X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jelitowka przeszła.

Amir i która cdl była u Was? Kurebska?

Ja też karmię na żądanie. Mały na 12 tydzień podwoil wagę urodzeniowa. Waży ponad 6.350.

Papapatka zdrówka. Trzymam kciuki

symbolica lubi tę wiadomość

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka trzymajcie sie dzielnie! ZOSIA chorowala ostatnio, sa jakieś podejrzenia co sie dzieje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 08:20

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju Papatka współczuję przeżyć mam nadzieję że wszystko się dobrze skończy :)

Pau.Em u nas byla Agnieszka Jamroży

Pau.Em lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka, jesteśmy z Wami. Trzymajcie się.

• Karletka Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka oczywiście dawaj znać, wspolczuje emocji 🙁
    Jak wracałam z uczelni to jechała dziewczyna z małym dzieckiem i przy płaczu łapało bezdech wtedy matka jemu dmuchala delikatnie w twarz i pomagało. W ciągu godziny zrobilo moze to z 5 razy

k0kd82c32w13sbm1.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka, oby to nic poważnego. Jesteście bardzo dzielne. Dacie rade!

• Migotka83 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka, wszystko będzie dobrze! Dzieciaczki czesto mają bezdech niestety :-(

Trzeba dmuchac tak miedzy nosem, a gorna wargą jak coś - tak mówili na zajęciach z pierwszej pomocy.

Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
    Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka trzymamy z Ala kciuki na pewno wszystko będzie dobrze ! Dawaj znać jak rozwija się sytuacja !

• baranosia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka 3maj się i pisz nam co i jak.

2mce kiedy to minęło 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 08:13

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi, co do kaszlu to mój mały ciągle pokasłuje, a zaczęło się to ponad 2tyg. temu. Zaraz dzwonię do przychodni i idziemy się dziś osłuchać, bo nie podoba mi się, że to tyle trwa! 😱

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka kciuki zacisniete i duzo sily dla Ciebie. Oby sytuacja sie wyjaśniła ;) oczywiscie w miare możliwości daj nam znac jak sytuacja bo my tez sie o Was martwimy ;)

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatko trzymam kciuki za was!👊👊

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka współczuję przeżyć i trzymam kciuki za Zosię.. jak mały miał wenflon w głowie i zobaczyłam krew na jego główce to też to przeżywałam..

da8300b52b.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka trzymamy kciuki!! Wszystko musi być dobrze.

Nasza mała od urodzenia w nocy śpi pod monitorem oddechu. Dwie noce temu obudził nas alarm, mała leżała w poprzek łóżeczka ( tak sobie wędrowała) podniosłam ja szybko, oddychała normalnie. Nie wiemy czy faktycznie miała bezdech czy może tak się przesunela że odczyt się popsuł ( system jest pod materacykiem).

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka Dużo siły i zdrówka:*

Jeśli chodzi o drzemki Blanka ma 4 w ciągu dnia. 3 krótkie po 30-50 minut. I jedna do 2 h na dworze. Resztę dnia obserwacje prowadzi :) Lubi leżeć na macie bawić się zawieszona osmiorniczką. Albo leżeć i gadać z lalą:)

My też mamy monitor oddechu. Teraz jest zamontowany w dostawce do łóżka bo tam śpi mała jakoś jestem spokojniejszy. Jeszcze nam się nie włączył.

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja monitora nie mam tym razem, miałam z córka tylko. Zaliczył się kilka razy w środku nocy. Monitory zwykle już dają znać jak jest za mało oddechow w ciągu określonego czasu (będzie na pewno w instrukcji, u mnie to było chyba 10 sekund) i już wtedy alarmują. Także może był plytszy oddech, lub akurat te 10 sekund monitor nie zarejestrował ruchu. Na pewno warto mieć takie urzadzenie:)

Dziewczyny jest mega ciepło na dworze i mały ma body z długim i cienkie getry. Nie wiem czy nie za grubo jednak;/ A jestem u mamy i nie mam akurat body z krótkim. No ale wieje wiatr.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em, mój wczoraj był tak ubrany, w pewnym momencie patrzę, a tu plecy wilgotne. Po południu wyszliśmy drugi raz -w krótkim rękawku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Pau.Em, mój wczoraj był tak ubrany, w pewnym momencie patrzę, a tu plecy wilgotne. Po południu wyszliśmy drugi raz -w krótkim rękawku.
    Ja sprawdzam co chwilę i plecy ma ok :)

malami91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz go przebiore bo robi się piekarnik.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś idziemy do Pepco nakupić rampersów i do apteki odebrać krem z filtrem 😎.

Pau.Em lubi tę wiadomość

‹‹ 1077 1078 1079 1080 1081 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ