Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Monika oj współczuję i malutkiej i Tobie. Oby szybko się z tym pogodziła.. kiedy wracasz do pracy? Jacek dalej do spania się domaga - 5minut i idzie do swojego łóżka i tam zasypia i śpi do rana.. dla mnie to żaden problem ale i tak dziwnie mi tak dużego wygadanca karmić... 🙈🤭
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2022, 20:38
-
A dziewczyny u nas już lepiej. Wczoraj jedna pobudka, dzis 2. I tak duzo lepiej niz przed odstawieniem. Wtedy co chwile sie bidzila possac. A ze malo lecialo to byla zla i nie mogla usnac. W nocy podaje jej tubke z serkiem homogenizowanym. Zjada jednym haustem i idzie dale spac.
Powiem Wam ze nawet sie pogodniejsza zrobila za dnia. Tak to chodzila za mna zeby jej dac mleka i marudzila. A teraz wiecej czasu jest radosna. I bardzo duzo je. Na kolacje wciagnela miche owsianki z 3 lyzek. i jeszcze czesc porcji Franka.
Symbolica, to ladnie Ciekawe czy sam odrzuci? Nasz sasiad miesiac mlodszy od naszych tez pije mleko. Ale tam mama ma trudniej. Co chwile ja zaczepia i pyta "dasz na troche?"
Ruda, zazdrooo. U nas jakos nie ma planow na ferie.
A do pracy wracam w Dzien Kobiet Wtedy konczy mi sie zalegly wypoczynkowy. Juz zaczynam sie ogarniac. Zrobilam porzadki na kompie, jutro wysylam do IT, od jakiegos czasu mam angielski z lektorem (podczas nieobecnosci moj dzial zrobil sie europejski). I umawiam wszystkie lekarksie wizyty kontrolne poki mam czas za nia 3,5 roku minelo jak z bicza strzelil. -
Ruda fajnie macie z tymi feriami, odpoczywajcie. Oby śnieg był na mną przyszły tydzień głoszą mrozy to pewnie się już nie pojawi...
Monika kurczę super ma apetyt ta Twoja Ala. Nie boisz się o ząbki małej po tym serku? Powodzenia tam w pracy za 2miesiace, masz jeszcze trochę. Angielski z lektorem masz z pracy czy prywatnie załatwiłaś? Ja też szukam obecnie pracy ale na razie takiej która da się pogodzić z opieką nad młodym przynajmniej kilka miesięcy, póki do przedszkola nie pójdzie.. oby. -
Symbolica, no pewnie ze sytuacja nie jest idealna ale mam nadzieje ze przejsciowa. Albo jej dam cos jesc w nocy albo bede bujac bo sie budzi co pol godziny.
Za angielski sama place. Nie wiem czy w pracy mamy. kiedys tam byl.
Tez bylam w przedszkolu. w lato maja otworzyc druga grupe dla 2019 bo pierwsza juz pelna. Czekam. -
My niedługo będziemy się przeprowadzac i nie wiem czy zmieniać Ali przedszkole czy dowozić...
Trzymam kciuki żeby dzieciaki dostały się do przedszkoli. Symbolica a ty żebyś znalazła pracę mi by pasowało zmienić robotę bo zarobki kiepskie ale po pierwsze się boje a po drugie zaczynać wszystko od nowa ? Ala choruje ...tu mi nikt nie robi wyrzutów że idę na opiekę... -
Ruda ja się nie dziwię, że boisz się zmieniać skoro tutaj nie robią Ci problemów z opieką. To jest duży atut - święty spokój w razie choroby.
Dzięki za kciuki Zobaczymy bo rekrutacja już w lutym i spędza mi to sen z powiek..
Monika to przedszke chyba prywatne? Bo u na przyjmują dopiero od września do publicznego trzylatki bez wyjątku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2022, 23:16
-
Tak, prywatne. 550 sie placi. W cenie jedzenie, przybory, angielski, gimnastyka, tance ze szkoly tanca i logopedaa indywidualne. I w adaptacji pomaga psycholog. Podoba mi sie ta pkacowka. Tylko zeby otworzyli ta grupe. W ogole ma byc od wrzesnia. Ale chca zaczac wczesniej zeby dzieci przychodzily partiami bo paniom nie starczy rak do przytulania wszystkich na raz.
-
Monika niech zdrowiej, inhalacje pewnie musi dostawać ze sterydów, co? Bo antybiotyk to chyba nie?
Popatrzyłam na cennik w naszym prywatnym i tam jest o dziwo jeszcze taniej 480zł z wyżywieniem - pobyt do 10h. Można też na 8h (430zł) lub 6h i wtedy wychodzi najtaniej 380zł. Za nieobecność odejmują 5zł i jest wpisowe 200zł na początku. Być może w tym roku trochę tego opłaty wzrosną, nie zdziwi mnie to.. muszę podyptac czty wogóle będą mieli miejsca..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2022, 15:59
-
Monika no to super że inhalacjach tylko się skończy.🙂 Nocki macie spokojne?
Moja oferta tańsza, ale czy lepsza... niestety domownicy są na nie ( znajoma teściowej prowadzi..), ale z braku laku, gdyby się nie dostał do publicznego) fajnie by było żeby chodził gdzieś. A to prywatne też mam rzut beretem od domu - ok 10minut spacerkiem. Publiczne dalej, ale większe i fajniejsze.