X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a ja mam pytanie takie trochę z innej beczki, jak zwykle się wpieprzam w dyskusję :D

Mianowicie chodzi o to czy znacie jakieś sposoby na przywrócenie miękkości pieluszkom bambusowym? Znalazłam gdzieś w necie sposób żeby wyprać z octem w 90 stopniach a potem bodajże jeszcze wygotowac. Nie wiem ale producent zaleca prac w 40 stopanich i się obawiam czy nie zniszcze doszczętnie tych pieluszek w 90?
    Macie jakieś sposoby?

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dziś wykorzystaliśmy pogodę. Mimo że pięknie, cieplutko to nie lubię tych pierwszych ciepłych dni bo nie wie jak dzieci ubrać.
    Mały był w body spodenki i dresowy kombinezon +kocyk.
    Starszy na cebulkę i się rozbierał, a teraz śpi ż gorączką (a ja już schizuje)☹😩 witaj wiosno 😤👍

Mój Bartek też przybiera jak na drożdżach, waży już pewnie 6kg
    I właśnie starsza pediatra w szpitalu zaczęła mi mówić że to tucze i jest tłusty!!
    Starszak też dobrze przybieral na wadze i teraz jest Po prostu dużym chłopcem, mazdy daje mu rok więcej.

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ogólnie od miesiaca jestesmy codziennie na dworze jaka by pogoda nie byla, Mala przespi godzine czasem dwie a wracamy to jeszcze dosypia. jak wieje to nie spaceruje tylko stoimy na tarasie i szukamy spokojnego miejsca za cichoscia. A dzis byla w bodach dl. Rekaw, getrach, sweterek zapinany i taki cieńszy kombinezon wiosna/ jesien a i czapeczka taka sweterkowa.

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też sama nie wiem jak ubierać mała na spacery.U nas dziś też pierwszy raz bez kombinezonu.Była ubrana w body długi rękaw półśpiochy, czapeczka i na to polarowy pajacyk z kapturem.Teraz zastanawiam się czy nie za lekko była ubrana...zrobiliśmy 5.5 km :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 21:38

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj tez 1,5 godzinki na spacerku.

Dzuewczyny dzięki za propozycje mleczka. Kupiłam bebiko comfort. Jak się nie sprawdzi przejdzie na HA. Bebilon i hipp u nas się nie sprawdził.

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    godzina 22.45 pospałem 4 godziny najadlem się to teraz czas na zabawę tylko matka ledwo już na oczy patrzy :)

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj 5h w sumie na dworze i w restauracji potem byliśmy i mały większość przespał. Rano też wizyta u prababci. Więc w domu to byliśmy tylko chwilę żeby córcia zupę zjadła. Lubię takie aktywne weekendy i na razie mały się dobrze dostosowuje. Ale niestety teraz on się musi dostosować do naszego trybu życia 😉 z córką było zupełnie inaczej, wszystko pod linijkę, zaplanowane a teraz widzę że ciężko z zaplanowaniem np.kapieli o określonej godzinie i jakoś dajemy radę i też nie jest źle 😁

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2019, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    Hej dziewczyny a ja mam pytanie takie trochę z innej beczki, jak zwykle się wpieprzam w dyskusję :D

Mianowicie chodzi o to czy znacie jakieś sposoby na przywrócenie miękkości pieluszkom bambusowym? Znalazłam gdzieś w necie sposób żeby wyprać z octem w 90 stopniach a potem bodajże jeszcze wygotowac. Nie wiem ale producent zaleca prac w 40 stopanich i się obawiam czy nie zniszcze doszczętnie tych pieluszek w 90?
    Macie jakieś sposoby?

A masz suszarkę bębnową? Po suszarce wszystko jest mięciutkie. Mam pieluchy bambusowe i ciągle są miękkie przy trzecim dziecku

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    My dzisiaj 5h w sumie na dworze i w restauracji potem byliśmy i mały większość przespał. Rano też wizyta u prababci. Więc w domu to byliśmy tylko chwilę żeby córcia zupę zjadła. Lubię takie aktywne weekendy i na razie mały się dobrze dostosowuje. Ale niestety teraz on się musi dostosować do naszego trybu życia 😉 z córką było zupełnie inaczej, wszystko pod linijkę, zaplanowane a teraz widzę że ciężko z zaplanowaniem np.kapieli o określonej godzinie i jakoś dajemy radę i też nie jest źle 😁
    No u nas też to mały się musi do nas dostosować ale dobrze mu to idzie 😊 co do kąpieli to u nas nawet ta 9 letnia jest przyzwyczajona do określonej godziny i nie ma bata żeby było inaczej 😂 ale potem to już wykąpane razem z Alą jeszcze prawie do 21 wojują 😊

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey ja nie pomoge bo nawet nie mam bambusowej pieluchy ale 40 stopni wydaje mi sie malo jak na pieluche. Ja pieluchy na 60 piore i nie patrze na zalecenia ;p

Monisiak u nas tez ciezko wypracowac rytuały bo właśnie starszak dominuje.
    Ja tez nie lubie tych pierwszych ciepłych dni bo nie wiem nawet jak siebie ubrac a co dopiero dzieci ale po swiezym powietrzu pieknie spia a ja nie wiem czy czasem nie zalatwilam sobie uszu bo jak dzieci na dworzi byly to wierzyłam caly dom.

Mamunia nawet jak ma katar mozesz wyjsc z domu tylko na wiatr trzeba uważać. Ja przy samym katarze nie rezygnuje ze spacerow.wrecz mam wrazenie ze po spacerze dziecko lepiej oddycha

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ika... wrote:
    A masz suszarkę bębnową? Po suszarce wszystko jest mięciutkie. Mam pieluchy bambusowe i ciągle są miękkie przy trzecim dziecku

Nie właśnie :(

Lutyska, jakiś czas pralam w 60 stopniach to zauważyłam że się zaczęły kurczyc.. :/ i w ogóle jakieś takie szorstkie się zrobiły :/

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przespalam jedno karmienie i Ala spała 6h bez przerwy...później chwilę pojadla i kolejne 4 :) zastanawiam się czy nie za mało je...

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wasze dzieci też taką syrene włączają jak są głodne? No cyrk jak mam mu pieluche zmienić bo cały dom w nocy budzi bo on chce natychmiast... 😂 Nie da rady go uspokoić... 🙄

Lutyska lubi tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda jak masz wątpliwości to kup wagę albo chodź do przychodni żeby zważyć. Natomiast jeśli moczy pieluchy i robi kupy to raczej się najada.
    Moja pierworodna jak się nie najadała to chodziłam co dwa dni ważyć. I ona faktycznie dużo spała bo nie miała siły jeść i się budzić więc błędne koło było...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniska moj tez tak ma, raz zostawiłam Małego z meżem i wyszlam do apteki, a że spał i zbliżala sie pora karmienia to jiz nie chcialam go wybudzać. Maz dzwonił częściej niż co minutę, powiedział że istatni raz jak z Nim został. 😅

Pepper u Twojej już krosteczki zeszły?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 08:51

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Dziewczyny wasze dzieci też taką syrene włączają jak są głodne? No cyrk jak mam mu pieluche zmienić bo cały dom w nocy budzi bo on chce natychmiast... 😂 Nie da rady go uspokoić... 🙄
    Moj tez ostatnio miał popis możliwości swojego synka jak poszłam po Oliwkę do szkoły 😂😂😂 podobno cały blok go słyszał ale tak wychodzi jak si€ nie chce iść po starszą do szkoły 😂😂😂

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wazymy ją co drugi dzień i przybiera :) kupy i siki też są więc mam nadzieję że to jej wystarczą :)

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:

U nas też jest wrzask niemilosierny. Teraz najpierw karmię A potem przewijam. Bo w trakcie karmienia jest zrealaksowany I tak często robi kupke.

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda nasza śpi czesto w nocy po 5-6 h raz spała 7h i położna ktora do nas przychodzi powiedziała ze nic się nie dzieje , jak przybiera na wadze to nwszystko ok.My już od dawna nie wybudzamy na karmienie.Wcześniej ja budzilam sie co 3h odciśgać mleko, teraz już też tego nie robię.Jak śpi to i ja śpię dalej.

Moja jak nie ma mleka na czas to robi straszne awantury , łzy lecą jak grochy i darcie jest na maxa!/ja odciągam i odgrzewam wiec czasem chwilę schodzi/.Także tego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 11:15

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:

Dokladnie tak samo u nas wyglada ;)
    Ruda jak przybiera i pampersa zapelnia to o co Ty się martwisz? Zoltaczki nie ma wiec jak 1 karmienie przespi nic sie nie stanie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 09:54

malami91 lubi tę wiadomość

‹‹ 1022 1023 1024 1025 1026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ