Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry w ten już upalny poranek we Wrr:) jak znosicie upały? Bo ja kiepsko, w słońcu robi mi się słabo, i nie mam totalnie mocy a na cały tydzień zapowiadają upaly:( jak tu przetrwać w pracy?
Od wczoraj boli mnie podbrzusze , w nocy spałam ale znów to czuje , myślicie że to normalne?Martwię się bo do wizyty ponad tydzień echh.... -
kuzka wrote:Ja posiadam . I w chwilach zwątpienia bardzo przydatna rzecz. I wcale się nie chce co chwilę sprawdzać (może na początku) . W tej chwili to sprawdzałam 4- 5 dni temu . I na razie nie mam zamiaru bo w czwartek wizyta.
Jak wiesz gdzie "leży" Maleństwo to nic trudnego , tylko chwila cierpliwości
Pytanie do do doświadczonych mam - macie laktator elektryczny ? Jak tak to jakiej firmy polecacie?
Ja mam z canpola i sobie chwale. Recznym bym sie zajechala... Zawdzieczam mu to ze karmilam. Bardzo chcialam karmic a po cc nie mialam w ogole pokarmu. W szpitalu siedzialam po nocach i dzialalam laktatorem no i przystawialam malego ale nic nie lecialo i byl karmiony mm. W 4 noc sciagalam i sciagalam az nagle ruszylo. W czasie kryzysow tez byl pomocny no i spokojnie moglam gdzies jechac czy wyjsc i dziecko nie bylo juz dokarmiane mm. Sciagalam wczesniej i mrozilam. Mialam bardzo duzo pokarmu i wydaje mi sie ze to wlasnie zasluga tego laktatora. Super masujekuzka lubi tę wiadomość
Kacperek
Aniolek [*] 04.04.17
Nadzieja umiera ostatnia -
nusiaczek20 wrote:Dzień dobry w ten już upalny poranek we Wrr:) jak znosicie upały? Bo ja kiepsko, w słońcu robi mi się słabo, i nie mam totalnie mocy a na cały tydzień zapowiadają upaly:( jak tu przetrwać w pracy?
Od wczoraj boli mnie podbrzusze , w nocy spałam ale znów to czuje , myślicie że to normalne?Martwię się bo do wizyty ponad tydzień echh....
Mnie tez sie strasznie slabo robi i raczej bd siedziec w domu. Wczoraj wyszlam na chwile i tak sie zle poczulam ze skonczylam na bliskim kontakcie z kibelkiem...Kacperek
Aniolek [*] 04.04.17
Nadzieja umiera ostatnia -
Ja wam powiem, mieszkam w egzotycznym kraju i upaly jakie tu teraz panuja sa nie do opisania! termometr pokazuje 47 w sloncu a 39 w cieniu... Mamy klimatyzacje wiec to mnie ratuje, bo w takim upale strasznie mecza mnie mdlosci. Byle do wrzesnia - wtedy juz troszke sie ochlodzi!
-
OkiDoki wrote:Witam Was drogie przyszłe mamy
Mam pytanie - czy rozważacie w ogóle zakup detektora tętna płodu? Wspomniała mi o czymś takim gin na wizycie i szukam opinii w sieci... Podobno można wyłapać tętno dziecka już ok 12 tygodnia. Tylko nie wiem, czy warto... To spora kwota... znalazłam też opcję wypożyczenia takiego urządzenia na https://www.rentmama.pl/ - macie może doświadczenia z tą stronką? Nie bardzo wiem, co wybrać...
Ja zamówiłam używany detektor za 60 zł, najzwyklejszy bez ekranu, który pokazuje ilość uderzeń, ale w zupełności wystarczy. Pare dni temu użyłam go poraz pierwszy i o dziwo bardzo szybo znalazłam serduszko, w głowie policzyłam i wyszło ok. 160 uderzeń, wiec nie da się pomylićwczensiej nie chciałam kupować, ale teraz się bardzo cieszę, bo jestem dużo spokojniejsza i nie czekan na usg jak na zbawienie
Czarna_kawa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJejku, właśnie nadrobiłam ponad tydzień Waszych wpisów. Nie było łatwo
Gosia, na zgagę dietetyk polecił migdały, najlepiej blanszowane. Może i Tobie pomogą
Nula, co do grzybka w 1 trymestrze są ograniczone metody leczenia. Ja już 2 razy się nabawiłam i teraz dostałam globulki, ale znając mój urok nie pomogą na długo
Co do objawów, u mnie teraz zostały wrażliwe piersi, pobolewa mnie krzyż z lewej strony i czasami brzuch, ale nieznacznie. Rośnie też apetyt, więc chyba skończy się gubienie wagi
Co do imion u nas na 1 miejscu Maja i Olek, a drugi wybór to Wiktoria i Mateusz
Dobrego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2017, 09:44
-
Cześć
My z mężem w drodze nam morze
Powiedzcie mi, czy czujecie swoje brzuchy? Bo jeszcze tak z półtora tygodnia temu czułam różne bóle, ciągnięcie i takie podobne, a teraz mam spokój. Czasami tylko jak wstanę, czy za dużo chodzę to mnie zaboli. Nie umiem pozbyć się z głowy pytania czy wszystko jest dobrze. -
kozamonia wrote:Cześć
Powiedzcie mi, czy czujecie swoje brzuchy? Bo jeszcze tak z półtora tygodnia temu czułam różne bóle, ciągnięcie i takie podobne, a teraz mam spokój. Czasami tylko jak wstanę, czy za dużo chodzę to mnie zaboli. Nie umiem pozbyć się z głowy pytania czy wszystko jest dobrze.
Tak jak pisałem wyzej od wczoraj mnie ciągnie/boli? A wcześniej byl spokoj od 8 tygodnia. Tez sie zastanawiam czy tak ma byc? -
kozamonia wrote:Cześć
Powiedzcie mi, czy czujecie swoje brzuchy? Bo jeszcze tak z półtora tygodnia temu czułam różne bóle, ciągnięcie i takie podobne, a teraz mam spokój. Czasami tylko jak wstanę, czy za dużo chodzę to mnie zaboli. Nie umiem pozbyć się z głowy pytania czy wszystko jest dobrze. -
kasioua wrote:A mam pytanko do was dziewczyny. Jutro mam USG genetyczne. Maluch dokladnie 14 dni temu mial 3,2 cm. Myslicie, ze urosl wystarczajaco do badania??
Takze mysle, ze jeszcze sie zdziwisz jak urósł przez ten czas
-
Ja na 11 wyszykowalam sie do kosciola w kosciele na poczatku ludzi malo to tak chlodno przyjemnie bylo. Ale jak zaczeli sie schodzic to czulam ze sie cala rozplywam. Wyszlam na dwor zeby usiasc oczywoscie wszystkie lawki zajete a ja sie nie lubie prosic wiec chwile postalam ale zaczelo mi sie slabo robic i poszlam do auta. Teraz musze czekac az mama wyjdzie. Ale w aucie duzo lepiej.👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu. -
Co do boli brzucha to ciagnie mnie czasami. Nawet tez sie martwilam, ale caly czas sobie tlumacze to tym ze maluch rosnie i macica sie powieksza zeby maluch mial miejsca dla siebie👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu. -
nusiaczek20 wrote:Dzień dobry w ten już upalny poranek we Wrr:) jak znosicie upały? Bo ja kiepsko, w słońcu robi mi się słabo, i nie mam totalnie mocy a na cały tydzień zapowiadają upaly:( jak tu przetrwać w pracy?
Od wczoraj boli mnie podbrzusze , w nocy spałam ale znów to czuje , myślicie że to normalne?Martwię się bo do wizyty ponad tydzień echh....
Co do boli to czasem cos poczuje w podbrzuszu przez może 5 minut, schylac się za dużo nie mogę bo od razu mnie krzyże bola.Staram się myśleć pozytywnie, w końcu maluch rośnie coraz szybciej
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
Monic88 wrote:Moj mial tydzien przed prenatalnym 4,1 i tez sie martwilam, ze nie urosnie w tydzien, a potem okazało sie, że 6 dni pozniej mial juz 5,6cm
Takze mysle, ze jeszcze sie zdziwisz jak urósł przez ten czas
Wow! Ok, to mam nadzieje, ze moje malenstwo tez tak podgoni wzrostowo jak twojenie moge doczekac sie jutra!
-
kasioua wrote:A mam pytanko do was dziewczyny. Jutro mam USG genetyczne. Maluch dokladnie 14 dni temu mial 3,2 cm. Myslicie, ze urosl wystarczajaco do badania??
Na wizycie maluch miał 3,32 a 2 tyg później na prenatalnych juz 6,37
Pojutrze mam wizytę i cos czuje ze będzie miał kolo 10 cm
Dziewczyny a jak Wasze brzuszki? Widac juz cos? Ja z powodu tluszczyku raczej dlugo nie odroznie ciąży prawdziwej od spozywczej (
), ale zauważyłam że wieczorem mam brzuch bardziej napięty, twardszy, wtedy moge wyczuc macice i czuje, ze to juz jest ten brzuszek ciążowy, a w ciągu dnia znowu jest galaretka taka jak zwykle mieciutka i nic wiecej oprocz tluszczyku nie czuje. Czy Wasze brzuchy sa juz jakos powiekszone? Czy czujecie je caly dzien czy tez np tylko wieczorem?
-
Monic88 wrote:Dziewczyny a jak Wasze brzuszki? Widac juz cos? Ja z powodu tluszczyku raczej dlugo nie odroznie ciąży prawdziwej od spozywczej (
), ale zauważyłam że wieczorem mam brzuch bardziej napięty, twardszy, wtedy moge wyczuc macice i czuje, ze to juz jest ten brzuszek ciążowy, a w ciągu dnia znowu jest galaretka taka jak zwykle mieciutka i nic wiecej oprocz tluszczyku nie czuje. Czy Wasze brzuchy sa juz jakos powiekszone? Czy czujecie je caly dzien czy tez np tylko wieczorem?
Na pewno zależy od budowy ciała,ja się tym specjalnie nie przejmuje,bo każdej koleżance na innym etapie wyskakiwal
Oooo ja na brzuszek sie długo raczej nie doczekam, a tak jak mowisz, nawet szczuple dziewczyny maja brzuszki czasami w 7 miesiącu widoczne
Ale zastanawiałam się właśnie nas tym twardnieniem wieczornym, czy to normalne, ze go tak napina na noc
Ale mnie to cieszy bo wtedy milo mi sie go dotyka, ta ciaza taka realna sie staje;-)