X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyE moja tez tak sie na boki przewraca, kwestia oderwana glowki od podłoża:)
    Zazdroszczę tych śpiących dzieci, moja nadal 3x30min

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 17:30

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi ja tez zazdroszcze, moja dzis od 7.30 spala 2x15min. Teraz zasnela 5 min temu i mam nadzieje ze pospi dluzej bo nie mam sil.do tego starszak w nocy mial gorączkę i caly dzien marudny jest.
    Moja tez sie nie obraca, potrafi jedynie na bok do zabawek albo jak chce cos/kogos zobaczyc. Na wszystko przyjdzie czas ;) jeszcze zatesknimy za tymi lezacymi dziecmi ;)
    Artemida fajnie ze u was smoczek jest w buzi bo u nas paluchy wygrywaja, smoczek do spania tylko.gryzaki wszystkie sa bee. Pisalyscie o tez zyrafce i sie tez zaczelam zastanawiac nad nia ale kase wydam a zabawka bedzie lezec?
    Pau.em dobrze piszesz aczkolwiek niektorzy maja swoje teorie ;/

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jest spiochem w dzień ma 3 drzemki po 40 min i jedna godzine-dwie.
    Wrzucam wam linka tak właśnie Blaneczka uwielbia leżeć:)
    https://youtu.be/kLrY1AB3slk

ruda90, symbolica, Papapatka, Ewelcia85, artemida27, Pau.Em, SiSi111, makowe_pola, baranosia lubią tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyE no bardzo ładnie bioderkami pracuje... ślicznotka 😍 mój wogóle na razie nie skręca bioderkami, tylko "chodzi"..

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    Moja jest spiochem w dzień ma 3 drzemki po 40 min i jedna godzine-dwie.
    Wrzucam wam linka tak właśnie Blaneczka uwielbia leżeć:)
    https://youtu.be/kLrY1AB3slk
    Super, pięknie się przekreca:) jeszcze trochę i będzie się turlac:) ładnie się bawi raczkami:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu znalazłam jeszcze wpis fizjo o obrotach. Także nie martwcie się, sp9kojnie, każde się w końcu obróci:)
    http://mamafizjoterapeuta.pl/2018/01/22/obroty-krok-po-kroku/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 20:13

• makowe_pola Debiutantka

Wysłany: 23 maja 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też się jeszcze nie obraca na brzuch, czasem zdarzy jej się obrócić na prawy bok, ma wtedy zazwyczaj rączki w buzi, nóżki podgina do brzuszka i fik na boczek. Zabawek też jeszcze niespecjalnie chwyta, prędzej tetrę ale tylko po to, żeby zaraz w buzi trzymać 😁 Też myślę, że na wszystko przyjdzie odpowiedni czas.
    A ta żyrafa wydaje się naprawdę super, muszę się porządnie zastanowić nad jej kupnem ☺️

baranosia lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe pola myślę że to może być fajny prezent na dzień dziecka :) ja już zamówiłam ma być u nas jutro

makowe_pola, Lutyska lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Niestety dopiero w czerwcu, bo takie są terminy do wybranej mojej doktor, ale może wcześniej ustrzele.

To dam Ci znać co mój ginekolog na to powie. Jesten ciekawa czy i jak ma to zaradzi

bumbum lubi tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh moje dziecko postanowiło nie spać też w nocy jestem zoombie

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie za 100 punktów 😎 czy któraś z was stosuje tabletki antykoncepcyjne Symonette ? Czy macie jakies skutki uboczne ?

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• symbolica Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    A tu znalazłam jeszcze wpis fizjo o obrotach. Także nie martwcie się, sp9kojnie, każde się w końcu obróci:)
    http://mamafizjoterapeuta.pl/2018/01/22/obroty-krok-po-kroku/

Dzięki za wyjaśnienia.. w końcu wiem jak młego zachęcić do podnoszenia nóg :-) b.fajny ten blog.

Amir współczuję... mój miał wczoraj kłopoty wieczorem z zaśnięciem, co chwilę mnie wołał ale w końcu zasnął.. uff

Pau.Em lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też wczoraj nie mogła zasnąć, kilka razy budziła się z płaczem. Pierwszy raz od długiego czasu nie było kąpieli, bo lekarka kazała ją kąpać co 2gi dzień że względu na atopową skórę. Nie wiem czy to dlatego...
    Dziewczyny, szczepicie przeciwko meningokokom?

• makowe_pola Debiutantka

Wysłany: 24 maja 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia namówiłaś mnie 😉😉 mam nadzieję, że mała będzie zadowolona.

Symbolica moja też nie podnosiła nóg do góry, machała nimi mocno ale na ziemi. Fizjoterapeutka poleciła mi podkładać Poli coś pod nogi, u nas np. sprawdza się zwinięty koc w rulon, który związany jest sznurkiem, żeby się szybko nie rozwinął. Po jednym dniu spędzonym na zabawie na macie i z tym kocykiem mała od razu załapała, zeby nóżki dźwigać do góry, nawet byłam zaskoczona, że tak szybko efekty jest widać 😊

baranosia, symbolica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, można podłozyc też coś pod pupę, żeby dziecko zalapalo o co chodzi :)

Mój mały wczoraj dostał na dzień dziecka kostkę sensoryczna, jest idealna do ćwiczenia mięśni brzucha i nóg;) polecam:

Później usunę zdjęcia, nie cytujcie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 18:39

baranosia, artemida27, symbolica lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ta kostka! Tak patrzę na Twojego Kacperka i myślę Wow moja to sto lat za nim. Ale potem spojrzałam na suwaczek i Kacperek jest prawie miesiąc starszy od mojej!

A mi chyba wraca okres! Fuck!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 12:03

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Super ta kostka! Tak patrzę na Twojego Kacperka i myślę Wow moja to sto lat za nim. Ale potem spojrzałam na suwaczek i Kacperek jest prawie miesiąc starszy od mojej!

A mi chyba wraca okres! Fuck!
    Tak kochana, on za kilka dni skończy 4 miesiące. Jeju kiedy to zleciało... 🤔

Też myślałam że mi wraca bo miałam raz krwawienie, po 3 tyg znów ale od tamtej pory cisza. Może i u Ciebie tak będzie.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby! Póki co jakieś lekkie brązowe plamienie. Po pierwszej ciąży ponad rok nie miałam okresu

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.em podeślij link do tej kostki

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia miesiac u takich maluszkow to sporo ;) moja juz fajnie gada i to jak prawdziwa kobitka najbardziej zaczepia facetow:D a wieczorem jak wlacze 1 z 10 (tam zwykle wiekszosc facetow) to lezy w bujaczku albo na macie i gada do tv a jakbym wyłączyla to zaraz ryk :D nie wlaczam jej czesto ale czasem potrzebuje chwile odpoczac :) na macie ma ulubione zabawki i sie wokolo osi kreci do nich. do brata tez już ja ciągnie.jak go nie bylo to sie rozgladala wszedzie jakby go szukala. Moja w przyszla niedziele bedzie miec 4 miesiace. Zaczyna sie robic co raz bardziej kumata ;)
    I tak teraz zdalam sobie sprawe ze to juz 4 m-ce! Szok. Kiedy to zlecialo?

‹‹ 1115 1116 1117 1118 1119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ