X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodziły już w sumie trzy styczniówki. Także robi się ciekawie...
    Lutyska właśnie nie miała. Wszystko nagle się zaczęło. O 1.30 odeszły jej wody a dzidzia była po 7 na świecie. Całe 2900 g miłości <3
    A drugi maluch 2070 g <3

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem tylko, że za 2 tyg. miała wyznaczony termin cc.

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    Może macie jakieś pomysły na chłopaków w wieku 2,4,6? dla starszych myślałam o jakiś grach tylko nie wiem za bardzo jakie

To też zależy od kwoty jaką chcesz przeznaczyć. Z takich rozsądnych cen to puzzle Czuczu, loteryjki Czuczu czy Kapitan Nauka albo puzzle Giga Trefla - budujesz miasteczko czy jakąś wioskę, można je łączyć, maja dołaczony drewniany samochodzik. Książeczki - np. cała seria ulicy Czereśniowej czy obrazkowe z wydawnictwa Babaryba - np. Statki, Auta, Automoto.Z gier dla maluchów polecam "W ogrodzie" firmy HABA, Ratuj króliczki, Memino.

Lutyska lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    Ewelcia ale ty już masz dzieci więc wiesz co i jak a ja zupełnie zielona w temacie :D a jak się liczy te ruchy tzn ile powinno być?
    Od mojej położnej: „Ruchy liczymy od 30 tyg 3 razy dziennie po posiłkach, na leżąco. Liczymy przez godzinę, jeśli dziecko się nie rusza to poczekać i liczyć przez kolejną godzinę (być może trafiliśmy na jego drzemkę). Jeśli wyczuliśmy 10 ruchów to przestajemy liczyć.”

Jonesey lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 23:10

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu muszę za zacząć prac wszystko i posprawdzac czego mi brakuje, bo się poważnie robi :P

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    dzięki za podpowiedz :) wieczorem poszukam to o czym pisalas :)
    Lego duplo które mój synek uwielbia w zeszłym roku im tez kupiłam ale to są dzieci które wszelkie nowości dostają od rodziców od tak i ciężko im trafić z prezentem, ale chyba nie będę na to patrzeć. pozostałe dzieci cokolwiek by dostały to jest taka radość ze masakra a ta 3 to porażka jakaś ;)

Czuczu ma puzzle dla 2,4 i 6- latków, więc na pewno coś znajdziesz. Dla 2 latka u nas w zeszłym roku Czuczulotto było hitem i w sumie do teraz się tym bawimy.
    Dla 2 latka fajne są też warzywa z deseczką do krojenia, na magnes lub rzepy.
    U nas w zeszłym roku synek dostał od Mikołaja drewnianą kuchnię i codziennie gotuje nam jakieś specjały :-)Albo taka pizza drewniana, do której składniki na magnes się przyczepia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 14:34

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak Was czytam to zaczynam się stresować, że nic nie mam gotowego. A u nas to poważniejsza operacja, bo musimy przemeblowanie zrobić i planujemy je zaraz po świętach. Chciałam jutro jechać do Ikei po komodę, ale młody ma katar, nie chcę go chorego mamie wciskać. Pozostaje mieć nadzieję, że się wyrobimy przed porodem :-)

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 14:15

Lutyska lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi brakuje paneli na podłodze o schodów w domku a w pokoju, który wynajmuję nie ma miejsca na dzidzię, więc nie straszcie :D

• kjt91 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczę,że spokojnie wytrzymam do stycznia, mam przeczucie, że dopiero w lutym się rozpakuje. Ja część rzeczy zamówiłam wczoraj za tydzień zamówie rzeczy do szpitala. Przed świętami zrobię pranie.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 23:11

Pepper lubi tę wiadomość

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez w ciemnej du.pie. Nie mam nic przygotowane :P chciałam to ogarnąć w grudniu, ale i święta i prezenty i jakoś czasu nie ma póki co. Mam tylko kilka ciuszków i w sumie tyle :P

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nam daję czas na ogarnięcie wszystkiego do połowy stycznia :D W grudniu zamawiam połowę koszyka z apteki, a w styczniu resztę. Tylko komody coś nie możemy znaleźć takiej jaka by nam pasowała :/

Karola94c lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Reni Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Karola ja z okresu tez mam na 06.02 A z usg mam na 02.02.

Mój maluch w 31 tyg. Ma 1600 g, zas waga mojego syna w 33 tyg. Wynosiła 1800 g. Urodził się z wagą 3840g czyżby szykowalo sie 4 kg dziecko.?

my po usg III trymestru

panicz waży prawie 1900 w 31tc+0
    według okresu termin porodu 04.02, ale według usg 29.01

niby mam tylko 3 kg na plusie, ale szykuje nam się byku??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 20:05

Ewelcia85, Dorota3, Nadzieja22, bumbum, Black_Lilith, Pepper, Lutyska, malami91, Paulaa25, Pau.Em, Ola-Ola, artemida27 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Dziewczyny jest jakas akcja Rossmanna:
    Zarejestruj się w Programie Rossnę!. Sprawdź ofertę używając aplikacji Rossmann PL. Z aktywną kartą Rossnę! pomiędzy 34 tygodniem ciąży a 1 miesiącem życia dziecka otrzymasz za 1 grosz opakowanie pieluszek Pampers. Wirtualną Kartę pokaż obsłudze w dowolnej drogerii Rossmann. Po zeskanowaniu Karty pracownik przekaże Tobie paczkę pieluszek Pampers Premium Care rozmiar 1, 22 szt. za 1 gr.
    https://www.rossmann.pl/pampers/
    :)

Pytanie czy my się załapiemy? akcja trwa do końca grudnia.

proponuję zapytać w Rossku ;-)
    ja podeszłam zapytałam, że wiem, że są pieluszki i jak to wygląda,zeby dostać
    Pani mi po prostu dała bez skanowania karty za darmo. Na opakowaniu jest naklejka, że nie do sprzedaży. Mówiła, że dostają po kilka opakowań.

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Dziewczyny, takie mam pytanko, na czym będziecie trzymały przewijak? Jakaś specjalna szafka? Komoda? Na łóżeczku? Ponieważ meblujemy mieszkanie całkowicie to na razie nie mam nic takiego, gdzie mogłabym położyć...

ja w łazience na pralce koło umywalki, jak się skasztani od razu pod kran ;-)

bumbum, Lutyska lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola94c wrote:
    Dziewczyny , zrobiłam sobie listę - torby do szpitala , dla siebie i dla małego.. Spójrzcie czy wszystko zapisałam ...

Dla mnie :
    - papier toaletowy, ręczniki papierowe
    - ręcznik x 2
    -

słuchajcie o co chodzi z ręcznikami papierowymi? Mają być na rolce czy takie prostokąty w paczce? Czy może o takie jak fryzjerzy mają jednorazowe?
    do czego one?

a i gdzies widziałam jeszcze, że któraś z Was wpisała lizaki? po co one?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 20:06

• Reni Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    My wybraliśmy bebetto Holland w grudniu zamawiamy:)
    Ostatnio męczy mnie wzmożoną wydzielina z pochwy najgorzej jest rano gdy wstanę...majtki mokre...za tydzień wizyta muszę się zapytać czy to normalne

o też spodobał mi się holland, ale ostatecznie dzisiaj kupiliśmy Murano
    jedno spojrzenie wiedzieliśmy, że to własnie ten :-D prowadzi się jednym palcem
    wzieliśmy używkę, bo w super stanie

a propo zamawiania

oglądaliśmy Hollanda i facet nam powiedział, że producenci wózków zamykają przyjmowanie zamówień na początku grudnia i ruszają dopiero pod koniec stycznia, więc jak komuś zależy, żeby mieć brykę na koniec stycznia to ostatni dzwonek hmm...

przy okazji zrobiłam już zakupy dla siebie i dziecia
    tylko,że nie gemini a e-melisa.pl trochę taniej
    nic tylko sie pakować ;-)

• Reni Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sorrki za tyle postów na raz, ale nadrabiałam ostatnie 3 dni

nie miałam siły na bieżąco

wysiadł mi kręgosłup, to jakaś masakra, że ledwo mogę dojść do kibla

w ledźwiach z lewej strony kłuje mnie tak jakby ktoś mi śrubokręt wkręcił i czasami jak mnie przeszyje to lewa noga mi sie odłącza ;-)

po czym po 2,3 dniach spokój i znowu za dwa dni mega ból

‹‹ 544 545 546 547 548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ