Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Artemida27 a czy ona nie jest przebodźcowana? Mój po intensywnym weekendzie z gośćmi i w rozjazdach poniedziałek i wtorek był tragiczny. Chciał spać ale nie mógł się wyciszyć...
Jeśli nie śpi w dzień to może być po prostu zmęczona i rozdrażniona... -
MonisiaK wrote:Artemida27 a czy ona nie jest przebodźcowana? Mój po intensywnym weekendzie z gośćmi i w rozjazdach poniedziałek i wtorek był tragiczny. Chciał spać ale nie mógł się wyciszyć...
Jeśli nie śpi w dzień to może być po prostu zmęczona i rozdrażniona...
Też się nad tym zastanawiałam. Tylko że cały dzień jesteśmy same, nie oglądam tv, w mieszkaniu panuje raczej cisza ( tylko ten szum z aplikacji). Myślałam, że to może przez karuzele nad łóżeczkiem ale od 2 dni jest zdemontowana a problem mam dalej.
Ale to fakt- często widzimy że jest zmęczona ale nie potrafi zasnąć mimo naszych starań. -
artemida27 wrote:Też się nad tym zastanawiałam. Tylko że cały dzień jesteśmy same, nie oglądam tv, w mieszkaniu panuje raczej cisza ( tylko ten szum z aplikacji). Myślałam, że to może przez karuzele nad łóżeczkiem ale od 2 dni jest zdemontowana a problem mam dalej.
Ale to fakt- często widzimy że jest zmęczona ale nie potrafi zasnąć mimo naszych starań. -
Artemida27 a to trwa już długo? Może jestescie w trakcie skoku? U nas tak właśnie było, mały przy karmieniu zachowywał się jakby pierwszy raz pierś widział i łapał.
A może jest bardzo głodna? Może zanim zacznie dawać znać że jest głodna to ja na spokojnie przystaw.
Takie są moje pomysły 😉
U nas właśnie popołudniu bez rąk nie uśnie, muszę że 30min lulać a pośpi 15 min.
-
U nas tak wygląda sytuacja wieczorem usypiam małą 3h i tak prawie codziennie, nie chce piersi ani mojego z butli/niby nie chce a czasem ciumknie/ szarpie się, napina macha rączkami,kopie,połakuje,krzyczy ogólnie straszna maruda.Nie wiem co jest przyczyną..w nocy i w ciągu dnia jest w miarę ok.ale uśpić ja na noc to jest walka.Usypia nam ok 24 i tak codziennie.W dzień mało śpi łacznie 2-3 godz.Też myślałam, że to skok ale to już długo trwa.
Dziś mamy wizytę u pediatry i szczepienie wiec zapytam co to może być... nie wiem może boli ja brzuszek?
Jak wasze maluszki zniosły szczepienia?
My szczepimy się 5w1 , Prevenar 13 i Rotarix.Za wszystko zapłaciłam 660zl.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 09:36
-
nick nieaktualnyMój Jasio dzisiaj pobił swój rekord nocnego spania jednym ciągiem - z 4h40min na 5h15min 😁. Mam nadzieję, że na tym nie poprzestanie 😋. Teraz dosypia na brzuszku a ja zjadłam śniadanie i popijam Inkę 🙂. Pogoda dziś chyba będzie kiepska, ale spacerku nie odpuścimy, bo to jakieś 1,5h dodatkowej drzemki 🙂.
-
Moja spi zazwyczaj od 24 - 6 tej.
A jak na spacerku nie wybudza się?
Bo moja jak tylko zaloże czapkę to krzyk znoszona jest zawsze na sygnaletrzeba ostro bujać by się uspokoiła potem bywa różnie albo śpi albo się obudzi i wracamy biegiem do domu na "sygnale" takze te spacery nie zawsze przyjemne sa u nas. 😕
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 09:41
-
Dzięki dziewczyny, mam nadzieję, że nic nie złapała, ale pewnie przez tydzień będę wyczulona na wszelkie objawy.
Paula25, a próbowałaś dać smoczka? Moja ostatnio tak płakała na spacerze, dałam smoczka (pierwszy raz) i juz mała nie chciała oddać :p
U mnie wieczorami było to samo, płacz i zgrzytanie zębów (moich). Ale odkąd dajemy espumisan to jest dużo lepiej, wczoraj nawet meczyk obejrzeliśmy
Położna kazała dawać Dicoflor razem z espumisanem, czy to aby nie za dużo? Nie chcę zbytnio brzuszka obciążać, bo i espumisan, dicoflor i vit D...
malami91 zazdro 5h15 to już super wynik. U nas waha się między 3-4
-
Smoka w ogóle nie chce.Co prawda na spacerku nie dawałam ale wątpię by chciała..sprónować można.
Któraś z was pisala ze ktoś miał opryszczkę, pytałam w szpitalu pediatrę bo jak wychodzilismy do domku to moja mama miala powiedział, ze nic sie nie dzieje byle by nie całowała malutkiej.Zreszta lekarz sam miałtakze tego a miał kontakt z dziećmi na całym oddziale.Moj niemąż też miał teraz i musiał sie pilnowac by małej nie całować .
bumbum lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula, zwykle jest krzyk przy ubieraniu, ale potem otwieram okna i staram się go w mieszkaniu uspokoić. Jak się wyciszy to bach do wózka i na dół. Parę metrów jazdy po chodniku i już śpi
. Budzi się dopiero w domu podczas rozbierania.
Mój też smokiem gardzi.
Bumbum, stopniowo będą się pewnie wydłużać te drzemki nocne i u Was.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 11:00
-
Wreszcie coś pozytywnego- usg bioderek wyszło prawidłowo
Dzięki dziewczyny.. postaram się ją bardziej wyciszyć.
Nigdy nie czekam aż płacze z głodu, jak widzę że się kręci i wklada rączki do buzi to już ją biorę. W nocy mąż nigdy nie wie ile razy do niej wstaje. Budzę się razem z niąsymbolica, Pau.Em lubią tę wiadomość
-
A ja znowu mam problem żeby wyjść na spacer bo jemu się tak dobrze zasypia i śpi w domu... na spacerze różnie, wsadzony do wózka płacze, zaśnie, ale jak się w nim obudzi to syrena dopóki nie nie wyjmę go z niego i oczywiście uspokoji go to tylko na chwilę bo jednak cycka znowu chce i najlepiej znowu tak zasnąć..
-
Dziewczyny u mojej te krostki znikają. Wczoraj odstawiłam wit D i nie wiem czy to przez to. Na pewno jest bardziej nerwowa... poczekam aż krostki znikną i wrócę do podawania witaminy jak powrócą to znaczy ze cos z tym preparatem wit nie tak.
Ogólnie to były zmiany tradzikowe według większości lekarzy. Zmiany na skaze wyglądają inaczej.
Moja od dwóch dni przesypia 3-4 godz. Wcześniej 2-2,5.
-
nick nieaktualny