X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na dwor smaruje kremem na wiatr i mroz emolium. W domu nie.
    Moja siostra corce smaruje takim jajeczkiem z oriflame. i strasznie to lubi.

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święta święta i po świętach 🤷‍♀️ Jak tam dziewczyny najedzone? Dzieci z prezentów zadowolone? W końcu były białe święta 😅 i to z porządnym mrozem

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wsrod prezentow Malej rzadzi Kicia Kocia, maskotka, ksiazeczki z okienkami, puzzle :) dalismy cynk że Mała lubi wiec jest zachwycona :) dostala tez sanki wiec kilka razy byla przejazdzka :)

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze Swieta rodzinne, bardzo fajne. Prezentów gora. Az za duzo moim zdaniem. A to chrzestni, a to babcie. Nasz prezent zostawilam w koncu do urodzin zeby nie robic konkurencji bo jest duzy.

Przedwczoraj bylismy po fotelil dla Franka. Alicja przesiada sie w jego a on juz zalapal sie na ostatnia grupe 15kg+.

A wczoraj mnie i Franka dorwala jakas jelitowka. Wymioty, biegunka. Masakra. Franek jeszcze goraczka a u mnie takie oslabienie ze nie bylam w stanie do toalety dojsc. Po drodze sie kladlam na podlodze. Armagedon.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też bardzo dużo prezentów zwłaszcza dla Ali... Ja dostałam smartband i jestem bardzo zadowolona :) mogę kontrolować swoją aktywność :)

Monika współczuję wirusówki mam nadzieję że dzis już czujecie się lepiej :)

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny gadzecik :) Kiedys tez sobie mysle sprawic. Albo smartwach (nie wiem czym sie roznia nawet heheh).
    Ja dostalam sluchawki bezprzewodowe takie nauszne. Od 6 grudnia przesluchalam 4 audiobooki :D I wreszcie moge gadac przez telefon podczas sprzatania, gotowania itp. Maja zasieg na caly dom. Lux sprawa :D

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika słuchawki bezprzewodowe też fajny gadżet :) też by mi się przydał :p
    Zrobiłam dziś 10996 kroków 😁

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis u nas juz lepiej. Franek jeszcze ma biegunke ale nie za czesto. Ja pol dnia chodzilam przetracona ale teraz juz spoko. :)

ruda90 lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2021, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka Monika dla Was.

My wczoraj przyjęliśmy trzecią dawkę Moderny i poza lekkim bólem głowy ( i u męża bezsennością od połowy nocy) wszystko ok. Mamy przedłużony certyfikat covidowy o rok. Ktoś jeszcze tutaj?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2021, 00:05

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2021, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja we wtorek przyjęłam 3 dawkę Pfizer :) dwie poprzednie Astra :) poza bólem ręki nic mi nie było :)

symbolica lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2021, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda no tak ręka też nas bolała, ale i tak spałam na tym ramieniu bo wtedy nie bolało.

Mierzyłam dziś Jacka i ma 100cm bez 1mm. A ja Wasze dzieci wzrostowo? Dużo urosły w tym roku?

Do Siego Roku Dziewczyny i dużo zdrowia dla Was i bliskich.

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2021, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku 😊

Oo ja muszę iść w styczniu na 3 dawkę bo jakoś od kilku dni mogę przyjąć trzecia dawkę. Ale narazie mąż mocno przeziębiony wiec pewnie za 2 tygodnie gdzieś będziemy się szczepić ;) jak tam sylwester Wam mija?

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2022, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego w Nowym Roku :)

Ja też na dniach bedę się szczepić. Kto się szczepi ten ma dzień wolny w pracy, więc czekam na koniec urlopu :D

Sylwka spędziłam ze znajomymi u siostry, Mała padła po północy po awanturze, była już mega zmęczona, ale spać nie chciała. My posiedzieliśmy prawie do rana :)

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2022, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mielismy spedzic z sasiadami i ich dziecmi ale ze wzgledu na jelitowke odwolalismy (w czwartek mij maz mial to samo). Alicja na szczescie tylko delikatna biegunka.
    Dzieci usnely o 20. a o 23 wylaczyli nam prad wiec nawet koncertow nie poogladalismy :)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też w domku Sylwestra na Netflixie spędzaliśmy.. oczywiście jak mały poszedł spać ok 21:40. Nie obudził się przy tym nocnym "bombardowaniu", załączyłam mu szumidło.

Polecam film: "Nie patrz w górę" 🙂 niby bajka a bardzo prawdziwy w przekazie jak funkcjonuje ten świat, te podziały, polityka..

Dziewczy orientujecue się w tym rodzinnym kapitale opiekuńczym? Czy jak Jacek jest drugim dzieckiem to możemy się ubiegać o jakiekolwiek pieniądze? Bo na pierwsze żłobkowe dziecko coś też przysługuje.. doczytałam i możemy za styczeń i luty, bo Jacek kończy 36miesięcy w lutym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2022, 16:56

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, wydaje mi sie ze to chodzilo o dzieci irodzone po 1.1.2022 ale moze sie cos pozmienialo?
    Nie patrz w gore ogladalam. Gruby.
    Teraz ogladamy narodziny gwiazdy :)

edit. poczytalam na sttonie ZUS. Kurcze na dzieci urodzone wczesniej chyba tez. Dzieki. Dzieki Tobie zloze wniosek na Alicje. Akurat miesiac temu skonczyla rok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2022, 22:15

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Chciałam życzyć Wam wszystkim szczęśliwego Nowego Roku! Nasze dzieci to już 3 latki, szok.

Rzadko tutaj zaglądam ostatnio, bo mam urwanie głowy z tą moją dwójką. Trzymajcie się ciepło 🙂. Pozdrawiam 🙂.

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika też tak myslalam, ale nie .. dotyczy tomwszystkuch dzieci pomiędzy rokiem a 36 miesiącem ( interpretują to jako ukończony 35 miesiąc.. dziwnie). Takie dodatkowe 500+ dla drugich dzieci albo 400+ dla żłobkowych pierwszych (jako dofinansowanie do żłobka czy innego klubu malucha).. najwięcej maks.12tys dostaną te roczne.dzieci ( 24*500zł lub 12*1000zł) a najmniej te nasze które kończą niebawem bo tylko za styczeń lub za styczeń i luty, trzeba się z wnioskiem zmieścić teraz w styczniu a i tak ZUS ma 2 miesiące na rozpatrzenie. Jest podany przykład na stronie gov z dzieckiem z września 2019 że będzie dostawało to dodatkowe 500zł do września 2022.. wybory idą więc znowu kasą szastają...
    O Monika widzę, że doczytałaś.. nie wiem czy w tym wniosku wpisać obydwoje dzieci? Chyba tak ale czekam co inni napiszą...
    Narodziny Gwiazdy oglądałam w ciąży z młodym i byłam zachwycona.

Malami trzymaj się, pewnie niełatwo dwójkę ogarniać, szczególnie że rozszerzanie diety weszło i coraz większa mobilność małej. Zdrowia i Szczęścia w Nowym Roku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2022, 22:25

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dobrze czytam, że te 400+ nie dotyczy przedszkoli? Tylko żłobek?

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, wczoraj czytalam ze podajesz dane 1 dziecka tez. pewnie zeby wiedzieli se masz 2 :)

Bumbum, wszedzie uzywaja slowa zlobek/klub malucha. Ciekawe jak interpretuja przedszkole dla takich malcow ponizej 3lat.

symbolica lubi tę wiadomość

‹‹ 1770 1771 1772 1773 1774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ