X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z piatku na sobote w nocy obudzil sie i mial taki dziwny kaszel. Tak swiszczalo. Wstawal jakby mial zwymiotowac przy tym kaszlu. Jakby go zatykalo. I podczas oddychania tez byl ten dzwiek swiszczenia. Jak u astmatyka. Nic wiecej. W sobote od razu umowilam wizyte.

W ciagu dnia juz zwykly kaszel. Dzis doszedl lekki katar.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2022, 20:12

• symbolica Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika to musiałaś się przestraszyć.. ponoć przy takim zatykaniu/duszeniu dobrze zimś otworzyć okno lub głowę dziecka do lodówki bo zimne powietrze obkurcza drogi oddechowe i ratuje sytuację tak na szybko.

Mojemu Jackowi zdarzyło się tak dwa razy w życiu o to niedawno że dziwnie pokaslywał i jakby wymiotować chciał... Za pierwszym razem to była przyklejona skórka z papryki do żołądka chyba (nie gorączkował a miał ten epizod dwa razy w ciągu tej nocy, słyszałam jego pracujący żoładek) a za drugim razem miał gorączkę i bardzo wysuszona śluzówkę i też jakby miał wymiotować ale nią miał czym, dałam mu zimne picie (+przeciwgoraczkowe) i przeszedł odruch wymiotny (ale rano niestety wymiotował..) to teraz ostatnio było. Lekarka nic nie stwierdziła.. doszedł do siebie sam po 3dniach w sumie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2022, 23:44

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i się skończyła sielanka :( źle stanęłam przewróciłam się i kostka spuchnięta jak balon ...jutro rentgen :(

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2022, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, mow od razu ze na nartach szusowalas :)
    A na powaznie to wspolczuje :/

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2022, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika chciałabym szusować 😂

• symbolica Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2022, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowia Ruda 😘 - daj znać co powiedzą po rentgenie.

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2022, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złamana kostka :( za tydzień kontrola jak nie będzie poprawy na RTG to operacja ...

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2022, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o Panie, az tak?!?!?!? Ze zlego staniecia?
    To teraz dopiero masz klopoty. Oby sie obeszlo bez. Mnie tez straszyli jak zlamalam kosc srodstopia w ciazy ale jakos sie zroslo.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2022, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika źle stanęłam na schodach i się przewróciłam... Ciężko o kulach ale jakoś daje radę. We wtorek kontrola i mam nadzieję że wracamy do domu :) ortopeda nie chce mnie już puścić jak coś to on mi będzie robił operacje...

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2022, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to w szpitalu jestes?

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2022, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica powodzenia w poszukiwaniu pracy :) Ja Maksia tez karmie do drzemki i na noc ale on wie ze tylko wtedy i nie wola poza pora spania 😂 ciekawe czy sam się odstawi czy ja go będę odstawiać ale narazie mi to nie przeszkadza

Monika jak tam Franek? Zapalenie krtani bywa męczące

My z mezem tez coś ostatnio złapaliśmy, bol gardła i suchy męczący kaszel ale już jesteśmy zdrowi

Ruda współczuje oby była poprawa z kostka… My się właśnie w niedziele wybieramy tak na 3 dni, polecasz odwiedzić jakieś miejsce z dzieckiem?
    Dawaj znać jak będziesz po kontroli coś wiedziała

961l20mmezoojidp.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2022, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, sama w koncu nie wiem czy to zapalenie krtani.To swiszczenie bylo jednorazowe. Teraz oboje maja katar i kaszel. Ale nie szczekanie psa. Mialam dzis teleporade bo mi sie nebid skonczyl a dla Ali potrzebowalam. Nasza dr (z przychodni, bo w sobote bylam u innej) nie byla przekonana. Jutro jazde z obojgiem.
    W kazdym razie ta noc u Franka byla duuuuzo spokojniejsza. Poprzednie prawie nie spalismy tylko kaslal. a teraz moze ze 3 razy sie tylko obidzil.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2022, 15:26

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2022, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika na szczęście nie jestem w szpitalu :)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2022, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff Ruda no to pech okropny z tą noga, oby bez operacji się udało. Dużo zdrowia!

Paulina no to piąteczka z tym karmieniem, nie jestem sama 🙂 też mam zagwozdkę jak tu go odstawić kiedy on tak prosi i a nie nie wyobraża inaczej. Trochę przeciwciał dostaną przy tych naszych szczepieniach covidowych - tyle dobrego. 🙂

Monika no to niefajnie, że inna lekarka Wam nie przedłużyła leku ktöry ewidentnie działa.. Zdrowia dla maluchów!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2022, 17:23

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2022, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, przedluzyla. Dostalam recepte. Tylko ze wzgledu na to ze to roczny maluch to wolalaby ja zobaczyc osobiscie. Tylko mowila ze ten nebud nie jest uniwersalny na wszystko.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiem Wam że o kulach ciężko z takim ruchliwym dzieckiem jak Ala... Dobrze że są dziadkowie byle do wtorku... Po kontroli wracamy do domu... Wszędzie dobrze ale w domu najlepiej :)

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Ruda, dobrze Cie rozumiem. Z kulami nawet dziecku kubka z woda nie przyniesiesz. Czlowiek jak ubezwlasnowolniony

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś przyjechał mąż i mam kolejna pomoc :) byle do wtorku :) trzymajcie kciuki żeby noga się zarastała :)

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy trzymamy! Jedz golonke hehehe
    Ja dzis akurat robie w piwie i miodzie :D

Dziewczyny, glupie pytanie. Jakich uzywacie detergenow do prania? Ja do tej pory Lovela (bo Ala byla mala) Ale mysle ze moge juz zmienic. Bo ta lovela nic nie dopiera :D Pozlecacie cos lagodnego ale w miare skutecznego?

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam już od dłuższego czasu "normalnych" środków do prania najczęściej z Lidl :)

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

‹‹ 1773 1774 1775 1776 1777
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ