Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelcia, makaron ryżowy też jest fajny do tej sałatki
Ewelcia85 lubi tę wiadomość
-
Mama czasem robi z makaronem z zupki kuksu
Ewelcia85 lubi tę wiadomość
-
MałaMała wrote:Dziewczyny tez macie takie napady bolu brzucha??
Mnie wczorajwieczorem chwycilo, i dzis 2raz a to nie na zarty nie wiem co tu zrobicCzy to jedzenie czy co... nawetTeraz boliMojgin na urlopie -
Hej dziewczyny, gratuluję udanych wizyt ja mam USG genetyczne w poniedziałek. Zobaczymy co będzie.
Mam pytanie z innej beczki, co myślicie o podróży samolotem? Planuje urlop na początku września, będzie to 15-16 tydzień. Oczywiście zasięgnę rady lekarza, ale odwazylybyscie polecieć?
-
Mała a magnez bierzesz? Polecam Aspargin, od razu z potasem jest, który ponoć też na bóle brzucha pomaga. Ja brałam 3 tabletki dziennie, ale ostatnio brzuch mnie zaczął pobolewać i biorę 4. Póki co jest ok, a nawet do 6 można zwiększyć.
Iwona, jeśli z dzieckiem jest wszystko ok i ciąża nie jest zagrożona, to leć No i jeśli czujesz się na siłach oczywiście.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 23:19
iwona01 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pau.Em wrote:Hej kto dziś wizytuje?
Ja chyba już czuje lekkie fale w brzuchu
Cześć kobitki. Wiem że mało się udzielam tutaj (raczej przesiaduje na innych wątkach) ale to nie znaczy że nie Kibicuję każdej z nas
Ja dziś wizytuje o 15:00.
Od wczoraj boli mnie lewa strona brzucha na dole. I to taki rozpychajacy ból jakbym tam miała balonik. Ale to chyba przez to że męczą mnie zaparcia ostatnio... Zobaczymy co powie gin. Trzymajcie kciuki za mojego kropusia oby był zdrowy. Tak swoją drogą myślicie że jest jakaś szansa poznać plec?Ewelcia85 lubi tę wiadomość
-
Vivanillka trzymam kciuki za wizytę. Szansa zawsze jest. zależy na ile lekarz chce sprawdzić i coś powiedzieć. Ja właściwie nie mam już żadnych wątpliwości co do płci. Wyrostek płciowy typowy dziewczęcy , a między nóżkami tylko lekko wystające wargi sromowe
Dzień dobry Dziewczęta! Miłego dnia!!!Vivanillka, Ewelcia85, Karola94c lubią tę wiadomość
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Ewelcia85 wrote:A ja już sama głupia jestem bo kilka razy coś czułam w okolicach pępka i sama nie wiem czy dzidziol czy mi się wydawało
04.2013 - Początek starań (5cs z clo )
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
iwona01 wrote:Hej dziewczyny, gratuluję udanych wizyt ja mam USG genetyczne w poniedziałek. Zobaczymy co będzie.
Mam pytanie z innej beczki, co myślicie o podróży samolotem? Planuje urlop na początku września, będzie to 15-16 tydzień. Oczywiście zasięgnę rady lekarza, ale odwazylybyscie polecieć?
My też planujemy urlop na wrzesień (no może październik). Jeżeli lekarz nie będzie widział żadnych przeciwskazań to lecimy Pod uwagę bierzemy te "krótsze" loty no i w trakcie dużo wody/wstawania.iwona01 lubi tę wiadomość
-
My mieliśmy lecieć do Portugalii we wrześniu ale rezygnujemy. Jakoś się boję. Dobrze znosze loty ale kurde mam jakiś obaw... Szczególnie jeśli chodzi o turbulencje :p W kwietniu jak lecieliśmy do Hiszpanii były takie wiatry tak nas przewiozło że prawie pawia puściłam a co dopiero w ciąży :p Myślę że polecimy za rok już z maluszkiem oczywiście jakiś krótki lot typu Hiszpania, Grecja. Teraz wolimy polskie morze Jak nam lekarz pozwoli. Bo do Zakopanego w lipcu zabronił jechać...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 10:01
04.2013 - Początek starań (5cs z clo )
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Lady_E wrote:My mieliśmy lecieć do Portugalii we wrześniu ale rezygnujemy. Jakoś się boję. Dobrze znosze loty ale kurde mam jakiś obaw... Szczególnie jeśli chodzi o turbulencje :p W kwietniu jak lecieliśmy do Hiszpanii były takie wiatry tak nas przewiozło że prawie pawia puściłam a co dopiero w ciąży :p Myślę że polecimy za rok już z maluszkiem oczywiście jakiś krótki lot typu Hiszpania, Grecja. Teraz wolimy polskie morze Jak nam lekarz pozwoli. Bo do Zakopanego w lipcu zabronił jechać...
Karola94c lubi tę wiadomość
-
iwona01 wrote:Hej dziewczyny, gratuluję udanych wizyt ja mam USG genetyczne w poniedziałek. Zobaczymy co będzie.
My wybieramy się na urlop do Azji na 2 tygodnie (będę wtedy w 16 tyg). Zasięgalismy rad kilku lekarzy, nawet ostatnio trafiłam na USG na lekarkę która była w tym samym miejscu w które się wybieramy i powiedziała że nie ma żadnych przeciwwskazań w moim przypadku. Wszystko jest dobrze, poradziła na co uważać i żeby kupić sobie pończochy uciskowe, oraz w miarę możliwości dużo chodzić po samolocie ( bo nasz lot trochę potrwa). Także jeśli lekarz da zielone światło, to leć Portugalia jest blisko, lot krótki. Podobno 2 trymestr to najlepszy czas na takie podróże
iwona01 lubi tę wiadomość