Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady u mnie Ala miała azs i pogarszało się w£aśnie po czekoladzie 😉 na szczęście szybko jej przeszło bo po skończeniu 1 rż juz nie pojawia się. My mieliśmy zalecone mycie i balsamowanie w emolientach ,unikanie czekolady 😞 i w sytuacjach kryzysowych pimafukort do smarowania.
Moj Wojtuś jeszcze się w głos nie śmieje ale tez go interesują zabawki na karuzeli ina razie nieporęcznie macha rączkami 😉😂
Ja czekam na moment az odkryje że ma nogi. Pamiętam, że dziewczyny były bardzo ździwione że je mają 😂🙈 -
Cześć dziewczyny po Świętach! Chwile mnie nie było Ale nadrobilam.
U nas też już powoli głośne smiechy A od kilku dni Francio slodko do siebie gada. Ciągle robi takie głośne Auuu jak Wilczek. Mamy z nim ubaw.
Też odpalilismy 1.5 tyg. temu mate z tymi paląkami to byłam pod wrażeniem jak zaczął naparzac w ta grzechotke.
Po szczepieniu mamy skierowanie do poradni żeby poćwiczyli z nim dźwignie glowki. Ja codziennie go kładę po ok 2 razy na brzuszku. Nie wiem czy to nie za malo. Wiecie co jeszcze można robić? Jest duży (6.5kg) I mu ciężko. Czasem nie chce dźwigać tylko idzie spac.
I walczymy z katarem. Od 3 dni był tylko glut rano Ale wczoraj już katarnie mogę sobie poradzić. Zakraplam troszkę soli, wyciągam aspiratorem I gruszka. I mało kiedy coś wyjdzie z noska. Albo białe glutki albo kozki. A słychać jak chrobocze. Inhalujemy. Jak jeszcze radzicie sobie z katarem dziewczyny? Da się w ogóle wyciągnąć wszystko żeby nie chrobotalo? Może kupię ten do odkurzacza jeszcze. Sama nie wiem.
-
Karletka pediatra stwierdziła AZS. Szorstkie plamki na kolanach, łokciach.
Ewelcia No myjemy w emolientach i mam maść ektokrem jak się pogorszy. W sumie odstawienie czekolady dobrze zrobi na moja dietę;p
No moja nóg jeszcze nie odkryła za to rączki jak odkryła to to jejulubiony przysmak teraz :p
I strasznie się slini co daje obslinioma całą buzię i rączki.
Monika A może to sapka? Naza dalej ma sapke Ale od początku. 9dglosy takie jak by katar miała. Aspirator Polecam ten do odkurzacza! Jest rewelacyjny. Ja psikam małej wodę morską często. Potem odciągam. Do tego na katar aromactiv plastry i maść.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 08:07
Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Lady E, możliwe. Jak byliśmy tydzień temu u pediatry to stwierdziła uczulenie na mleko I sapke.
Po postawieniu mleka przestał ulewac zeszly mu krostki z buzi.
A ten "katar" się teraz zasilił Może to wynik Swiat i mojego lakomstwa na ciasto.
I jest cały dzień, nie tylko rano. Dlatego stwierdziłam że to już katar.Jak nie minie to podjedziemy na kontrolę. -
nick nieaktualnyNam dziś stuknęły 3 miesiące
. Stwierdzam, że to był cudowny czas 🙂. Faktycznie tempo rozwoju takiego maluszka zdumiewa. 3 miesiące temu ledwo co otwierał oczka a teraz zaciesza do mnie jak tylko pojawię się w zasięgu wzroku🥰. Nie sposób nie kochać 😍😍😍.
Lutyska, Karletka, Moniiiikaaaa, SiSi111 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBaranosia tego chyba nie da się przewidziec. Moj starszak jest dosc ostrozny ale boje się ze bedzie biegac i zapomni o siostrze i na nia wpadnie. Niestety nie można jej zostawic na macie i zajac sie obiadem czy cos porobic, tak jak bylo z synkiem...
Moja kruszynka tez uwielbia swoje raczkinajlepiej 2 do buzi albo jedna w buzi a druga dopycha ta pierwsza.
Zastanawia mnie jedno. Jak mala miala 1,5 m-ca to nasza pediatra chwycila ja za dłonie i pociągnęła do siadu, teraz jak sie z nia bawie i trzymam jej raczki to chce glowe podnieść i patrzy zebym jej pomogla. Wydawalo mi sie ze raczej nie powinno sie tak podnosic/ciagnac dziecka?
Monika jak moje dziecko nie chce lezec na brzuszku to klade na brzegu kanapy i siadam na podlodze z jakas grzechotka i wolam albo mowie do niej. U nas to pomagaloMoniiiikaaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lutyska ano nie powinno się ciągnąć dziecka.. pediatra chyba tak sprawdza napięcie mięśniowe, trzymanie główki albo odruch chwytny - cos tam w każdym razie... dziecko jak będzie gotowe to samo usiądzie z pozycji czworaczej, także nadal nie pomagaj jej bo tym tylko możemy zaszkodzić pokazując, że tam można własnie usiąść..
Lutyska lubi tę wiadomość
-
Baranosia u nas jest tak ze na macie leży tylko jak ja jestem obok bo niestety Ala to taki zywioł ze nie ma szans zeby na małego nie wpadła 😒 a jak muszę coś zrobić to marnego kładę w łóżeczku i wtedy bawi się karuzelką 😉. Przy dwójce maluchów trzeba miec oczy dookoła głowy 😜
Lutyska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLutyska tak,jak dziewczyny mówiły- to element badania lekarskiego i nie powinno się tego robić w domu
Też jak dzieci leżą na brzuchu zwróćcie uwagę, czy nie podnoszą nóżek do góry. Takie pływanie to już jest zły objaw. Tak samo, jak leżą na plecach i ich nóżki są skrzyżowane w wyproscie lub skrzyżowane w lekkim zgieciu. To są niepokojące zachowania, nadające się do rehabilitacji.
Dodam screeny może, bo ja słabo tłumaczę 🙈
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f7431264547.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4c4ad54be36c.jpg
Ja przy córce miałam matę że smyka, taka z literami, nie smierdziala. Jednak teraz chyba kupię po prostu puzzle bez wyciaganych elementów, bo one strasznie mi wypadaly. No i nie planuje wydawać za dużo na matę,bo z poprzedniej koty zrobiły sobie drapakEwelcia85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyartemida27 wrote:My mamy matę tiny love. Nie smierdziala ale i tak pralam. Dla mnie jest spoko.
Tez chyba mam tiny love matę ale ta z palagami. Bo te piankowe to bez sa... Na te piankowe trzeba uwazac. Siostrzeniec mial manie gryzienia ich i prawie by odgryzl.trzeba bylo je na jakis czas ukryc. Zalezy o jakiej macie tu mowa? Ja sie zastanawiam nad taka a'la dywanik jeszcze. Widzialam fajna na allegro ale nie wiem czy warto jak mam ta z palagami...
Pau.em szczerze to o tych nóżkach to pierwszy raz slysze. Moze jeszcze jakies uwagi masz? bo to wazne zeby na takie szczegóły zwracac uwage... -
Paula jak Twoja laktacja?
U mnie od wizyty cdl praktycznie cud. Je z cycka czasem z butelki ale już 2x na dobę. Dzisiaj będę ważyć zobaczę ile przybrała. Zaczynam znowu mleko mrozic. Aż dziwne szukałam czy to możliwe ze laktator co 2.5h jest mniej wydajny niż dziecko. I oto co znalazlam:
https://www.hafija.pl/2013/10/uniwersalny-przyrzad-do-mierzenia-ilosci-mleka-w-piersi.html