Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula a czemu odciagasz i ogrzewasz? Jakie porcję mleka dajesz jej na raz?
Edit: my wczoraj bylismy u ortopedy, wszystko ok a ze miałam butelkę z odciagnietym mlekim i była jej godzina karmienia to dałam i zjadła 120 mlWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 10:00
-
Moja od wczoraj cyrk. Od 15 do 21 spala może 30 miinut. I to tylko przy cycu. W nocy spala z nami inaczej się nie dało. Pobudki co godzinę. Wstała o 8 i spala może 10 min u męża na rękach. Nie placze. Trochę kweka tylko jak już widać że zmeczona. Co jej może być? Zaśnie śpi jaj susełek moment i oczy jak 5 zł. Nie wiem jak ona to robi...
A wczoraj 2,5 h na spacerze. U nas było 19stopni więc mała ubrana w body na dlugi, spodenki, skarpetki i sweterek tylko. I opaska na głowę. Niczym nie przykryta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 10:08
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
nick nieaktualnyU nas też był okres, że snu było jak na lekarstwo, a teraz (odpukać!) zupełna zmiana. Wczoraj jak zasnął o 19:30, tak wstał dziś o 9 z trzema krótkimi pobudkami na jedzenie. Od 5 z nami w łóżku. W ciągu dnia po godzinie aktywności jest już zmęczony i trzeba go ululać. Na spacerze śpi. Żebym nie przechwaliła tfu tfu 😉.
-
nick nieaktualny
-
Papapatka wrote:Paula a czemu odciagasz i ogrzewasz? Jakie porcję mleka dajesz jej na raz?
Edit: my wczoraj bylismy u ortopedy, wszystko ok a ze miałam butelkę z odciagnietym mlekim i była jej godzina karmienia to dałam i zjadła 120 ml
Papatko moja nie chce w ogóle cyca ssać a jak już załapie to tylko 5 min i się złosci wiec ja odciągam od początku.Jak mam większą ilość to chowam do lodówki a potem odgrzewam.Wcześniej odciagałam na bierząco ale teraz jak zostaje z nią dłużej sama to odciagam dopiero jak ona zje to z lodówki.
No lubi sobie podjeść 120 to takie minimum
Czasem zje 120 i chce jeszcze to dostaje cyca lub dodatkowe 20-40 ml w butli i zjada ile chce. -
Paulaa25 wrote:Papatko moja nie chce w ogóle cyca ssać a jak już załapie to tylko 5 min i się złosci wiec ja odciągam od początku.Jak mam większą ilość to chowam do lodówki a potem odgrzewam.Wcześniej odciagałam na bierząco ale teraz jak zostaje z nią dłużej sama to odciagam dopiero jak ona zje to z lodówki.
No lubi sobie podjeść 120 to takie minimum
Czasem zje 120 i chce jeszcze to dostaje cyca lub dodatkowe 20-40 ml w butli i zjada ile chce.
A ile zajmuje Ci ściągnięcie tych ok 120 ml? -
czy wasze dzieci też mają problemy z zaśnięciem po czasie aktywności? u nas od 3 dni jest mega problem po karmieniu nie zasypia bawi się na macie a po jakiejś godzinie mega wrzask nie do opanowania wózek nie ręce nie kolyska nie już nam się kończą pomysły co nim robić i jeszcze tym smoczkiem pluje..
-
U nas jest tak samo. Jak za długo jest aktywny I chce spać A nie może usnąć to jest coraz gorzej.
Ja staram się wtedy ograniczać bodźce. Zawijam go w kocyk (coś A la becik) i biorę na ręce albo przytulam na łóżku. I wtedy układam go tak żeby widział tylko moja twarz I nie mógł się rozglądać. Zwykle to uspokaja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 16:07
Ewelcia85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
-Mamunia- wrote:Dzieki za odpowiedzi.
Moj za to dzisiaj przespał ciągiem 5,5 h w dzień. Ach żeby tak spał w nocy.
Moj to samo aż go teraz obudziłam bo myślałam że mi cyce eksploduja... Zjadł i znów śpi. Aż się boję nocy, choć nigdy nie było z tym problemu.... Już się modlę.... -
U nas też bujaczek, ale częściej powoduje spanie.
Prócz tego książeczka kontrastowa, druga szeleszczaca, opowiadanie, czytanie, śpiewanie, sluchanie kołysanek z płyty, robienie głupich min, masowanie stopek i brzuszka, Muszę jeszcze kupić balon z Helem I przywiazac nad przewijakiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 19:58
bumbum lubi tę wiadomość