X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2018
Odpowiedz

Mamusie luty 2018

Oceń ten wątek:
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik83 jestem w szoku.. u mnie na osiedlu bawią się grupy 10 latkow i czasami jak słyszę jak rozmawiają to aż się nie chce wierzyć że dzieci tak rozmawiaja, wydzierają się i słuchają jakiejś okropnej muzyki. Wydaje mi się że kiedyś tego nie było

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • Mayolin Ekspertka

Wysłany: 17 października 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Hej dziewczyny, wszystkim wam gratuluje i życze szybkich, bezproblemowych porodów :)
    Mam takie pytanie do was, czy płeć waszego dziecka zgadza się z czasem współżycia? to znaczy czy starając się przed owulacją macie mieć dziewczynki, a w sam dzień owulacji i tuż po niej chłopaków?
    Ciekawi mnie ta metoda, będę wdzięczna za odpowiedzi :)
    3-4 dni przed owulacją z zamiarem spłodzenia córki i się udało - będzie dziewczynka :)

f2w3flw16652lysf.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczka, aż musiałam zajrzeć na wykres! ;) my się chyba wpisujemy w tę teorię - seks był dzień przed i w dzień owulacji, i czekamy na chłopaka ;)

Justa, super ten kombinezon. Po domu idealny :)
    Fajnie, że już masz wòzek. Ja zaczynam poważniej się za wszystkim rozglądać od listopada. Już się nie mogę doczekać ;)

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2017, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik83 aż boję się pomyśleć co będzie jak nasze dzieciaczki które są w brzuszkach zaczną chodzić do szkoły. To straszne co się dzieje!

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • Monic88 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik to jest jakas masakra z jakich domow sa te dzieci??!!! Kurde zawsze byla jakas patologia, ale zeby wszystkie dzieci w szkole?! Az nie chce sie wierzyc! Az sie boje co to bedzie za kolejne 7 lat, ale moze kolo sie zatoczy i znowu wprowadza jakas dyscyplinę w szkolach.

U nas tez sie chyba sprawdziło, bo wyszlo ja to ze owulacja pozniej niz myslalam no to sobie plemniki musialy poczekac i jest dziewczynka :-)

km5sp07weqrpj7bl.png
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2017, 02:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i znowu bezsenna noc. Próbuję usnąć od północy i nie zapowiada się.. przynajmniej nastrój mam lepszy bo Malutka co jakiś czas daje o sobie znać i na szczęście uaktywniła się w końcu wieczorem :)

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • martaw Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o szkoły to bardzo dużo zależy od konkretnej placówki i dyrekcji oraz nauczycieli. Moja najstarsza córka chodzi do 7 klasy podstawówki z klasami integracyjnymi oraz klubem pływackim przy szkole i wszyscy są tam tak ogarnięci że szok. Nie ma opcji na niestosowne ciuchy czy malowanie, zero tolerancji dla jakiejkolwiek przemocy. Oczywiście że chłopaki czasem bluzgają ale bardzo się pilnują przy nauczycielach. Dyrektorka trzyma ich króciutko i po prostu jak ktoś przegnie wzywa policję , psychologa itd i oni się jej boją. Jednocześnie bardzo dba o szkołę mają wszystko odnowione, szkoła bez dzwonków,pracownia od historii ma pufy a nie ławki itd. dzieciaki to doceniają. Dodatkowo wiedzą że muszą ogarnąć pomoc dzieciakom niepełnosprawnym, a dodatkowo dzieciaki które trenują pływanie po prostu nie mają czasu na głupoty, przed lekcjami trening po lekcjach trening i testosteron i inne hormony mają na właściwym poziomie i są zmęczone. Ale faktycznie w szkole do której chodzi syn mojej siostry jest tak jak piszesz Basik- masakra.

• lena7 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik, szok :( az strach o te nasze dzieci w przyszlosci..z drugiej str. tez mysle ze to zalezy od placowki, bo tego typu ekscesy sa w kazdej pewnie szkole, ale w jakim stopniu, to zalezy pewnie od dyscypliny w danym obiekcie, no i od rodzicow..kiedys w pracy podslyszlam jak rozmawialy dwie mlode dziewczyny, i jedna mowi do drugiej, ze w gimnazjium nauczycielce nie podobalo sie jak wymalowana chodzi do szkoly, a ze nie chciala tego makijazu zmyc, to nauczycielka kazala przyprowadzic rodzica..przyszedl ojciec, i on z "ryjem" na ta nauczycielke ze jesli jego corka ma zmyc makijaz, to ta pani nauczycielka tez, bo ma dawac przyklad i tez sie nie malowac, poza tym to jest jego dziecko,i ma sie nie wtracac ;(

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej sloneczka

Padło pytanie z jakich rodzin są te dzieci ..głownie z tych "dobrych" gdzie jest pełno kasy...jest tez dwoch z typowej patologii...ale wiekszośc niestety wszystko ma i mysla ze im wszystko wolno.

tak dawniej pamietam mielismy raz szacunek do osob dorosłych dwa balismy sie nauczycieli..byl rispekt...

nie wiem od czego to zależne czy to brak czasu rodziców ,czy bo takie czsy i wszystko np.w internetach tv.

czy poprostu spoleczenstwo jest juz tak zdemoralizowane ze dzieci poprostu nasladuja dorosłych..

pojęcia nie mam...

Strach posyłać dzieci do szkoły..ale chodzić muszą..

Tokarzynka lubi tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki! Chciałam Wam napisać, że się złamałam i zdezerterowałam na fejsa. Tam to dopiero ruch jak na marszałkowskiej;) bedę zagladac i tu ale może jeszcze ktoras dolaczy:)
    Ja wlasnie sie obudzialm a poszlam kolo 1 spac, nie moglam zasnac a mala szalala bez konca. Ide sie ogarniac! Zycze milego dnia!

Anne92, kuzka, Tokarzynka lubią tę wiadomość

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • Anne92 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również życzę Wam miłego i słonecznego dnia! :)

Justin30 lubi tę wiadomość

thgf3e3kgrhlqiqj.png
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki :) czytam Was od początku, niektóre kojarzę z wątku na ovu :) Czy mogę do Was dołączyć? Wcześniej jakoś tak miałam lęk, chyba przez to, że ciąża leżąca i cały czas coś było nie tak. Od jakiegoś mca w końcu zaczęłam wychodzić z domu i ogarna mnie już większy spokój, że wszystko będzie dobrze :)
    Jest tu u Was tak ciepło i przyjaźnie. Czyta się jak najlepszą książkę :)
    Wspieracie się za każdym razem i to jest piękne.
    Mam pytanie do Was, czy któraś z Was puchnie na tym etapie ciąży? Ręce, stopy? U mnie od jakiś 2 tyg. Okropne pchnięcie, w ciągu mca przybralam 5kg. Głównie to pewnie woda, ale trochę martwię się. Lekarz tez mnie trochę nastraszył, że jak tak dalej będzie to szpital :( czy któraś z mam tak miała i wszystko było ok?
    Jutro mamy polowkowe, w poniedziałek byłam na kontroli i moja córcia Tosia waży już 450 gram :) nooo to się trochę rozpisalam, mam nadzieję, że przygarniecie mnie pod swoje skrzydła :) miłego dnia życzymy :)

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa a no i termin porodu mam na 26.02.18 , chodź usg pokazuje 23.02.18 :)

Jagna <3

• Asasa Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Witamy ChudaRuda :)
    To przerażające co się teraz dzieje w szkołach, ale niestety to, tak jak pisała Lena, w dużym stopniu zasługa rodziców.

A ja dziś byłam na tej glukozie, przeżyłam, ale była okropna, dobrze, że miałam tą cytrynową to jeszcze jakoś to poszło.

Tokarzynka lubi tę wiadomość

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda witaj :)
    My się znamy z wątku ivf na ovu :)
    Cieszę się, że już jest wszystko w porządku i zdecydowałaś się do nas dołączyć :)

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Justin30 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda witaj:) ja nie mam opuchnięc ale słyszałam że jak się pojawiają to trzeba to badać pod kątem zatrucia ciążowego. Dobrze że lekarz poważnie traktuje sprawę. W ciąży podobno gromadzi się u niektórych kobiet wodą i może akurat u Ciebie to nic takiego, czego życzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 11:45

w57v9n73s9oqyqdu.png
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :-* na razie obserwacja i codziennie mierzenie cisnienienia, za 3 tyg. Do kontroli. Teraz dużo chodziłam (mam nadzieję, że to od tego zatrzymala mi się woda )mąż jest w domu to była okazja wyjść z domu i ogarniać powoli wyprawkę. W poniedziałek wyjeżdża już na kontrakt wiec będę wiecej czasu spędzała w łóżku to może się ustabilizuje.
    Co do szkoły to prawda, jest coraz gorzej, ale to niestety wina rodzica. Pracując wcześniej w przedszkolu napatrzylam się jaka rodzice robią krzywdę dziecku :( kiedyś nauczycieli był autorytetem a teraz niestety jest najgorszy i dla dziecka i dla rodziców. Oczywiście są wyjątki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 11:54

Jagna <3

• stokrotka30 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj ChudaRuda moja dalsza znajoma też tak puchła, ale przeważnie w nogach, nie mogła zmieścić stóp w żadne buty, trochę pomagało jej trzymanie nóg wyżej niż głowa. Ale chyba jakiś specjalnych zaleceń nie miała. Różnie nasze organizmy się zachowują w czasie ciąży, trzeba obserwować i konsultować z lekarzem wszelkie wątpliwości.

f2w3rjjg3x6jcgze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ChudaRuda, dobrze Cię widzieć też tutaj :)

Justa, też polujemy na ten wózek, w dokładnie takiej samej kolorystyce :)

ChudaRuda, Justa1994 lubią tę wiadomość

• kolka Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka30 wrote:
    Hej dziewuszki! Chciałam Wam napisać, że się złamałam i zdezerterowałam na fejsa. Tam to dopiero ruch jak na marszałkowskiej;) bedę zagladac i tu ale może jeszcze ktoras dolaczy:)
    Ja wlasnie sie obudzialm a poszlam kolo 1 spac, nie moglam zasnac a mala szalala bez konca. Ide sie ogarniac! Zycze milego dnia!

Stokrotka, namówiłas mnie :P i ja się złamałam, dołączam więc bo tu jakoś to wszystko zwolniło i mi Was brakuje :P

marmi, kuzka lubią tę wiadomość

f2w3rjjgqu35wkgy.png

starania od 2015 roku
‹‹ 501 502 503 504 505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ