Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKaroKaro wrote:Przepraszam że tak spamuje ale mam pytanie w którym tc macie III usg prenatalne?
Ja dzwoniłam właśnie do Gyncentrum i babka chciała mnie umówić na 32+6 i twierdziła że to będzie w porządku... -
KaroKaro wrote:Przepraszam że tak spamuje ale mam pytanie w którym tc macie III usg prenatalne?
Ja dzwoniłam właśnie do Gyncentrum i babka chciała mnie umówić na 32+6 i twierdziła że to będzie w porządku...
30+0, też Gyncentrum. Taki termin mi zaproponowali
06.2017- punkcja- 40 pęcherzyków-16 dojrzałych- 7 zarodków
08.2017, 10.2017, 01.2018, 04.2018-transfer
06.2018- punkcja- 20 pęcherzyków- 10 dojrzałych- 6 zarodków
06.2018- transfer
9dpt - 94, 11dpt -174, 13dpt -427, 18dpt-3216 -
Dzięki dziewczyny! Koniec końców zapisałam się w 31+3 ale nie do tego lekarza co chciałam więc chodzę zła jakbym miała muchy w nosie...
Rose7 wrote:30+0, też Gyncentrum. Taki termin mi zaproponowali
Rose7 do którego lekarza się zapisałaś? Ja do dr Łukasza Szwaczki, nie ma zbyt wielu opinii w internetach ale już nic nie wykombinuję na ten moment
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 18:24
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
U mnie to będzie dokladnie 29+1 (pocżątek 30 tygodnia). Mama ginekolog kiedyś mówiła, że 30 tydzień to złoty środek ze względu na szyjkę, wiek dziecka i ew. powiklania:
https://mamaginekolog.pl/usg-iii-trymestru-28-32-tyg/
I wtedy dopiero będę wiedziała, ile ma moja szyjka, Pau.Em. Bo na razie tylko z palpacyjnego badania wiem, że wiotka i skrócona. A na prenatalnym mam sondę dopochwową od połówkowego.symbolica lubi tę wiadomość
-
KaroKaro wrote:Dzięki dziewczyny! Koniec końców zapisałam się w 31+3 ale nie do tego lekarza co chciałam więc chodzę zła jakbym miała muchy w nosie...
Rose7 do którego lekarza się zapisałaś? Ja do dr Łukasza Szwaczki, nie ma zbyt wielu opinii w internetach ale już nic nie wykombinuję na ten moment
Do dr Nylec. Miałam u niego połówkowe i byłam bardzo zadowolona
06.2017- punkcja- 40 pęcherzyków-16 dojrzałych- 7 zarodków
08.2017, 10.2017, 01.2018, 04.2018-transfer
06.2018- punkcja- 20 pęcherzyków- 10 dojrzałych- 6 zarodków
06.2018- transfer
9dpt - 94, 11dpt -174, 13dpt -427, 18dpt-3216 -
Czytałam na mamie-ginekolog że powinno być między skończonym 28 a 32 tc.... najlepiej pośrodku ok 30tc. Ja będę miała 29t2d. Za dwa tygodnie w sobotę
za bardzo nie mam wyboru bo tam tylko w sobotę TEN ginekolog pracuje, ponoć jest świetny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 23:05
-
Ciążowa_Gapsy wrote:U mnie to będzie dokladnie 29+1 (pocżątek 30 tygodnia). Mama ginekolog kiedyś mówiła, że 30 tydzień to złoty środek ze względu na szyjkę, wiek dziecka i ew. powiklania:
https://mamaginekolog.pl/usg-iii-trymestru-28-32-tyg/
I wtedy dopiero będę wiedziała, ile ma moja szyjka, Pau.Em. Bo na razie tylko z palpacyjnego badania wiem, że wiotka i skrócona. A na prenatalnym mam sondę dopochwową od połówkowego.symbolica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny dzieciaczki z usg śliczne!!! U mnie Maly zasłania się rączką.
Ja mam założony pessar, szczerze nawet nie chce mu się iść na zwolnienie, ale juz nawet dyrektor sie mnie pytał. A tak dobrze mi się pracuje...w pierwszej ciazy mialam częste twardnienia teraz mam około trzech dziennie.
Czytalam ze lekarze juz po 36 tyg nie dają zwolnienia tylko urlop macierzyński bo ciaza dowodzona. Chciałabym w zasadzie popracować do końca roku. -
nick nieaktualny-Mamunia- wrote:Czytalam ze lekarze juz po 36 tyg nie dają zwolnienia tylko urlop macierzyński bo ciaza dowodzona. Chciałabym w zasadzie popracować do końca roku.
Ja z kolei słyszałam, że do terminu porodu dają zwolnienie. Nie można raczej być na macierzyńskim z dzieckiem w brzuchu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 20:23
-
nick nieaktualnymalami91 wrote:Ja z kolei słyszałam, że do terminu porodu dają zwolnienie. Nie można raczej być na macierzyńskim z dzieckiem w brzuchu
.
Z tego co czytam. Chyba mozna. Jestem w szoku. Ale raczej planuje iść przed 36 tyg.
Dzisiaj kolezanka do mnie mowila ze poszla na tydzień przed terminem, zas tesciowa chodzila do samego końca.
W pracy też mi glupio bo cały czas zmieniam terminy pójścia na chorobowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 20:30
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lekarz nie może sam skierować na urlop macierzyński. Wniosek może złożyć tylko mama może to zrobić już przed porodem ale potem skrócony ma macierzyński po porodzie proporcjonalnie żeby wyszło razem 20 tyg.
Jeśli lekarz nie da Ci L4 przed porodem to idź do innego. Szkoda tracić przed porodem urlop macierzyński skoro źle się czujesz i rzeczywiście nie możesz pracować.
Niech nie zastraszają nas tacy lekarze.malami91, Lutyska lubią tę wiadomość
-
-Mamunia- wrote:Dziewczyny dzieciaczki z usg śliczne!!! U mnie Maly zasłania się rączką.
Ja mam założony pessar, szczerze nawet nie chce mu się iść na zwolnienie, ale juz nawet dyrektor sie mnie pytał. A tak dobrze mi się pracuje...w pierwszej ciazy mialam częste twardnienia teraz mam około trzech dziennie.
Czytalam ze lekarze juz po 36 tyg nie dają zwolnienia tylko urlop macierzyński bo ciaza dowodzona. Chciałabym w zasadzie popracować do końca roku.
Mój gin mówił, że wg prawa L4 może wsytawić na miesiąc do chyba 36tc, a później na tydzień lub dwa (nie pamietam dokładnie, podpytam we wtorek na wizycie)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 20:56