X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami nawet jeden wynik w krzywej przekroczony oznacza niestety konieczność diety i wizytę u diabetologa ponieważ uważa się już to za cukrzycę

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam już na ostatnie pobranie za 35 min i do domku :) ta glukoza w płynie była całkiem przyjemna, smakowała jak Fanta ale cholernie słodka...
    Po godzinie jak wchodziłam na pobranie do gabinetu to myślałam że pani z kolejki mnie zabije wzrokiem pomimo tego że grzecznie ją przeprosiłam i powiedziałam że robię krzywą cukrową i zajmie to dosłownie chwilkę... Szkoda słów normalnie a ja się głupia przejmuję i myślalam że serce mi wyskoczy z piersi ze stresu przez tą całą sytuację :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 09:11

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola94c Kurde mnie od paru dni tez dokucza tak jakby kość ogonowa. Albo biodro bo promieniuje na nogę ale to napewno nie rwa bo ta mi przeszła. Łapie mnie o 4-5 nad ranem i boli dopóki nie wstane :( Spać się nie da. Najlpeij śmi mi sie na wznak ale tak nie chce spać ze wzlględu na małą... Ojj jak nie urok to. wiadomo

Witamy sie w 25 tc <3

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie planuję śpiworka kupię tylko kombinezon i to pewnie dopiero w styczniu bo mam już jeden na oku i czekam na jakieś przeceny.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam duży śpiworek po synku. Używaliśmy go najpierw w gondoli, potem na sankach i na końcu w spacerówce. Choć później dokupiłam drugi taki sam w komplecie z sankami żeby nie przekładać go co chwilę z sanek do wózka

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Malami nawet jeden wynik w krzywej przekroczony oznacza niestety konieczność diety i wizytę u diabetologa ponieważ uważa się już to za cukrzycę

Tylko u mnie nie jest przekroczony. Po 1h mam 88, trochę mało. 75-88-108. Taki dziwoląg.

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane :) Oliwka juz w szkole a ja leżę z Alą i piję kawkę :-D U nas dzisiaj paskudna pogoda a po poludniu muszę isc z Oliwką do logopedy ( juz mi się nie chce ) dobrze ze szczepienie Ali przelozyli na 7 listopada bo cały dzien byłabym w kursie :-P

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• bumbum Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksa87 wrote:
    Ja rowniez laktator kupie dopiero po porodtie najpierw chce sie przekonac ze jest co odciagac. Ale mam juz wybrany aventa elektryczny. Czytalam juz te tymi recznymi to sie mozna zapompkowac.

Mam pytanie dziewczyny. Czy ktoras z was jest z Poznania i moglaby mi polecic sklepy z artykulami dla dzieci/niemowlat gdzie jest duzy wybor wozkow?

Ja w sumie pochodze z Poznania ale mieszkam za granica i nie mam zadnego rozeznania...

Hej ja się wybieram do Lullababy koło Kinepolis. Koleżanka polecała :)

A jeśli chodzi o foteliki to osiem gwiazdek na ul. Szafran.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 09:54

• Mambella Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    dziewczyny a macie bóle w okolicach spojenia? wczoraj jak wróciłam z pracy pobolewal mnie brzuch polezalam i przeszło ale zostało lekkie klucie odrobinę nad spojeniem i raczej po prawej stronie, myślałam że po nocy przejdzie ale wstałam z tym samym uczuciem,nie jest to jakos mocny ból ale trwa cały czas i jest denerwujacy nie wiem czy mam to zignorować czy dzwonić do lekarza..

Ja mam ból spojenia już dłuższy czas. Jak posiedzę i wstanę to boli bardziej, jak rozchodze jest w miarę. Ciężko mi założyć nogę na nogę bo boli, ciężko mi unieść jedną nogę bo też bym. W ogóle całe podwozie mnie boli.
    W pierwszej ciąży też miałam takie dolegliwości ale zdecydowanie później a nie od 20 tyg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola94c wrote:
    Ja za 9 dni wizyta.. chyba będę musiała z lekarzem porozmawiać na temat tej mojej kości ogonowej.. bo to jest jakiś żart chyba.. żebym nie mogła normalnie funkcjonować.. bo dupa boli ;( . A co do kocyków i śpiworków, ja śpiworek mam kupowałam przy córce - dobrze, że granatowy :D . A co do kocyka to uwielbiam Kocyk z pepco ! https://img01-olxpl.akamaized.net/img-olxpl/525953562_1_644x461_kocyk-z-kapturkiem-pepco-nowy-lodz.jpg , Tylko ja posiadam różowy :D ale kupuję też biały :D bo dla synusia nie pasuje różowiutki :D

Ja tez mam straszne bóle kości ogonowej. Teraz mi troche odpuściły, ale na jeszcze latem to myślałam, ze oszaleje. Ale u mnie był z nią taki problem, ze jak siedziałam to potem miałam okropny problem sie podnieść bo ból mi to skutecznie uniemożliwiał. Pamietam jak w wakacje jechałam z córkami w pociągu i 1,5 h spędziłam na twardym siedzeniu to myślałam, ze juz nie wysiada z tego pociągu tak bolało. Dobrze, ze był maz to jakos pomógł :p i do teraz dokucza mi właśnie w stawaniu, ale jak juz wstanę i sie rozruszam jest ok.

Ale mam inny problem i mam nadzieje, ze będziecie mi umiały dziewczyny doradzić. Od jakiegoś czasu mecze sie z okropna suchością w nosie. W pierwszej ciąży tez mi to dokuczała, ale nie az tak...teraz jest jakaś tragedia. W nocy nie potrafię oddychać bo nos jest tak suchy, ze podczas oddychania normalnie boli, a rano po przebudzeniu zawsze pierwsze co to musze sie wysmarkaj i teraz wybaczcie mi niesmaczny opis, ale smarkam samymi strupami i krwią...nie wiem co robić. Maz mowi żebym sobie inhalacje z soli fizjologicznej robiła, ale czy to pomoże? Czy nawilżacz powietrza mógłby rozwiązać sprawę? Czy po prostu jest to kwestia ciąży i hormonów i przejdzie z zakończeniem ciąży? Meczy mnie to strasznie, nos boli, cieżko sie oddycha...moze któraś borykała sie z takim problemem albo ma jakiś pomysl co mogłoby pomoc?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola94c wrote:
    A co do kocyka to uwielbiam Kocyk z pepco ! https://img01-olxpl.akamaized.net/img-olxpl/525953562_1_644x461_kocyk-z-kapturkiem-pepco-nowy-lodz.jpg , Tylko ja posiadam różowy :D ale kupuję też biały :D bo dla synusia nie pasuje różowiutki :D

Wiem, o którym piszesz...tez nieraz na niego patrzę jak jestem w pepco i sie zastanawiam czy kupić. Urocze są i chyba sie pokuszę następny razem :D

Karola94c lubi tę wiadomość

• Mambella Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:

Ale mam inny problem i mam nadzieje, ze będziecie mi umiały dziewczyny doradzić. Od jakiegoś czasu mecze sie z okropna suchością w nosie. W pierwszej ciąży tez mi to dokuczała, ale nie az tak...teraz jest jakaś tragedia. W nocy nie potrafię oddychać bo nos jest tak suchy, ze podczas oddychania normalnie boli, a rano po przebudzeniu zawsze pierwsze co to musze sie wysmarkaj i teraz wybaczcie mi niesmaczny opis, ale smarkam samymi strupami i krwią...nie wiem co robić. Maz mowi żebym sobie inhalacje z soli fizjologicznej robiła, ale czy to pomoże? Czy nawilżacz powietrza mógłby rozwiązać sprawę? Czy po prostu jest to kwestia ciąży i hormonów i przejdzie z zakończeniem ciąży? Meczy mnie to strasznie, nos boli, cieżko sie oddycha...moze któraś borykała sie z takim problemem albo ma jakiś pomysl co mogłoby pomoc?

Jak coś to sól z kwasem hialuronowym bo on nawilża. Nawilzacz jak najbardziej. A może spróbuj jakiś psikacz do nosa. Ostatnio dla męża kupowałam (bo chrapie) i też rano zawsze musi wysmarkać i pani w aptece polecała jakiś (chyba)olej sezamowy w kropelkach na nawilżenie. Ale nie mam pojęcia czy można stosować w ciąży.

ej_est lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może wazelina pomoże do nosa?

ej_est lubi tę wiadomość

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy na wynik krzywej cukrowej czeka się długo? Będę robić w Diagnostyce.

• bumbum Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj dzwonilam do diagnostyki, wyniki są tego samego dnia koło 18 w necie.

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 12:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 12:40

Karola94c, Dorota3 lubią tę wiadomość

• Karola94c Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    Ja tez mam straszne bóle kości ogonowej. Teraz mi troche odpuściły, ale na jeszcze latem to myślałam, ze oszaleje. Ale u mnie był z nią taki problem, ze jak siedziałam to potem miałam okropny problem sie podnieść bo ból mi to skutecznie uniemożliwiał. Pamietam jak w wakacje jechałam z córkami w pociągu i 1,5 h spędziłam na twardym siedzeniu to myślałam, ze juz nie wysiada z tego pociągu tak bolało. Dobrze, ze był maz to jakos pomógł :p i do teraz dokucza mi właśnie w stawaniu, ale jak juz wstanę i sie rozruszam jest ok.

No właśnie jeśli chodzi o kość ogonową to mam ten problem.. że jak siedzę to później nie mogę wstać ... :/ (dokładnie tak samo jak to opisałaś) .. A co do suchości w nosie to szczerze Ci powiem, że miałam to samo i wpuszczałam sobie kropelkę soli fizjologicznej do każdej dziurki .. trochę pomagało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 11:36

ej_est lubi tę wiadomość

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:

Ja też mam teraz problemy z suchą śluzówką w nosie, do tego stopnia, że czuję, jak mi tam w środku nosa skóra pęka. Nawilżacz powietrza koniecznie i inhalacje nebudose hiauluronic lub zabłocką mgiełką https://www.doz.pl/apteka/p20689-Zablocka_mgielka_solankowa_jodowo-bromowa_950_ml
    Tę mgiełkę możesz też wlać do nebulizatora i włączyć go w pokoju, w którym śpisz na trochę przed snem. Para nawilży powietrze. Ja tak czasem też synkowi robię, jak nie mamy czasu na tradycyjną nebulizację.

ej_est lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to cześć Dziewczyny :-)
    Wczoraj poszłam spać po 20.00, razem z synkiem...

Lutyska lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
‹‹ 392 393 394 395 396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ