X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • 2 bobas w drodze Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jup

8599rjjgsegpjf8d.png
  • 2 bobas w drodze Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucięło text sorry zabdpam

8599rjjgsegpjf8d.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)
    My się podglądamy z maluszkiem w środe ;) a w nocy śniło mi się że byłam na wizycie i lekarz powiedział mi, że będę mieć dziewczynke :) haha :D

Eklerka13579 lubi tę wiadomość

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.
  • kasioua Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    My się podglądamy z maluszkiem w środe ;) a w nocy śniło mi się że byłam na wizycie i lekarz powiedział mi, że będę mieć dziewczynke :) haha :D

Mi i mojemy nerzeczonemu w te sama noc snil sie chlopczyk! Dzis na prenatalnych pierwsze zgadywanki, wiec zobaczymy :D

Paula., innamorata88, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

7u22s65golimztyz.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasioua wrote:
    Mi i mojemy nerzeczonemu w te sama noc snil sie chlopczyk! Dzis na prenatalnych pierwsze zgadywanki, wiec zobaczymy :D
    Okaże się czy mamy prorocze sny :D

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam pierwszy sen z bobo i była dziewczynka, ale to pewnie przez sugestię pani dr podczas prenatalnych ;)

Kasioua, łączę się z Tobą - początek 2 trymestru zdecydowanie bardziej daje mi w kość niż 1 trymestr ;)

• kasioua Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marmi wrote:
    Ja też miałam pierwszy sen z bobo i była dziewczynka, ale to pewnie przez sugestię pani dr podczas prenatalnych ;)

Kasioua, łączę się z Tobą - początek 2 trymestru zdecydowanie bardziej daje mi w kość niż 1 trymestr ;)

No to laczmy sie w tym przyjemnie nieprzyjemnym bolu ;) Zawsze tlumacze sobie gdy mnie mecza objawy, ze fasolka sobie uzywa i sie bawi w brzuszku :D

marmi lubi tę wiadomość

7u22s65golimztyz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z gór. Odpoczelam troszkę. Piekne widoki i swieze powietrze :) Nachodzilam się po mieście, więc się dzidzia wykolysala. :) teraz czekanie do wizyty aż do 17.08 :( ale będzie już 16 tydzień to może dr potwierdzi czy będzie chłopiec. :) dziś powiedziałam synowi, że będzie starszym bratem, ale z racji, że ma 3.5 roku jego reakcją były słowa "nie chce się dzielić mamą". :D
    Aaa i ps. Zaczynamy 4 miesiąc, 2 trymestr :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 12:11

kolka, Anne92, marmi lubią tę wiadomość

• Monic88 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest z tym drugim trymestrem w końcu? Bo niektóre źródła podają, że od poczatku 13 tygodnia, a niektóre ze od poczatku 14?
    Dziewczyny myslicie, ze moge jutro jechac nad wode? Właściwie to taki odkryty basen, zadne bajoro brudne. Nie wysiedze w domu, takie upaly ja tylko znosilam zawsze siedzac po uszy w wodzie!

km5sp07weqrpj7bl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie najczesciej spotkam z info, ze od 14.

• Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czytalam najczesciej ze od 14 tyg rozpoczyna sie II trym., kalendarz Belly tez tak podaje:) Ja dzis rozpoczynam 15 tydz, suwak liczy od dn OM, a wg ostatniej wizyty bad.pren. to 15 tydz. i tego sie trzymam:)

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Paula. Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic88 wrote:
    Jak to jest z tym drugim trymestrem w końcu? Bo niektóre źródła podają, że od poczatku 13 tygodnia, a niektóre ze od poczatku 14?
    Zaczyna się 13 tyg + 0 dni inaczej jest to 14 tydzień :)
    ja dziś mam 13tyg + 3 dni i ja już jestem w II trymestrze. Jak ktoś mnie się pyta w którym jestem tygodniu ciąży mówię że w 14 :)

marmi, aiwlys lubią tę wiadomość

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    Zaczyna się 13 tyg + 0 dni inaczej jest to 14 tydzień :)
    ja dziś mam 13tyg + 3 dni i ja już jestem w II trymestrze. Jak ktoś mnie się pyta w którym jestem tygodniu ciąży mówię że w 14 :)
    wg mnie prawidlowo, ja dzis skonczylam 14 pelne tygodni, wiec rozpoczelam 15;) i mowie ze jestem w 15tym:)

l22nkrhm0evewuhw.png
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj w II trymestrze. Dolegliwości żadnych tylko gardło boli jak cholera. Mąż mi sprzedał przeziębienie.
    Chociaż przyznaję, że trochę się martwię, czy to czasem nie jakaś bolerioza po tym cholernym pogryzieniu przez muszki.

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka13579 wrote:
    Ja tez czytalam najczesciej ze od 14 tyg rozpoczyna sie II trym., kalendarz Belly tez tak podaje:) Ja dzis rozpoczynam 15 tydz, suwak liczy od dn OM, a wg ostatniej wizyty bad.pren. to 15 tydz. i tego sie trzymam:)
    Ja bym tak nie liczyla na Twoimmiejscu, jedna gin mi powiedziala, ze do 10tyg wszystkie dzieci rosna podobnie a potem kazde w swoim tempie. Mi na prenatalnym dziecko przeskoczylo termin o 1,5tyg, zawyza glowka z Jasiem mialam tak samo. Mimo to ciagle licze termin porodu zgodnie z usg z 10tyg. I zawsze zanizam tygodnie, wiec na chwile obecna mowie ze jestem w 13 tyg, tak jak mowia lekarze i w szpitalu.

Bylam w pracy powiedziec ze jestem w ciazy, szefowa rozesmiana, mowila ze kilka lat w pracy mnie nie bedzie :) i ze super jedno za drugim. Jest ultra goraco, wiec musze ta podroz przelezec, dopoki syn nie wstanie.

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi jeden lekarz napisał tak jak Wy liczycie czyli jak mialam 12t1d to 13 tydzien, a drugi na prenatalnym jak mialam 12t2d to napisał, ze 12 tydzień. Wiec ja juz zgluplam :-P Ja jednak licze od zaczetego tygodnia, w środę wybija mi rowny 13 tydzien wedlug USG i jak mam 13t3d to mowie, ze w 13 tygodniu, tak jak lekarz z USG

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie u mojej endokrynolog :-) tsh i ft4 są ok :-) Przeciwciała TPO w normie, mam skierowanie na jeszcze jedne (P/ciała a-tyreoglobulinowe / Anty TG) i zobaczymy jak one wyjdą. Kolejna kontrola za 4-5 tygodni. Jeśli i one wyjdą ok to raczej hashimoto możemy wykluczyć. Tylko niewielki procent osób ma hashimoto mimo przeciwciał w normie, więc może być tak, że przez ciążę u mnie tarczyca zwariowała :-) czekamy na następną wizytę :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aiwlys, moja pani doktor powiedziała na ostatniej wizycie, że w 16 tygodniu to już na 100% potwierdzimy płeć, więc trzymaj kciuki, żeby się dzidzia dobrze ułożyła i wszystko będzie jasne :)

Co do tygodni ciąży swietnie opisała to mama ginekolog - potocznie mówi się o rozpoczętych tygodniach ciąży, natomiast lekarze posługują się tygdniami skończonymi. Czyli dla przykładu, będąc dziś wg OM w 13 tyg 3 dniu ciąży Babci powiem, ze to 14 tydzień, a u lekarza, że ciąża ma 13 tygodni :)

aiwlys lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak u Was z męczeniem się? U mnie kondycha jak u babulinki, 2 piętro i juz mi się robi ciężko, po 1h marszu tez juz konieczna przerwa. Zastanawiam się czy to kwestia kilogramów na plusie, czy to już jest to słynne ciazowe męczenie się? (Blagam, powiedzcie, ze to drugie! :P)

• rosann Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 wrote:
    Dziewczyny, a jak u Was z męczeniem się? U mnie kondycha jak u babulinki, 2 piętro i juz mi się robi ciężko, po 1h marszu tez juz konieczna przerwa. Zastanawiam się czy to kwestia kilogramów na plusie, czy to już jest to słynne ciazowe męczenie się? (Blagam, powiedzcie, ze to drugie! :P)

U mnie męczenie było normą na samym początku ciąży, teraz już jest zdecydowanie lepiej :)

thgfugpjkrpdgpz8.png
‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ