Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ciążowa_Gapsy wrote:No jasne, to, że nie chciałabym, żeby moje dziecko urodziło się przed 37 tygodniem, było w domyśle. Bo do końca nawet nie wiem, ale wyobrażam sobie, jak ciężko by miało, rodząc się w 7 czy 8 miesiącu.
Wiadomo, każda z nas chce donosić, ale świadomość, że w razie co dzidziulek jest do uratowania jest uspokajającePlus ruszanie się dzidzi na co dzień nam pokazuje, że u maluszków jest ok. Ja się czuje spokojniej niż w połowie ciąży kiedy jeszcze tych ruchów nie było i w sumie czekało się na kolejną wizytę, żeby zobaczyć czy wszystko jest ok
Ciążowa_Gapsy, malami91 lubią tę wiadomość
-
A nie macie takiego strachu że teraz USG 3 trymestru a potem tyle czasu bez USG? Mówię o takim standardowym przebiegu ciąży i prowadzeniu u jednego lekarza
Ja prowadzę w LuxMed i na USG mam osobne skierowanie a lekarz nie podgląda za bardzo maluszka i nawet szyjki mi nie zmierzył i jestem przerażona że tyle czasu bez USG mam wytrzymać...
-
Dla mnie 8 miesiąc to 31,5 tygodnia, czyli 31+3 lub 31+4 (chyba 31+3)
Ja się trzymam tej rozpiski:
1 miesiąc 0-4,5
2 miesiąc 4,5-9
3 miesiąc 9-13,5
4 miesiąc 13,5-18
5 miesiąc 18-22,5
6 miesiąc 22,5-27
7 miesiąc 27-31,5
8 miesiąc 31,5-36
9 miesiąc 36-40
Mowa o skończonych tygodniach oczywiście.
Monisia ja też mam co wizytę usg, co ok 4 tygodnie wizyta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 14:43
-
Ja mam USG też co miesiąc
A wiecie może jak to jest z KTG? Słyszałam, że w szkołach rodzenia można zrobić? U mojego lekarza prowadzącego można zrobić za 50 zł, a recepcjonistka mi powiedziała, że w szkołach rodzenia można robić za darmo.
Mam też medicover, ale podejrzewam, że trzeba mieć skierowanie od lekarza, ale że tam nie chodzę to pewnie nie dostanę
Dziewczyny, kiedyś zastanawiałyśmy się nad promką rossmannową - byłam dzisiaj spróbować odebrać te pieluchy pampers za 1 grosz i mi nie wydali - okazało się, że istotna jest ta data, którą się wpisuje na początku - planowanego porodu. Co więcej ja ją kiedyś wpisałam na samym początku jako 1.03 i nie da się jej zmienić :p -
nick nieaktualny
-
Ja mam we wtorek usg prenatalne i już nie mogę się doczekać. Zwykłe usg mam co 3 tygodnie na każdej wizycie, wszystkie pomiary, waga dziecka i mierzenie szyjki. Cieszę się, że mój lekarz to wszystko robi co 3 tygodnie bo ja jestem straszny nerwus i 3 tygodnie to już dla mnie długo
A co do skracania się szyjki to nie jest powiedziane że się urodzi przed terminem. Moją siostrę też lekarz straszył, że urodzi przed terminem, musiała dużo polegiwać ale koniec końców urodziła dokładnie w terminieWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 15:22
-
bumbum wrote:Kombinowałam, zmienić można tylko na status "Jestem rodzicem". No trudno
Kiedyś spotkałam znajomą z poprzedniej pracy. Pochwalia się wtedy, że synowa jest w ciąży z bliźniakami, ale to był 6-7 tc wtedy. Dziś widziałam się z nia znowu i okazało się, że trojaczki. A jedno dziecko już mają. Mam tylko przed oczami kontener pampersówWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 15:32
Nadzieja22, malami91, bumbum, Ola-Ola, Lutyska, Ewelcia85 lubią tę wiadomość
-
malami91 wrote:Dużo rożków dziś na forum, to ja też się chwalę swoim
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9c697583e717.png
Mam z tym samym motywem jeżyków
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b2dc7a31b5c4.jpg
A idzie do mnie jeszcze taki z łapaczami snów jak ma Makowa PannaNadzieja22, Makowa_Panna, malami91, KaroKaro, Ewelcia85 lubią tę wiadomość
-
Makowa_Panna wrote:To szkoda.
Kiedyś spotkałam znajomą z poprzedniej pracy. Pochwalia się wtedy, że synów w ciąży z bliźniakami, ale to był 6-7 tc wtedy. Dziś widziałam się z nia znowu i okazało się, że trojaczki. A jedno dziecko już mają. Mam tylko przed oczami kontener pampersów
Wow! Trojaczki to jest dopiero wyzwanie, ale przede wszystkim potrójne szczęście🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza