X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyE moja tez tak sie na boki przewraca, kwestia oderwana glowki od podłoża:)
    Zazdroszczę tych śpiących dzieci, moja nadal 3x30min

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 17:30

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi ja tez zazdroszcze, moja dzis od 7.30 spala 2x15min. Teraz zasnela 5 min temu i mam nadzieje ze pospi dluzej bo nie mam sil.do tego starszak w nocy mial gorączkę i caly dzien marudny jest.
    Moja tez sie nie obraca, potrafi jedynie na bok do zabawek albo jak chce cos/kogos zobaczyc. Na wszystko przyjdzie czas ;) jeszcze zatesknimy za tymi lezacymi dziecmi ;)
    Artemida fajnie ze u was smoczek jest w buzi bo u nas paluchy wygrywaja, smoczek do spania tylko.gryzaki wszystkie sa bee. Pisalyscie o tez zyrafce i sie tez zaczelam zastanawiac nad nia ale kase wydam a zabawka bedzie lezec?
    Pau.em dobrze piszesz aczkolwiek niektorzy maja swoje teorie ;/

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jest spiochem w dzień ma 3 drzemki po 40 min i jedna godzine-dwie.
    Wrzucam wam linka tak właśnie Blaneczka uwielbia leżeć:)
    https://youtu.be/kLrY1AB3slk

ruda90, symbolica, Papapatka, Ewelcia85, artemida27, Pau.Em, SiSi111, makowe_pola, baranosia lubią tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyE no bardzo ładnie bioderkami pracuje... ślicznotka 😍 mój wogóle na razie nie skręca bioderkami, tylko "chodzi"..

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    Moja jest spiochem w dzień ma 3 drzemki po 40 min i jedna godzine-dwie.
    Wrzucam wam linka tak właśnie Blaneczka uwielbia leżeć:)
    https://youtu.be/kLrY1AB3slk
    Super, pięknie się przekreca:) jeszcze trochę i będzie się turlac:) ładnie się bawi raczkami:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu znalazłam jeszcze wpis fizjo o obrotach. Także nie martwcie się, sp9kojnie, każde się w końcu obróci:)
    http://mamafizjoterapeuta.pl/2018/01/22/obroty-krok-po-kroku/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 20:13

• makowe_pola Debiutantka

Wysłany: 23 maja 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też się jeszcze nie obraca na brzuch, czasem zdarzy jej się obrócić na prawy bok, ma wtedy zazwyczaj rączki w buzi, nóżki podgina do brzuszka i fik na boczek. Zabawek też jeszcze niespecjalnie chwyta, prędzej tetrę ale tylko po to, żeby zaraz w buzi trzymać 😁 Też myślę, że na wszystko przyjdzie odpowiedni czas.
    A ta żyrafa wydaje się naprawdę super, muszę się porządnie zastanowić nad jej kupnem ☺️

baranosia lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe pola myślę że to może być fajny prezent na dzień dziecka :) ja już zamówiłam ma być u nas jutro

makowe_pola, Lutyska lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Niestety dopiero w czerwcu, bo takie są terminy do wybranej mojej doktor, ale może wcześniej ustrzele.

To dam Ci znać co mój ginekolog na to powie. Jesten ciekawa czy i jak ma to zaradzi

bumbum lubi tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh moje dziecko postanowiło nie spać też w nocy jestem zoombie

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie za 100 punktów 😎 czy któraś z was stosuje tabletki antykoncepcyjne Symonette ? Czy macie jakies skutki uboczne ?

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• symbolica Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    A tu znalazłam jeszcze wpis fizjo o obrotach. Także nie martwcie się, sp9kojnie, każde się w końcu obróci:)
    http://mamafizjoterapeuta.pl/2018/01/22/obroty-krok-po-kroku/

Dzięki za wyjaśnienia.. w końcu wiem jak młego zachęcić do podnoszenia nóg :-) b.fajny ten blog.

Amir współczuję... mój miał wczoraj kłopoty wieczorem z zaśnięciem, co chwilę mnie wołał ale w końcu zasnął.. uff

Pau.Em lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też wczoraj nie mogła zasnąć, kilka razy budziła się z płaczem. Pierwszy raz od długiego czasu nie było kąpieli, bo lekarka kazała ją kąpać co 2gi dzień że względu na atopową skórę. Nie wiem czy to dlatego...
    Dziewczyny, szczepicie przeciwko meningokokom?

• makowe_pola Debiutantka

Wysłany: 24 maja 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia namówiłaś mnie 😉😉 mam nadzieję, że mała będzie zadowolona.

Symbolica moja też nie podnosiła nóg do góry, machała nimi mocno ale na ziemi. Fizjoterapeutka poleciła mi podkładać Poli coś pod nogi, u nas np. sprawdza się zwinięty koc w rulon, który związany jest sznurkiem, żeby się szybko nie rozwinął. Po jednym dniu spędzonym na zabawie na macie i z tym kocykiem mała od razu załapała, zeby nóżki dźwigać do góry, nawet byłam zaskoczona, że tak szybko efekty jest widać 😊

baranosia, symbolica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, można podłozyc też coś pod pupę, żeby dziecko zalapalo o co chodzi :)

Mój mały wczoraj dostał na dzień dziecka kostkę sensoryczna, jest idealna do ćwiczenia mięśni brzucha i nóg;) polecam:

Później usunę zdjęcia, nie cytujcie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 18:39

baranosia, artemida27, symbolica lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ta kostka! Tak patrzę na Twojego Kacperka i myślę Wow moja to sto lat za nim. Ale potem spojrzałam na suwaczek i Kacperek jest prawie miesiąc starszy od mojej!

A mi chyba wraca okres! Fuck!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 12:03

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Super ta kostka! Tak patrzę na Twojego Kacperka i myślę Wow moja to sto lat za nim. Ale potem spojrzałam na suwaczek i Kacperek jest prawie miesiąc starszy od mojej!

A mi chyba wraca okres! Fuck!
    Tak kochana, on za kilka dni skończy 4 miesiące. Jeju kiedy to zleciało... 🤔

Też myślałam że mi wraca bo miałam raz krwawienie, po 3 tyg znów ale od tamtej pory cisza. Może i u Ciebie tak będzie.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby! Póki co jakieś lekkie brązowe plamienie. Po pierwszej ciąży ponad rok nie miałam okresu

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.em podeślij link do tej kostki

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia miesiac u takich maluszkow to sporo ;) moja juz fajnie gada i to jak prawdziwa kobitka najbardziej zaczepia facetow:D a wieczorem jak wlacze 1 z 10 (tam zwykle wiekszosc facetow) to lezy w bujaczku albo na macie i gada do tv a jakbym wyłączyla to zaraz ryk :D nie wlaczam jej czesto ale czasem potrzebuje chwile odpoczac :) na macie ma ulubione zabawki i sie wokolo osi kreci do nich. do brata tez już ja ciągnie.jak go nie bylo to sie rozgladala wszedzie jakby go szukala. Moja w przyszla niedziele bedzie miec 4 miesiace. Zaczyna sie robic co raz bardziej kumata ;)
    I tak teraz zdalam sobie sprawe ze to juz 4 m-ce! Szok. Kiedy to zlecialo?

‹‹ 1115 1116 1117 1118 1119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ