X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica moja siostra też ma to w wersji plastikowej i chciała mi to dać dla małej ale to chyba za wcześnie...
    No i wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń ;)

Ja za tydzień robię imprezkę urodzinowa 😆 jakiś grill party dla najbliższych 😉

symbolica lubi tę wiadomość

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się właśnie drewniane podobają 🙂. Mały widział u swoich braci ciotecznych i był zainteresowany 🙂.

Dwa lata temu dokładnie w Dzień Dziecka dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Po cichu liczyłam, że może historia się powtórzy a tu dziś okres mnie nawiedził😒.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2020, 21:12

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska moje największe marzenie się spełniło czyli Jacek. hmm marzenia.. coś się wymyśli. Dzięki!

Malami podglądałam te kulodromy w necie i.bardzo fajnie się prezentują. Szkoda że się nie udało, znam ten bòl.. trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2020, 21:22

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, dołączam się do życzeń!

Co do ciąży to raczej tak na luzie podchodzę, ale radość byłaby wielka🙂.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica wszystkiego najlepszego!! :)

Ja o ciazy dowiedzialam sie 23.05. A w tym miesiacu okres przyszedł juz 20.05 wiec lecimy z kolejnym cyklem.

Gdzies mam w glowie ze nie zajde dopoki nie odstawie malej od piersi ale nie potrafie sie jakos za to zabrac.

My tez kochamy pucia :)

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida, ja czuję tak samo, ale końca kp nie widać. Mam w planach od czerwca zacząć odstawiać, ale z drugiej strony trochę mi żal ehh 😁.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2020, 21:43

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica wszystkiego Najlepszego 😊

Czy jest ktoś z jednym dzieckiem kto nie myśli narazie o kolejnym ? 😉

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za życzenia.

Malami żal zrozumiały bo dla dziecka to duża korzyść, ale nie tylko dla niego - dla nas też czyli mniejsze ryzyko nowotworòw. Co się odwlecze to nie uciecze a to dzieciństwo tak szybko mija.. dobrze, że podchodzisz na luzie do tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2020, 22:43

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina my jeszcze nie myślimy nawet o drugim dziecku ;)
    Symbolica zdrówka !!! 1oo lat :)

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje kpi doskonale mi odebrało chęci na drugie dziecko.

Tez powoli myśle żeby przestać „karmić” tj w moim przypadku ściągać mleko. Schodzę z ilości sesji, zaraz będę „tylko” na 3.

Zofia ma 9 zębów. Wszystkie 1 i 2 i jedna 4 (dolna), i teraz druga dolna idzie.

Na dzień dziecka kupiliśmy jej wspólnie z dziadkami kuchnie. I jest zachwycona. Zamyka wkłada warzywa, pokazuje ze nie ma (rozkłada raczki) otwiera, wyjmuje i się cieszy i tak w kółko.

Jedyne co mnie mocno zastanawia i przeraża to to, jak zachowuje się przy Babci. Wymusza wszystko i robi co chce- ale to tez wina Babci bo nie reaguje. I jak ja jestem w domu i oderwę się od laptopa to widzę ze np Zofia maluje po ścianie a Babcia się z tego śmieje... albo po szafie. No nie powiem, ale mocno się zdenerwowałam. I to na Babcie, a nie na Zofię. Już wiem skąd po całym dniu z Babcia wieczorami ja muszę „prostować” dziecko i przez weekend. Rozmawiałam już z teściowa o tym, ale jej argument ze „ja już zapomniałam jak się wychowuje dzieci”, albo „ja na Zofię krzyczeć nie będę „ (nie trzeba krzyczeć, działa na nią stanowcze „nununu”, albo (uwaga hit!) „jestem za stara trzeba było urodzić 3 lata wcześniej” to mi ręce opadają. Ale żeby nie było, babcia jest w dobrej kondycji, nie ma 60 lat i pare mc temu jeszcze dorabiała sobie w sklepie....

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina my też póki co pasujemy z powiększaniem rodziny :)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co polecacie na katar ? Przezroczysty...mała chyba wczoraj zawiało po kąpieli :(

• symbolica Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ruda! Jak tylko przeźroczysty jest katar to może być alergia na coś. Inhalacje z soli i odciąganie? a może coś się zaczyna.. jak ja oddałam pierwszy raz młodą do prywatnego przedszkola na pròbę to z katar ale zielony, bakteryjny przez dwa tygodnie miała.. i nie zaczęła tam.chodzić tylko pòźniej do publicznego..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2020, 09:28

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda oby nic się nie rozwinęło, może wystarczy tylko woda morska i odciąganie, jak ma zatkany nosek to na noc może plasterki aromactiv, nie wiem jak z tymi inhalacjamibale lekarz mi kiedyś mówił ze jak katar leisty żeby nie robić bo może zacząć spływać po gardle 🤷‍♀️

Ogólnie my kiedyś będziemy chcieli drugie ale jeszcze nie teraz 😊

Od dzisiaj otwarte płace zabaw, wybieracie się? My mamy pod blokiem fajny rzadko są na nim inne dzieci (przynajmniej tak było ale w sumie była jesień zima).

My pójdziemy jeżeli innych dzieci nie będzie 😊 Maksiu się ucieszy chociaż ładnie bawi się bez placu zabaw, zrywa kwiatki, rzuca kamyczki do wody, bawi się samochodzikami, jeździ swoim pociągiem, obecnie szaleje w kałużach, gramy w piłkę, nauczyliśmy się radzić ☺️

Aaa no i ja bez maseczki w końcu wyjdę na spacer 😁

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katar przezroczysty ale leje się z nosa kupiłam nasivin kids i kicha jak szalona :(

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie popatrzyłam na ten kulodrom i my mamy w tym stylu samochodziki z lidla o właśnie ostatnio strasznie to polubił 😊

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek żłobek odpada :( wątpię żeby przeszedł jej ten katar :( leje się jak z kranu :(

• symbolica Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina ja też mam takie samochodziki tyle że z Biedronki i dostanie niebawem. Dodatkowo pochowałam polowę zabawek na poczatku maja więc też niedługo wyciągnę i schowam te ktòre mu się opatrzyły już.

Ruda dajesz Ali tej olej z czarnuszki? Bo ja zaczęłam młodemu dawać w strzykawce 5ml (3ml oleju+2ml wapna w płynie do smaku ) i wypija strzykawkę. Ponoć olej ten działa m.in.przeciwalergicznie, obniża histaminę - dzieci mogą 5 - 7,5ml czyli łyżeczkę lub pòltora dziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2020, 11:44

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda to chyba miała kąpać Alę w tym oleju 🙂.

Jakie te kuchnie dla dzieci macie? Dajcie jakieś linki, może się jednak zdecyduję🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2020, 11:57

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z Lidla i polecam ☺ obecnie niedostępna... Mam ja też z polecenia także nie tylko moim dzieciom się podoba 😉

https://www.lidl-sklep.pl/PLAYTIVE-JUNIOR-Drewniana-kuchnia-do-zabawy/p100267011

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2020, 12:50

‹‹ 1511 1512 1513 1514 1515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ