Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ruda, w ciągu dnia maks godzinę. Często się wybudza wczesniej. Po południu na spacerze jest często dłuższą - ok 2 godz.
A często jak w ciągu dnia ma krótsze drzemki to po południu po spacerze spi prawie do wieczora. A na noc idzie spac ok 20. W nocy 2 karmienia I przed 6 pobudka. Ale potem po toalecie tez drzemie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 16:39
-
Karokaro mysle ze ok, widac ze zadowolona:) swoja droga to ja zalatwilam Mała wlasnie przegrzaniem, sluchalam rodziców i tak na tym wyszlam ze o mały włos też wyladowalabym w szpitalu z Małą. Jak myslicie kiedy po chorobie mozna wrócić na dworek, jak kaszelek ustapi calkowicie i katarek?
A byla mowa wczesnie o katarkach do odkurzacza, ja kupilam sopelka jak Lucja zaczynaka chorowac i mysle ze miedzy innymi to jej pomoglo bo dużo wydzielony odciagalam, tym do ust nie dalo by rady tak bo po pierwsze tchu brak po drugie ryk ogromny, a tym rach ciach i nis czysciutki. Bede go uzywac tylko w infekcji bo wiem ze podrazna śluzowke. Ale teraz mnie uratowal i inchalacje z soli 2,2Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 16:56
-
SiSi111 ja właśnie pisałam wczoraj że ta nasza choroba i pobyt w szpitalu to prawdopodobnie też przez przegrzanie bo też słuchałam rodziców... A dziś jak wysłałam mamie to zdjęcie to od razu telefon ze chyba oszalałam... ehhh...
Co do wychodzenia na spacer to nam przy wypisuje ze szpitala lekarz powiedział że jedynymi ograniczeniami są silny wiatr i smog którego jest już mniej o tej porze roku. Dodam że u nas został malutki katar a zakaszlala może ze 3 razy od wczoraj i jutro myślę wyjść na spacer
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 17:01
SiSi111 lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Karo jak dla mnie ubrałaś ok , ja dzisiaj Wojtusiowi tez ubrałam tylko body na długi rękaw, spodnie i skarpetki ☺
Jak nie ma gorączki i osłuchowo czysto to ja bym na spacer wyszła , dziecku z katarem na powietrzu sie lepiej oddycha 😉Lutyska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zastanawia mnie czy nasze Mamy nas tak ciepło tez ubieraly?
Ja ogolnie np. Wysłałam wczoraj zdjęcie z Zośka body długi rękaw plus leginsy plus skarpetki i od razu napisałam ze JAK COŚ to mam sweterek czapkę kocyk. I dostałam odp ze ok, bo już miała się mnie pytać czy nie za lekko ubralam.
A właśnie, od czw czyli od wizyty cdl i wprowadzeniu cycka (dzisiaj tylko raz butelka na wieczór) przybrała 130 g (w 6 dni). Jest bardzo dobrze więczwłaszcza ze zaraz będą 3 mc i juz wolniej dzieci przybierają. A butelka na noc bo zaraz będą goście żeby pospala.
Dzisiaj moje 29 ur. Rok temu robilam test ciazowy i był negatywny i trochę dołka zlapalam. A teraz? Slodko śpi moje CudoPaulaa25, Ewelcia85, Pau.Em, malami91, artemida27 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a u nas caly czas zielone/zielonkawe kupki.Już sama nie wiem co jest nie tak... masakra.Robiliśmy wymaz z odbytu i nic nie wyszło.Pediatra twierdzi, ze jem coś co malej nie pasuje.Ludzie tylko ze ja już nic nie jem... ryż z jabłkiem , indyk, kasza, ryż.A pprzecież odchodzi się od stosowania diet zwarjuję...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 19:32
-
nick nieaktualnyPapapatka mnie to tez kiedys zastanawialo. Moja mama mowi ze jako jedna z pierwszych to na wsi na spacery z dziecmi chodzila a jak moja ciocia poszla juz z 3i4 dzieckiem to dostala opr czy ona nie ma co robic...heh kiedys byly inne czasy. Wychodzi na to ze dzieci w domach siedzialt a tam bylo chlodniej wiec i ubrane grubiej
chociaz mam wrazenie że babcie to tak ogolnie juz pytaja czy nie za zimno malenstwu. Ja mojej mamie mowie ze karczek jest ok wiec dobrze jest ubrana i tyle.ona się nie miesza ale tesciowa zawsze wie lepiej.no niech wie ale z jej rad nie korzystam
-
Lutyska masz racje 😉 ja wychowywałam się na wsi - rodzice rolnicy od wiosny po jesień ciężko pracowali więc spacery były rzadkościa no ale my mieliśmy podwórko więc całe dnie na dworze byłam 😂😎 moja mama ma raczej normalne podejście ale nadal i u niej i u teściowej słyszę żeby chronić uszy 🙈 no próbuje przetłumaczyć ze zapalenie ucha nie bierze się z przewiania ale średnio mi wychodzi 😂😂😂
-
nick nieaktualnyPapapatka wszystkiego najlepszego
Ja w poniedziałek skonczylam 28 lat. A dzis dostałam od meza prezent- odkurzacz samojezdny😍
Tak myslalam jeszcze na co Was uczulic i chyba jeszcze tylko to wyginanie w litere C- to chyba podstawowy objaw wzmozonego napiecia. Nie mozna tego mylic z odwracaniem sie by zobaczyc swiat, to odginanie w C jest charakterystyczne- glowa jakby chciala dotknac kregoslupa. Tam w linkach sa fotki ladnie na nich widac co i jakBrak szyi-czyli obrecz barkowa zle pracuje. Ciagle zaciśnięte piastki to tez zle. Praca ciala w jedna strone - juz po 3 miesiacu powinno byc to wyrownane- tz brak odginania w jedna strone, brak asymetrii.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 20:33
Papapatka lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny, tak jak Wy należę do lutowych, ale na to forum trafilam dopiero teraz. A szkoda, bo widzę bardzo fajne rozmowy
Moja Malutka urodziła sie 1 lutego w 37tc z wagą 1940gr - hipotrofia. W związku z tym przesunely nam sie troche szczepienia i dopiero w piatek szczepilismy na rota. No i od tego czasu Mała straciła apetytCzy u Was tez były takie skutki uboczne? Dlugo to trwalo?
Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019 -
Przed nami za jakieś 2tyg szczepienie ale zastanawiam się czy podawałyście rota, pneumo i 6w1 naraz czy dzieliłyście na 3 wizyty?
Migotka witaj! niestety nie pomogę bo jestem przed szczepieniemWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2019, 07:47
Migotka83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny