Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Makowa, mi suwak chyba też pokazuje zgodnie z rozpiską, ale muszę zwrócić uwagę.
Wow, trojaczki -
Jak tak temat rożków wszedł na tapetę to ja też się pochwalę
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/94ec7953b6ce.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 15:39
bumbum, Nadzieja22, Makowa_Panna, malami91, Ola-Ola, Black_Lilith, Lutyska lubią tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoje kochane! Piszemy tu o skracających się szyjkach, a ja mam przepis od mojej położnej na „miękką” szyjkę ułatwiającą poród naturalny, dla tych z Was które tak jak ja mają długą, zamkniętą szyjkę : „Miękka szyjka metody: od 37 tc (!) 3 razy dziennie brać oeparol, czyli wiesiołek po 2 kapsułki; pić herbatkę z liści malin (z apteki, dwa razy dziennie rano i wieczorem napar z 1 torebki lub łyżeczki); regularne współżycie przez całą ciąże (prostaglandyny w nasieniu męskim ma pozytywny wpływ na miękkość szyjki). Te trzy metody pomagają przy porodzie i mogą być stosowane równocześnie”
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 15:58
Ciążowa_Gapsy, Pepper, Ewelcia85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymalami91 wrote:Dziewczyny, wiecie gdzie można kupić tańszy odpowiednik kocyka z Lullalove, który wrzuciła KaroKaro? Podobają mi się, ale cena mnie trochę zniechęca. Albo jakieś fajne bawełniane po prostu. Chodzę po sklepach i wszędzie ten poliester tylko.
Ja kupiłam ostatnio w smyku dwa kocyki 100% bawełna i za dwa dałam jakoś 80 zł.
Jeśli robisz zamówienie na gemini to tam sobie wpisz „kocyk” w wyszukiwarce kiedyś z ciekawości oglądałam i za 15 zł można kupić kocyk 100% bawełna tylko wiadomo nie są tak ładne jak te z lullalove, ale na gemini są tez bardzo podobne do tych tez bambusowe za jakieś 90 zł jeśli dobrze pamietam.
No i na gemini z tego co widzę to te kocyki z lullalove wychodzą taniej bo płacisz 139 za rozmiar 120x100 a na stronie lullalove widziałam, ze tyle kosztuje rozmir 80x100 a ten 100x120 kosztuje 190 zł wiec jest różnica w cenie spora
Dla porównania:
https://www.aptekagemini.pl/lullalove-duzy-koc-rozowy-100x120cm.html
https://sklep.lullalove.com/kategoria/kocyki-i-otulacze/bambusowy-koc-candy-pink-duzy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 16:10
malami91 lubi tę wiadomość
-
malami91 wrote:Dziewczyny, wiecie gdzie można kupić tańszy odpowiednik kocyka z Lullalove, który wrzuciła KaroKaro? Podobają mi się, ale cena mnie trochę zniechęca. Albo jakieś fajne bawełniane po prostu. Chodzę po sklepach i wszędzie ten poliester tylko.
Zobacz sobie Lulujo, on ma taki cieńszy splot, ale to 100% bawełna. Mam i jest fajny. Ja choruję na miodowy z Lullalove...malami91 lubi tę wiadomość
-
Ola-Ola wrote:Moje kochane! Piszemy tu o skracających się szyjkach, a ja mam przepis od mojej położnej na „miękką” szyjkę ułatwiającą poród naturalny, dla tych z Was które tak jak ja mają długą, zamkniętą szyjkę : „Miękka szyjka metody: od 37 tc (!) 3 razy dziennie brać oeparol, czyli wiesiołek po 2 kapsułki; pić herbatkę z liści malin (z apteki, dwa razy dziennie rano i wieczorem napar z 1 torebki lub łyżeczki); regularne współżycie przez całą ciąże (prostaglandyny w nasieniu męskim ma pozytywny wpływ na miękkość szyjki). Te trzy metody pomagają przy porodzie i mogą być stosowane równocześnie”
U mnie żadna z tych metod nie przyspieszyła porodu, długie spacery też się nie sprawdziły. Zadziałał dopiero masaż szyjki zrobiony przez lekarza, urodziłam następnego dnia, tydzień po terminieCzęsto jest tak, że dzieci same sobie wybierają moment przyjścia na świat i nic ich nie powstrzyma lub nie przyspieszy.
-
Ola-Ola, niestety muszę potraktować Twoje rady jako antyrady z moją skracającą się szyjką. Najbardziej szkoda mi współżycia, ale coś mi się obiło o uszy, że proglandyny działają zmiękczająco dopiero pod koniec ciąży, kiedy i nasza równowaga hormonalna się zmienia. Współżycie z tego co rozumiem przy krótkiej szyjce odpada ze względu na strach przed uszkodzeniem mechanicznym, podrażnieniem.
-
A w ciąży niepowikłanej regularne współżycie przez cały czas ma jak dla mnie tylko plusy. Szczególnie ze względu na rolę ojca i rewolucję, która nas czeka po przyjściu dziecka. Plus wiele kobiet ma zwiększony popęd i nowe doznania. No cóż, może jeszcze lekarz pozwoli pod koniec, może luteina mnie uratuje, jak myślicie?
-
nick nieaktualnyCiążowa_Gapsy wrote:Ola-Ola, niestety muszę potraktować Twoje rady jako antyrady z moją skracającą się szyjką. Najbardziej szkoda mi współżycia, ale coś mi się obiło o uszy, że proglandyny działają zmiękczająco dopiero pod koniec ciąży, kiedy i nasza równowaga hormonalna się zmienia. Współżycie z tego co rozumiem przy krótkiej szyjce odpada ze względu na strach przed uszkodzeniem mechanicznym, podrażnieniem.
Ja mam z kolei twarda szyjke ale wyszła krótka. Od tygodnia nie miałam nawet chwili by poleżeć. Mąż w delegacji, ja sama z małą. No coś musimy jesc, kąpać dziecko muszę,A mamy wysoką wannę więc ogólnie ciężko. Nie wiem co będzie. Boję się wizyty za tydzień. -
malami91 wrote:Dziewczyny, wiecie gdzie można kupić tańszy odpowiednik kocyka z Lullalove, który wrzuciła KaroKaro? Podobają mi się, ale cena mnie trochę zniechęca. Albo jakieś fajne bawełniane po prostu. Chodzę po sklepach i wszędzie ten poliester tylko.
Ja kupiłam drugi, bardzo podobny do tego z Lullalove, 100 % bawełna w TKMax i zapłaciłam coś około 60 zł chyba więc warto tam poszukać tymbardziej że teraz na świeta mnóstwo rzeczy mają przecenionychmalami91 lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Ola-Ola wrote:Moje kochane! Piszemy tu o skracających się szyjkach, a ja mam przepis od mojej położnej na „miękką” szyjkę ułatwiającą poród naturalny, dla tych z Was które tak jak ja mają długą, zamkniętą szyjkę : „Miękka szyjka metody: od 37 tc (!) 3 razy dziennie brać oeparol, czyli wiesiołek po 2 kapsułki; pić herbatkę z liści malin (z apteki, dwa razy dziennie rano i wieczorem napar z 1 torebki lub łyżeczki); regularne współżycie przez całą ciąże (prostaglandyny w nasieniu męskim ma pozytywny wpływ na miękkość szyjki). Te trzy metody pomagają przy porodzie i mogą być stosowane równocześnie”
O naparze z liści malin i oleju z wiesiołka po 37 tc słyszałam ale z tym współżyciem to chyba nie do końca. My dostaliśmy zakaz współżycia bez gumek (pomimo tego że moja szyjka jest długa) właśnie ze wzgledu na zmiekczajace działanie spermy na szyjkę, po 37tc jak najbardziej ale wcześniej bałabym się ryzykować🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Przepraszam że tak spamuje ale mam pytanie w którym tc macie III usg prenatalne?
Ja dzwoniłam właśnie do Gyncentrum i babka chciała mnie umówić na 32+6 i twierdziła że to będzie w porządku...🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
KaroKaro wrote:Przepraszam że tak spamuje ale mam pytanie w którym tc macie III usg prenatalne?
Ja dzwoniłam właśnie do Gyncentrum i babka chciała mnie umówić na 32+6 i twierdziła że to będzie w porządku...
Ja będę 32+2. Właśnie tak mi doradzono, mimo, iż były wolne wcześniejsze terminy. -
nick nieaktualny