X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2022, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nad ranem tez bylam. Ale potem trzeba sie ruszyc, sniadanie, ubieranie, sprzatanie i sie czlowiek rozkreca.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu taka cisza ?
    My w piątek jedziemy na ferie do Zakopanego może chociaż tam będzie śnieg :)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika oj współczuję i malutkiej i Tobie. Oby szybko się z tym pogodziła.. kiedy wracasz do pracy? Jacek dalej do spania się domaga - 5minut i idzie do swojego łóżka i tam zasypia i śpi do rana.. dla mnie to żaden problem ale i tak dziwnie mi tak dużego wygadanca karmić... 🙈🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2022, 20:38

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny u nas już lepiej. Wczoraj jedna pobudka, dzis 2. I tak duzo lepiej niz przed odstawieniem. Wtedy co chwile sie bidzila possac. A ze malo lecialo to byla zla i nie mogla usnac. W nocy podaje jej tubke z serkiem homogenizowanym. Zjada jednym haustem i idzie dale spac.
    Powiem Wam ze nawet sie pogodniejsza zrobila za dnia. Tak to chodzila za mna zeby jej dac mleka i marudzila. A teraz wiecej czasu jest radosna. I bardzo duzo je. Na kolacje wciagnela miche owsianki z 3 lyzek. i jeszcze czesc porcji Franka.

Symbolica, to ladnie :) Ciekawe czy sam odrzuci? Nasz sasiad miesiac mlodszy od naszych tez pije mleko. Ale tam mama ma trudniej. Co chwile ja zaczepia i pyta "dasz na troche?" :D

Ruda, zazdrooo. U nas jakos nie ma planow na ferie.

A do pracy wracam w Dzien Kobiet :D Wtedy konczy mi sie zalegly wypoczynkowy. Juz zaczynam sie ogarniac. Zrobilam porzadki na kompie, jutro wysylam do IT, od jakiegos czasu mam angielski z lektorem (podczas nieobecnosci moj dzial zrobil sie europejski). I umawiam wszystkie lekarksie wizyty kontrolne poki mam czas za nia :D 3,5 roku minelo jak z bicza strzelil.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2022, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda fajnie macie z tymi feriami, odpoczywajcie. Oby śnieg był na mną przyszły tydzień głoszą mrozy to pewnie się już nie pojawi...

Monika kurczę super ma apetyt ta Twoja Ala. Nie boisz się o ząbki małej po tym serku? Powodzenia tam w pracy za 2miesiace, masz jeszcze trochę. Angielski z lektorem masz z pracy czy prywatnie załatwiłaś? Ja też szukam obecnie pracy ale na razie takiej która da się pogodzić z opieką nad młodym przynajmniej kilka miesięcy, póki do przedszkola nie pójdzie.. oby.

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, no pewnie ze sytuacja nie jest idealna ale mam nadzieje ze przejsciowa. Albo jej dam cos jesc w nocy albo bede bujac bo sie budzi co pol godziny.

Za angielski sama place. Nie wiem czy w pracy mamy. kiedys tam byl.

Tez bylam w przedszkolu. w lato maja otworzyc druga grupe dla 2019 bo pierwsza juz pelna. Czekam.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My niedługo będziemy się przeprowadzac i nie wiem czy zmieniać Ali przedszkole czy dowozić...
    Trzymam kciuki żeby dzieciaki dostały się do przedszkoli. Symbolica a ty żebyś znalazła pracę :) mi by pasowało zmienić robotę bo zarobki kiepskie ale po pierwsze się boje a po drugie zaczynać wszystko od nowa ? Ala choruje ...tu mi nikt nie robi wyrzutów że idę na opiekę...

• symbolica Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ja się nie dziwię, że boisz się zmieniać skoro tutaj nie robią Ci problemów z opieką. To jest duży atut - święty spokój w razie choroby.
    Dzięki za kciuki Zobaczymy bo rekrutacja już w lutym i spędza mi to sen z powiek..

Monika to przedszke chyba prywatne? Bo u na przyjmują dopiero od września do publicznego trzylatki bez wyjątku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2022, 23:16

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2022, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, prywatne. 550 sie placi. W cenie jedzenie, przybory, angielski, gimnastyka, tance ze szkoly tanca i logopedaa indywidualne. I w adaptacji pomaga psycholog. Podoba mi sie ta pkacowka. Tylko zeby otworzyli ta grupe. W ogole ma byc od wrzesnia. Ale chca zaczac wczesniej zeby dzieci przychodzily partiami bo paniom nie starczy rak do przytulania wszystkich na raz.

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2022, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I najwazniejsze. 1km od mojego domu. Rowerem mozna jechac. A ja na wsi mieszkam wiec to nie takie oczywiste ze masz wszystko blisko.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2022, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W cenie jedzenie ? To bardzo dobra cena :)

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2022, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wszystkie te rzeczy. I jakis Mikolaj, ksiazki na zakonczenie roku, Przychodza pieski, alpaki, zolwie i ludzie z ciekawymi zawodami. Widac ze im sie chce.

symbolica lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2022, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też płacę 550 z wyżywieniem :)

Moniiiikaaaa, symbolica lubią tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2022, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę cen :)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2022, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super oferta 👍 i bliziutko a to bardzo ważne 🙂

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak. Teraz tylko czekam az otworza ta grupe. Oby sie udalo :)
    Franka dopadlo zapalenie krtani.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika niech zdrowiej, inhalacje pewnie musi dostawać ze sterydów, co? Bo antybiotyk to chyba nie?

Popatrzyłam na cennik w naszym prywatnym i tam jest o dziwo jeszcze taniej 480zł z wyżywieniem - pobyt do 10h. Można też na 8h (430zł) lub 6h i wtedy wychodzi najtaniej 380zł. Za nieobecność odejmują 5zł i jest wpisowe 200zł na początku. Być może w tym roku trochę tego opłaty wzrosną, nie zdziwi mnie to.. muszę podyptac czty wogóle będą mieli miejsca..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2022, 15:59

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, Tak Nebud. Poszlam pierwszego dnia po pojawieniu objawow wiec nie ma nadkazenia bakteryjnego ani oskrzeli. oby tak zostalo.

O widzisz, Wasza oferta jeszcze lepsza :)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika no to super że inhalacjach tylko się skończy.🙂 Nocki macie spokojne?

Moja oferta tańsza, ale czy lepsza... niestety domownicy są na nie ( znajoma teściowej prowadzi..), ale z braku laku, gdyby się nie dostał do publicznego) fajnie by było żeby chodził gdzieś. A to prywatne też mam rzut beretem od domu - ok 10minut spacerkiem. Publiczne dalej, ale większe i fajniejsze.

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika jakie były pierwsze objawy ?

‹‹ 1772 1773 1774 1775 1776 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ