X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez ryk syreny, czasem to juz nawet nie chce cyca złapać ale jak sie trochę udpokoi to łapie, ja tez najpierw karmię i dopiero przebieram a pozniej jeszcze jej daje raz cyca jak chce:)

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a czemu odciagasz i ogrzewasz? Jakie porcję mleka dajesz jej na raz?

Edit: my wczoraj bylismy u ortopedy, wszystko ok a ze miałam butelkę z odciagnietym mlekim i była jej godzina karmienia to dałam i zjadła 120 ml

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 10:00

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja od wczoraj cyrk. Od 15 do 21 spala może 30 miinut. I to tylko przy cycu. W nocy spala z nami inaczej się nie dało. Pobudki co godzinę. Wstała o 8 i spala może 10 min u męża na rękach. Nie placze. Trochę kweka tylko jak już widać że zmeczona. Co jej może być? Zaśnie śpi jaj susełek moment i oczy jak 5 zł. Nie wiem jak ona to robi...

A wczoraj 2,5 h na spacerze. U nas było 19stopni więc mała ubrana w body na dlugi, spodenki, skarpetki i sweterek tylko. I opaska na głowę. Niczym nie przykryta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 10:08

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też był okres, że snu było jak na lekarstwo, a teraz (odpukać!) zupełna zmiana. Wczoraj jak zasnął o 19:30, tak wstał dziś o 9 z trzema krótkimi pobudkami na jedzenie. Od 5 z nami w łóżku. W ciągu dnia po godzinie aktywności jest już zmęczony i trzeba go ululać. Na spacerze śpi. Żebym nie przechwaliła tfu tfu 😉.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie czy wy macie jeszcze ten pasek pionowy na brzuchu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 11:22

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    Paula a czemu odciagasz i ogrzewasz? Jakie porcję mleka dajesz jej na raz?

Edit: my wczoraj bylismy u ortopedy, wszystko ok a ze miałam butelkę z odciagnietym mlekim i była jej godzina karmienia to dałam i zjadła 120 ml

Papatko moja nie chce w ogóle cyca ssać a jak już załapie to tylko 5 min i się złosci wiec ja odciągam od początku.Jak mam większą ilość to chowam do lodówki a potem odgrzewam.Wcześniej odciagałam na bierząco ale teraz jak zostaje z nią dłużej sama to odciagam dopiero jak ona zje to z lodówki.
    No lubi sobie podjeść 120 to takie minimum :)
    Czasem zje 120 i chce jeszcze to dostaje cyca lub dodatkowe 20-40 ml w butli i zjada ile chce.

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:

Ja mam i to jeszcze wyraźny

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Ja mam i tez wyraźnie go widać

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:

Ja mam, mam też brązowe pod pępkiem. Myślę, że tak szybko to nie zejdzie.

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Papatko moja nie chce w ogóle cyca ssać a jak już załapie to tylko 5 min i się złosci wiec ja odciągam od początku.Jak mam większą ilość to chowam do lodówki a potem odgrzewam.Wcześniej odciagałam na bierząco ale teraz jak zostaje z nią dłużej sama to odciagam dopiero jak ona zje to z lodówki.
    No lubi sobie podjeść 120 to takie minimum :)
    Czasem zje 120 i chce jeszcze to dostaje cyca lub dodatkowe 20-40 ml w butli i zjada ile chce.

A ile zajmuje Ci ściągnięcie tych ok 120 ml?

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy wasze dzieci też mają problemy z zaśnięciem po czasie aktywności? u nas od 3 dni jest mega problem po karmieniu nie zasypia bawi się na macie a po jakiejś godzinie mega wrzask nie do opanowania wózek nie ręce nie kolyska nie już nam się kończą pomysły co nim robić i jeszcze tym smoczkiem pluje..

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest tak samo. Jak za długo jest aktywny I chce spać A nie może usnąć to jest coraz gorzej.

Ja staram się wtedy ograniczać bodźce. Zawijam go w kocyk (coś A la becik) i biorę na ręce albo przytulam na łóżku. I wtedy układam go tak żeby widział tylko moja twarz I nie mógł się rozglądać. Zwykle to uspokaja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 16:07

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też zmęczenie jest wrogiem zasypiania, jedzenia i w ogóle wszystkiego. Dlatego ostatnio staramy się wcześniej robić kąpiel i spanko, bo im późniejsza pora tym jest gorzej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odpowiedzi.

Moj za to dzisiaj przespał ciągiem 5,5 h w dzień. Ach żeby tak spał w nocy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 17:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia, mój przespał 4h z małą przerwą na jedzenie i nie wiedziałam co się dzieje. Nie śpi - źle, śpi - źle, matce nie dogodzisz 😁.

amir lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak zazwyczaj spędzacie czas aktywny? U nas jest: bujaczek (nie zawsze go lubi), kładzenie na brzuszku i pokazywanie kart kontrastowych. Czy macie jakieś inne aktywności? Przyznam, ze nie wiem co robić z takim maluszkiem :)

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Dzieki za odpowiedzi.

Moj za to dzisiaj przespał ciągiem 5,5 h w dzień. Ach żeby tak spał w nocy.

Moj to samo aż go teraz obudziłam bo myślałam że mi cyce eksploduja... Zjadł i znów śpi. Aż się boję nocy, choć nigdy nie było z tym problemu.... Już się modlę....

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wywolalam wilka z lasu...Ala spadła z wagi 20g przez dwa dni nie przybrała a na dodatek spadła :( jakieś rady ?

My w czasie aktywacji lezymy na macie albo oglądamy obrazki i czytany książki :)

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też bujaczek, ale częściej powoduje spanie.
    Prócz tego książeczka kontrastowa, druga szeleszczaca, opowiadanie, czytanie, śpiewanie, sluchanie kołysanek z płyty, robienie głupich min, masowanie stopek i brzuszka, Muszę jeszcze kupić balon z Helem I przywiazac nad przewijakiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 19:58

bumbum lubi tę wiadomość

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zmartwilam sie, tydzien byłam na urodzinach chrzesnicy, dzis sie dowiedzialam ze jedno z obecnych dzieci dostalo dwa dni.później ospy, boje sie ze Mała tez dostanie...

❤❤❤
    m5kxvau.png
‹‹ 1023 1024 1025 1026 1027 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ