Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWiecie co, też zawsze myślałam, że kp nie można przekarmić dziecka, a tu ostatnio oglądałam sobie Pnś i właśnie ten temat był poruszony. Zaprosili jakąś pediatrę i ona stwierdziła, że owszem można przekarmić, bo mamy często źle interpretują zachowanie dzieci i każdy płacz chcą ukoić cyckiem...
-
baranosia wrote:Chyba zrobił mi się zastój
mam bolące i czerwone miejsce
p.s. Mozesz ibuprofen 400mg przyjąć, podziała przeciwzapalnie. I szałwię popijać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 11:23
-Mamunia- lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoj ma 61 cm wzrostu i 5920g wagi, czasami nachodza mnie mysli ze zbyt czesto przystawiam.
Urodził sie majac 53 cm i 3350g wagi. Sporo skoczył.
Jeszcze mieści sie w normie...
Ci do mm nie pomoge, moj starszy pij bebiko zwykle, ale z czasem dostal skazy i kupilam z HA normalnie żygi, nie dziwie sie ze nie pił. W sumie samo przeszlo, ale ja karmiłam od 5 mc.
Baranisia zebyś nie dostala zapalenia, przystawiaj czesciej z tej piersi spod pachy, bedziesz czula jak ci spija z tego miejsca, przynajmniej ja tak czułam. Po karmieniu przykladalam sobie liść kapusty potluczong tłuczkiem. Naprawde pomoglo i to szybko. Jak się czujecie w domku?
Malami ogolnie teraz bede starała się aby Kubuś miał wieksze odstepy miedzy karmieniem w dzień, ale wydaje mi sie ze nawet jak wypije wiecej to reszte uleje. Teraz co raz to wiecej rzeczy zaczyna jego interesowac wiec może da sie zagadać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 11:22
-
malami91 wrote:Wiecie co, też zawsze myślałam, że kp nie można przekarmić dziecka, a tu ostatnio oglądałam sobie Pnś i właśnie ten temat był poruszony. Zaprosili jakąś pediatrę i ona stwierdziła, że owszem można przekarmić, bo mamy często źle interpretują zachowanie dzieci i każdy płacz chcą ukoić cyckiem...
Ale zazwyczaj własnie o cycek chodzi więc pediatra zabłysnęłanie mozna przekarmić cycem bo mleko mamy tworzy tzw brązowe komórki tłuszczowe które się tracą później, w przeciwieńswie do tych białych które raz namnożone zostają... zatem dziecko kp moze wyglądać na mleku mamy jak ludzik michelin, ale zgubi to później, spokojnie.
Moniiiikaaaa, malami91 lubią tę wiadomość
-
Właśnie się nad tym zastanawiałam. Dlatego jak minie mniej niż 2 godziny od ostatniego karmienia to raczej zabawiam I przytulam niz podaje mleko.
A z drugiej strony nasz chłopak specyficznie krzyczy na jedzenie. I wtedy się nie da uspokoić więc wydaje mi się że wiem kiedy jest głodny.
I je co 2-2,5-3 godziny. W nocy ma przerwę ok 5 godzin. Wydaje mi się że poprawnie.
Ciumkac bez jedzenia też nie ma potrzeby. Naje się pod kurek I wypluwa zadowolony. Jest przy tym taki śmieszny bo widać jak jedzenie sprawia mu przyjemność
Dziecko je mało to się mama zamartwia, dużo I też już zaczyna myśleć. Nie dogodziszkiedyś spojrzałam na pierwsza stronę o zobaczyłam że nasz smyk urodził się największy z lutowych dzieciaczkow. 5 dni temu miał prawie 5 kg więc teraz pewnie już przekroczył.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBumbum, my dziś bez kombinezonu. Rajstopki, spodenki, body na długi rękaw, cienki sweterek, gruba bluza i tyle. Gondola jeszcze z osłoną i awaryjnie wzięłam kocyk, ale w ogóle się nie przydał, bo kark był cieplutki. Około 15 stopni u nas.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 16:59
bumbum lubi tę wiadomość
-
My dwie godziny w parku zaliczyliśmy (nasz 3 spacer w sumie i też najdłuższy) bo młody grzecznie spał i opalał buzię (na tą żółtaczkę niby ma pomóc więc wykorzystałam... chociaż sama nie wiem czy on ma jeszcze ta zółtaczkę (jeśli tak to niewielką).
Ja to wogóle mam problem z ubraniem młodego i nie wiemchyba za lekko go ubieram (body z dł.rękawem, półspiochy i pajacyk miśkowy) ale w śpiworku leży więc raczej nie jest mu zimno.. teraz dosypia po spacerze. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a czy któryś z waszych maluszków wkłada sobie palce do oczu? Moja niestety wkłada i ma przez to czerwone w rogu powiek, bo się drapie... i nie wiem czy ja to swędzi czy po prostu tak lubi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 18:16
-
nick nieaktualnyBumbum moja wczesniej bardzo czesto wkładała palce do oczu i potem ryk jakby ktos jej krzywdę zrobil.teraz juz przestala ale za to wklada rece do buzi i je lize i to nie jak jest glodna tylko tak sobie
Ja mala w poludnie z dziadkiem na godzine na spacer puscilam a potem ja w wozku pod oknem tarasowym zostawilam.razem byla 3 goidz na dworzu i teraz wlasnie wrocilam z 1,5 godzinnego spaceru ale juz sie ochlodzilo.w dzien bylo super, oby wiecej takich dni
Co do ubierania ja caly czas ubieram kombinezon bo dziecko lezy i nie rusza sie, pod spod jakas bluzke i leginsy i body bez rekawkow -
bumbum wrote:U nas też dzisiaj najdłuższy spacer do tej pory. I tak zaczęłam się zastanawiać, od jakiej temperatury nie wkładać dziecka w kombinezon?