X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    A ja znowu mam problem żeby wyjść na spacer bo jemu się tak dobrze zasypia i śpi w domu... na spacerze różnie, wsadzony do wózka płacze, zaśnie, ale jak się w nim obudzi to syrena dopóki nie nie wyjmę go z niego i oczywiście uspokoji go to tylko na chwilę bo jednak cycka znowu chce i najlepiej znowu tak zasnąć..
    Mam to samo. Na spacery będę chodzić w chuscie. Tylko czekam na bluzę do chustonoszenia i nowa chuste i będę codziennie na dworze.

Co do tych akcji przy karmieniu- może przejdzcie dziewczyny do fizjoterapeuty? Może to jakieś problemy z napięciem miesniowym?

Mój też jak zmęczony, to ma kłopot z zaśnięciem. Ale wtedy biorę gow chuste, on jak widzi, że szykuje chuste to od razu spokój i czeka aż zamotam i od razu zasypia. Ale dopiero się przekonal do chusty. Z 3 tyg mu to zajelo.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em ja się jeszcze nie odważyłam zamotać małej. Muszę niedługo to ogarnąć. Motasz w zwykłą czy kółkową?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zwykłą, motam w kangurka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na spacerze codziennie jesteśmy. Jego brak zaburza całą naszą rutynę ;-).

• bumbum Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj pierwsza noc bez taty w domu, boję się, że czegoś nie usłyszę :/ Wiem, że dla niektórych norma, ale ja się stresuję...

• amir Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Dzisiaj pierwsza noc bez taty w domu, boję się, że czegoś nie usłyszę :/ Wiem, że dla niektórych norma, ale ja się stresuję...

my dziś mieliśmy noc bez taty i tez sie zdenerwowałam ale mały pięknie spal nawet budziłam się przed nim także bez obaw :)

bumbum lubi tę wiadomość

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papier, nasza polozna mówiła że niektóre dzieci źle reagują na Wit D Bioaron. Są niespokojne.i wtedy kazała zmienić na 2 tygodnie i zobaczyć czy jest zmiana

Może też spróbuj inna?

My tez juz po spacerze :) Na szczęście u nas Jak wloze do wózka to Franka odcina i spanie.

Pepper lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały mu zasnął o 12 i stwierdziłam że pośpi 3h więc jadę do sklepu na szybkie zakupy - Weronika miała nasłuchiwać pod drzwiami i dzwonić. Nie było mnie raptem pòł godziny a młody uruchomił swòj czujnik i obudził się po 15minutach... Wero i babcia dzwoniły a ja nic nie słyszałam bo miałam ściszony (zapomniałam o tym) i wròciłam do mojej syreny zaskoczona.. naprawdę nie mogę się na zakupy urwać..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 15:25

da8300b52b.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie chusty polecacie bo chce kupić ale zupełnie się na tym nie znam.

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum nie denerwuj się. Ja w nocy budzę się też przed Mała chwilkę, w dzień jak jesteśmy same to czasem śpi na mnie :)

bumbum lubi tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:
    Dziewczyny jakie chusty polecacie bo chce kupić ale zupełnie się na tym nie znam.
    ja mam lennylamb - moja pierwsza chusta i jest spoko :) ja mam rozmiar M :)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja młodego budzę +- 3,5/4h po ost. karmieniu kiedy kładę się spać - między 22 a 23 i pokarmieniu/przewiajaniu znowu karmieniu mam nieprzerwany sen 3-4h.. budzi mnie albo ból piersi albo młody który stęka w łóżeczku więc znowu karmienie i rano już on decyduje kiedy zje - zazwyczaj między 5:30 a 6:15 budzi się i zjada pierwsze śniadanie.. a ja tak o 6 muszę wstać wybrać młodą do szkoły.

Moja koleżanka polecała do noszenia coś takiego jak "Tula".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 18:05

da8300b52b.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bum bum tkana czy elastyczna? Gdzie kupowalas?

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zwykłą chuste. Little Frog 4.2 m.

I tak: polecam najpierw spotkanie z doradcą i ona doradzi jaką chuste kupić:) mi np mota się lepiej na 100% bawełna, bo jest sztywniejsza, Może trzeba więcej siły, ale generalnie ładnie trzyma. Mam bawełna i bambus i jest cienka, lekka, zwiewna idealna na lato, Ale mimo że szybko się dociagam, to się czasem może luzowac i trzeba poprawiać. To są moje odczucia. Miałam sprzedawać ta co mam, bo już zamówiłam 100% bawełny ale mąż kazał mi ja sobie zostawic;)

• Pepper Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w małym miasteczku nie ma doradcy. Musze jakoś sama sobie poradzić :( nie ma nawet sklepu z chustami, muszę zamówić pręż internet.

PauEm bawełna tzn tkana czy elastyczna? Bo i ta i ta chyba z bawełny

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez nie ma. Pani przyjeżdżała do mnie z innego miasta. Sklepu z chustami też nie ma;)

Mam zwykłą tkana. Elastyczne ponoć są gorsze.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elastyczne nie są polecane

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper, ja mam tkaną, dostałam w prezencie. Ale widzę, że mają np. tutaj:

https://babyhit.pl/product-pol-2548-LENNYLAMB-MOJA-PIERWSZA-CHUSTA-TKANA.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&curr=PLN

Pepper lubi tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😊 my byliśmy dzisiaj na usg bioderek i wszystko jest ok 👍
    Symbolica moj ma bardzo podobny rytm nocnego snu jak twój mały ☺ po kąpieli usypia ok 19:30 i śpi do 23-24 i potem o 3 i 5 jedzonko 😋
    U nas problemy brzuszkowe po mału się wyciszają i Wojtuś potrafi juz kilkanaście minut poleżeć i "pogadać " 😍 jeszcze tylko się za bardzo nie uśmiecha ale czekam na to z niecierpliwością😘

symbolica, Pau.Em lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byliśmy dziś się szczepić i pediatra zwróciła uwagę że moja malutka leżąc na brzuszku nie obraca główki na obie strony.Czy wasze maluszki tak robią.
    Moja w ogóle nie lubi leżeć na brzuchu , mamy ćwiczyć.Masakra..ona tak tego nie lubi ...ech

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 22:21

klz99vvj0gp9lsbd.png
‹‹ 1019 1020 1021 1022 1023 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ