Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySisi ja tez zazdroszcze, moja dzis od 7.30 spala 2x15min. Teraz zasnela 5 min temu i mam nadzieje ze pospi dluzej bo nie mam sil.do tego starszak w nocy mial gorączkę i caly dzien marudny jest.
Moja tez sie nie obraca, potrafi jedynie na bok do zabawek albo jak chce cos/kogos zobaczyc. Na wszystko przyjdzie czasjeszcze zatesknimy za tymi lezacymi dziecmi
Artemida fajnie ze u was smoczek jest w buzi bo u nas paluchy wygrywaja, smoczek do spania tylko.gryzaki wszystkie sa bee. Pisalyscie o tez zyrafce i sie tez zaczelam zastanawiac nad nia ale kase wydam a zabawka bedzie lezec?
Pau.em dobrze piszesz aczkolwiek niektorzy maja swoje teorie ;/ -
Moja jest spiochem w dzień ma 3 drzemki po 40 min i jedna godzine-dwie.
Wrzucam wam linka tak właśnie Blaneczka uwielbia leżeć
https://youtu.be/kLrY1AB3slkruda90, symbolica, Papapatka, Ewelcia85, artemida27, Pau.Em, SiSi111, makowe_pola, baranosia lubią tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
nick nieaktualnyLady_E wrote:Moja jest spiochem w dzień ma 3 drzemki po 40 min i jedna godzine-dwie.
Wrzucam wam linka tak właśnie Blaneczka uwielbia leżeć
https://youtu.be/kLrY1AB3slk
-
nick nieaktualny
-
Moja też się jeszcze nie obraca na brzuch, czasem zdarzy jej się obrócić na prawy bok, ma wtedy zazwyczaj rączki w buzi, nóżki podgina do brzuszka i fik na boczek. Zabawek też jeszcze niespecjalnie chwyta, prędzej tetrę ale tylko po to, żeby zaraz w buzi trzymać 😁 Też myślę, że na wszystko przyjdzie odpowiedni czas.
A ta żyrafa wydaje się naprawdę super, muszę się porządnie zastanowić nad jej kupnem ☺️baranosia lubi tę wiadomość
-
bumbum wrote:Niestety dopiero w czerwcu, bo takie są terminy do wybranej mojej doktor, ale może wcześniej ustrzele.
To dam Ci znać co mój ginekolog na to powie. Jesten ciekawa czy i jak ma to zaradzibumbum lubi tę wiadomość
-
Pau.Em wrote:A tu znalazłam jeszcze wpis fizjo o obrotach. Także nie martwcie się, sp9kojnie, każde się w końcu obróci:)
http://mamafizjoterapeuta.pl/2018/01/22/obroty-krok-po-kroku/
Dzięki za wyjaśnienia.. w końcu wiem jak młego zachęcić do podnoszenia nógb.fajny ten blog.
Amir współczuję... mój miał wczoraj kłopoty wieczorem z zaśnięciem, co chwilę mnie wołał ale w końcu zasnął.. uffPau.Em lubi tę wiadomość
-
Moja też wczoraj nie mogła zasnąć, kilka razy budziła się z płaczem. Pierwszy raz od długiego czasu nie było kąpieli, bo lekarka kazała ją kąpać co 2gi dzień że względu na atopową skórę. Nie wiem czy to dlatego...
Dziewczyny, szczepicie przeciwko meningokokom? -
Baranosia namówiłaś mnie 😉😉 mam nadzieję, że mała będzie zadowolona.
Symbolica moja też nie podnosiła nóg do góry, machała nimi mocno ale na ziemi. Fizjoterapeutka poleciła mi podkładać Poli coś pod nogi, u nas np. sprawdza się zwinięty koc w rulon, który związany jest sznurkiem, żeby się szybko nie rozwinął. Po jednym dniu spędzonym na zabawie na macie i z tym kocykiem mała od razu załapała, zeby nóżki dźwigać do góry, nawet byłam zaskoczona, że tak szybko efekty jest widać 😊baranosia, symbolica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak, można podłozyc też coś pod pupę, żeby dziecko zalapalo o co chodzi
Mój mały wczoraj dostał na dzień dziecka kostkę sensoryczna, jest idealna do ćwiczenia mięśni brzucha i nóg;) polecam:
Później usunę zdjęcia, nie cytujcieWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 18:39
baranosia, artemida27, symbolica lubią tę wiadomość
-
Super ta kostka! Tak patrzę na Twojego Kacperka i myślę Wow moja to sto lat za nim. Ale potem spojrzałam na suwaczek i Kacperek jest prawie miesiąc starszy od mojej!
A mi chyba wraca okres! Fuck!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 12:03
-
nick nieaktualnybaranosia wrote:Super ta kostka! Tak patrzę na Twojego Kacperka i myślę Wow moja to sto lat za nim. Ale potem spojrzałam na suwaczek i Kacperek jest prawie miesiąc starszy od mojej!
A mi chyba wraca okres! Fuck!
Też myślałam że mi wraca bo miałam raz krwawienie, po 3 tyg znów ale od tamtej pory cisza. Może i u Ciebie tak będzie. -
nick nieaktualnyBaranosia miesiac u takich maluszkow to sporo
moja juz fajnie gada i to jak prawdziwa kobitka najbardziej zaczepia facetow:D a wieczorem jak wlacze 1 z 10 (tam zwykle wiekszosc facetow) to lezy w bujaczku albo na macie i gada do tv a jakbym wyłączyla to zaraz ryk
nie wlaczam jej czesto ale czasem potrzebuje chwile odpoczac
na macie ma ulubione zabawki i sie wokolo osi kreci do nich. do brata tez już ja ciągnie.jak go nie bylo to sie rozgladala wszedzie jakby go szukala. Moja w przyszla niedziele bedzie miec 4 miesiace. Zaczyna sie robic co raz bardziej kumata
I tak teraz zdalam sobie sprawe ze to juz 4 m-ce! Szok. Kiedy to zlecialo?