Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
My się podglądamy z maluszkiem w środea w nocy śniło mi się że byłam na wizycie i lekarz powiedział mi, że będę mieć dziewczynke
haha
Eklerka13579 lubi tę wiadomość
👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu. -
Paula. wrote:Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
My się podglądamy z maluszkiem w środea w nocy śniło mi się że byłam na wizycie i lekarz powiedział mi, że będę mieć dziewczynke
haha
Mi i mojemy nerzeczonemu w te sama noc snil sie chlopczyk! Dzis na prenatalnych pierwsze zgadywanki, wiec zobaczymyPaula., innamorata88, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
-
kasioua wrote:Mi i mojemy nerzeczonemu w te sama noc snil sie chlopczyk! Dzis na prenatalnych pierwsze zgadywanki, wiec zobaczymy👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu. -
nick nieaktualnyJa też miałam pierwszy sen z bobo i była dziewczynka, ale to pewnie przez sugestię pani dr podczas prenatalnych
Kasioua, łączę się z Tobą - początek 2 trymestru zdecydowanie bardziej daje mi w kość niż 1 trymestr -
marmi wrote:Ja też miałam pierwszy sen z bobo i była dziewczynka, ale to pewnie przez sugestię pani dr podczas prenatalnych
Kasioua, łączę się z Tobą - początek 2 trymestru zdecydowanie bardziej daje mi w kość niż 1 trymestr
No to laczmy sie w tym przyjemnie nieprzyjemnym boluZawsze tlumacze sobie gdy mnie mecza objawy, ze fasolka sobie uzywa i sie bawi w brzuszku
marmi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWróciłam z gór. Odpoczelam troszkę. Piekne widoki i swieze powietrze
Nachodzilam się po mieście, więc się dzidzia wykolysala.
teraz czekanie do wizyty aż do 17.08
ale będzie już 16 tydzień to może dr potwierdzi czy będzie chłopiec.
dziś powiedziałam synowi, że będzie starszym bratem, ale z racji, że ma 3.5 roku jego reakcją były słowa "nie chce się dzielić mamą".
Aaa i ps. Zaczynamy 4 miesiąc, 2 trymestrWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 12:11
kolka, Anne92, marmi lubią tę wiadomość
-
Jak to jest z tym drugim trymestrem w końcu? Bo niektóre źródła podają, że od poczatku 13 tygodnia, a niektóre ze od poczatku 14?
Dziewczyny myslicie, ze moge jutro jechac nad wode? Właściwie to taki odkryty basen, zadne bajoro brudne. Nie wysiedze w domu, takie upaly ja tylko znosilam zawsze siedzac po uszy w wodzie! -
nick nieaktualny
-
Monic88 wrote:Jak to jest z tym drugim trymestrem w końcu? Bo niektóre źródła podają, że od poczatku 13 tygodnia, a niektóre ze od poczatku 14?
ja dziś mam 13tyg + 3 dni i ja już jestem w II trymestrze. Jak ktoś mnie się pyta w którym jestem tygodniu ciąży mówię że w 14marmi, aiwlys lubią tę wiadomość
👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Paula. wrote:Zaczyna się 13 tyg + 0 dni inaczej jest to 14 tydzień
ja dziś mam 13tyg + 3 dni i ja już jestem w II trymestrze. Jak ktoś mnie się pyta w którym jestem tygodniu ciąży mówię że w 14
-
Ja od wczoraj w II trymestrze. Dolegliwości żadnych tylko gardło boli jak cholera. Mąż mi sprzedał przeziębienie.
Chociaż przyznaję, że trochę się martwię, czy to czasem nie jakaś bolerioza po tym cholernym pogryzieniu przez muszki.
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
Eklerka13579 wrote:Ja tez czytalam najczesciej ze od 14 tyg rozpoczyna sie II trym., kalendarz Belly tez tak podaje:) Ja dzis rozpoczynam 15 tydz, suwak liczy od dn OM, a wg ostatniej wizyty bad.pren. to 15 tydz. i tego sie trzymam:)
Bylam w pracy powiedziec ze jestem w ciazy, szefowa rozesmiana, mowila ze kilka lat w pracy mnie nie bedziei ze super jedno za drugim. Jest ultra goraco, wiec musze ta podroz przelezec, dopoki syn nie wstanie.
-
A mi jeden lekarz napisał tak jak Wy liczycie czyli jak mialam 12t1d to 13 tydzien, a drugi na prenatalnym jak mialam 12t2d to napisał, ze 12 tydzień. Wiec ja juz zgluplam
Ja jednak licze od zaczetego tygodnia, w środę wybija mi rowny 13 tydzien wedlug USG i jak mam 13t3d to mowie, ze w 13 tygodniu, tak jak lekarz z USG
-
Ja po wizycie u mojej endokrynolog
tsh i ft4 są ok
Przeciwciała TPO w normie, mam skierowanie na jeszcze jedne (P/ciała a-tyreoglobulinowe / Anty TG) i zobaczymy jak one wyjdą. Kolejna kontrola za 4-5 tygodni. Jeśli i one wyjdą ok to raczej hashimoto możemy wykluczyć. Tylko niewielki procent osób ma hashimoto mimo przeciwciał w normie, więc może być tak, że przez ciążę u mnie tarczyca zwariowała
czekamy na następną wizytę
-
nick nieaktualnyAiwlys, moja pani doktor powiedziała na ostatniej wizycie, że w 16 tygodniu to już na 100% potwierdzimy płeć, więc trzymaj kciuki, żeby się dzidzia dobrze ułożyła i wszystko będzie jasne
Co do tygodni ciąży swietnie opisała to mama ginekolog - potocznie mówi się o rozpoczętych tygodniach ciąży, natomiast lekarze posługują się tygdniami skończonymi. Czyli dla przykładu, będąc dziś wg OM w 13 tyg 3 dniu ciąży Babci powiem, ze to 14 tydzień, a u lekarza, że ciąża ma 13 tygodniaiwlys lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, a jak u Was z męczeniem się? U mnie kondycha jak u babulinki, 2 piętro i juz mi się robi ciężko, po 1h marszu tez juz konieczna przerwa. Zastanawiam się czy to kwestia kilogramów na plusie, czy to już jest to słynne ciazowe męczenie się? (Blagam, powiedzcie, ze to drugie!
)
-
a88 wrote:Dziewczyny, a jak u Was z męczeniem się? U mnie kondycha jak u babulinki, 2 piętro i juz mi się robi ciężko, po 1h marszu tez juz konieczna przerwa. Zastanawiam się czy to kwestia kilogramów na plusie, czy to już jest to słynne ciazowe męczenie się? (Blagam, powiedzcie, ze to drugie!
)
U mnie męczenie było normą na samym początku ciąży, teraz już jest zdecydowanie lepiej