Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelcia85 wrote:Mambella ja tez juz zaczynam się martwic moim tyciem a w zasadzie nie ja tylko moj lekarz
od początku przytyłam trochę ponad 7 kg i juz mi ostatnio truł ze w zdrowej ciąży powinnam miedzy 8 a 12 kg przytyc
eh tylko ze ja w pierwszej przytyłam 30 kg a w drugiej 17 kg i jak tuteraz wyrobic się do 12 kg ?
pocieszamnie to ze w poprzednich ciążach najwiecej tyłam w drugim trymestrze , oby teraz tez tak było
Ja w pierwszej ciąży 28 kg około. Ale lekarz nic mi nic nie mówił
. Może dlatego, że sama z siebie chudzielec..
-
ja też jeszcze krzywej cukrowej nie robiłam i też 8.11 mam wizytę u ginka to mi pewnie wtedy zleci
z tym laktatorem to sama się zastanawiałam czy by już nie kupić ale u mnie w szpitalu można wypożyczyć więc stwierdziłam że jak faktycznie będę musiała używać to po porodzie dopiero kupię -
Dziewczyny kupujecie śpiworki do wózka? Chce kupic ale mały sie nie opłaca tylko na miesiąc lub dla w większy żeby był na następna zime nie wiem czy nie bedzie za duży do gondoli... Ja to mam dylematy :p
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Lady_E wrote:Dziewczyny kupujecie śpiworki do wózka? Chce kupic ale mały sie nie opłaca tylko na miesiąc lub dla w większy żeby był na następna zime nie wiem czy nie bedzie za duży do gondoli... Ja to mam dylematy :p
Ja nie kupuje. Jak dzieciaczki urodzą się w lutym to nie wiadomo jaka bedzie pogoda, ale ja kupiłam już 2 kombinezony - jeden pluszowy drugi taki zimowy i uważam, że to wystarczy, ewentualnie jakieś kocyki itd. A za rok to już dziecko w gondoli raczej nie pojeździ -
Lady_E wrote:Dziewczyny kupujecie śpiworki do wózka? Chce kupic ale mały sie nie opłaca tylko na miesiąc lub dla w większy żeby był na następna zime nie wiem czy nie bedzie za duży do gondoli... Ja to mam dylematy :p
Ja mam klasyczny zimowy z wełną w środku, bardzo ciepły. I ma dokładaną część dla dziecka w spacerówce. Można kupić na allegro. Jak któraś z Was chce to mogę podesłać link. Nam się na zimę taki śpiworek bardzo sprawdził, bo wiedziałam, że nawet w mrozy maluch nie marznie. No i wełna oddycha, w przeciwieństwie do sztucznych wypełnień.
Fajne są też śpiworki minky, one nie są tak ciepłe, ale też do kombinezonu na zimę się nadadzą. Tylko tu już jest sztuczne wypełnienie.
Ja jeszcze rozważam jakiś kocyk, bardzo mi się podobają Lullalove. -
nick nieaktualny
-
Ja rowniez laktator kupie dopiero po porodtie najpierw chce sie przekonac ze jest co odciagac. Ale mam juz wybrany aventa elektryczny. Czytalam juz te tymi recznymi to sie mozna zapompkowac.
Mam pytanie dziewczyny. Czy ktoras z was jest z Poznania i moglaby mi polecic sklepy z artykulami dla dzieci/niemowlat gdzie jest duzy wybor wozkow?
Ja w sumie pochodze z Poznania ale mieszkam za granica i nie mam zadnego rozeznania... -
Black_Lilith wrote:Ja mam klasyczny zimowy z wełną w środku, bardzo ciepły. I ma dokładaną część dla dziecka w spacerówce. Można kupić na allegro. Jak któraś z Was chce to mogę podesłać link. Nam się na zimę taki śpiworek bardzo sprawdził, bo wiedziałam, że nawet w mrozy maluch nie marznie. No i wełna oddycha, w przeciwieństwie do sztucznych wypełnień.
Fajne są też śpiworki minky, one nie są tak ciepłe, ale też do kombinezonu na zimę się nadadzą. Tylko tu już jest sztuczne wypełnienie.
Ja jeszcze rozważam jakiś kocyk, bardzo mi się podobają Lullalove.
Dzięki dziewczyny. Ja tez mam już 2 kombinezony. Jestem zielona w ubieaniu niemowląt i pewnie i tak bede sie martwić ze jej zimno. Byle bym tylko jej nie przegrzała z tąmoja nadopiekuńczościa :pWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 19:29
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Lady_E wrote:Poprosze link
Dzięki dziewczyny. Ja tez mam już 2 kombinezony. Jestem zielona w ubieaniu niemowląt i pewnie i tak bede sie martwić ze jej zimno. Byle bym tylko jej nie przegrzała z tąmoja nadopiekuńczościa :p
Ja mam coś w tym stylu, tylko granatowy w białe grochy. Do tego można też dokupić do kompletu mufkę z wełną na poręcz wózka
https://allegro.pl/edisa-spiworek-welniany-mumia-sciagacz-100-cm-i7424742200.html
https://allegro.pl/spiworek-regulowany-combi-3w1-wozka-fotelika-welna-i7627457314.html
-
Black_Lilith wrote:Ja mam klasyczny zimowy z wełną w środku, bardzo ciepły. I ma dokładaną część dla dziecka w spacerówce. Można kupić na allegro. Jak któraś z Was chce to mogę podesłać link. Nam się na zimę taki śpiworek bardzo sprawdził, bo wiedziałam, że nawet w mrozy maluch nie marznie. No i wełna oddycha, w przeciwieństwie do sztucznych wypełnień.
Ja jeszcze rozważam jakiś kocyk, bardzo mi się podobają Lullalove.
Kocyk z Lulalove też kupuję na pewno bo się w nich zakochałam! W ogóle wszystko mają cudowne i chyba kupię też rożek
Kupiłam sobie glukozę na jutro już taką gotową w butelce o smaku pomarańczowym, mam nadzieję że jakoś przełknęWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 20:02
Pepper lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
nick nieaktualnyJa mam kilka kombinezonów po moich bratankach, więc śpiworek raczej sobie daruję
. Kombinezon, koc, osłona od gondoli, powinno być ok
. Z resztą wiosna pewnie szybko się zrobi
.
Mam już wyniki krzywej. Gdyby wyrzucić środkowy wynik, to byłoby idealnie. No nic, zobaczymy co doktorek powie na wizycie w środę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 22:21
-
nick nieaktualny
-
Ja za 9 dni wizyta.. chyba będę musiała z lekarzem porozmawiać na temat tej mojej kości ogonowej.. bo to jest jakiś żart chyba.. żebym nie mogła normalnie funkcjonować.. bo dupa boli ;( . A co do kocyków i śpiworków, ja śpiworek mam kupowałam przy córce - dobrze, że granatowy
. A co do kocyka to uwielbiam Kocyk z pepco ! https://img01-olxpl.akamaized.net/img-olxpl/525953562_1_644x461_kocyk-z-kapturkiem-pepco-nowy-lodz.jpg , Tylko ja posiadam różowy
ale kupuję też biały
bo dla synusia nie pasuje różowiutki
-
dziewczyny a macie bóle w okolicach spojenia? wczoraj jak wróciłam z pracy pobolewal mnie brzuch polezalam i przeszło ale zostało lekkie klucie odrobinę nad spojeniem i raczej po prawej stronie, myślałam że po nocy przejdzie ale wstałam z tym samym uczuciem,nie jest to jakos mocny ból ale trwa cały czas i jest denerwujacy nie wiem czy mam to zignorować czy dzwonić do lekarza..