Mamusie luty 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula,biduniu,pij dużo wody,żebyś nie osłabła,mnie na mdłości pomaga starte,kwaśne jabłko albo woda z cytryna i imbirem.
Kuzka,mnie tez dziś niedobrze,nawet małe ,,haftowanie'' w pracy,ale jeszcze godz i do domku nareszcie.Paula. lubi tę wiadomość
-
Witam ze szpitala. Czekam w kolejce. Rumień po ugryziemiu sie powiększa i swędzi jak cholera. Poszłam do internisty a on stwierdził Stan zapalny i na wszelki wypadek wysłał do szpitala na sprawdzenie diagnozy.
Cz3kam teraz na lekarza.
Przybrana Mama dla Młodego
Aniołek [*] - 12.10.2015 - 8 tc
Aniołek [*] - 16.01.2017 - 9 tc -
Paula. wrote:Dzień dobry.
Mówili przyjdzie II trymestr objawy ciążowe ustąpią.. Mówili bedziesz się dobrze czula.
Dziś zwróciłam całe śniadanie. Pozniej znow troche zjadlam i tak czuje ze dlugo mi w żołądku dlugo nie posiedzi
Mama na pocieszenie powiedziala mi ze jej siostra rodzona do ktorej ja bardzo jestem podobna. Powiedziala ze ona najwiecej wymiotowala wlasnie w II trymestrze i juz w zaawansowanej ciazy. To takie pocieszenie na dzien dobry.
Co do imion to moj eM daje mi wolną ręke i on akceptuje kazdy moj pomysl. U nas bedzie albo Marysia albo Ignaś.
U mnie dzisiaj to samo... Sniadanko w kibelku i non stop mdlosciKacperek
Aniolek [*] 04.04.17
Nadzieja umiera ostatnia -
szwesta80 wrote:Witam ze szpitala. Czekam w kolejce. Rumień po ugryziemiu sie powiększa i swędzi jak cholera. Poszłam do internisty a on stwierdził Stan zapalny i na wszelki wypadek wysłał do szpitala na sprawdzenie diagnozy.
Cz3kam teraz na lekarza.
Smarowalas czyms przeciw ukaszeniom? Jak duzy jest rumien? -
Hej, odebrałam już wyniki z laboratorium.
Tsh - 1.6 norma 4.2
Ft4 - 1.04 norma 1.7
Przecieciała - 17.4 norma 34
Zrobiliśmy przeciwciała, żeby zobaczyć czy mogę mieć hashimoto (usg tarczycy wyszło ok). W internecie nic konkretnego o przeciwciałach nie mogę znaleźć a wizyta w poniedziałek. Czy któraś potrafi zinterpretować wynik? -
Anne92 wrote:Hej, odebrałam już wyniki z laboratorium.
Tsh - 1.6 norma 4.2
Ft4 - 1.04 norma 1.7
Zrobiliśmy przeciwciała, żeby zobaczyć czy mogę mieć hashimoto (usg tarczycy wyszło ok). W internecie nic konkretnego o przeciwciałach nie mogę znaleźć a wizyta w poniedziałek. Czy któraś potrafi zinterpretować wynik?Anne92 lubi tę wiadomość
-
Eklerka13579 wrote:To sa przeciwciala aTPO? Widelki norm sama podalas, z ktorych wynika ze wszystko ok?
Tak, TPO. Ale nie wiem czy norma oznacza, że przeciwciała są ok i hashimoto nie ma czy przeciwciała oznaczają, że jestNigdy nie miałam problemów z tarczycą stąd moja dezorientacja. A w internecie nic konkretnego nie znalazłam.
-
Anne92 wrote:Hej, odebrałam już wyniki z laboratorium.
Tsh - 1.6 norma 4.2
Ft4 - 1.04 norma 1.7
Zrobiliśmy przeciwciała, żeby zobaczyć czy mogę mieć hashimoto (usg tarczycy wyszło ok). W internecie nic konkretnego o przeciwciałach nie mogę znaleźć a wizyta w poniedziałek. Czy któraś potrafi zinterpretować wynik?
Wydaje mi się, że przeciwciała są ok i hashimoto nie ma, skoro mieszczą się w normie. Ale to strzelam. Ale wiem, że normy na TSH w ciąży są całkiem inne, na pewno nie do 4.2 tylko maksymalnie do 2.5. Tak czy siak mieścisz się w normieAnne92 lubi tę wiadomość
-
Anne92 wrote:Tak, TPO. Ale nie wiem czy norma oznacza, że przeciwciała są ok i hashimoto nie ma czy przeciwciała oznaczają, że jest
Nigdy nie miałam problemów z tarczycą stąd moja dezorientacja. A w internecie nic konkretnego nie znalazłam.
Moim zdaniem wszystko u Ciebie ok.Anne92 lubi tę wiadomość
Synek 2010
Synek 2015
Synek tp 11 lutego 2018
-
Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi
Takie normy podaje laboratorium, a jest zapisane tam ciąża 14 tydzień. 2.5 to chyba norma dla pierwszego trymestru? Czy później to się nie zmienia?
W poniedziałek wizyta także wszystkiego się dowiem dokładnie, ale jestem spokojniejsza
-
A tego to w sumie nie wiem, mi lekarz powiedział, że dla ciąży ogólnie, ale byc może chodzilo o pierwszy trymestr głównie, wtedy wiadomo ze jest najwieksze zagrożenie. Aczkolwiek powiedziala, ze euthyrox mam brać do konca ciąży, więc pewnie wola dmuchac na zimne, im mniejsze TSH tym lepiej
-
Hm sporo musiałam nadrobić waszego pisania
ale to forum to miła odskocznia.
Z czwartku na piątek prawie bym SOR zaliczyła. Miałam atak kamieni żółciowych czyli tzw. kolka wątrobowa, noc do tyłu, pomału przeszło po 3 No-Spie.
A dziś zrobiłam generalne porządki w szafach, ubyło dużo ubrań, torebek, pasków itd. Mi to niepotrzebne, a komuś może się przydać, zwłaszcza, że dużo rzeczy prawie jak nowych - nazbierało się z lat. -
Monic88 wrote:A tego to w sumie nie wiem, mi lekarz powiedział, że dla ciąży ogólnie, ale byc może chodzilo o pierwszy trymestr głównie, wtedy wiadomo ze jest najwieksze zagrożenie. Aczkolwiek powiedziala, ze euthyrox mam brać do konca ciąży, więc pewnie wola dmuchac na zimne, im mniejsze TSH tym lepiej
Znalazłam taki artykuł
http://m.mjakmama24.pl/ciaza/badania-w-ciazy/tarczyca-w-ciazy-wazne-badanie-poziomu-tsh,537_5196.html
Tam jest napisane, że w pierwszym trymestrze nie powinien przekraczać 2.5, a w drugim i trzecim 3.0Ale wiadomo, że to lekarz ostatecznie podejmuje decyzje
-
meggi90 wrote:Odpoczywaj Kochana. Dla mnie Zakopane to najpiękniejsze miejsce. My zazwyczaj noclegi mamy przy samych Krupówkach więc samochodu nie używamy w czasie wyjazdu. Tylko na przyjazd i wyjazd stoimy w korkach. My co roku jeździliśmy do Zakopanego a w tym roku zdecydowaliśmy się na Karpacz. Obym nie žalowala
Co będzie cię zwiedzać?
Dość często bywam w Karpaczu, urokliwe miasteczko ale nie ma skoku do Zakopanego:) my na długi sierpniowy weekend wybywamy do Szklarskiej czyli okolice -
OkiDoki ja nie kupuje ale są dziewczyny ktore mają i sobie chwalą
dla mnie to za duzo stresu i cos czuje ze co chwile bym chciala sprawdzac
kasiarzyna lubi tę wiadomość
👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i innymi genetycznymi gadami.
1 cs z pomocą medyczną (aromek + ovitrelle). Ogólnie staramy się ponad rok czasu. -
Ja posiadam . I w chwilach zwątpienia bardzo przydatna rzecz. I wcale się nie chce co chwilę sprawdzać (może na początku) . W tej chwili to sprawdzałam 4- 5 dni temu . I na razie nie mam zamiaru bo w czwartek wizyta.
Jak wiesz gdzie "leży" Maleństwo to nic trudnego , tylko chwila cierpliwości
Pytanie do do doświadczonych mam - macie laktator elektryczny ? Jak tak to jakiej firmy polecacie?