X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 18:49

Pau.Em lubi tę wiadomość

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    Jak to co, leżeć, pachnieć, odpoczywać i zbierać siły :)
    Ja teraz jestem juz 10-ty tydz na zwolnieniu. Przeczytałam z 12 książek i powoli własnie ogarniam wszystko dla Zosi :)

jak ja wam zazdroszcze tego wolnego.. mi jeszcze zostalo 3 tyg pracy co prawda i leci mi teraz czas jak szalony, ale nie powiem, jest ciezko zwlaszcza teraz jak chodze przeziebiona :/ a w pracy mlyn i stres jak nigdy eh co poradzic!

i dla malego tez jeszcze nic nie mam (poza paroma gadzetami :P) takze jak juz odejde z pracy i wrocimy do Polski to sie nam zacznie szal zakupowo-remontowy :D

PauEm noi super!!! :)

powodzenia na dzisiejszych wizytach!

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em cudownie! Tyle stresu, a skończyło się dobrze.
    Ja na szczęście nie wiem co to są zaparcia i mam nadzieję, że zostanie tak do końca ciąży.
    Trzymam kciuki a wizyty.
    Wczoraj przed snem mój dzieć tak szalał, że dwa kopniaki poczułam nawet pod ręką :D

Pau.Em lubi tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Karola94c Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno będzie super na wizycie Straciatella <3 ! Trzymam kciuki ;) .
    Co do śliwek to odrazu mam odruch wymiotny.. wypiłam wczoraj siemie lniane i troche widać pomogło, a co do inki to mam w domu i nawet nie pomyślałam, że może pomóc na zaparcia :D .

Ewelcia no to czas na surówkę ze swieżo startej marchewki z porem i jabłkiem :D .
    Pyyycha ! :)

Pau.Em ! super wieści :) Oby już było wszystko dobrze :)

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    jak ja wam zazdroszcze tego wolnego.. mi jeszcze zostalo 3 tyg pracy co prawda i leci mi teraz czas jak szalony, ale nie powiem, jest ciezko zwlaszcza teraz jak chodze przeziebiona :/ a w pracy mlyn i stres jak nigdy eh co poradzic!

i dla malego tez jeszcze nic nie mam (poza paroma gadzetami :P) takze jak juz odejde z pracy i wrocimy do Polski to sie nam zacznie szal zakupowo-remontowy :D

PauEm noi super!!! :)

powodzenia na dzisiejszych wizytach!

U mnie podobnie tyle, że ja jeszcze 5 tygodni pracy mam przed sobą, ale później na spokojnie zrobię zakupy dla małej. Przynajmniej okres ciąży mnie raz dwa :)

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kjt91 wrote:
    U mnie podobnie tyle, że ja jeszcze 5 tygodni pracy mam przed sobą, ale później na spokojnie zrobię zakupy dla małej. Przynajmniej okres ciąży mnie raz dwa :)

to tez prawda, chociaz z drugiej strony nie mam sie nawet jak ani kiedy cieszyc ta ciaza :D (to moja 1sza ciaza)

mam nadzieje ze donosze ciaze do samego konca i nie urodze przed terminem bo serio brakuje mi tego leniuchowania w domu hehe :D

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 18:49

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też poproszę o dopisanie na pierwszej stronie synusia :)

Karola94c lubi tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja z dolegliwosci to zaparcia, niby chodze do toalety ale mega ciężko, siemie lniane trochę pomaga. I okropne dusznosci mam, brakuje mi tchu szczegolnie jak siedze albo leze spokojnie.

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 18:50

malami91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    moje dziecko to skacze po pęcherzu więc ja chodzę co 5 min do toalety :) uroki ciąży :D a siłę to dziecko ma bo nawet mąż już przez brzuch poczuł jak szaleje... i to niby dziewczynka ma być :D ojoj chyba następny urwisiak będzie w domu z niekończącą się energią...

U mnie tak samo :D. Skakanie po pęcherzu to od paru dni hobby mojego malucha :P. Kopniaki też porządne daje, gołym okiem widać jak brzuch się porusza, pod ręką bez problemu wyczuwalne i dla mnie i dla męża. Tyle że u mnie to chłopak :D.

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie niestety lozysko na przedniej scianie robi robote i chociaz ja czuje ruchy w srodku to pod reka ich nie czuc :( szkoda mi bo chcialabym zeby moj maz je poczul, no ale moze sie jeszcze na to doczekamy :)

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, wszystko w porządku, Mikołaj waży 295g i ma się dobrze. Szyjka 4,70 jeśli dobrze pamiętam. Fotkę wrzucę jak wrócę do domu.

kjt91, Dorota3, Jonesey, Papapatka, Ewelcia85, Karola94c, malami91, Makowa_Panna, magdaaa88, bumbum, Kropeczka85, Mambella, Pau.Em, MałaMała, -Mamunia-, Pepper lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    u mnie niestety lozysko na przedniej scianie robi robote i chociaz ja czuje ruchy w srodku to pod reka ich nie czuc :( szkoda mi bo chcialabym zeby moj maz je poczul, no ale moze sie jeszcze na to doczekamy :)

ja też na przedniej ścianie i coś czuje ale nie jestem pewna czy to mała - mąż też się już nie może doczekać kopniaków :(

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey a spróbuj położyć się na boku. Wczoraj wieczorem i dziś rano właśnie jak tak leżała na lewym boku to czułam kopniaki pod ręką po prawej stronie brzucha. Jak leżę na plecach to czuję jak się wierci, ale pod ręką już nie czuć.

Jonesey lubi tę wiadomość

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja to kawał chłopa :D

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    My tez po wizycie. Moje twardnienia spowodowaly skrocenie szyjki. Jest w normie, ale dostalam leki na podtrzymanie. 4xluteina, 3xdziennie nospa. Mam dużo leżeć i nic nie dzwigac. W razie co mam dzwonić o kazdej porze.
    Dzidzia nie pokazala plci, ale dr mowil ze na jego oko podtrzymuje dziewczynke ;)

Stresuje sie strasznie, z moją 2latka oszczędny tryb zycia jest mission impossible.
    Odpoczywaj dużo. Bierz te leki i będzie wszystko dobrze ;*

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w biedronce i kupiłam rożek, szkoda że nie było tych butów dla starszej co reklamują. Odebralismy sówke i dziewczyny szczęśliwe, teraz zbieramy na zajączka. Martynka była nie grzeczna a że wózek pełny to zmienialiśmy się z mężem z noszeniem jej na rękach. Teraz od tego noszenia boli mnie brzuch ale mały kopie więc myślę że wszystko ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 18:57

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella to teraz mnie nastraszyłaś, bo mnie też tak dziwnie twardnieje brzuch czasami...

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Straciatella to teraz mnie nastraszyłaś, bo mnie też tak dziwnie twardnieje brzuch czasami...
    Mnie dosc czesto bo kilka razy dziennie. Nie jest tragicznie z szyjka, wszystkom mam pozamykane ale gin mowil, ze lepiej dmuchac na zimne.
    Wlasnie wzielam luteine, boze jakie to ohydne. Pod językiem 2tabletki musze trzymac az sie rozpuszcza. Fuj! Rano to chyba zwymiotuje :(

oar8ikgn5pgt0ug5.png
‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ