Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
bumbum wrote:Pytanie do dziewczyn, które już przetestowały poduszki do spania - polecacie/nie polecacie?
Ja staram się spać na bokach, ale budzę się zawsze na brzuchu i trochę się obawiam że przygniatam bobo.
Zastanawiam się nad tą:
https://omedika.pl/super-mami-c-poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-wzor-grochy-p1261.html
Testuję od tygodnia
Miałam problemy ze snem, budziłam się w nocy, kompletnie nie mogłam "ułożyć" się do spania..
Widzę dużą różnicęZasypiam bez problemy, nie boli mnie kręgosłup, bardzo wygodnie mi się z nią śpi
A i kupiłam dokładnie taką poduszkęJestem dość niska więc fajnie cała się w niej mieszczę
bumbum lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
dawno się nie udzielałam, ale cały czas Was podczytuje. My dziś po wizycie wszystko okej i dowiedzieliśmy się że będzie dziewczynka!
Ewelcia85, baranosia, bumbum, Lady_E, MonisiaK, Nadzieja22, MałaMała, Jonesey lubią tę wiadomość
-
MonisiaK wrote:Ja chodziłam w pierwszej ciaży, ale pamiętam, że kurs był po 26 tygodniu dopiero?
Na Inflanckiej można w tak "wczesnej ciąży"?
Ja chodziłam w Warszawie w szpitalu Orłowskim.
Ja też chodziłam do SR przy OrłowskimTam rodziłam synka.
W ogóle warto wybrać się do szkoły rodzenia przy szpitalu, w którym chcecie rodzić, bo zawsze jest zwiedzanie porodówki i informacje czego można się spodziewać w tym konkretnym szpitalu.
My z mężem, zanim pojawił się synek, nie mieliśmy do czynienia z noworodkami. I tu szkoła rodzenia się bardzo przydała - nauka przewijania, kąpieli, trzymania dziecka. Chociaż z żywym dzieckiem to wygląda nieco inaczej niż z lalkąMonisiaK lubi tę wiadomość
-
Black_Lilith wrote:Ja też chodziłam do SR przy Orłowskim
Tam rodziłam synka.
W ogóle warto wybrać się do szkoły rodzenia przy szpitalu, w którym chcecie rodzić, bo zawsze jest zwiedzanie porodówki i informacje czego można się spodziewać w tym konkretnym szpitalu.
My z mężem, zanim pojawił się synek, nie mieliśmy do czynienia z noworodkami. I tu szkoła rodzenia się bardzo przydała - nauka przewijania, kąpieli, trzymania dziecka. Chociaż z żywym dzieckiem to wygląda nieco inaczej niż z lalką
Ja też tam rodziłam mimo, że warunki nieco PRLowskie to personel na medal no i oddział neonatologiczny w razie co. Teraz też planuje tam rodzić, zwłaszcza, że oddział podobno został wyremontowanyBlack_Lilith lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwelcia85 wrote:A powiedzcie dziewczyny jak z rozmiarówka ? Ja noszę M czy ciążowe legginsy też M ?
Wydaje mi się, ze tak. Ja kupiłam dwie pary spodni ciążowych jedne w moim rozmiarze, a drugie o rozmiar większe bo pomyslalam, ze będzie zapas i ciężko mi sie w nich chodzi bo ciagle mi zjeżdżają i muszę je podciągać. Za to te w moim rozmiarze psują idealnie i nosi sie wygodnieEwelcia85 lubi tę wiadomość
-
MonisiaK wrote:Ja też tam rodziłam mimo, że warunki nieco PRLowskie to personel na medal no i oddział neonatologiczny w razie co. Teraz też planuje tam rodzić, zwłaszcza, że oddział podobno został wyremontowany
Ja tez tam planuję rodzić znów, może się spotkamy:-)
Warunki faktycznie słabe, ale mieszkam obok szpitala to raz a pobyt też wspominam bardzo dobrze, mimo że leżałam z synkiem pięć dni.
Dziś jeszcze dostałam w poradni genetycznej skierowanie na połówkowe do tego szpitala, do doktora Roszkowskiego:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 14:59
-
Black_Lilith wrote:Ja tez tam planuję rodzić znów, może się spotkamy:-)
Warunki faktycznie słabe, ale mieszkam obok szpitala to raz a pobyt też wspominam bardzo dobrze, mimo że leżałam z synkiem pięć dni.
Dziś jeszcze dostałam w poradni genetycznej skierowanie na połówkowe do tego szpitala, do doktora Roszkowskiego:-)
Z tego co pamiętam to jeden z lepszych lekarzy w Wawie, miałam u niego też USG z córką ze względu na podejrzenie hipotrofii to wpatrywało się z 10 studentów jeszczeWesolutko było...
-
Karo, te za 45 zł? Ja je kupiłam i jeszcze cieńsze legginsy za 17 zł były. Jeszcze ciutkę za duże w brzuchu, ale akurat zanim się chłodniej zrobi, to powinny pasować
Ewelcia ja wzięłam M, a noszę takie M/L zazwyczaj.
Bumbum ja mam poduche motherhood i polecam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 15:49
Ewelcia85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNadzieja22 wrote:Karo, te za 45 zł? Ja je kupiłam i jeszcze cieńsze legginsy za 17 zł były. Jeszcze ciutkę za duże w brzuchu, ale akurat zanim się chłodniej zrobi, to powinny pasować
Ewelcia ja wzięłam M, a noszę takie M/L zazwyczaj.
Bumbum ja mam poduche motherhood i polecam.
To w lidlu byly jakies ubrania ciążowe? Nic u nas nie widziałam. Przeoczyłam? -
Karola94c wrote:Jeju... naczytałam się w necie o tych guzkach i zaczynam schizować.. mam nadzieje, że to nic groźnego.
Karola94c lubi tę wiadomość