X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    On jest tylko do 18kg więc trochę bez sensu dla dziecka ważącego 14kg
    Mój synek 3,5 latek ma ok 14 kg i myślę że pojeździ nim jeszcze max 2 lata a później kolejny fotelik juz mam nawet wybrany maxi cosi rodofix on jest z grupy 15-36. U nas 3 dzieci wiec dzieci dziedziczą foteliki po sobie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 12:14

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, super zdjęcia i wspaniałe wiadomości z rana. Od razu humor lepszy.

Ja mam we wtorek usg III trymestru, oczywiście stresik już trochę jest...

A dziś od rana prace plastyczne - szykuję kalendarz adwentowy na jutro dla synka. Wieczorem jak młody pójdzie spać, będziemy wieszać. Włączyłam sobie świąteczną płytę Franka Sinatry, mam katarzynki w czekoladzie i kubas z ciepłą herbatą. Jeszcze tylko śniegu brakuje za oknem :-)

bumbum, Ewelcia85, baranosia, Nadzieja22, Ciążowa_Gapsy, Pau.Em, Ola-Ola, Dorota3 lubią tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila u nas też zapewne będzie wymiana fotelików jednego po drugim ;) póki fotelik jest dobry to nie widzę sensu kupować nowego skoro dzieci mogą po sobie korzystać :)

Mila_85 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że wizyty udane :) A dzieciaczki śliczne <3

Ja też zagłosowałam

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie właśnie przyszły smykowe zakupy z Black Friday:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/61ef08a6ecd6.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 14:54

Black_Lilith, Papapatka, Nadzieja22, ej_est, malami91, Paulaa25 lubią tę wiadomość

• kjt91 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Oto i on <3]
    Przystojniak mały

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 12:35

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 09:18

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Ja też jako pierworodka urodziłam w 3h30minut, szyjka skracala się od 25 tygodnia, od 35 było rozwarcie. A urodziłam w 38 tyg na 8 dni przed terminem ż OM.

Dzięki dziewczyny za pocieszenie :) będę się oszczędzać i więcej leżeć ;)

Pau.Em, ta skracająca szyjka ma dla mnie jedną jedyną zaletę - to właśnie nadzieja szybkiego porodu mimo mojej pierwiastkowości ;)

Pau.Em lubi tę wiadomość

Wysłany: 30 listopada 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie o bezsenności - mnie też dopadła. Dużo myślę o porodzie, o przyszłym życiu, a i mały tak szaleje w brzuchu, że spać się po prostu nie da. Wczoraj chwyciłam go za główkę, tak wybrzuszył w pewnym miejscu... było to niesamowite i przyznam, że lekko dziwne!

A potem odsypiam przez dzień (bo jestem na zwolnieniu i polegują z tą nieszczęsną szyjką) i już się całkiem rozregulowuję!

Dziewczyny z luteiną dopochwową: też miałyście takie dziwne wrażenie, że nie chcecie jej "ładować" (wybaczcie) zbyt głęboko, żeby się nie uszkodzić? :) Ja później sobie lezę z godzinę, ale najgorsze jest częste sikanei i strach, żeby nie wypadła tabletka, żeby się dobrze wchłonęła...

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaa! Jakie macie piękne zdjęcia maluchów <3
    Bumbum do mnie dziś też przyszły rożki
    http://vlepa.pl/fcbf5c.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 13:05

Nadzieja22, ej_est, bumbum, malami91, Dorota3 lubią tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepiękne są te nasze dzieciaczki. Wzruszyłam się :) chyba hormony robią swoje. Dziewczyny jeszcze tylko 2 mce i pewnie się zacznie :)

Ciążowa_Gapsy, Ola-Ola lubią tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze czekam na zamówienie z h&m i też wrzucę swoje łowy z weekendu ;)

Ciążowa Gapsy, ja biorę luteinę dopochwową od początku ciąży i do 34 tc będę brała. Luteinę spokojnie aplikuj na długość palca wskazującego. Na początku też mi się wydawało, że lepiej chwilę poleżeć, ale szczerze nie widzę różnicy ;) Co ma się wchłonąć, to się wchłonie, także luz.

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    ♡♡♡
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie już 3 z przodu na suwaczku i 8 miesiąc zaczęliśmy...
    Pepper a ja myślę, że już w połowie stycznia zaczną dzieciaczki się sypać :D

Pepper, Ciążowa_Gapsy, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png

Wysłany: 30 listopada 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:

Ja też tak myślę. Co do mnie samej, to od początku ciąży jakoś chodzę z przekonaniem, że urodzę wcześniej, niż w terminie, i póki co na to się zanosi.

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Też tak myślę. Dzisiaj urodziła znajoma z terminem na sylwestra, więc że tak powiem i na początku stycznia może się coś dziać, ale oby nie wcześniej!!! A jutro już grudzień , więc nic nam nie zostaje Dziewczyny tylko się...szykować :)

A miałam Wam jeszcze mówić, że dziś na wizycie znów kilo mniej niż miesiąc temu...wiec ponad 7kg mniej niż przed ciążą. w szoku jestem bo w poprzednich ciążach przytyłam odpowiednio 20 i 11kg a teraz sobie nic nie odmawiam... Ale ja waga ciężka i lekarz kazał się nie martwić, więc tego się trzymam.

Ciążowa_Gapsy, Black_Lilith lubią tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Piszecie o bezsenności - mnie też dopadła. Dużo myślę o porodzie, o przyszłym życiu, a i mały tak szaleje w brzuchu, że spać się po prostu nie da. Wczoraj chwyciłam go za główkę, tak wybrzuszył w pewnym miejscu... było to niesamowite i przyznam, że lekko dziwne!

A potem odsypiam przez dzień (bo jestem na zwolnieniu i polegują z tą nieszczęsną szyjką) i już się całkiem rozregulowuję!

Dziewczyny z luteiną dopochwową: też miałyście takie dziwne wrażenie, że nie chcecie jej "ładować" (wybaczcie) zbyt głęboko, żeby się nie uszkodzić? :) Ja później sobie lezę z godzinę, ale najgorsze jest częste sikanei i strach, żeby nie wypadła tabletka, żeby się dobrze wchłonęła...
    Ja aplikuje na noc na długość palca. Myślę, że tabletka tak czy siak "wyjdzie", ale ważne by progesteron się wchlonal. Ponoć wchłania się szybko. Kiedyś jak rano aplikowalam to mi po 4 godzinach wyszła cała nienaruszona tabletka. No masakra ;p

My dziś z córka w domu. Młoda zaspala do przedszkola. Żal mi było ja budzić... :D wysprzatalysmy mieszkanie, zmienilysmy pościele, poprasowalysmy :D jak wstanie to nastawie pranie :)

Makowa Panna - ja też myślę że od połowy stycznia będziemy witać maluchy na forum:) oby nie wcześniej:) w grudniu dziewczyny lepiej trzymajmy się jeszcze w dwupakach:)

Wysłany: 30 listopada 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Ja jeszcze czekam na zamówienie z h&m i też wrzucę swoje łowy z weekendu ;)

Ciążowa Gapsy, ja biorę luteinę dopochwową od początku ciąży i do 34 tc będę brała. Luteinę spokojnie aplikuj na długość palca wskazującego. Na początku też mi się wydawało, że lepiej chwilę poleżeć, ale szczerze nie widzę różnicy ;) Co ma się wchłonąć, to się wchłonie, także luz.

O, to dosyć głęboko. Bo ja tak delikatnie, w środkową część pochwy ledwo, bo się bałam. W zestawie był aplikator, ale ulotka mówi, że dla kobiet w ciąży lepszy palec wskazujący.

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Ja też tak myślę. Co do mnie samej, to od początku ciąży jakoś chodzę z przekonaniem, że urodzę wcześniej, niż w terminie, i póki co na to się zanosi.
    Wiesz co, nie zawsze tak jest. Są dziewczyny na tym forum, które już od 20 tygodnia miały problemy z szyjką i urodziły w terminie. Trochę więcej wiary w swój organizm ;)

HrQwp1.png
    ♡♡♡

Wysłany: 30 listopada 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, widzisz, Nadzieja22. Dziękuję za tę nadzieję :) Tak jak pisze Pau.Em - byle grudzien się skończyć, byle urodzić w 2019 roku :) Ale z drugiej strony już teraz nasze dzieci mają spore szanse, ta granica przeżywalności płodu też jakoś na duchu podnosi :)

Pau.Em lubi tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    O, to dosyć głęboko. Bo ja tak delikatnie, w środkową część pochwy ledwo, bo się bałam. W zestawie był aplikator, ale ulotka mówi, że dla kobiet w ciąży lepszy palec wskazujący.
    Aplikuj głębiej, bo wtedy bliżej szyjki jest, a przecież to na nią ma działać. Jest aplikator, ale palec lepszy z tego względu, żeby się nie "zahaczyć" podczas aplikacji.

HrQwp1.png
    ♡♡♡
‹‹ 538 539 540 541 542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ