X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum piękny ten pokój i taki niezagracony, dużo miejsca do zabawy!

Byłyście już u dentysty z dzieciakami? Ja dziś dopiero umówiłam wizytę bo młody widzę że chętny i chce do pana doktora, konieczne pana.. umówiłam go na NFZ w takim gabinecie gdzie robią też prywatnie i już 10lat moja córka tam chodzi. Ja zresztą też. Pan doktor jakiś nowy, młody, ze świetnym podejsciem i ponoć ulubiony doktor małych pacjentów 🙂 zobaczymy, wizyta dopiero 12kwietnia.

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala miała dentobus w przedszkolu. Jakoś poszło wszystkie dzieci były jak widziała jak to wygląda to sama chętniej poszła - ząbki zdrowe :)

Też mi się bardzo podoba pokój Kornelii :)
    Ala uparła się że chce mieć czerwone ściany nie wiem jak to rozegrać...to jej ulubiony kolor :)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda może czerwone maki albo inny motyw... A ściana w różowym odcieniu? Poszukaj jakiś inspiracji 🙂

Fajny pomysł z tym dentobusem 🙂

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie byliśmy u denstysty jeszcze ale jak ja jakieś 2-3 miesiące temu byłam 2 razy i Maksiu zostawał z babcia albo tata to za każdym razem mówił ze on nie chce ała i nawet pojechał ze mną żeby zobaczył jak siadam itd ale zaraz chciał wyjść i powtarzał ze on nie chce wiec będzie ciezko. Umówiłbym go ale nie widzę tego jakoś ….

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina pewnie czul ten specyficzny zapach i usłyszał wiertło i to go zniechęciło. Kup mu taki zestaw dentysta z ciastoliną.. ja bym odkupiłam od kogoś tylko ciastolina dołożę o będziemy się bawić, jeszcze go nie dostał.. ale jest podekscytowany ta wizytą już teraz mimo iż za 2,5miesiaca będzie.. ciekawe czy mu przejdzie po jednej wizycie.

Ruda zanalazlam artykuł o psychologii kolorów i wg niego dzieci do trzeciego roku nie widzą pastelowych kolorów i wolą się otaczać wyraźnymi: https://www.mjakmama24.pl/dom/pokoj-dla-dziecka/psychologia-kolorow-wybierz-idealny-kolor-do-pokoju-dziecka-aa-JTsw-wVn6-RosC.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 14:00

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w planach dentyste, na razie w tym tygodniu mamy okuliste.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum coś się dzieje z oczkami bo nie pamiętam czy pisałaś?⁰

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic sie nie dzieje, ale ze wzgledu ze ja mam duza wade wzroku to musze ja obserwowac od melego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 17:08

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybrałam farby do pokoju Ali 😁 dwie ściany będą czerwone i dwie blado blado różowe. Na czerwonych ścianach będą białe meble a na dużej jasnej ścianie naklejka kwiatu maku :)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że mam tak słabe ręce że szok wyprawa do sklepu o kulach to dla mnie był koszmar :( dłonie i ręce bolą :(

• symbolica Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda zdrowiej. Fajnie, że już masz wizję tego pokoju Ali. 👍

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja po kontroli noga się zrasta ale.jewzcze 3 tygodnie orteza. Później jakaś fizjoterapia i chodzenie w ortezie ale już obciążanie nogi. Ehh mąż jest " rozczarowany " prawie wszystko na jego głowie...

• symbolica Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2022, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda współczuję Ci bardzo, poważna sprawa ☹️ Oby szybko zleciały te tygodnie. Trzymam 👍👍

(Dlatego właśnie też nie pcham się na rolki i narty bo na bank bym miała taką albo gorszą kontuzję.)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2022, 13:18

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2022, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forum umarło śmiercią naturalną :(

• symbolica Autorytet

Wysłany: 17 marca 2022, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Forum umarło śmiercią naturalną :(

Ruda na to wygląda. Jak rehabilitacja i samopoczucie/zdrowie?

Jak u Was przebiega rekrutacja do przedszkoli? Bo u mnie trzeba było papiery złożyć do 24.02. ( data rozpoczęcia wojny 😱) a wyniki poznaliśmy w poniedziałek i Jacek dostał się do przedszkola pierwszego wyboru ( można było podać 3 i tyle podałam) 😁 co nie było takie oczywiste bo część dzieci przesunięto do osciennych przedszkoli, tylko troje się nie dostało nigdzie, ale może się uda jeśli gdzieś zostaną miejsca w rekrutacji uzupelniajacej ( więc niż demograficzny widać nawet przy rekrutacji bo w 2011r jak składałam podanie to ok 35 dzieci się nie dostało)
    Jacek przeszczęśliwy nie może się doczekać przedszkola 🙂

Teraz jeszcze dzieci ukraińskie dojdą do przedszkoli więc jest szansa, że w najbliższej przyszłości nikt nie będzie myślał o likwidowaniu oddziałów przedszkolnych z powodu braku dzieci. Odbudowywanie Ukrainy z pewnością potrwa 😢

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2022, 22:24

da8300b52b.png
‹‹ 1773 1774 1775 1776 1777
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ