Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
baranosia wrote:Ja też chyba wezmę 6w1, pneumo na nfz i dodatkowo rotawirusa
Akurat masz tak malą róznicę między dziećmi i Antoś jeszcze przed przedszkolem więc ten rotawirus bardzo sensowny.
-Mamunia- wrote:Mój ma już 8 tyg. I nie szczepilam. Z przychodni tez nie dzwonią, chyba mnie olali.
Mamunia, ale dlaczego czekasz na telefon z przychodni? Ty dzwonisz i umawiasz dziecko na szczepienie a nie odwrotnie. U nas tak jest. Poza tym jeśli zdrowy jest to trzeba wykorzystać ten fakt bo potem cały kalendarz szczepień będzie miał obsówę..Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 11:42
baranosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
-Mamunia- wrote:Mój ma już 8 tyg. I nie szczepilam. Z przychodni tez nie dzwonią, chyba mnie olali.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJestem umowioma na jutro. Pielegniarka powiedziala ze prevenaru (w aptece też dawno ktos kupował)nikt nie kupuje i na pewno nie mają u siebie synflorixu o ktorym bylo tak ostatnio głośno. Wiec pneumokoki refundowane i teraz mam recepte na hexe ale zastanaiwam sie nad hexacima.
Jejku ja wszedzie widze problem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 13:01
-
-Mamunia- wrote:Jestem umowioma na jutro. Pielegniarka powiedziala ze prevenaru (w aptece też dawno ktos kupował)nikt nie kupuje i na pewno nie mają u siebie synflorixu o ktorym bylo tak ostatnio głośno. Wiec pneumokoki refundowane i teraz mam recepte na hexe ale zastanaiwam sie nad hexacima.
Jejku ja wszedzie widze problem.
Też miałam zagwozdkę pomiędzy hexa a hexacime - pielęgniarka mnie przekonywała do hexacime, bo 4 dawki WZW B kiedyś dzieci przyjmowały i ma starczyć to na całe życie itp... mam recepty na jedno i drugie, wykupie chyba w Doz 6w1 i pobliskiej aptece Bexero 5zł tańsza niż tam..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 13:14
-
Ja wybrałam hexacime. To ten sam producent co pentaximu a infanrix hexa to glaxo sk i często wycofują ich szczepionki. Nie wiem czemu nie sprawdzałam.
Wzięłam prevenar bo ma mniej metali ciężkich w składzie i jest podobno lepiej oczyszczona. Neonatolog ze szpitala mówiła ze lekarki tylko tym swoje dzueci szczepia wiec posłuchałam i wykupilam.
Myślę że wszystkie szczepienia te co są teraz powinny być sprawdzone. -
Moja mała spala 2 h po szczepieniu. Obudziła się dałam cyca. I zaczęła strasznie płakać
Płakalismy z nią
aż sie zanosila. Ale utulilam ja i śpi u mnie na rękach. I nie wiem czy to z bólu czy z traumy po szczepieniu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 14:20
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Lady_E wrote:Moja mała spala 2 h po szczepieniu. Obudziła się dałam cyca. I zaczęła strasznie płakać
Płakalismy z nią
aż sie zanosila. Ale utulilam ja i śpi u mnie na rękach. I nie wiem czy to z bólu czy z traumy po szczepieniu.
U mnie było tak samowiem co przeżywasz... spokojnie, wieczorem albo w nocy zje i będzie się już uśmiechać (u mnie tak bylo)
Lady_E lubi tę wiadomość
-
Mi pediatra zalecał hexacimę, ze względu na krztusiec. W tej drugiej jest o jedno więcej czegoś tam (trzy) a w hexacimie dwie. Lekarz twierdzi, że dwie wystarczą, więc po co dawać więcej.
Dzisiaj coś mnie tknęło i sprawdziłam skład mojego kokosowego balsamu do ciała. W składzie jest alkoholNa szczęście dużo go nie używałam po porodzie, ale pamiętam, że kilka razy w ciąży. Sięgnęłam po drugi (masło) i też zawiera alkohol. Czy Wy zwracacie na to uwagę? Stosujecie tylko kosmetyki dla mam?
-
Papapatka wrote:U mnie było tak samo
wiem co przeżywasz... spokojnie, wieczorem albo w nocy zje i będzie się już uśmiechać (u mnie tak bylo)
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
nick nieaktualnyJa kupiłam juz infarixhexa, nie chcialam już chodzić po zamiennik na hexacime.
I synflorix
LadyE tule Was.
Ja już ryczę że może źle wybrałam. Serio normalnie płacze. Czuje sie z tym wszystkim źle. A szczepienie dopiero jutro.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 15:04
-
Będzie dobrze dziewczyny
moja mała ma 6 weflon w ciągu ostatnich 9dni. Z tego dwa w głowie to jest dopiero okropny widok. Szczepienie to tylko ugryzienie komara, a tu widzisz dziecko z wenflonem w głowie to dopiero niszczy psychikę matki
Pau.Em, Ewelcia85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mamunia kochana nie mamy na to wpływu
jedno dziecko dobrze będzie znosić refundowane inne będzie miało po nim nop i tak samo z 5/6w1
niestety to są trudne decyzje bo każdy organizm jest inny i ile osób tyle opinii. Też z synkiem zawsze drętwiałam po szczepieniu czy będzie ok.
Któraś tu mądrze raz napisała (chyba Pau.em) że odłożyła szczepienie, a dziecko na drugi dzień zachorowało- i gdyby zaszczepiła mówiłaby że to nop, a to po prostu głupi zbieg okoliczności