X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula,biduniu,pij dużo wody,żebyś nie osłabła,mnie na mdłości pomaga starte,kwaśne jabłko albo woda z cytryna i imbirem.

Kuzka,mnie tez dziś niedobrze,nawet małe ,,haftowanie'' w pracy,ale jeszcze godz i do domku nareszcie.

Paula. lubi tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ze szpitala. Czekam w kolejce. Rumień po ugryziemiu sie powiększa i swędzi jak cholera. Poszłam do internisty a on stwierdził Stan zapalny i na wszelki wypadek wysłał do szpitala na sprawdzenie diagnozy.
    Cz3kam teraz na lekarza.

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwesta,trzymaj się tam i oby to tylko reakcja alergiczna!!!Trzymam kciukasy!

meggi90 lubi tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Promyczek_91 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    Dzień dobry.
    Mówili przyjdzie II trymestr objawy ciążowe ustąpią.. Mówili bedziesz się dobrze czula.
    Dziś zwróciłam całe śniadanie. Pozniej znow troche zjadlam i tak czuje ze dlugo mi w żołądku dlugo nie posiedzi :/
    Mama na pocieszenie powiedziala mi ze jej siostra rodzona do ktorej ja bardzo jestem podobna. Powiedziala ze ona najwiecej wymiotowala wlasnie w II trymestrze i juz w zaawansowanej ciazy. To takie pocieszenie na dzien dobry.

Co do imion to moj eM daje mi wolną ręke i on akceptuje kazdy moj pomysl. U nas bedzie albo Marysia albo Ignaś.

U mnie dzisiaj to samo... Sniadanko w kibelku i non stop mdlosci :-/

Kacperek <3
    zrz6j44jjz79nrpx.png
    Aniolek [*] 04.04.17
    2nn3e6hhxf8nkpcs.png

Nadzieja umiera ostatnia :-)
  • 2 bobas w drodze Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze ze nie tylko ja bez objawów ... w zasadzie od początku żadnych nie mam tylko w 7 tyg mdłości słabe i potem już nic oprócz obrzmiaktch piersi

8599rjjgsegpjf8d.png
  • 2 bobas w drodze Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu ucięło text mi

8599rjjgsegpjf8d.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwesta80 wrote:
    Witam ze szpitala. Czekam w kolejce. Rumień po ugryziemiu sie powiększa i swędzi jak cholera. Poszłam do internisty a on stwierdził Stan zapalny i na wszelki wypadek wysłał do szpitala na sprawdzenie diagnozy.
    Cz3kam teraz na lekarza.

Smarowalas czyms przeciw ukaszeniom? Jak duzy jest rumien?

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, odebrałam już wyniki z laboratorium.

Tsh - 1.6 norma 4.2
    Ft4 - 1.04 norma 1.7
    Przecieciała - 17.4 norma 34

Zrobiliśmy przeciwciała, żeby zobaczyć czy mogę mieć hashimoto (usg tarczycy wyszło ok). W internecie nic konkretnego o przeciwciałach nie mogę znaleźć a wizyta w poniedziałek. Czy któraś potrafi zinterpretować wynik? :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne92 wrote:

Tsh - 1.6 norma 4.2
    Ft4 - 1.04 norma 1.7

Zrobiliśmy przeciwciała, żeby zobaczyć czy mogę mieć hashimoto (usg tarczycy wyszło ok). W internecie nic konkretnego o przeciwciałach nie mogę znaleźć a wizyta w poniedziałek. Czy któraś potrafi zinterpretować wynik? :-)
    To sa przeciwciala aTPO? Widelki norm sama podalas, z ktorych wynika ze wszystko ok?:)

Anne92 lubi tę wiadomość

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka13579 wrote:
    To sa przeciwciala aTPO? Widelki norm sama podalas, z ktorych wynika ze wszystko ok?:)

Tak, TPO. Ale nie wiem czy norma oznacza, że przeciwciała są ok i hashimoto nie ma czy przeciwciała oznaczają, że jest :-/ Nigdy nie miałam problemów z tarczycą stąd moja dezorientacja. A w internecie nic konkretnego nie znalazłam.

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne92 wrote:

Tsh - 1.6 norma 4.2
    Ft4 - 1.04 norma 1.7

Wydaje mi się, że przeciwciała są ok i hashimoto nie ma, skoro mieszczą się w normie. Ale to strzelam. Ale wiem, że normy na TSH w ciąży są całkiem inne, na pewno nie do 4.2 tylko maksymalnie do 2.5. Tak czy siak mieścisz się w normie :-)

Anne92 lubi tę wiadomość

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Amma Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne92 wrote:
    Tak, TPO. Ale nie wiem czy norma oznacza, że przeciwciała są ok i hashimoto nie ma czy przeciwciała oznaczają, że jest :-/ Nigdy nie miałam problemów z tarczycą stąd moja dezorientacja. A w internecie nic konkretnego nie znalazłam.
    To bardzo niskie przeciwciała. Ja mam hashimoto i tpo na poziomie kilkuset jednostek.
    Moim zdaniem wszystko u Ciebie ok.

Anne92 lubi tę wiadomość

Synek 2010 :-)
    Synek 2015 :-)
    Synek tp 11 lutego 2018
    zud30tc7q0aqwbww.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi :-) Takie normy podaje laboratorium, a jest zapisane tam ciąża 14 tydzień. 2.5 to chyba norma dla pierwszego trymestru? Czy później to się nie zmienia? :-) W poniedziałek wizyta także wszystkiego się dowiem dokładnie, ale jestem spokojniejsza ;-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tego to w sumie nie wiem, mi lekarz powiedział, że dla ciąży ogólnie, ale byc może chodzilo o pierwszy trymestr głównie, wtedy wiadomo ze jest najwieksze zagrożenie. Aczkolwiek powiedziala, ze euthyrox mam brać do konca ciąży, więc pewnie wola dmuchac na zimne, im mniejsze TSH tym lepiej ;-)

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Talla Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2017, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm sporo musiałam nadrobić waszego pisania :D ale to forum to miła odskocznia.
    Z czwartku na piątek prawie bym SOR zaliczyła. Miałam atak kamieni żółciowych czyli tzw. kolka wątrobowa, noc do tyłu, pomału przeszło po 3 No-Spie.
    A dziś zrobiłam generalne porządki w szafach, ubyło dużo ubrań, torebek, pasków itd. Mi to niepotrzebne, a komuś może się przydać, zwłaszcza, że dużo rzeczy prawie jak nowych - nazbierało się z lat.

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic88 wrote:
    A tego to w sumie nie wiem, mi lekarz powiedział, że dla ciąży ogólnie, ale byc może chodzilo o pierwszy trymestr głównie, wtedy wiadomo ze jest najwieksze zagrożenie. Aczkolwiek powiedziala, ze euthyrox mam brać do konca ciąży, więc pewnie wola dmuchac na zimne, im mniejsze TSH tym lepiej ;-)

Znalazłam taki artykuł :-)

http://m.mjakmama24.pl/ciaza/badania-w-ciazy/tarczyca-w-ciazy-wazne-badanie-poziomu-tsh,537_5196.html

Tam jest napisane, że w pierwszym trymestrze nie powinien przekraczać 2.5, a w drugim i trzecim 3.0 :-) Ale wiadomo, że to lekarz ostatecznie podejmuje decyzje ;-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi90 wrote:
    Odpoczywaj Kochana. Dla mnie Zakopane to najpiękniejsze miejsce. My zazwyczaj noclegi mamy przy samych Krupówkach więc samochodu nie używamy w czasie wyjazdu. Tylko na przyjazd i wyjazd stoimy w korkach. My co roku jeździliśmy do Zakopanego a w tym roku zdecydowaliśmy się na Karpacz. Obym nie žalowala ;-)

Co będzie cię zwiedzać?

Dość często bywam w Karpaczu, urokliwe miasteczko ale nie ma skoku do Zakopanego:) my na długi sierpniowy weekend wybywamy do Szklarskiej czyli okolice

• OkiDoki Nowa

Wysłany: 30 lipca 2017, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- reklama.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 30 lipca 2017, 12:53

• Paula. Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OkiDoki ja nie kupuje ale są dziewczyny ktore mają i sobie chwalą ;) dla mnie to za duzo stresu i cos czuje ze co chwile bym chciala sprawdzac :D

kasiarzyna lubi tę wiadomość

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
    1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu.
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja posiadam . I w chwilach zwątpienia bardzo przydatna rzecz. I wcale się nie chce co chwilę sprawdzać (może na początku) . W tej chwili to sprawdzałam 4- 5 dni temu . I na razie nie mam zamiaru bo w czwartek wizyta.

Jak wiesz gdzie "leży" Maleństwo to nic trudnego , tylko chwila cierpliwości :)

Pytanie do do doświadczonych mam - macie laktator elektryczny ? Jak tak to jakiej firmy polecacie?

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ