X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida27 a czy ona nie jest przebodźcowana? Mój po intensywnym weekendzie z gośćmi i w rozjazdach poniedziałek i wtorek był tragiczny. Chciał spać ale nie mógł się wyciszyć...
    Jeśli nie śpi w dzień to może być po prostu zmęczona i rozdrażniona...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Artemida27 a czy ona nie jest przebodźcowana? Mój po intensywnym weekendzie z gośćmi i w rozjazdach poniedziałek i wtorek był tragiczny. Chciał spać ale nie mógł się wyciszyć...
    Jeśli nie śpi w dzień to może być po prostu zmęczona i rozdrażniona...

Też się nad tym zastanawiałam. Tylko że cały dzień jesteśmy same, nie oglądam tv, w mieszkaniu panuje raczej cisza ( tylko ten szum z aplikacji). Myślałam, że to może przez karuzele nad łóżeczkiem ale od 2 dni jest zdemontowana a problem mam dalej.

Ale to fakt- często widzimy że jest zmęczona ale nie potrafi zasnąć mimo naszych starań.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 01:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemidq a może spróbuj przejść do innego pokoju i przyslonic okna? U nas to pomaga... bo inavzej jeść nir chce tylko lata oczami i sie.wygina

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    artemida27 wrote:
    Też się nad tym zastanawiałam. Tylko że cały dzień jesteśmy same, nie oglądam tv, w mieszkaniu panuje raczej cisza ( tylko ten szum z aplikacji). Myślałam, że to może przez karuzele nad łóżeczkiem ale od 2 dni jest zdemontowana a problem mam dalej.

Ale to fakt- często widzimy że jest zmęczona ale nie potrafi zasnąć mimo naszych starań.
    A na spacerze nie uśnie? Widzę po swoim że im bardziej marudny i zmęczony tym gorzej mu się zasypia. Jeśli mam możliwość to jak już nic nie pomaga to pakuję go do wózka i spacer. A najczęściej karmimy się na leżąco i nas w łóżku. Lubi się tulić...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida27 a to trwa już długo? Może jestescie w trakcie skoku? U nas tak właśnie było, mały przy karmieniu zachowywał się jakby pierwszy raz pierś widział i łapał.

A może jest bardzo głodna? Może zanim zacznie dawać znać że jest głodna to ja na spokojnie przystaw.
    Takie są moje pomysły 😉

U nas właśnie popołudniu bez rąk nie uśnie, muszę że 30min lulać a pośpi 15 min.

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tak wygląda sytuacja wieczorem usypiam małą 3h i tak prawie codziennie, nie chce piersi ani mojego z butli/niby nie chce a czasem ciumknie/ szarpie się, napina macha rączkami,kopie,połakuje,krzyczy ogólnie straszna maruda.Nie wiem co jest przyczyną..w nocy i w ciągu dnia jest w miarę ok.ale uśpić ja na noc to jest walka.Usypia nam ok 24 i tak codziennie.W dzień mało śpi łacznie 2-3 godz.Też myślałam, że to skok ale to już długo trwa.
    Dziś mamy wizytę u pediatry i szczepienie wiec zapytam co to może być... nie wiem może boli ja brzuszek?
    Jak wasze maluszki zniosły szczepienia?
    My szczepimy się 5w1 , Prevenar 13 i Rotarix.Za wszystko zapłaciłam 660zl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 09:36

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Jasio dzisiaj pobił swój rekord nocnego spania jednym ciągiem - z 4h40min na 5h15min 😁. Mam nadzieję, że na tym nie poprzestanie 😋. Teraz dosypia na brzuszku a ja zjadłam śniadanie i popijam Inkę 🙂. Pogoda dziś chyba będzie kiepska, ale spacerku nie odpuścimy, bo to jakieś 1,5h dodatkowej drzemki 🙂.

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja spi zazwyczaj od 24 - 6 tej. :)
    A jak na spacerku nie wybudza się?
    Bo moja jak tylko zaloże czapkę to krzyk znoszona jest zawsze na sygnale ;) trzeba ostro bujać by się uspokoiła potem bywa różnie albo śpi albo się obudzi i wracamy biegiem do domu na "sygnale" takze te spacery nie zawsze przyjemne sa u nas. 😕

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 09:41

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, mam nadzieję, że nic nie złapała, ale pewnie przez tydzień będę wyczulona na wszelkie objawy.

Paula25, a próbowałaś dać smoczka? Moja ostatnio tak płakała na spacerze, dałam smoczka (pierwszy raz) i juz mała nie chciała oddać :p
    U mnie wieczorami było to samo, płacz i zgrzytanie zębów (moich :P). Ale odkąd dajemy espumisan to jest dużo lepiej, wczoraj nawet meczyk obejrzeliśmy :D

Położna kazała dawać Dicoflor razem z espumisanem, czy to aby nie za dużo? Nie chcę zbytnio brzuszka obciążać, bo i espumisan, dicoflor i vit D...

malami91 zazdro 5h15 to już super wynik. U nas waha się między 3-4 :)

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady E jak noc? Jak Mała?

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoka w ogóle nie chce.Co prawda na spacerku nie dawałam ale wątpię by chciała..sprónować można.
    Któraś z was pisala ze ktoś miał opryszczkę, pytałam w szpitalu pediatrę bo jak wychodzilismy do domku to moja mama miala powiedział, ze nic sie nie dzieje byle by nie całowała malutkiej.Zreszta lekarz sam miał ;) takze tego a miał kontakt z dziećmi na całym oddziale.Moj niemąż też miał teraz i musiał sie pilnowac by małej nie całować .

bumbum lubi tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, zwykle jest krzyk przy ubieraniu, ale potem otwieram okna i staram się go w mieszkaniu uspokoić. Jak się wyciszy to bach do wózka i na dół. Parę metrów jazdy po chodniku i już śpi :-). Budzi się dopiero w domu podczas rozbierania.

Mój też smokiem gardzi.
    Bumbum, stopniowo będą się pewnie wydłużać te drzemki nocne i u Was :-).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 11:00

• amir Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też smokiem pluje, czasami jak mu się uda wepchnąć smoczek to nagle jest fajny ale to rzadkość A życie byłoby dużo łatwiejsze bo jak ma coś w dziobie to moment zasypia

• symbolica Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla małych nerwusków na skołotane nerwy (także dla mam):
    https://www.youtube.com/watch?v=8hFRYPvtEeU

własnie puściłam małemu i chłonie..

da8300b52b.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie coś pozytywnego- usg bioderek wyszło prawidłowo :)

Dzięki dziewczyny.. postaram się ją bardziej wyciszyć.

Nigdy nie czekam aż płacze z głodu, jak widzę że się kręci i wklada rączki do buzi to już ją biorę. W nocy mąż nigdy nie wie ile razy do niej wstaje. Budzę się razem z nią ;)

symbolica, Pau.Em lubią tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam kazali dać smoka w szpitalu i po kilku próbach załapała

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę że nie tylko my tak nerwowo się szykujemy na spacerek:)
    Moja smoka ciumka jak jej delikatnie przytrzymam palcem ;)
    Zawsze myślalam ze dzieci lubią smoki :D

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu mam problem żeby wyjść na spacer bo jemu się tak dobrze zasypia i śpi w domu... na spacerze różnie, wsadzony do wózka płacze, zaśnie, ale jak się w nim obudzi to syrena dopóki nie nie wyjmę go z niego i oczywiście uspokoji go to tylko na chwilę bo jednak cycka znowu chce i najlepiej znowu tak zasnąć..

da8300b52b.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mojej te krostki znikają. Wczoraj odstawiłam wit D i nie wiem czy to przez to. Na pewno jest bardziej nerwowa... poczekam aż krostki znikną i wrócę do podawania witaminy jak powrócą to znaczy ze cos z tym preparatem wit nie tak.

Ogólnie to były zmiany tradzikowe według większości lekarzy. Zmiany na skaze wyglądają inaczej.

Moja od dwóch dni przesypia 3-4 godz. Wcześniej 2-2,5.

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper mi dzisiaj doktorka przypisała na te zmiany DEXERYL a mialyśmy takie same objawy.
    Mamy plesniawkę.

Szczepienie przeniesione.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 13:38

‹‹ 1018 1019 1020 1021 1022 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ