X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z synem miałam l4 do terminu porodu. Na szczęście termin był w sobotę, a ja w poniedziałek urodziłam. Inaczej poszlabym do rodzinnego po l4

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w dniu terminu z pierwszą córka dostałam l4 na tydzień i po tygodniu miałam się zgłosić do szpitala i od tego dnia byłam na macierzyńskim czyli od 24 a nie od dnia porodu 28.

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz przepisy się zmieniły i nie można mieć L4 na miesiąc do końca porodu ;) Pod koniec dają już na tydzien/dwa

oar8ikgn5pgt0ug5.png

Wysłany: 30 listopada 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sensie po któryś tam tygodniu już na krótszy okres wypisują :P boszzz ja dziś tak mało składniowo piszę, że szok. Baby brain x10000 :P

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Porozmawiam jeszcze z kierownikami ze chce popracować do końca roku. A w styczniu że biorę się już za wyprawkę. Takie śliczne rzeczy juz macie! A u mnie poki co nic sie nie dzieje.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest fajna promocja na pampersy w superkoszyk.pl z darmowa wysyłką: przy zakupie pieluch Pampres newborn - chusteczki Luba 60sz. gratis (paczka pieluch 43szt./20,89), przy zakupie tych większych 3-6kg *36,89/76szt - Płyn do mycia ciała 3w1 johnsona 500ml gratis (najtaniej na ceneo za 9,99)przy każdej paczce (przy innych tez ale trzeba poklikać których), przy zakupie najtańszego produktu z niveababy (mydełko 4,47zł... warte chyba 3 zł?) fajna myjka misiek gratis. Czyli za całość 62,27 mamy gratisów za ok 18zł + mydełko 3zł+ 119 pieluszek oryginalnych Pampers za ok 35gr/szt. (bez gratisów 0,485gr/szt) chyba warto tylko nie wiem do kiedy ta darmowa dostawa... czy tylko do dzis czy jutro np. też można zamawiać.. Minimalna cena zakupu do darmowej dostawy to 30zł.

Tutaj są gratisy w ofercie specjalnej - co z czym dodawać do koszyka.
    https://www.superkoszyk.pl/oferta-specjalna.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 23:12

-Mamunia-, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość

da8300b52b.png
  • Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na usg 3trymestru jestem umówiona jak będę mieć 31+6 tc. Ostatnie usg było 27+6tc także 4 tygodnie odstępu jak dla mnie ok.
    Ostatnio ginekolog powiedziała mi że będę mieć jeszcze kilka usg do porodu ze względu na bliznę po cc. I od jej stanu zależy czy będę rodzić naturalnie czy cc. Powiedziała że jeśli chce cc to może mi wypisać skierowanie,że mogę zdecydować. Bardzo mnie to zdziwiło, myślałam że skoro 2 poród był sn to trzeci też już będzie sn.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 21:39

• symbolica Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila 85 to jest fajne podejście ginekolog... ciekawe jakie zdanie będzie miał mój ginekolog, bo jeszcze nie poruszałam tego tematu, a trzeba będzie. Tylko odległość między narodzinami to 10,5roku. Był zdziwiony że miałam CC przez cholestazę, a przeciez jest to stan bezpośrednio zagrażający dziecku.... :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 21:44

da8300b52b.png

Wysłany: 30 listopada 2018, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Mila 85 to jest fajne podejście ginekolog... ciekawe jakie zdanie będzie miał mój ginekolog, bo jeszcze nie poruszałam tego tematu, a trzeba będzie. Tylko odległość między narodzinami to 10,5roku. Był zdziwiony że miałam CC przez cholestazę, a przeciez jest to stan bezpośrednio zagrażający dziecku.... :-/
    ale przez cholestaze zalecane jest cc właśnie

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w kolejną pod rząd bezsenną noc... Nie zdzierżę już tego leżenia na lewym boku!A synek jak zwykle w nocy bombarduje aż do bólu..

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja witam się w skończonym 30 tyg i rozpoczętym 31 :) w nocy tez mi coraz ciężej spać, często się budzę. Nie mogę wytrzymać na lewym boku :( mała ostatnie dni jest mniej aktywna ale mam wrażenie ze się przemieściiła bo w innych miejscach czuje ruchy.

Ewelcia85, Ola-Ola, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam :) za mną też bezsenna noc, czy wy też tak często chodzicie sikac w nocy? Masakra jakaś :/
    Mój mały tez ostatnimi czasy się mniej aktywny zrobił, mam nadzieję że po prostu więcej śpi.. We wtorek idę wreszcie na wizytę i go zobaczę pierwszy raz od 10 tygodni!!! Już się nie mogę doczekać :)

A dzisiaj mam plan wreszcie przysiąść i sporządzić listę wyprawkowa i apteczna, chyba jestem tu ostatnia która jeszcze nic nie ma :D

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :) Witam się w rozpoczętym 31 tc <3 moj książe cały czas mega ruchliwy :) dziewczyny czy wam lekarz tez juz kazał liczyć ruchy płodu ? Jonesey nie jesteś ostatnia ja tez w czarnej dupie :-P

Ola-Ola lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia ale ty już masz dzieci więc wiesz co i jak a ja zupełnie zielona w temacie :D a jak się liczy te ruchy tzn ile powinno być?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 07:55

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • amir Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam problemy ze spaniem jak się położę na lewym boku to za godzinę dwie budzi mnie ból biodra.. jak śpię na prawym wraca kolka jelitowa więc chyba wypada spać na siedząco hehe

• Mambella Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U mnie dziś -13!!! I jak tu z domu wyjść???
    Też macie uczucie jak by brzuch miał się urwać?
    Tak mnie ostatnio po wizycie blizna bolała, pachwiny, spojenie. Sypie się...
    Mój Didi tak kopie w lewy bok że aż mnie zgina. Mówiłam o tym dr ale stwierdził że mam tam "coś" wrażliwego. Ciekawe co?

Ja też jakoś nie garne się do wyprawki, wprawdzie kupiłam już 4 pary spodenek, rożek. Brat mnie poratował torba podkładów, butelek, smoczków bo dostał w pracy. Na listę w aptece ciągle patrzę i nie wiem czy mi coś jeszcze potrzeba czy nie.
    W pierwszej ciąży byłam bardziej zorganizowana.

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    Ewelcia ale ty już masz dzieci więc wiesz co i jak a ja zupełnie zielona w temacie :D a jak się liczy te ruchy tzn ile powinno być?

Dzien dobry :) Mi doktorek kazał o 9 zaczynać liczyć 10. Jak dolicze to zapisywać godzinę. Mówił też że dziecko rusza się salwami I taka salwe liczyć jako 1. Nie wiem czy dobrze to robię Ale osobno liczę jak jest kilka sek. Różnicy pomiędzy ruchami. Nasz urwisek zwykle do 9.15 nakopie 10. Maksymalnie 9.30.
    Też mam już dość spania na lewym boku bo mi zaraz drętwieje noga. Pomiędzy pobudkami czasem leżę na prawym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 08:30

• bumbum Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też słaba noc, nie spałam od 4, co do wyprawki to jeszcze dużo zakupów przede mną - mam tylko trochę ubrań i rożki.

• bumbum Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikaaa to ja w takim razie chyba źle liczę, bo zawsze po posiłku i nie zwracałam uwagi na odstępy - jak były ruchy jeden po drugim to liczyłam osobno...

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    Minimum 10 w ciągu godziny , mam liczyć 3 razy dziennie o stałych porach :)

Jonesey, Ola-Ola lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

‹‹ 542 543 544 545 546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ