Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    A tak w ogóle to ile razy dziennie wasze dzieciaki jedzą? mój jadł 7x ale po 30 40 min przybiera dużo ok 40 g na dobe i.kobieta od laktacji kazala go karmić czesciej co 1.5-2 godziny ale mam wrażenie że przy takiej częstotliwości bedzie przybieral jeszcze wiecej

Wiadomo że będzie więcej przybierał im częściej będziesz przystawiać (a życie nie polega tylko na jedzeniu non stop-to nie jest noworodek, który słabo przybiera!!!) ja bym tego nie robiła - nawały i zastoje murowane kiedy w nocy dziecko dłużej śpi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2019, 17:21

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie wiem ile razy na dobę karmię i po ile minut. Kp na żądanie jest w końcu. Przy noworodku liczyłam, zapisywałam, teraz nie zaprzątam sobie tym głowy jak widzę, że dziecko zadowolone :-).

bumbum lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica dzięki mam rumianek to zaparze zaraz. Węgiel też chyba mam

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas każda kropla w brzuszku Ali jest na wagę złota więc karmimy się często :)

symbolica lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Symbolica dzięki mam rumianek to zaparze zaraz. Węgiel też chyba mam

Ja zaparzałam po trzy torebki i tak chyba 3xdziennnie... +wegiel i witamina C - czyściło mnie równo dobę i potem jak ręką odjął. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2019, 17:22

da8300b52b.png
  • Migotka83 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli chodzi o ulewanie to mi pediatra kazala minimum pol godziny po karmieniu trzymac Mala praktycznie pionowo (taki maly skos) i to naprawdę dziala. Troche upierdliwe jak sie karmi co 3h i w miedzyczasie odciaga laktatorem itd... no ale czego sie nie robi dla dziecka ;-)

Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
    Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmię na żądanie i nigdy nie liczyłam ile i co ile karmię. Mała przybiera dobrze więc nie widzę powodu.

Migotka83 lubi tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Migotka83 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyE, chyba musze pogadac z pediatra o przejsciu na ten system ;-)
    Tylko moja jest malenka, poki co 4,4kg wiec karmimy ile wlezie.
    A ile Wasze Skarby ważą?

Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
    Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka jak na maleństwo z hipotrofia to Twoja baaaardzo ładnie przybiera i jakby nie patrzeć juz jakis czas podwoiła swoja wagę urodzeniową mój wazył przy porodzie 1kg wiecej od Twojej kruszyny i teraz tez wazy 1kg więcej (dziś 5,5kg... byłam w szoku bo kilka dni wcześniej 5,2kg), a pediatra jest w szoku, że tak ponadmiarowo przybiera. Kp mu służy, ale kazała skrócić nasze sesje karmieniowe bo mu się mięśnie brzucha na boki rozciągnęły a to oznacza, że za dużo dostaje na raz.
    (w szpitalu byłam kiedy mały miał 6tygodni, i miałam dziewczynkę na sali, jedną z bliźniaczek które wazyły ok 1700g w dniu porodu i po dwóch miesiącach ona ważyła 3140g, taka drobizna, więc nie ma porównania.. możesz być w pełni zadowolona z 4,4kg).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2019, 17:54

Migotka83 lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami wędzidelkowych historii ciąg dalszy,nie wiem jak powazny jest u was problem ale my byliśmy dziś u neurologopedy i mamy dużo ćwiczeń bo mimo podciecia maly nie chce pionizować sam języka i ma bardzo nadwrażliwe podniebienie możliwe że będziemy potrzebować drugiego podcięcia jeju taki mały człowiek a już tyle nawyków ma

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, a jak znaleźliście się u tego neurologopedy? To on Was skierował na podcięcie? My u takiego specjalisty nie byliśmy, poszliśmy do laryngolog dziecięcej, która podcina wędzidełka noworodkom w szpitalu i ona stwierdziła, że faktycznie jest krótkie, więc od razu podcięła. Powiedziała, że po ok 3 dniach ranka się wygoi i żeby raz dziennie masować to miejsce, żeby z powrotem nie przyrosło, najlepiej aż do momentu kiedy dziecko zacznie jeść pokarmy łyżeczką. Myślałam, że to koniec tematu...

• amir Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nas na podciecie wysłała doradczyni laktacyjna wczoraj była na drugiej wizycie i wysłała do neurologopedy bo dalej mamy problem właśnie z pionizacja języka ale u nas wedzidelko było bardzo grube więc może dlatego ogólnie neurologopeda powiedziala że trzeba to teraz konsekwentnie ćwiczyć bo będzie problem że stałymi pokarmami

a jak u was ze smoczkiem? bo nasz nawet smoczkiem pluje bo mu drażni podniebienie i ma odruch wymiotny

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, u nas było cieniutkie. Wystarczyło znieczulenie żelem z lidokainą. Smoczka nie lubi, to fakt. A u Was był problem ze ssaniem piersi, pogryzione brodawki itd? Bo u nas nic takiego nie miało miejsca...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2019, 20:30

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja waży 5200 około. Jest długa i szczuplutka :)

A jak poznać krótkie wezidelko? Bo do tej pory nikt nam tego nie sprawdzał...

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • amir Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie że ssaniem nie bylo wielkiego problemu ale Pani dziś stwierdziła że mam brodawki łatwe do chwycenia natomiast miał.problemy od początku żeby sam złapać, jak byliśmy w szpitalu i mowilam że on nie może chwycić to mu polozne wpychaly na siłę cycek do buzi ja zielona myślałam że tak to ma wyglądać więc sama tak zaczęłam robić i tak przetrwalismy początek ale.problemy się tylko nawarstwialy problemy z brzuchem pewnie od tego, u mnie był jeszcze ten szybko wyplyw mleka więc nie ogarniał ostatnio zaczął trochę cmokać przy jedzeniu i ogólnie coraz plycej łapie i się odrywa stąd wizyta cdl

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinni sprawdzać każdemu noworodkowi w szpitalu budowę wędzidełka. Wielu problemów możnaby wtedy uniknąć. No i dla noworodka podcięcie podobno zupełnie bezbolesne.

Lady_E, za krótkie wędzidełko ogranicza ruchomość języka. Końcówka języka np. podczas płaczu nie jest okrągła tylko układa się w takie serduszko. Ja jako laik zupełnie tego nie zauważyłam.

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że się tak wtrace :) u mnie Oli to 4 dziecko więc już w szpitalu zauważyłam że ma za krótkie wedzidelko. Jak tylko mnie wpisali to umówiłam się do chirurga dziecięcego i podcieli jej w 5 dobie. Bez znieczulenia i lekko zakwilila. Troszkę krwi i tyle. Ale mimo że miała 5 dni już miała nawyk złego chwytania piersi i jakieś 3 dni zajęło zanim zaczęła prawidłowo chwytać pierś.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie u nefrologa w zwiazku z zrosnietymi wargami sromowymi u Malej i jestem zalamana stanem sluzby zdrowia u nas, dr zrobila nam łaskę ze nas przyjęła, nastepnie stwierdziła ze to nie do niej tylko ginekologa (a dostalam skierowanie od pediatry), przepadala córeczkę ale robila to bez wyczucia na predce i niedelikatnie az mala sie rak rizplajala ze nie moglam jej uspokoic. Stwierdzilam ze nie bede jej i siebie tak stresowac i zapisalam nas prywatnie do ginekologa dzieciecego. Normalnie rece opadaja.
    Dziewczyny chorych maluszkow jak dlugo moze utrzymywac sie pokaslywanie?
    Łucja jadla dzis na potege i denerwowala sie ze juz nie ma:( ogolnie to juz coraz mniej spi w ciagu dnia, a jak zasypia to na krotkie drzemeczki.

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 04:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poproszę o modlitwie albo trzymanie kciuków, cokolwiek. Jesteśmy od wczoraj od 19 w szpitalu. Mała kolo 14
    30 nie mogła złapać powietrza, zapowietrzyla się jakby miała bezdech i dodała temp 38 st. Byka pediatra wypisala skierowane do szpitala. Mała leży pod aparatura monitoruja jej oddech. Płuca oskrzela czyste. Nir wiadomo skąd to się zadziałało. Ma weflon i body we krwi
    Serce mam pekniete na milion kawałków

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka trzymam kciuki za twoją kruszynę i myślami jestem z wami ❤
    Sisi o matko co za baba ! Oby ginekolog dzięcy coś zaradził na te sklejone wargi 😘
    Lady_E ja też od samego początku karmię na żądanie i nawet nie wiem ile i jak często je 😉 ale mój waży już 6.5 kg więc w ciągu 2 msc przybrał ponad 2 kg .
    Co do drzemek to u nas jest różnie ale na ogół wygląda to tak , że marny po przebudzeniu je potem bawi się np. na macie albo karuzelką , trochę z nim pogadam i po ok 1,5 godziny już jest zmęczony więc przekładam do kosza mojżesz i spi ok godziny . W ciągu dnia ma też 2 dłuższe 2-3 godzinne drzemki .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 05:19

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

‹‹ 1076 1077 1078 1079 1080 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ