X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jelitowka przeszła.

Amir i która cdl była u Was? Kurebska?

Ja też karmię na żądanie. Mały na 12 tydzień podwoil wagę urodzeniowa. Waży ponad 6.350.

Papapatka zdrówka. Trzymam kciuki

symbolica lubi tę wiadomość

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka trzymajcie sie dzielnie! ZOSIA chorowala ostatnio, sa jakieś podejrzenia co sie dzieje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 08:20

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju Papatka współczuję przeżyć mam nadzieję że wszystko się dobrze skończy :)

Pau.Em u nas byla Agnieszka Jamroży

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka, jesteśmy z Wami. Trzymajcie się.

• Karletka Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka oczywiście dawaj znać, wspolczuje emocji 🙁
    Jak wracałam z uczelni to jechała dziewczyna z małym dzieckiem i przy płaczu łapało bezdech wtedy matka jemu dmuchala delikatnie w twarz i pomagało. W ciągu godziny zrobilo moze to z 5 razy

k0kd82c32w13sbm1.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka, oby to nic poważnego. Jesteście bardzo dzielne. Dacie rade!

• Migotka83 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka, wszystko będzie dobrze! Dzieciaczki czesto mają bezdech niestety :-(

Trzeba dmuchac tak miedzy nosem, a gorna wargą jak coś - tak mówili na zajęciach z pierwszej pomocy.

Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
    Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka trzymamy z Ala kciuki na pewno wszystko będzie dobrze ! Dawaj znać jak rozwija się sytuacja !

• baranosia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka 3maj się i pisz nam co i jak.

2mce kiedy to minęło 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 08:13

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi, co do kaszlu to mój mały ciągle pokasłuje, a zaczęło się to ponad 2tyg. temu. Zaraz dzwonię do przychodni i idziemy się dziś osłuchać, bo nie podoba mi się, że to tyle trwa! 😱

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka kciuki zacisniete i duzo sily dla Ciebie. Oby sytuacja sie wyjaśniła ;) oczywiscie w miare możliwości daj nam znac jak sytuacja bo my tez sie o Was martwimy ;)

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatko trzymam kciuki za was!👊👊

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka współczuję przeżyć i trzymam kciuki za Zosię.. jak mały miał wenflon w głowie i zobaczyłam krew na jego główce to też to przeżywałam..

da8300b52b.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka trzymamy kciuki!! Wszystko musi być dobrze.

Nasza mała od urodzenia w nocy śpi pod monitorem oddechu. Dwie noce temu obudził nas alarm, mała leżała w poprzek łóżeczka ( tak sobie wędrowała) podniosłam ja szybko, oddychała normalnie. Nie wiemy czy faktycznie miała bezdech czy może tak się przesunela że odczyt się popsuł ( system jest pod materacykiem).

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka Dużo siły i zdrówka:*

Jeśli chodzi o drzemki Blanka ma 4 w ciągu dnia. 3 krótkie po 30-50 minut. I jedna do 2 h na dworze. Resztę dnia obserwacje prowadzi :) Lubi leżeć na macie bawić się zawieszona osmiorniczką. Albo leżeć i gadać z lalą:)

My też mamy monitor oddechu. Teraz jest zamontowany w dostawce do łóżka bo tam śpi mała jakoś jestem spokojniejszy. Jeszcze nam się nie włączył.

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja monitora nie mam tym razem, miałam z córka tylko. Zaliczył się kilka razy w środku nocy. Monitory zwykle już dają znać jak jest za mało oddechow w ciągu określonego czasu (będzie na pewno w instrukcji, u mnie to było chyba 10 sekund) i już wtedy alarmują. Także może był plytszy oddech, lub akurat te 10 sekund monitor nie zarejestrował ruchu. Na pewno warto mieć takie urzadzenie:)

Dziewczyny jest mega ciepło na dworze i mały ma body z długim i cienkie getry. Nie wiem czy nie za grubo jednak;/ A jestem u mamy i nie mam akurat body z krótkim. No ale wieje wiatr.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em, mój wczoraj był tak ubrany, w pewnym momencie patrzę, a tu plecy wilgotne. Po południu wyszliśmy drugi raz -w krótkim rękawku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Pau.Em, mój wczoraj był tak ubrany, w pewnym momencie patrzę, a tu plecy wilgotne. Po południu wyszliśmy drugi raz -w krótkim rękawku.
    Ja sprawdzam co chwilę i plecy ma ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz go przebiore bo robi się piekarnik.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś idziemy do Pepco nakupić rampersów i do apteki odebrać krem z filtrem 😎.

‹‹ 1077 1078 1079 1080 1081 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ