Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas też normalnie obiady, zupę mama mi tylko podrzuca Na drugie najczęściej indyk na parze albo w frytkownicy bez tłuszczu, do tego kasza/ryż/ziemniaki z frytkownicy i jakieś warzywa np pomidory lub ogórki z jogurtem lub sałatka. Albo mielone czy pulpety robię i do tego sos. W poniedziałek robiłam gulasz na dwa dni Jak wiem, że mąż nie będzie jadł w domu, to robię spaghetti lub makaron ze szpinakiem, bo on nie lubi
-
nick nieaktualny
-
Dzidzia się rusza. Ma wszystko na swoim miejscu. Jest starszy według usg o ponad 1,5 tygodnia. Nt 1,7. Długość od pupy do głowy prawie 6 cm. Serduszko 155 uderzeń na min. Czekam jeszcze na opis z pappy.
Dzięki dziewczyny za kciuki :*malami91, ruda90, Jonesey, KaroKaro, Dorota3, Nadzieja22, -Mamunia-, Lady_E, MałaMała, Pau.Em, Karola94c, MonisiaK, Black_Lilith, Papapatka, baranosia, essentiel lubią tę wiadomość
-
Pepper wrote:Dzidzia się rusza. Ma wszystko na swoim miejscu. Jest starszy według usg o ponad 1,5 tygodnia. Nt 1,7. Długość od pupy do głowy prawie 6 cm. Serduszko 155 uderzeń na min. Czekam jeszcze na opis z pappy.
Dzięki dziewczyny za kciuki :*
wow 1,5 tyg starsza ciaza? no niezle mi jak do tej pory wyszlo jedynie 2 dni roznicy miedzy usg a OM -
nick nieaktualny
-
Dr nic nie mówił. Nie mam żadnej siatki centylowej. Znalazłam na jakiejś stronie angielskiej taka siatkę i chyba rzeczywiście macie racje, że wszystko ok.
Jakis dzisiaj taki niepokój mam w sobie. Sama nie wiem co się ze mną dzieje.
Dzięki, że jesteście. -
Pepper wrote:Trochę martwi mnie to NT. Nie macie może jakichś norm albo siatek co do długości CRL?
Pepper lubi tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo )
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Pepper wrote:Trochę martwi mnie to NT. Nie macie może jakichś norm albo siatek co do długości CRL?
Mamaginekolog podaje tabelkę w atrtykule o przeziernosci. U nas NT 2mm przy CRL 6,8cm i podobno ok, potwietdzimy jeszcze w poniedziałek na prywatnej wizycie, gdzie będzie też interpretowana PAPPA, bo mam tylko suche liczby. U nas bobas starszy o tydzień i sama juz nie wiem jak mam liczyć w ktorym jestem tygodniuWiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 19:21
Pepper lubi tę wiadomość
-
MonisiaK wrote:U nas pomidorowa bo to córki jedna z ulubionych a na drugie chyba kurczaka w curry z ananasem i kukurydzą choć nie wiem kiedy stary przyjdzie z pracy bo już pisać że później będzie...
Możesz mi podać przepis na tego kurczaka ? ^^14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
-
Karola94c wrote:Możesz mi podać przepis na tego kurczaka ? ^^
Karola94c, Pepper lubią tę wiadomość
-
MonisiaK wrote:Cycka kroje w cząstki. Ja patelnie. Sole, pieprze, dodaje kurkume i curry w przyprawie. Kroje ananasa z puszki na cząstki a sos wlewam cały do kurczaka. Dodaje ananasa i kukurydzę z puszki pod koniec i chwilę duszę podaje z makaronem ryżowym bo bardziej mi smakuje niż ryż Smacznego