Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulaa25 wrote:Dziewczyny byliśmy dziś się szczepić i pesiatra zwróciła uwagę że moja malutka leżąc na brzuszku nie obraca główki na obie strony.Czy wasze maluszki tak robią.
Moja w ogóle nie lubi leżeć na brzuchu , mamy ćwiczyć.Masakra..ona tak tego nie lubi ...ech
Moja tez nie lubiAle codziennie ją kładziemy, staramy się krótko a często, zazwyczaj główki nie obraca, ale kilka razy się zdarzyło.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaula, mój mały też średnio za leżeniem na brzuchu przepada, ale jak zaśnie w dzień to obracam go na brzuszek, żeby w tej pozycji sobie pospał i głowę sobie sam przekręca na tą stronę, na którą mu wygodniej. Może spróbuj układać na brzuszku właśnie na śpiocha. Przez sen też można ćwiczyć, widzę po moim
.
Mamunia, ja mam kalendarz rozwoju dziecka od położnej i głośny śmiech jest wpisany w 3cim miesiącu życia, więc jeszcze jest trochę czasu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 20:21
-Mamunia- lubi tę wiadomość
-
Jak moja sie usmiechnala pierwszy raz jakies 1,5tyg temu to sie poryczalam, najwiecej smieje sie i gaworzy podczas nocnego przebierania:) nasza natomiast bardzo lubi spac na brzuchu i strone sobiec wybiera i zmienia, jak nie spi to tez dlugo polezy i podnosi glowe wysoko ale widac tez ze ja to meczy i zavzyna marudzic po kilku minutach. Ostatno przespala 6,5 godziny w nocy bo po 3 godzinach jak zaczela kwekac maz ja polozyl na brzuchu , mialo byc na chwilę a zasnela i on tez na dwie godziny, więcej tak nie robi bo mu zapowiedzialam ze moze spac na brzuchu ale tylko za dnia jak kontrolujemy czy oddycha. Zauwazylam ze moja tak po16 to juz nie spi aż do 20-21, tyle co przy cycu ale w fakt ze w tych godzinach je co godzine. Najlepiej spi na spacerach bo jakies 1,5 h a jak wrocimy to rozsówam spiworek i jeszcze godzine spi.
-
No u nas już ok po wczorajszym szczepieniu. Wstała o 17 po 3 h snu już z uśmiechem. Nawet nie zagorączkowała:)
Co do główki i brzuszka. Polecam wizytę u fizjo:) Nasza mała na brzuszku podnosi głowę wysoko i obraca w obydwie chociaż w prawo bardziej lubi. Fizjo pokazała jak ją już układać na łokciach jak leży na brzuszku.
Co do śmiechu to Blanka już coraz bardziej cieszy tą buźka:) Aż się całą rozpromienia Ale jeszcze śmieje się po cichu:) Za to nauczyła się piszczec. I tak piszczy jak widzi lale swoją. Jakby z nią gadała.Papapatka lubi tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
nick nieaktualny
-
Będę próbowała ja cześciej kłaść.Dziś jest po szczepieniu wiec ma dość wrażeń więc nie chce jej meczyć raz tylko ją położyłam i unosi ładnie do góry a i na bok też raz na jeden a potem na drugi się też udało
nawet nie płakała, może polubi ta pozycję jak bd w niej częściej...oby!
Uśmiecha się coraz częściej aaa i gaworzy głównie w nocy na przewijakuWiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 22:36
-
My mieliśmy mieć wczoraj szczepienie ale przez przeziębienie przelozylismy mimo że od soboty mała bez objawów. W pon byłam na kontroli pediatra potwierdziła że mała zdrowa ale tydzień czasu minimum odczekać ze szczepieniem, a że nie ma terminów to dopiero 4 kwietnia mamy nowy termin.
Ja od porodu mam 3 opryszczkę używam plasterki compete.
Co do obracania moja zmienia sobie strony główki jak jej wygodnie, na poczatku kładłam ją na chwilkę bo się denerwowała,teraz coraz dłużej wytrzymuje. W ciągu dnia śpi na brzuszku.
Dziś już tak pięknie główkę podniosła.
Gaworzy i uśmiecha się ale ona wczoraj skończyła 8 tyg. Na kontroli wazyłam ja to prawie 5kg i juz czuć jak się nosi ten ciężar
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 23:13
symbolica lubi tę wiadomość
-
Dziś wyczytałam że wycofuja z obrotu rotarix jakąś serie, bo nie spełnia norm jakościowych. Jeśli dobrze zrozumiałam to były źle napełniane i za mało nalewali do fiolek
seria: AROLC214AE, data ważności 02.2021.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 23:20
-
Nasza też nie lubi lezec na brzuchu. Wytrzymuje góra kilka minut i placz.
Uśmiecha się już po kilka razy dziennie, najczęściej przy zmianie pieluchyuśmiech jak już dostanie suchą
wtedy też najchętniej "rozmawia"- jej ulubiony okrzyk to "aguuu"
Dziś z karmieniem było niemal idealnie- tylko jedna histeria i to wieczoremmalami91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kochane mamy czy ma ktoś doświadczenie z mlekami modyfikowanymi? Ja podaje małej bebiko ale ma zaparcia próbowaliśmy bebilon comfort i hipp combiotik ale nie podpasowaly. Teraz myślę o bebiko comfort. Macie jakieś propozycje?
-
nick nieaktualnyMamunia, w necie są takie kalendarze, ja mam jakąś kserówkę, jak zrobię zdjęcie to nie będzie nic widać. Niezłą wagę ma Twój synuś! A myślałam, że z mojego jest klocek 😁.
U nas też najwięcej uśmiechów i zadowolenia na przewijaku 🙂. Czasem uda się głośno zaśmiać, ale to pojedyncze przypadki póki co. "Pogadać" możemy coraz więcej, jak tylko ma dobry humor to sobie guga 🙂.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 04:04
-
nick nieaktualny
-
Pepper, moja siostrzenica też miała problemy z wyproznianiem i dostawała Bebilon Ha Pro Expert. I potem było już dobrze.
U nas też były 2 dni marudzenia, spania po pół godziny. I przedwczoraj przespal prawie całą noc i dzień i jak wstał to zaczak wydawac pierwsze dzwieki. Niesamowite są te dzieci
Pięknie przybierają bobasy5kg to już jest co nosić
Ja też się Muszę dobrze zabrać żeby to podnieść do odbicia. Moje makaronowe ręce nie nadążają nad jego waga. Już jest mały pulpecik. Przez chwilę się nawet zastanawiałam czy nie przekarmiam. Ale wyczytałam że na kp się nie da przekarmic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 07:44
-
Jacek ewidentnie ma dziś skok czy przedskok rozwojowy... nie śpi od 4 (godzinę zdrzemnął się w łòżeczku o 6:30 z wypluwanym smoczkiem i warkotem silnika) i ciągle je, apetyt mu się nie kończy, ciągle przewijam.. oczy na zapałkach..
https://www.bebiprogram.pl/rozwoj-dziecka/rozwoj-mozgu-i-zmyslow/baza-wiedzy/okres-postnatalny/kamienie-milowe-w-rozwoju-dziecka?gclsrc=aw.ds&&gclid=EAIaIQobChMIwsX36N-X4QIVBMqyCh1CFQNYEAAYASAAEgJYFPD_BwE
Tutaj piszą o pierwszych uśmiechach między 7-9tygodniem życia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 08:48
-
nick nieaktualnyMonika przy kp nie przekarmisz.nawet jezeli dziecko bedzie okraglejsze to pozniej jak zacznie sie poruszac to to zgubi. Przy mm trzeba jednak uważać i pilnować dziennego spozycia.
Moje dziecko to dusza towarzystwa. W gościach albo jak u nas sa goscie nie spi, sama nie polezy.jak nie spi to musi miec kogos na widoku ale za to czesto sie usmiecha do nas. Oczywiscie najbardziej do mnie i synka bo z nami najwiecej przebywa
Moje maleństwo wazy 4700g a 4 tyg temu bylo 4100. Myslalam ze teraz bedzie wiecej. Po wielkim synku teraz corcia wydaje mi sie taka kruszynka...Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość