X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum mojej juz dawno wyszly te pierwsze wlosy. Normalnie na rozku mialam czarno a na glowie sie robilo lyso a teraz juz odrastaja. Synkowi wogole nie wypadly ani sie nie wytarly. W kazdym badz razie wypadanie/wycieranie sie wloskow to normalne i dosc czeste ;) odrosna nowe ladne ;)
    A co do leżenia na brzuchu to malo ktore dziecko lubi... Moja jedyna rada po pare minut ale czesto ;) u synka z zegarkiem w reku wydluzalam mu czas na brzuchu i jak robil sie silniejszy to co raz bardziej to lubil. Teraz tez klade czesto chociaz po pare minut. Zabawki typu grzechotka czy cos szeleszczacego z przodu albo ja z przodu jestem... Samej jej nie zostawiam na brzuchu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 16:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica fajne te puzzle. Podasz link?
    Słodki ten twój maluch. Moja tez drobniutka nie wiem ile na teraz cm, ale ubranka dalej nosimy 50/56 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 16:40

symbolica lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Moja nie lubi strasznie na brzuszku być, strasznie sie męczy :/ Pokazuje zabawki, zachęcam, i tak się rozpłakuje po kilku minutach, macie jakieś rady?
    Powoli do przodu.. rączki jej do przodu pchaj jak leży żeby się zapierała.i.podnosiła główkę. Mój też niby nie lubi na brzuchu a dziś jego siostra położyła się obok niego na brzuchu i go instruowała jak ma podnosić głowę - on ją obserwował z zainteresowaniem i długo wytrzymał w tej pozycji kilka razy podnosząc główkę. :-)

da8300b52b.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    Symbolica fajne te puzzle. Podasz link?
    Słodki ten twój maluch. Moja tez drobniutka nie wiem ile na teraz cm, ale ubranka dalej nosimy 50/56 😉

Link do puzzli: https://allegro.pl/oferta/puzzle-piankowe-mata-piankowa-62x62-2-szt-kevin-8004931736

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 19:49

da8300b52b.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ok. Pobrali krew udało się złapać mocz. Wyniki dobre. Osluchowo tez ok. Zrobili usg główki i wszystkich narządów-wszystko ok. Jest podpięta ma mierzona saturacje i prace serca- też ok. Nie wiadomo co to było. Je ładnie, mam ze sobą laktator ale większość ciągnęła z cyckow.
    Jutro prawdopodobnie nas wypisza.

Ps. Opieka bardzo dobra, pielęgniarki super. Jestem w szpitalu na nieklanskiej (dla dziewczyn z wwy)

malami91, SiSi111, artemida27, Paulaa25, baranosia lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka ale ona to miala w czasie zabawy, snu czy placzu? Najwazniejsze ze wszstko ok:)
    Moja bardzo lubi na brzuchu, i ostatnie dni to z min. 5min tak podnosi glowe i obserwuje, dzis zaczela laczyc raczki i chwytac zabawkę, wczesniej tego nie robila

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi to było tak, że wrocilysmy ze spaceru zjadła cycka i się bawiła ok 1.5 h. Po czym widzę ze jej się chce pic/jeść i spać. Wiec próbowałam do piersi ale była zbyt zmęczona wiec butelka z moim mlekiem. Zjadła ze smakiem ok 60 ml, zasnęła. Jak zwykle ponosilam ją trochę i do wózka. Zaczęła jakby chrapac, coś jakby miała w nosku, ale głęboko. Była Teściowa. Ona też mówi ze dziwnie wiec odpalilam odkurzacz, no trudno pomyślałam obudzi się ale wyciągnę bube. Spróbowałam i nic. Poszła spać dalej patrzymy ńa nią słuchamy i nagle zaczęła miec problem z wzięciem oddechu. Jakby na dwa razy probowala wziąći nir dawała rady. Była przy tym blada (nie sina). Wzięłam ja na ręce i niesłyszałam żeby oddychala. Po chwili dopiero zaczęła i miała bardzo płytki oddech.
    Zadzwoniłam na medicover hot line obczaili gdzie jest pediatra w terenie a mnie połączyli z innym pediatra. O powiedziałam co i jak i powiedziała żeby temp zmierzyć miała 37.5 a po chwili 37.9. Dalam jej czopka i zasnęła spokojnie oddychala ok. Po ok 2h przyjechała pediatra. Ona się obudziła zakaslala 3 razy. Pediatra wszystko zobaczyła no u powiedziała ze ja martwi ten bezdech jakby z moich opowiadań wiec da skierowanie do szpitala.
    Zdecydowaliśmy z Mężem ze jedziemy. Na IP szybko nas przyjęli i powiedzieli ze skoro podejrzenie bezdechu to czy zgadzam się na hospitalizacje. Plakalam, ale zostaliśmy. Bo co innego? Sale mamy na razie same, obok są kaszlace dzieci ale nam nikogo nie dają.
    Pojechałam tez dlatego ze w pon na święta byliśmy u mojego brata gdzie była dwójką dzieci jedno kaszle drugie z gilami. Teraz przynajmniej wiem ze wszystko ok.

Dzekuje za wsparcie. Mam nadzieje ze jutro wyjdziemy

• Karletka Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka wazne ze wszystko dobrze, może pokarm jej sie upał i przy pobieraniu powietrza poszlo tam gdzie nie trzeba.? Hmmm...

k0kd82c32w13sbm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka, a nie przegrzała Ci się na tym spacerze? No bo ciekawe skąd ta temperatura...

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie przegrzalam na spacerze sprawdzam kark. W domu też sprawdzam i lemmo ubieram... ale pediatra reż o to pytała. Eh...
    Nie mam pojęcia co i dlaczego tak się stało. Nie wiem... mam tylko nadzieje ze to był jednorazowy wybryk.

Moze i za szybko jadła? Teraz byl skok rozwojowy. Zośka umie chwytac zabawki i wsadzac do buzi i odkryła ze ma nogi (rusza sobie nimi i się smieje). A teraz w szpitalu ma weflon w rączce i zabanfazowana to się patrzy i dziwi... eh...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko jak zasnęło o 20, tak jadło dopiero o 4:30 :O i to głównie dlatego, że miałam już piersi jak kamienie. Jak się budził co 2h to chciałam żeby pospał dłużej a teraz się zastanawiam dlaczego tak długo spał i czy to nie za długa przerwa 🤔.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 10:26

Ewelcia85, symbolica, KaroKaro lubią tę wiadomość

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami u nas identyczna nocka. Dopiero koło 4 zjadł i to też tylko dlatego że już mu pod nos podstawilam cyca żeby znów nie mieć zastoju 🤔

Ewelcia85, symbolica, KaroKaro, malami91 lubią tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Moje dziecko jak zasnęło o 20, tak jadło dopiero o 4:30 :O i to głównie dlatego, że miałam już piersi jak kamienie. Jak się budził co 2h to chciałam żeby pospał dłużej a teraz się zastanawiam dlaczego tak długo spał i czy to nie za długa przerwa 🤔.

Malami91 u nas dzisiaj w nocy było podobnie bo Helenka spała ciągiem 5,5h i spalaby dłużej gdyby nie mój mąż który stwierdził że budzimy na karmienie bo pewnie głodna
    I w sumie też się zastanawiam czemu tak długo spała i czy to normalne w ogóle...
    Są dwie opcje albo mamy skok bo z każdym dniem jest coraz bardziej marudna albo wczorajszy upał ją tak wykończył bo cały wieczór miałyśmy taki hardrocore że ledwo ją do kąpieli uspokoiłam...

MonisiaK, Ewelcia85, malami91 lubią tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka a masz łóżko czy śpisz na podłodze? Byłam z córką na Niekłanskiej z 3 lata temu i o ile do opieki się nie mogę przyczepić tak traktowanie rodzica no cóż... Spałyśmy pod łóżkami na karimatach lub materacach dmuchanych (co kto miał) i trzeba było to składać rano przed obchodem... No i zazwyczaj na IP się czeka kilka h...
    Potem dwa razy byłyśmy w Dziekanowie Leśnym (kawałek za Łomiankami) też opieka super jak nie lepsza, zero kolejek na IP i miałam swoje łóżko szpitalne w którym spałyśmy obie 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 11:11

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nasze dzieci sie zsynchronizowały :p Moja jak oszła spać koło 22 to wstała na jedzienie o 3 i potem o 6 :) Noc bajka :)

Ewelcia85, KaroKaro, symbolica, malami91 lubią tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    U mnie usnął o 19 i jedzonko dopiero o 3 😘 fajne te nasze dzieci - takie wyrozumiałe 😂😂😂

KaroKaro, symbolica, malami91, Lady_E lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• bumbum Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam, u mnie jedzenie co 2-2,5h cały czas. Zaczynam czytać w książkach jak to zmienić i wydluzyc przerwy. Staram się karmić z dwóch cycków, żeby było do syta, ale mi najczęściej zasypia i nie daje się namówić... W książce "język niemowląt" każą dawać smoczek zamiast jednego karmienia, ale nie jestem przekonana...

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Zazdroszczę Wam, u mnie jedzenie co 2-2,5h cały czas. Zaczynam czytać w książkach jak to zmienić i wydluzyc przerwy. Staram się karmić z dwóch cycków, żeby było do syta, ale mi najczęściej zasypia i nie daje się namówić... W książce "język niemowląt" każą dawać smoczek zamiast jednego karmienia, ale nie jestem przekonana...
    Tez mam tę książkę 👌 ja czasami tak robię , budzi się i najpierw daje smoczek jak uśnie tzn wcale az taki głodny nie był , jak wypluje odpalam mleczarnie 😉😎

symbolica lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• symbolica Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też miał przerwę nocną 6,5h. Pediatra była tym faktem zachwycona, że tak śpi dobrze.:-) Wogóle powiedziała, że takie spokojne dzieci więcej przybierają z jej obserwacji. Dziewczyny cieszcie się, że dzieci śpią nasze tak pięknie!! Ja bym budziła tylko w trzech przypadkach -okres noworodkowy kiedy to zalecają co np.3,5h..i w razie słabego przybierania (nocne mleko jest tłustsze) oraz w przypadku odczuwalnego zastoju/nawału przy długiej przerwie... choć tutaj mam wyrzuty sumienia jeśli on po tym wybudzeniu nie potrafi potem zasnąć i w efekcie nikt nie śpi (rzadko się zdarza na szczęście). Zaczęłam znowu szałwię popijać by zastojów nie było, jest lepiej :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 12:10

Ewelcia85, MonisiaK, KaroKaro, malami91 lubią tę wiadomość

da8300b52b.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Mój też miał przerwę nocną 6,5h. Pediatra była tym faktem zachwycona, że tak śpi dobrze.:-) Wogóle powiedziała, że takie spokojne dzieci więcej przybierają z jej obserwacji. Dziewczyny cieszcie się, że dzieci śpią nasze tak pięknie!! Ja bym budziła tylko w trzech przypadkach -okres noworodkowy kiedy to zalecają co np.3,5h..i w razie słabego przybierania (nocne mleko jest tłustsze) oraz w przypadku odczuwalnego zastoju/nawału przy długiej przerwie... choć tutaj mam wyrzuty sumienia jeśli on po tym wybudzeniu nie potrafi potem zasnąć i w efekcie nikt nie śpi (rzadko się zdarza na szczęście). Zaczęłam znowu szałwię popijać by zastojów nie było, jest lepiej :-)
    My też dziś 7h przerwy :) Ale mają synchron te nasze dzieci ;)
    Ja też budzę jak już czuję że nie mam prawie sutka bo taki mam nabrzmialy cyc 😂

symbolica, malami91 lubią tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
‹‹ 1079 1080 1081 1082 1083 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ