytasz o krew,bo pobranie miałam przed USG,dlatego na wizycie juz miałam pełny opis.

mhsvp07wo8sn1zot.png
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A duphaston i luteina powoli idzie w odstawke,tak żeby do ok. 20 tyg zrezygnować,bo wysoki progesteron juz na tym etapie ciazy może z kolei powodować rożne infekcje,dobrze wiedzieć...

mhsvp07wo8sn1zot.png
  • Biotech Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po wizycie Maleństwo ma prawie 5 cm. Wywijalo dzis piruety podczas usg i machalem rączkami przy buzi

Paula., marmi, jiwa, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

xnw43e3k4taypt5z.png

860ix1hphehgqbbg.png
  • lilka1984 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzka wrote:

Sam wynik krwi byl na drugi dzien, ale na opis od lekarza czekalam tydzień.

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kurde, moj optymizm ma kryzys. Boje sie tych prenatalnych jak jasna cholera... :(

Przytulcie Głupią Babę, bardzo prosze... ;)

• szwesta80 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przez 20 minut szukałam auta na parkingu Galerii.
    Już miałam zgłaszać kradzież na policji. Chciałam podejść do ochrony i uświadomiłam sobie, że szukam nie na tym poziomie co trzeba.
    Ciążowy mózg znów atakuje.

kuzka, kasiarzyna, marmi, Paula., Kłosia, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • Gosia29 Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny u mnie już 11t 3 dzien ale osłabienie daje się we znaki i ciągłe mdłości. W poniedziałek powrót do pracy po urlopie i po wizycie w następny czwartek planuje poinformowac w pracy o ciąży. Szczerze to mam ochotę pójść na l4 bo w pierwszej ciąży się nie oszczędzałam a teraz chciałabym się nacieszyc ciąża

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 19:33

Gosia

Wiksuia 5 lat mój największy skarb
    Aniołek * 4 kwietnia
  • lilka1984 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    Dziewczyny, kurde, moj optymizm ma kryzys. Boje sie tych prenatalnych jak jasna cholera... :(

Przytulcie Głupią Babę, bardzo prosze... ;)

Strach ma wielkie oczy, cycki do góry wszystko bedzie dobrze :)

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co jak co, ale cycki to ja mam akurat ostatnio baaaardzo do gory :D <3

• Milliemoo Debiutantka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 2 tyg temu wizytę i lekarz był w szoku że mam macicę na wysokości 20 tyg ciąży. Fakt minął rok od poprzedniej ale odrazu zasugerował cystic fibrosis ( mukowiscydozę). Zleciła mi badania genetyczne pod tym kątem i czekam na wynik. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, a że ciąża prowadzona w USA to mam nadzieję że oni poprostu trzymają się procedur żeby czegoś nie przeoczyć, nie sądzić się...
    Nie wiem...

‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ