X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula,biduniu,pij dużo wody,żebyś nie osłabła,mnie na mdłości pomaga starte,kwaśne jabłko albo woda z cytryna i imbirem.

Kuzka,mnie tez dziś niedobrze,nawet małe ,,haftowanie'' w pracy,ale jeszcze godz i do domku nareszcie.

Paula. lubi tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • szwesta80 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ze szpitala. Czekam w kolejce. Rumień po ugryziemiu sie powiększa i swędzi jak cholera. Poszłam do internisty a on stwierdził Stan zapalny i na wszelki wypadek wysłał do szpitala na sprawdzenie diagnozy.
    Cz3kam teraz na lekarza.

3jgx3e3kzhsm0bxy.png
    f2w3qh4snsvwasdq.png
    Przybrana Mama dla Młodego
    Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
    Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwesta,trzymaj się tam i oby to tylko reakcja alergiczna!!!Trzymam kciukasy!

meggi90 lubi tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Promyczek_91 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    Dzień dobry.
    Mówili przyjdzie II trymestr objawy ciążowe ustąpią.. Mówili bedziesz się dobrze czula.
    Dziś zwróciłam całe śniadanie. Pozniej znow troche zjadlam i tak czuje ze dlugo mi w żołądku dlugo nie posiedzi :/
    Mama na pocieszenie powiedziala mi ze jej siostra rodzona do ktorej ja bardzo jestem podobna. Powiedziala ze ona najwiecej wymiotowala wlasnie w II trymestrze i juz w zaawansowanej ciazy. To takie pocieszenie na dzien dobry.

Co do imion to moj eM daje mi wolną ręke i on akceptuje kazdy moj pomysl. U nas bedzie albo Marysia albo Ignaś.

U mnie dzisiaj to samo... Sniadanko w kibelku i non stop mdlosci :-/

Kacperek <3
    zrz6j44jjz79nrpx.png
    Aniolek [*] 04.04.17
    2nn3e6hhxf8nkpcs.png

Nadzieja umiera ostatnia :-)
  • 2 bobas w drodze Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze ze nie tylko ja bez objawów ... w zasadzie od początku żadnych nie mam tylko w 7 tyg mdłości słabe i potem już nic oprócz obrzmiaktch piersi

8599rjjgsegpjf8d.png
  • 2 bobas w drodze Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu ucięło text mi

8599rjjgsegpjf8d.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwesta80 wrote:
    Witam ze szpitala. Czekam w kolejce. Rumień po ugryziemiu sie powiększa i swędzi jak cholera. Poszłam do internisty a on stwierdził Stan zapalny i na wszelki wypadek wysłał do szpitala na sprawdzenie diagnozy.
    Cz3kam teraz na lekarza.

Smarowalas czyms przeciw ukaszeniom? Jak duzy jest rumien?

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, odebrałam już wyniki z laboratorium.

Tsh - 1.6 norma 4.2
    Ft4 - 1.04 norma 1.7
    Przecieciała - 17.4 norma 34

Zrobiliśmy przeciwciała, żeby zobaczyć czy mogę mieć hashimoto (usg tarczycy wyszło ok). W internecie nic konkretnego o przeciwciałach nie mogę znaleźć a wizyta w poniedziałek. Czy któraś potrafi zinterpretować wynik? :-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne92 wrote:

Tsh - 1.6 norma 4.2
    Ft4 - 1.04 norma 1.7

Zrobiliśmy przeciwciała, żeby zobaczyć czy mogę mieć hashimoto (usg tarczycy wyszło ok). W internecie nic konkretnego o przeciwciałach nie mogę znaleźć a wizyta w poniedziałek. Czy któraś potrafi zinterpretować wynik? :-)
    To sa przeciwciala aTPO? Widelki norm sama podalas, z ktorych wynika ze wszystko ok?:)

Anne92 lubi tę wiadomość

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka13579 wrote:
    To sa przeciwciala aTPO? Widelki norm sama podalas, z ktorych wynika ze wszystko ok?:)

Tak, TPO. Ale nie wiem czy norma oznacza, że przeciwciała są ok i hashimoto nie ma czy przeciwciała oznaczają, że jest :-/ Nigdy nie miałam problemów z tarczycą stąd moja dezorientacja. A w internecie nic konkretnego nie znalazłam.

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne92 wrote:

Tsh - 1.6 norma 4.2
    Ft4 - 1.04 norma 1.7

Wydaje mi się, że przeciwciała są ok i hashimoto nie ma, skoro mieszczą się w normie. Ale to strzelam. Ale wiem, że normy na TSH w ciąży są całkiem inne, na pewno nie do 4.2 tylko maksymalnie do 2.5. Tak czy siak mieścisz się w normie :-)

Anne92 lubi tę wiadomość

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Amma Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anne92 wrote:
    Tak, TPO. Ale nie wiem czy norma oznacza, że przeciwciała są ok i hashimoto nie ma czy przeciwciała oznaczają, że jest :-/ Nigdy nie miałam problemów z tarczycą stąd moja dezorientacja. A w internecie nic konkretnego nie znalazłam.
    To bardzo niskie przeciwciała. Ja mam hashimoto i tpo na poziomie kilkuset jednostek.
    Moim zdaniem wszystko u Ciebie ok.

Anne92 lubi tę wiadomość

Synek 2010 :-)
    Synek 2015 :-)
    Synek tp 11 lutego 2018
    zud30tc7q0aqwbww.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi :-) Takie normy podaje laboratorium, a jest zapisane tam ciąża 14 tydzień. 2.5 to chyba norma dla pierwszego trymestru? Czy później to się nie zmienia? :-) W poniedziałek wizyta także wszystkiego się dowiem dokładnie, ale jestem spokojniejsza ;-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tego to w sumie nie wiem, mi lekarz powiedział, że dla ciąży ogólnie, ale byc może chodzilo o pierwszy trymestr głównie, wtedy wiadomo ze jest najwieksze zagrożenie. Aczkolwiek powiedziala, ze euthyrox mam brać do konca ciąży, więc pewnie wola dmuchac na zimne, im mniejsze TSH tym lepiej ;-)

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Talla Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2017, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm sporo musiałam nadrobić waszego pisania :D ale to forum to miła odskocznia.
    Z czwartku na piątek prawie bym SOR zaliczyła. Miałam atak kamieni żółciowych czyli tzw. kolka wątrobowa, noc do tyłu, pomału przeszło po 3 No-Spie.
    A dziś zrobiłam generalne porządki w szafach, ubyło dużo ubrań, torebek, pasków itd. Mi to niepotrzebne, a komuś może się przydać, zwłaszcza, że dużo rzeczy prawie jak nowych - nazbierało się z lat.

2nn390bv8q4j7jxl.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monic88 wrote:
    A tego to w sumie nie wiem, mi lekarz powiedział, że dla ciąży ogólnie, ale byc może chodzilo o pierwszy trymestr głównie, wtedy wiadomo ze jest najwieksze zagrożenie. Aczkolwiek powiedziala, ze euthyrox mam brać do konca ciąży, więc pewnie wola dmuchac na zimne, im mniejsze TSH tym lepiej ;-)

Znalazłam taki artykuł :-)

http://m.mjakmama24.pl/ciaza/badania-w-ciazy/tarczyca-w-ciazy-wazne-badanie-poziomu-tsh,537_5196.html

Tam jest napisane, że w pierwszym trymestrze nie powinien przekraczać 2.5, a w drugim i trzecim 3.0 :-) Ale wiadomo, że to lekarz ostatecznie podejmuje decyzje ;-)

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi90 wrote:
    Odpoczywaj Kochana. Dla mnie Zakopane to najpiękniejsze miejsce. My zazwyczaj noclegi mamy przy samych Krupówkach więc samochodu nie używamy w czasie wyjazdu. Tylko na przyjazd i wyjazd stoimy w korkach. My co roku jeździliśmy do Zakopanego a w tym roku zdecydowaliśmy się na Karpacz. Obym nie žalowala ;-)

Co będzie cię zwiedzać?

Dość często bywam w Karpaczu, urokliwe miasteczko ale nie ma skoku do Zakopanego:) my na długi sierpniowy weekend wybywamy do Szklarskiej czyli okolice

• OkiDoki Nowa

Wysłany: 30 lipca 2017, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- reklama.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 30 lipca 2017, 12:53

• Paula. Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OkiDoki ja nie kupuje ale są dziewczyny ktore mają i sobie chwalą ;) dla mnie to za duzo stresu i cos czuje ze co chwile bym chciala sprawdzac :D

kasiarzyna lubi tę wiadomość

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i problemami genetycznymi.
    3 cs z pomocą medyczną (aromek + mensinorm) - po HSG antybiotyk Sumamed
    16.06 - HSG - prawy jajowod drożny, lewy niedrożny
  • kuzka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja posiadam . I w chwilach zwątpienia bardzo przydatna rzecz. I wcale się nie chce co chwilę sprawdzać (może na początku) . W tej chwili to sprawdzałam 4- 5 dni temu . I na razie nie mam zamiaru bo w czwartek wizyta.

Jak wiesz gdzie "leży" Maleństwo to nic trudnego , tylko chwila cierpliwości :)

Pytanie do do doświadczonych mam - macie laktator elektryczny ? Jak tak to jakiej firmy polecacie?

Dwa Aniołki: 10.2016 i 02.2017

74diru1dhvelt745.png

‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ