Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Bumbum piękny ten pokój i taki niezagracony, dużo miejsca do zabawy!
Byłyście już u dentysty z dzieciakami? Ja dziś dopiero umówiłam wizytę bo młody widzę że chętny i chce do pana doktora, konieczne pana.. umówiłam go na NFZ w takim gabinecie gdzie robią też prywatnie i już 10lat moja córka tam chodzi. Ja zresztą też. Pan doktor jakiś nowy, młody, ze świetnym podejsciem i ponoć ulubiony doktor małych pacjentów 🙂 zobaczymy, wizyta dopiero 12kwietnia. -
Ala miała dentobus w przedszkolu. Jakoś poszło wszystkie dzieci były jak widziała jak to wygląda to sama chętniej poszła - ząbki zdrowe
Też mi się bardzo podoba pokój Kornelii
Ala uparła się że chce mieć czerwone ściany nie wiem jak to rozegrać...to jej ulubiony kolor -
My nie byliśmy u denstysty jeszcze ale jak ja jakieś 2-3 miesiące temu byłam 2 razy i Maksiu zostawał z babcia albo tata to za każdym razem mówił ze on nie chce ała i nawet pojechał ze mną żeby zobaczył jak siadam itd ale zaraz chciał wyjść i powtarzał ze on nie chce wiec będzie ciezko. Umówiłbym go ale nie widzę tego jakoś ….
-
Paulina pewnie czul ten specyficzny zapach i usłyszał wiertło i to go zniechęciło. Kup mu taki zestaw dentysta z ciastoliną.. ja bym odkupiłam od kogoś tylko ciastolina dołożę o będziemy się bawić, jeszcze go nie dostał.. ale jest podekscytowany ta wizytą już teraz mimo iż za 2,5miesiaca będzie.. ciekawe czy mu przejdzie po jednej wizycie.
Ruda zanalazlam artykuł o psychologii kolorów i wg niego dzieci do trzeciego roku nie widzą pastelowych kolorów i wolą się otaczać wyraźnymi: https://www.mjakmama24.pl/dom/pokoj-dla-dziecka/psychologia-kolorow-wybierz-idealny-kolor-do-pokoju-dziecka-aa-JTsw-wVn6-RosC.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 14:00
-
Ruda współczuję Ci bardzo, poważna sprawa ☹️ Oby szybko zleciały te tygodnie. Trzymam 👍👍
(Dlatego właśnie też nie pcham się na rolki i narty bo na bank bym miała taką albo gorszą kontuzję.)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2022, 13:18
-
ruda90 wrote:Forum umarło śmiercią naturalną
Ruda na to wygląda. Jak rehabilitacja i samopoczucie/zdrowie?
Jak u Was przebiega rekrutacja do przedszkoli? Bo u mnie trzeba było papiery złożyć do 24.02. ( data rozpoczęcia wojny 😱) a wyniki poznaliśmy w poniedziałek i Jacek dostał się do przedszkola pierwszego wyboru ( można było podać 3 i tyle podałam) 😁 co nie było takie oczywiste bo część dzieci przesunięto do osciennych przedszkoli, tylko troje się nie dostało nigdzie, ale może się uda jeśli gdzieś zostaną miejsca w rekrutacji uzupelniajacej ( więc niż demograficzny widać nawet przy rekrutacji bo w 2011r jak składałam podanie to ok 35 dzieci się nie dostało)
Jacek przeszczęśliwy nie może się doczekać przedszkola 🙂
Teraz jeszcze dzieci ukraińskie dojdą do przedszkoli więc jest szansa, że w najbliższej przyszłości nikt nie będzie myślał o likwidowaniu oddziałów przedszkolnych z powodu braku dzieci. Odbudowywanie Ukrainy z pewnością potrwa 😢
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2022, 22:24
-