X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • amir Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w szkole rodzenia można robić KTG za darmo także warto podpytac

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa, mi suwak chyba też pokazuje zgodnie z rozpiską, ale muszę zwrócić uwagę.

Wow, trojaczki :D

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith fajnie wykonany za nieduże pieniądze :)
    Widmo, że szczęścia co niemiara, ale jednak też jest co robić a cycki tylko dwa.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak temat rożków wszedł na tapetę to ja też się pochwalę :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/94ec7953b6ce.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 15:39

bumbum, Nadzieja22, Makowa_Panna, malami91, Ola-Ola, Black_Lilith, Lutyska lubią tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tylko czekać aż będziemy w tych pięknych rożkach nasze dzieciaczki pokazywać :D

malami91, bumbum, KaroKaro lubią tę wiadomość

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiecie gdzie można kupić tańszy odpowiednik kocyka z Lullalove, który wrzuciła KaroKaro? Podobają mi się, ale cena mnie trochę zniechęca. Albo jakieś fajne bawełniane po prostu. Chodzę po sklepach i wszędzie ten poliester tylko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje kochane! Piszemy tu o skracających się szyjkach, a ja mam przepis od mojej położnej na „miękką” szyjkę ułatwiającą poród naturalny, dla tych z Was które tak jak ja mają długą, zamkniętą szyjkę : „Miękka szyjka metody: od 37 tc (!) 3 razy dziennie brać oeparol, czyli wiesiołek po 2 kapsułki; pić herbatkę z liści malin (z apteki, dwa razy dziennie rano i wieczorem napar z 1 torebki lub łyżeczki); regularne współżycie przez całą ciąże (prostaglandyny w nasieniu męskim ma pozytywny wpływ na miękkość szyjki). Te trzy metody pomagają przy porodzie i mogą być stosowane równocześnie” :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 15:58

Ciążowa_Gapsy, Pepper, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami91 ja mam ze strony Mylily.pl, ale on jest w podobnej cenie. Jak masz możliwość to zobacz w Tk Maxx.
    Ola-Ola słyszałam już o tych liściach malin.

malami91 lubi tę wiadomość

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Dziewczyny, wiecie gdzie można kupić tańszy odpowiednik kocyka z Lullalove, który wrzuciła KaroKaro? Podobają mi się, ale cena mnie trochę zniechęca. Albo jakieś fajne bawełniane po prostu. Chodzę po sklepach i wszędzie ten poliester tylko.

Ja kupiłam ostatnio w smyku dwa kocyki 100% bawełna i za dwa dałam jakoś 80 zł.
    Jeśli robisz zamówienie na gemini to tam sobie wpisz „kocyk” w wyszukiwarce kiedyś z ciekawości oglądałam i za 15 zł można kupić kocyk 100% bawełna tylko wiadomo nie są tak ładne jak te z lullalove, ale na gemini są tez bardzo podobne do tych tez bambusowe za jakieś 90 zł jeśli dobrze pamietam.

No i na gemini z tego co widzę to te kocyki z lullalove wychodzą taniej bo płacisz 139 za rozmiar 120x100 a na stronie lullalove widziałam, ze tyle kosztuje rozmir 80x100 a ten 100x120 kosztuje 190 zł wiec jest różnica w cenie spora

Dla porównania:
    https://www.aptekagemini.pl/lullalove-duzy-koc-rozowy-100x120cm.html

https://sklep.lullalove.com/kategoria/kocyki-i-otulacze/bambusowy-koc-candy-pink-duzy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 16:10

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:

Zobacz sobie Lulujo, on ma taki cieńszy splot, ale to 100% bawełna. Mam i jest fajny. Ja choruję na miodowy z Lullalove...

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola wrote:
    Moje kochane! Piszemy tu o skracających się szyjkach, a ja mam przepis od mojej położnej na „miękką” szyjkę ułatwiającą poród naturalny, dla tych z Was które tak jak ja mają długą, zamkniętą szyjkę : „Miękka szyjka metody: od 37 tc (!) 3 razy dziennie brać oeparol, czyli wiesiołek po 2 kapsułki; pić herbatkę z liści malin (z apteki, dwa razy dziennie rano i wieczorem napar z 1 torebki lub łyżeczki); regularne współżycie przez całą ciąże (prostaglandyny w nasieniu męskim ma pozytywny wpływ na miękkość szyjki). Te trzy metody pomagają przy porodzie i mogą być stosowane równocześnie” :-)

U mnie żadna z tych metod nie przyspieszyła porodu, długie spacery też się nie sprawdziły. Zadziałał dopiero masaż szyjki zrobiony przez lekarza, urodziłam następnego dnia, tydzień po terminie :-) Często jest tak, że dzieci same sobie wybierają moment przyjścia na świat i nic ich nie powstrzyma lub nie przyspieszy.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola, niestety muszę potraktować Twoje rady jako antyrady z moją skracającą się szyjką. Najbardziej szkoda mi współżycia, ale coś mi się obiło o uszy, że proglandyny działają zmiękczająco dopiero pod koniec ciąży, kiedy i nasza równowaga hormonalna się zmienia. Współżycie z tego co rozumiem przy krótkiej szyjce odpada ze względu na strach przed uszkodzeniem mechanicznym, podrażnieniem.

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ciąży niepowikłanej regularne współżycie przez cały czas ma jak dla mnie tylko plusy. Szczególnie ze względu na rolę ojca i rewolucję, która nas czeka po przyjściu dziecka. Plus wiele kobiet ma zwiększony popęd i nowe doznania. No cóż, może jeszcze lekarz pozwoli pod koniec, może luteina mnie uratuje, jak myślicie? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Ola-Ola, niestety muszę potraktować Twoje rady jako antyrady z moją skracającą się szyjką. Najbardziej szkoda mi współżycia, ale coś mi się obiło o uszy, że proglandyny działają zmiękczająco dopiero pod koniec ciąży, kiedy i nasza równowaga hormonalna się zmienia. Współżycie z tego co rozumiem przy krótkiej szyjce odpada ze względu na strach przed uszkodzeniem mechanicznym, podrażnieniem.
    A kochana jaką długość szyjki masz? Czy dopiero na tym usg w grudniu będziesz miała dokładny wymiar?

Ja mam z kolei twarda szyjke ale wyszła krótka. Od tygodnia nie miałam nawet chwili by poleżeć. Mąż w delegacji, ja sama z małą. No coś musimy jesc, kąpać dziecko muszę,A mamy wysoką wannę więc ogólnie ciężko. Nie wiem co będzie. Boję się wizyty za tydzień.

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:

Ja kupiłam drugi, bardzo podobny do tego z Lullalove, 100 % bawełna w TKMax i zapłaciłam coś około 60 zł chyba więc warto tam poszukać tymbardziej że teraz na świeta mnóstwo rzeczy mają przecenionych :)

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola wrote:

O naparze z liści malin i oleju z wiesiołka po 37 tc słyszałam ale z tym współżyciem to chyba nie do końca. My dostaliśmy zakaz współżycia bez gumek (pomimo tego że moja szyjka jest długa) właśnie ze wzgledu na zmiekczajace działanie spermy na szyjkę, po 37tc jak najbardziej ale wcześniej bałabym się ryzykować

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam że tak spamuje ale mam pytanie w którym tc macie III usg prenatalne?
    Ja dzwoniłam właśnie do Gyncentrum i babka chciała mnie umówić na 32+6 i twierdziła że to będzie w porządku...

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    Przepraszam że tak spamuje ale mam pytanie w którym tc macie III usg prenatalne?
    Ja dzwoniłam właśnie do Gyncentrum i babka chciała mnie umówić na 32+6 i twierdziła że to będzie w porządku...

Ja będę 32+2. Właśnie tak mi doradzono, mimo, iż były wolne wcześniejsze terminy.

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    Ja mam 30 + 3.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę mieć w 31+3. Jak byłam na połówkowym to lekarz mi powiedział, że nawet koło 34tc mogę zrobić.

‹‹ 540 541 542 543 544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ