X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a ja mam pytanie takie trochę z innej beczki, jak zwykle się wpieprzam w dyskusję :D

Mianowicie chodzi o to czy znacie jakieś sposoby na przywrócenie miękkości pieluszkom bambusowym? Znalazłam gdzieś w necie sposób żeby wyprać z octem w 90 stopniach a potem bodajże jeszcze wygotowac. Nie wiem ale producent zaleca prac w 40 stopanich i się obawiam czy nie zniszcze doszczętnie tych pieluszek w 90?
    Macie jakieś sposoby?

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dziś wykorzystaliśmy pogodę. Mimo że pięknie, cieplutko to nie lubię tych pierwszych ciepłych dni bo nie wie jak dzieci ubrać.
    Mały był w body spodenki i dresowy kombinezon +kocyk.
    Starszy na cebulkę i się rozbierał, a teraz śpi ż gorączką (a ja już schizuje)☹😩 witaj wiosno 😤👍

Mój Bartek też przybiera jak na drożdżach, waży już pewnie 6kg
    I właśnie starsza pediatra w szpitalu zaczęła mi mówić że to tucze i jest tłusty!!
    Starszak też dobrze przybieral na wadze i teraz jest Po prostu dużym chłopcem, mazdy daje mu rok więcej.

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ogólnie od miesiaca jestesmy codziennie na dworze jaka by pogoda nie byla, Mala przespi godzine czasem dwie a wracamy to jeszcze dosypia. jak wieje to nie spaceruje tylko stoimy na tarasie i szukamy spokojnego miejsca za cichoscia. A dzis byla w bodach dl. Rekaw, getrach, sweterek zapinany i taki cieńszy kombinezon wiosna/ jesien a i czapeczka taka sweterkowa.

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też sama nie wiem jak ubierać mała na spacery.U nas dziś też pierwszy raz bez kombinezonu.Była ubrana w body długi rękaw półśpiochy, czapeczka i na to polarowy pajacyk z kapturem.Teraz zastanawiam się czy nie za lekko była ubrana...zrobiliśmy 5.5 km :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 21:38

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj tez 1,5 godzinki na spacerku.

Dzuewczyny dzięki za propozycje mleczka. Kupiłam bebiko comfort. Jak się nie sprawdzi przejdzie na HA. Bebilon i hipp u nas się nie sprawdził.

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    godzina 22.45 pospałem 4 godziny najadlem się to teraz czas na zabawę tylko matka ledwo już na oczy patrzy :)

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj 5h w sumie na dworze i w restauracji potem byliśmy i mały większość przespał. Rano też wizyta u prababci. Więc w domu to byliśmy tylko chwilę żeby córcia zupę zjadła. Lubię takie aktywne weekendy i na razie mały się dobrze dostosowuje. Ale niestety teraz on się musi dostosować do naszego trybu życia 😉 z córką było zupełnie inaczej, wszystko pod linijkę, zaplanowane a teraz widzę że ciężko z zaplanowaniem np.kapieli o określonej godzinie i jakoś dajemy radę i też nie jest źle 😁

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Ika... Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2019, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    Hej dziewczyny a ja mam pytanie takie trochę z innej beczki, jak zwykle się wpieprzam w dyskusję :D

Mianowicie chodzi o to czy znacie jakieś sposoby na przywrócenie miękkości pieluszkom bambusowym? Znalazłam gdzieś w necie sposób żeby wyprać z octem w 90 stopniach a potem bodajże jeszcze wygotowac. Nie wiem ale producent zaleca prac w 40 stopanich i się obawiam czy nie zniszcze doszczętnie tych pieluszek w 90?
    Macie jakieś sposoby?

A masz suszarkę bębnową? Po suszarce wszystko jest mięciutkie. Mam pieluchy bambusowe i ciągle są miękkie przy trzecim dziecku

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    My dzisiaj 5h w sumie na dworze i w restauracji potem byliśmy i mały większość przespał. Rano też wizyta u prababci. Więc w domu to byliśmy tylko chwilę żeby córcia zupę zjadła. Lubię takie aktywne weekendy i na razie mały się dobrze dostosowuje. Ale niestety teraz on się musi dostosować do naszego trybu życia 😉 z córką było zupełnie inaczej, wszystko pod linijkę, zaplanowane a teraz widzę że ciężko z zaplanowaniem np.kapieli o określonej godzinie i jakoś dajemy radę i też nie jest źle 😁
    No u nas też to mały się musi do nas dostosować ale dobrze mu to idzie 😊 co do kąpieli to u nas nawet ta 9 letnia jest przyzwyczajona do określonej godziny i nie ma bata żeby było inaczej 😂 ale potem to już wykąpane razem z Alą jeszcze prawie do 21 wojują 😊

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey ja nie pomoge bo nawet nie mam bambusowej pieluchy ale 40 stopni wydaje mi sie malo jak na pieluche. Ja pieluchy na 60 piore i nie patrze na zalecenia ;p

Monisiak u nas tez ciezko wypracowac rytuały bo właśnie starszak dominuje.
    Ja tez nie lubie tych pierwszych ciepłych dni bo nie wiem nawet jak siebie ubrac a co dopiero dzieci ale po swiezym powietrzu pieknie spia a ja nie wiem czy czasem nie zalatwilam sobie uszu bo jak dzieci na dworzi byly to wierzyłam caly dom.

Mamunia nawet jak ma katar mozesz wyjsc z domu tylko na wiatr trzeba uważać. Ja przy samym katarze nie rezygnuje ze spacerow.wrecz mam wrazenie ze po spacerze dziecko lepiej oddycha

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ika... wrote:
    A masz suszarkę bębnową? Po suszarce wszystko jest mięciutkie. Mam pieluchy bambusowe i ciągle są miękkie przy trzecim dziecku

Nie właśnie :(

Lutyska, jakiś czas pralam w 60 stopniach to zauważyłam że się zaczęły kurczyc.. :/ i w ogóle jakieś takie szorstkie się zrobiły :/

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przespalam jedno karmienie i Ala spała 6h bez przerwy...później chwilę pojadla i kolejne 4 :) zastanawiam się czy nie za mało je...

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wasze dzieci też taką syrene włączają jak są głodne? No cyrk jak mam mu pieluche zmienić bo cały dom w nocy budzi bo on chce natychmiast... 😂 Nie da rady go uspokoić... 🙄

Lutyska lubi tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda jak masz wątpliwości to kup wagę albo chodź do przychodni żeby zważyć. Natomiast jeśli moczy pieluchy i robi kupy to raczej się najada.
    Moja pierworodna jak się nie najadała to chodziłam co dwa dni ważyć. I ona faktycznie dużo spała bo nie miała siły jeść i się budzić więc błędne koło było...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniska moj tez tak ma, raz zostawiłam Małego z meżem i wyszlam do apteki, a że spał i zbliżala sie pora karmienia to jiz nie chcialam go wybudzać. Maz dzwonił częściej niż co minutę, powiedział że istatni raz jak z Nim został. 😅

Pepper u Twojej już krosteczki zeszły?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 08:51

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Dziewczyny wasze dzieci też taką syrene włączają jak są głodne? No cyrk jak mam mu pieluche zmienić bo cały dom w nocy budzi bo on chce natychmiast... 😂 Nie da rady go uspokoić... 🙄
    Moj tez ostatnio miał popis możliwości swojego synka jak poszłam po Oliwkę do szkoły 😂😂😂 podobno cały blok go słyszał ale tak wychodzi jak si€ nie chce iść po starszą do szkoły 😂😂😂

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wazymy ją co drugi dzień i przybiera :) kupy i siki też są więc mam nadzieję że to jej wystarczą :)

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:

U nas też jest wrzask niemilosierny. Teraz najpierw karmię A potem przewijam. Bo w trakcie karmienia jest zrealaksowany I tak często robi kupke.

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda nasza śpi czesto w nocy po 5-6 h raz spała 7h i położna ktora do nas przychodzi powiedziała ze nic się nie dzieje , jak przybiera na wadze to nwszystko ok.My już od dawna nie wybudzamy na karmienie.Wcześniej ja budzilam sie co 3h odciśgać mleko, teraz już też tego nie robię.Jak śpi to i ja śpię dalej.

Moja jak nie ma mleka na czas to robi straszne awantury , łzy lecą jak grochy i darcie jest na maxa!/ja odciągam i odgrzewam wiec czasem chwilę schodzi/.Także tego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 11:15

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:

Dokladnie tak samo u nas wyglada ;)
    Ruda jak przybiera i pampersa zapelnia to o co Ty się martwisz? Zoltaczki nie ma wiec jak 1 karmienie przespi nic sie nie stanie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 09:54

malami91 lubi tę wiadomość

‹‹ 1022 1023 1024 1025 1026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ