X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No miedzy ranem a wieczorem jest ogromna różnica, nie mam pojęcia czemu tak jest ;)

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 3 tyg ciazy mialam BMI 19,5, jutro rozpoczynam 15 tydz. i mam 2,5 kg na plusie. Mnie szybko "wysadzilo";) w 10 tyg ciazy juz rozgladalam sie za spodniami na gumce, a staniki mnie uwieraly. Moj maz tez szybko zauwazyl powiekszajacy sie brzuch i piersi. Wyglada na to ze to kwestia bardzo indywidualna, moja macica jest juz sporo wyczuwalna nad spojeniem lonowym. Tez wieczorem jest twardsza, niz z rana. Ciagle mam wrazenie wzdetego brzucha, nawet jak zjem fasolke jest tak samo;p A nie ukrywam, ze ciagnie mnie do fasolki, kalafiora i kapusty;D

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nusiaczek20 wrote:
    Dzień dobry w ten już upalny poranek we Wrr:) jak znosicie upały? Bo ja kiepsko, w słońcu robi mi się słabo, i nie mam totalnie mocy a na cały tydzień zapowiadają upaly:( jak tu przetrwać w pracy?
    Od wczoraj boli mnie podbrzusze , w nocy spałam ale znów to czuje , myślicie że to normalne?Martwię się bo do wizyty ponad tydzień echh....

Ja z natury uwielbiam upaly i slonce, ale odkad jestem w ciazy to z rozsadkiem to tego podchodze. Na balkonie mam lezaczek i jak jest slonce to po godz dziennie wyleguje sie, wystawiajac twarz, nogi i ramiona na slonce. Mamy ten komfort, ze z najwiekszymi brzuszkami bedziemy w zimie;)
    Mnie tez czesto pobolewa, ale bol jest zazwyczaj podobny, podejrzewam ze to nasza powiekszajaca sie macica;)

l22nkrhm0evewuhw.png
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ja to sie chyba czepiam. Siedzimy rodzinnie nad jeziorkiem a wokół lata kilkoro dzieci bez majtek. NIE maluszki. 4-5 łatki a nawet starsze. No i holibka nie pasuje mi to:
    1. Jest to plaża miejska.
    2. Dzieciaki są dość spore.
    3. Różne typy są a na plaży. Jak bym sie bała o bezpieczeństwo mojego dziecka.

Eklerka13579 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwesta80 wrote:
    Kurczę ja to sie chyba czepiam. Siedzimy rodzinnie nad jeziorkiem a wokół lata kilkoro dzieci bez majtek. NIE maluszki. 4-5 łatki a nawet starsze. No i holibka nie pasuje mi to:
    Mam podobne podejście jak Ty... I doskonale Cię rozumiem

l22nkrhm0evewuhw.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwesta80 wrote:

Zauważyłam, że to bardzo kontrowersyjna kwestia i wiele osób nie widzi nic złego w tym, żeby dzieci były gołe na publicznej plaży. Dla mnie to niedopuszczalne i córka zawsze była albo w pieluszce, a gdy tylko się odpieluchowala w kostiumie. Pierwsza kwestia to widok nagiego dziecka, ale dla mnie ważna jest też ochrona miejsc intymnych przed piaskiem/kamykami/patyczkami. Z tego względu nawet na naszym prywatnym podwórku nie puszczałam nigdy córki nago.

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwesta80 wrote:
    Myślę, że się nie czepiasz. Ja nie rozumiem rodziców, którzy nawet maleńkie dzieci puszczają z gołą dupą. Tak jak napisałaś to jest miejsce publiczne, więc po pierwsze komuś może to nie odpowiadać, a po drugie różni ludzie są wokoło i się patrzą. Od biegania nago są własne ogródki, gdzie bobas przebywa tylko w gronie rodziny.

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie juz pomijajac kwestię społeczne, to moim zdaniem po prostu niehigieniczne, spróbujmy sami siadac gola pupa na piasku, zobaczymy ile bedziemy go potem "wybierac" z miejsc, w ktorych byc go nie powinno. Co za problem ubrac majteczki, czy one naprawde az tak przeszkadzaja?

km5sp07weqrpj7bl.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza nagimi dziećmi jest jeszcze jeden kontrowersyjny temat, czyli wysadzanie dzieci pod krzaczkiem. Zauważyłam, że mnóstwo ludzi tak robi, kompletnie nic sobie nie robiąc z tego, ze to plaża/park etc. Jak mnie to wkurza! Jest teraz masa super gadżetów nocnikowych i naprawdę da się ten temat rozwiązać w czysty i higieniczny sposób. Przez 4 lata życia mojej córki udało mi się jakoś uniknąć takich sytuacji jak sikanie czy robienie kupy pod drzewem, bo to naprawdę dziś żaden problem, tylko trzeba chcieć.

Olga 05.01.2013
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jestem w stanie zrozumiec w sytuacji naglej, jak sie dziecku chce, a nie mamy przy sobie przenosnych nocniczkow to wyjscia nie ma. Niech pierwszy rzuci kamieniem kto nigdy nie sikal w krzakach :-D Ale faktem jest, ze sa juz rozwiązania takich problemow i kazdy rodzic powinien pomyslec zanim wyjdzie z domu na spacer. A jak juz sie zdarzy pod drzewem to sprzatnac to a nie zostawiać, o zgrozo!:-O

Eklerka13579, Talla lubią tę wiadomość

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam ze ja tez tego nie ogarniam jak ludzie tak robią i pozwalaja swoim dzieciom tak latać. Jeszcze mam taka znajoma na fb ktora ciagle dodaje zdjecia swojego synka naguska wszystko widac. Wydaje mi sie ze fb ani zaden inny portal nie jest na to idealny :/

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na nagłe sytuacje idealny jest Tron, wynalazek wszechczasow :) Zawsze miałam 2-3 w torebce.

Olga 05.01.2013
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • rosann Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jomi81 wrote:
    Na nagłe sytuacje idealny jest Tron, wynalazek wszechczasow :) Zawsze miałam 2-3 w torebce.

Ten tron jest fantastyczny! Genialny patent :)

thgfugpjkrpdgpz8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaciekawiłyście mnie, aż musiałam wygooglować ten Tron, bo nie znałam wcześniej ;) Tak proste i tak genialne!

• Rafaello Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tylko 1kg na plusie, a w większość spodni już się nie dopinam:/

• KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis te goraco mnie wykancza i moje dzieci tez bo syn sam mówi ze za ciepło i uciekał do domu... Ja swoje dzieci zawsze na plaży mam w majtusiach albo forcie w pampersie i nie ze względów higienicznych które są dla mnie ważne ale po prostu niechce żeby ktoś obcy patrzył na moje gole dziecko bo są różni ludzie..A mój synek jest tak nauczony ze on i tak by się wstydził kompie go tylko maz i ja i babci czy dziadkowi niestety nie da się ukapać.. a sikanie w kraczki no coz czasem trzeba bo dziecko niejest wstanie zawsze wytrzymać.. Ja nie mam nic przeciwko

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity
  • KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znów to samo ucina i zmienia zdania

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzka wrote:
    A ja dzisiaj zaszalałam. Kupiłam sobie leginssy ciążowe i bluzę :D w H&M.

A dla Adasia , na którego czekamy (bratanek męża) - Przyjdzie na świat lada chwila- kupiłam Kubusia, nie mogłam się oprzeć :D

e18q16myd9qf_t.jpg

No i kupiłam witaminy . Prenatal DUO - któraś stosuje?

Jakie słodkie śpioszki! :D
    Ja stosuje od tygodnia Prenatal DUO i Prenatal DHA-moja gin mi to poleciła. Dodatkowo jeszcze oczywiście Duphaston, a biore jeszcze magnez i czasami wapń

Talla lubi tę wiadomość

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • kasioua Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja rozpoczelam drugi trymestr (nie patrzcie na suwaczek) dzisiaj od poteznych wymiotow i nocnych przeokropnych skurczy lydek - a mowili "czekaj do drugiego trymestru, wszystko sie uspokoi i zaczniesz wracac do zywych" Guzik!
    Dzisiaj mam tez usg prenatalne - trzymajcie kciuki prosze, zeby nasza fasolka pokazala jaka jest silna i zdrowa <3 Opisze wszystko wieczorkiem <3

Anne92, marmi lubią tę wiadomość

7u22s65golimztyz.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasioua wrote:
    A ja rozpoczelam drugi trymestr (nie patrzcie na suwaczek) dzisiaj od poteznych wymiotow i nocnych przeokropnych skurczy lydek - a mowili "czekaj do drugiego trymestru, wszystko sie uspokoi i zaczniesz wracac do zywych" Guzik!
    Dzisiaj mam tez usg prenatalne - trzymajcie kciuki prosze, zeby nasza fasolka pokazala jaka jest silna i zdrowa <3 Opisze wszystko wieczorkiem <3

Kciuki! Na pewno wszystko będzie dobrze, czekamy na wieści ;-)

kasioua lubi tę wiadomość

thgf3e3kgrhlqiqj.png
‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ