X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    A ja znowu mam problem żeby wyjść na spacer bo jemu się tak dobrze zasypia i śpi w domu... na spacerze różnie, wsadzony do wózka płacze, zaśnie, ale jak się w nim obudzi to syrena dopóki nie nie wyjmę go z niego i oczywiście uspokoji go to tylko na chwilę bo jednak cycka znowu chce i najlepiej znowu tak zasnąć..
    Mam to samo. Na spacery będę chodzić w chuscie. Tylko czekam na bluzę do chustonoszenia i nowa chuste i będę codziennie na dworze.

Co do tych akcji przy karmieniu- może przejdzcie dziewczyny do fizjoterapeuty? Może to jakieś problemy z napięciem miesniowym?

Mój też jak zmęczony, to ma kłopot z zaśnięciem. Ale wtedy biorę gow chuste, on jak widzi, że szykuje chuste to od razu spokój i czeka aż zamotam i od razu zasypia. Ale dopiero się przekonal do chusty. Z 3 tyg mu to zajelo.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em ja się jeszcze nie odważyłam zamotać małej. Muszę niedługo to ogarnąć. Motasz w zwykłą czy kółkową?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zwykłą, motam w kangurka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na spacerze codziennie jesteśmy. Jego brak zaburza całą naszą rutynę ;-).

• bumbum Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj pierwsza noc bez taty w domu, boję się, że czegoś nie usłyszę :/ Wiem, że dla niektórych norma, ale ja się stresuję...

• amir Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Dzisiaj pierwsza noc bez taty w domu, boję się, że czegoś nie usłyszę :/ Wiem, że dla niektórych norma, ale ja się stresuję...

my dziś mieliśmy noc bez taty i tez sie zdenerwowałam ale mały pięknie spal nawet budziłam się przed nim także bez obaw :)

bumbum lubi tę wiadomość

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papier, nasza polozna mówiła że niektóre dzieci źle reagują na Wit D Bioaron. Są niespokojne.i wtedy kazała zmienić na 2 tygodnie i zobaczyć czy jest zmiana

Może też spróbuj inna?

My tez juz po spacerze :) Na szczęście u nas Jak wloze do wózka to Franka odcina i spanie.

Pepper lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały mu zasnął o 12 i stwierdziłam że pośpi 3h więc jadę do sklepu na szybkie zakupy - Weronika miała nasłuchiwać pod drzwiami i dzwonić. Nie było mnie raptem pòł godziny a młody uruchomił swòj czujnik i obudził się po 15minutach... Wero i babcia dzwoniły a ja nic nie słyszałam bo miałam ściszony (zapomniałam o tym) i wròciłam do mojej syreny zaskoczona.. naprawdę nie mogę się na zakupy urwać..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 15:25

da8300b52b.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie chusty polecacie bo chce kupić ale zupełnie się na tym nie znam.

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum nie denerwuj się. Ja w nocy budzę się też przed Mała chwilkę, w dzień jak jesteśmy same to czasem śpi na mnie :)

bumbum lubi tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:
    Dziewczyny jakie chusty polecacie bo chce kupić ale zupełnie się na tym nie znam.
    ja mam lennylamb - moja pierwsza chusta i jest spoko :) ja mam rozmiar M :)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja młodego budzę +- 3,5/4h po ost. karmieniu kiedy kładę się spać - między 22 a 23 i pokarmieniu/przewiajaniu znowu karmieniu mam nieprzerwany sen 3-4h.. budzi mnie albo ból piersi albo młody który stęka w łóżeczku więc znowu karmienie i rano już on decyduje kiedy zje - zazwyczaj między 5:30 a 6:15 budzi się i zjada pierwsze śniadanie.. a ja tak o 6 muszę wstać wybrać młodą do szkoły.

Moja koleżanka polecała do noszenia coś takiego jak "Tula".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 18:05

da8300b52b.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bum bum tkana czy elastyczna? Gdzie kupowalas?

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zwykłą chuste. Little Frog 4.2 m.

I tak: polecam najpierw spotkanie z doradcą i ona doradzi jaką chuste kupić:) mi np mota się lepiej na 100% bawełna, bo jest sztywniejsza, Może trzeba więcej siły, ale generalnie ładnie trzyma. Mam bawełna i bambus i jest cienka, lekka, zwiewna idealna na lato, Ale mimo że szybko się dociagam, to się czasem może luzowac i trzeba poprawiać. To są moje odczucia. Miałam sprzedawać ta co mam, bo już zamówiłam 100% bawełny ale mąż kazał mi ja sobie zostawic;)

• Pepper Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w małym miasteczku nie ma doradcy. Musze jakoś sama sobie poradzić :( nie ma nawet sklepu z chustami, muszę zamówić pręż internet.

PauEm bawełna tzn tkana czy elastyczna? Bo i ta i ta chyba z bawełny

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez nie ma. Pani przyjeżdżała do mnie z innego miasta. Sklepu z chustami też nie ma;)

Mam zwykłą tkana. Elastyczne ponoć są gorsze.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elastyczne nie są polecane

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper, ja mam tkaną, dostałam w prezencie. Ale widzę, że mają np. tutaj:

https://babyhit.pl/product-pol-2548-LENNYLAMB-MOJA-PIERWSZA-CHUSTA-TKANA.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&curr=PLN

Pepper lubi tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😊 my byliśmy dzisiaj na usg bioderek i wszystko jest ok 👍
    Symbolica moj ma bardzo podobny rytm nocnego snu jak twój mały ☺ po kąpieli usypia ok 19:30 i śpi do 23-24 i potem o 3 i 5 jedzonko 😋
    U nas problemy brzuszkowe po mału się wyciszają i Wojtuś potrafi juz kilkanaście minut poleżeć i "pogadać " 😍 jeszcze tylko się za bardzo nie uśmiecha ale czekam na to z niecierpliwością😘

symbolica, Pau.Em lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byliśmy dziś się szczepić i pediatra zwróciła uwagę że moja malutka leżąc na brzuszku nie obraca główki na obie strony.Czy wasze maluszki tak robią.
    Moja w ogóle nie lubi leżeć na brzuchu , mamy ćwiczyć.Masakra..ona tak tego nie lubi ...ech

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 22:21

klz99vvj0gp9lsbd.png
‹‹ 1019 1020 1021 1022 1023 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ