X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak u Was z wynikami moczu?
    Miesiąc temu miałam idealne, a dziś się trochę przerazilam,wyszły d liczne bakterie i leukocyty 10-20,zdziwilam się bo nic minie dolega.... :(
    Dobrze,ze jutro mam wizytę...

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • kasioua Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JUZ PO PRENATALNYCH!
    Dziewczyny... co za magiczna wizyta, dalej staja mi lzy w oczach ze szczescia. Po pierwsze wszystkie wyniki w normie, jestesmy w grupie najnizszego ryzyka jesli chodzi o wszystkie genetyczne schorzenia.
    Po drugie widzialam moja kruszynke jak macha raczkami, kopie i prostuje nozki.. Lekarz obstawia dziewczynke (wiec moje sny jak narazie wydaja sie omylne).
    Ale co mnie wzruszylo najbardziej:
    Patrze i mowie do narzeczonego: Patrz ona ssie kciuka!
    A lekarz na to: Na pewno nie, rodzicom zaqsze sie tak wydaje, ale zazwyczaj raczka jest blisko ust i tyle. Tak wczesnie dzieci tego nie robia, ja jeszcze nie widzialem.
    Po czym dal na zblizenie i mowi: A niech mnie! Faktycznie!

Wiec moja corcia zdolala zaimponowac rodzicom i lekarzowi :) Oczywiscie trzasnal nam zdjecie na pamiatke <3 Jestem dzisiaj w niebie <3

szwesta80, Anne92, kasiarzyna, Czarna_kawa, rosann, Katowiczanka, a88, sunset06, Kłosia, Paula., jiwa, Promyczek_91, aiwlys, marmi, karolinams lubią tę wiadomość

7u22s65golimztyz.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzyna wrote:
    Miesiąc temu miałam idealne, a dziś się trochę przerazilam,wyszły d liczne bakterie i leukocyty 10-20,zdziwilam się bo nic minie dolega.... :(

Ja tak miałam na ostatnim badaniu. Wyszły mi bakterie i lekarz dał mi skierowanie na posiew. Posiew mi wyszedł ok, więc to pewnie był błąd podczas pobierania próbki.

kasiarzyna lubi tę wiadomość

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sa jeszcze leukocyty, wiec raczej cos jest na rzeczy :/

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • kolka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasioua gratulacje, super że wszystko ok :)
    Ja dziś umieram, 35°C to dla mnie zdecydowanie za gorąco :( dobrze, że to nie 8-9 miesiąc ;)

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzyna wrote:
    U mnie sa jeszcze leukocyty, wiec raczej cos jest na rzeczy :/

Dobrze, że masz jutro wizytę to wszystkiego się dowiesz :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Katowiczanka Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzyna, mam to samo, przed ostatnia wizyta podobny wynik moczu. Mam brać femisept uro ziołowy i zrobić po 2 tyg posiew. Zobaczymy.

Aniołki: 01.2010 11tc; 04.2017 11tc
    Córcia 12.2010 <3
    h44e90bvwvskzf25.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasioua, pochwal sie tym zdjeciem! ;)

kasioua lubi tę wiadomość

• kasioua Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    30jk9vm.jpg

Widac piastke :D Mamy tez oczywiscie DVD z USG i na nim nawet widac ruch jezyczka jak ssie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 19:24

Anne92, Kłosia, Paula., aiwlys, marmi, karolinams lubią tę wiadomość

7u22s65golimztyz.png
  • lilka1984 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez o wiele szybciej sie mecze, wejde po schodach i juz lekka zadyszka, chwile pochodze i opadam z sil. Jutro lekarz u ktorego robilam usg prenatalne przyjmuje w klinice do ktorej chodze dostanie wynik badania pappa ktore zlecil. Ma wprowadzic dane do programu i dac mi znac. Jakos wytrzymalam ten tydzien oczekiwania ale czuje ze zaczynam się lekko denerwowac. Przeziernosc wyszla 2,1 stad skierowanie na pappa, ktorego wcale nie chcialam robic, ehhhh.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 19:38

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj coś kłuje tak jakby lewy jajnik. Już 4 raz dzisiaj. Trwa to ok . 2 - 3 minut i zastanawiam się czy powinnam się tym martwić...

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

• kasioua Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilka1984 wrote:
    Ja tez o wiele szybciej sie mecze, wejde po schodach i juz lekka zadyszka, chwile pochodze i opadam z sil. Jutro lekarz u ktorego robilam usg prenatalne przyjmuje w klinice do ktorej chodze dostanie wynik badania pappa ktore zlecil. Ma wprowadzic dane do programu i dac mi znac. Jakos wytrzymalam ten tydzien oczekiwania ale czuje ze zaczynam się lekko denerwowac. Przeziernosc wyszla 2,1 stad skierowanie na pappa, ktorego wcale nie chcialam robic, ehhhh.

Nie denerwuj sie. Mi przeziernosc wyszla 2,2 mm a w polaczeniu z wynikami Papp-a ostatecznie lekarz stwierdzil ryzyko mniejsze niz 1:20000+ :) wiec spokojnie, wszystko bedzie dobrze!

lilka1984 lubi tę wiadomość

7u22s65golimztyz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka, jutro myślami jestem caly dzień z Tobą, czekamy na dobre wieści;)

lilka1984 lubi tę wiadomość

• 55monika5 Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzyna wrote:

Nie przejmuj się tymi wynikami, ja praktycznie całą ciążę miałam złe wyniki z moczu, bakterie i liczne leukocyty, posiew wychodził ok, mój lekarz tłumaczył mi że może do próbki moczu dostaje się śluz i dlatego są obecne leukocyty. Ja tak profilaktycznie brałam żuravit. Bardzo ważne jest aby właściwie pobrać mocz tj. najpierw trzeba się dobrze umyć, ale nie używać środków do higieny intymnej i następnie się wytrzeć jałową gazą i pobrać środkowy strumień. Mi po takim pobraniu bardzo się poprawiły wyniki, co nie zmienia faktu że do końca nie były one idealne, ale jak widać u mnie to było spowodowane ciążą a nie chorobą, bo dzidziuś urodził się zdrowy a ja powtórzyłam badania 3 miesiące po porodzie i wyniki moczu ok, zero leukocytów. Więc nie martw się, będzie dobrze, jeśli nie masz żadnych objawów to nie ma czym się przejmować, oczywiście warto zrobić posiew, tak dla pewności :)

Lutówka 2017 :)

• Paula. Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ktore z mam się dziś wizytują?
    Trzymam kciuki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2017, 07:23

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pierwsza noc za sobą z poduszką rogal :D rewelacja i miłość od pierwszego przytulenia. Nie od pierwszego spojrzenia bo na poczatku bylam przerazona wielkością jak my się w łóżku z eM zmiescimy,ale tragedi nie bylo :D

marmi lubi tę wiadomość

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.
  • Biotech Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wizyta o 16:20 :-) 3 tygodnie malycha nie widziałam, ciekawe jak urósł;-) musze pomyślec nad ta poducha, bo wierce sie w nocy strasznie, nieoge znalezc wygodnej pozycji.

xnw43e3k4taypt5z.png

860ix1hphehgqbbg.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biotech wrote:
    Ja dziś wizyta o 16:20 :-) 3 tygodnie malycha nie widziałam, ciekawe jak urósł;-) musze pomyślec nad ta poducha, bo wierce sie w nocy strasznie, nieoge znalezc wygodnej pozycji.
    Witam w klubie bo ja po 3 tygodniach jutro zobacze swojego malucha :) az na sama mysl jajo znosze z niecierpliwosci :D

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i dobre wieści! Dziś znowu upały mają być, wczoraj wieczorem to głowa mnie bolała. Nie wiem czy to przez ten upał, ale już nie boli na szczęście. Idę na śniadanie, dobrego dnia ;-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,mnie tez zmęczenie i zadyszka dopadają co krok,mam wrazenienie,ze strasznie osłabiona jestem,a na te upały to jakaś katastrofa,wczoraj ponad 12 h w pracy i już myślałam,ze jajko zniosę...Dzisiaj wizyta i pobieram krew na test genetyczny....zobaczę bąbelka również po ok 3 tyg i się denerwuje,bo oczywiście od dwóch dni jakoś słabo ciążowo się czuje i mnie dopadł stres jakiś,mam nadzieje,ze to tylko typowe ,,mamusiowe strachy'' o dzidzię.Powodzenia reszcie wizytujących !

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ