X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodziły już w sumie trzy styczniówki. Także robi się ciekawie...
    Lutyska właśnie nie miała. Wszystko nagle się zaczęło. O 1.30 odeszły jej wody a dzidzia była po 7 na świecie. Całe 2900 g miłości <3
    A drugi maluch 2070 g <3

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem tylko, że za 2 tyg. miała wyznaczony termin cc.

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    Może macie jakieś pomysły na chłopaków w wieku 2,4,6? dla starszych myślałam o jakiś grach tylko nie wiem za bardzo jakie

To też zależy od kwoty jaką chcesz przeznaczyć. Z takich rozsądnych cen to puzzle Czuczu, loteryjki Czuczu czy Kapitan Nauka albo puzzle Giga Trefla - budujesz miasteczko czy jakąś wioskę, można je łączyć, maja dołaczony drewniany samochodzik. Książeczki - np. cała seria ulicy Czereśniowej czy obrazkowe z wydawnictwa Babaryba - np. Statki, Auta, Automoto.Z gier dla maluchów polecam "W ogrodzie" firmy HABA, Ratuj króliczki, Memino.

Lutyska lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    Ewelcia ale ty już masz dzieci więc wiesz co i jak a ja zupełnie zielona w temacie :D a jak się liczy te ruchy tzn ile powinno być?
    Od mojej położnej: „Ruchy liczymy od 30 tyg 3 razy dziennie po posiłkach, na leżąco. Liczymy przez godzinę, jeśli dziecko się nie rusza to poczekać i liczyć przez kolejną godzinę (być może trafiliśmy na jego drzemkę). Jeśli wyczuliśmy 10 ruchów to przestajemy liczyć.”

Jonesey lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 23:10

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu muszę za zacząć prac wszystko i posprawdzac czego mi brakuje, bo się poważnie robi :P

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    dzięki za podpowiedz :) wieczorem poszukam to o czym pisalas :)
    Lego duplo które mój synek uwielbia w zeszłym roku im tez kupiłam ale to są dzieci które wszelkie nowości dostają od rodziców od tak i ciężko im trafić z prezentem, ale chyba nie będę na to patrzeć. pozostałe dzieci cokolwiek by dostały to jest taka radość ze masakra a ta 3 to porażka jakaś ;)

Czuczu ma puzzle dla 2,4 i 6- latków, więc na pewno coś znajdziesz. Dla 2 latka u nas w zeszłym roku Czuczulotto było hitem i w sumie do teraz się tym bawimy.
    Dla 2 latka fajne są też warzywa z deseczką do krojenia, na magnes lub rzepy.
    U nas w zeszłym roku synek dostał od Mikołaja drewnianą kuchnię i codziennie gotuje nam jakieś specjały :-)Albo taka pizza drewniana, do której składniki na magnes się przyczepia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 14:34

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak Was czytam to zaczynam się stresować, że nic nie mam gotowego. A u nas to poważniejsza operacja, bo musimy przemeblowanie zrobić i planujemy je zaraz po świętach. Chciałam jutro jechać do Ikei po komodę, ale młody ma katar, nie chcę go chorego mamie wciskać. Pozostaje mieć nadzieję, że się wyrobimy przed porodem :-)

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 14:15

Lutyska lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi brakuje paneli na podłodze o schodów w domku a w pokoju, który wynajmuję nie ma miejsca na dzidzię, więc nie straszcie :D

• kjt91 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczę,że spokojnie wytrzymam do stycznia, mam przeczucie, że dopiero w lutym się rozpakuje. Ja część rzeczy zamówiłam wczoraj za tydzień zamówie rzeczy do szpitala. Przed świętami zrobię pranie.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 23:11

Pepper lubi tę wiadomość

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez w ciemnej du.pie. Nie mam nic przygotowane :P chciałam to ogarnąć w grudniu, ale i święta i prezenty i jakoś czasu nie ma póki co. Mam tylko kilka ciuszków i w sumie tyle :P

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nam daję czas na ogarnięcie wszystkiego do połowy stycznia :D W grudniu zamawiam połowę koszyka z apteki, a w styczniu resztę. Tylko komody coś nie możemy znaleźć takiej jaka by nam pasowała :/

Karola94c lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Reni Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Karola ja z okresu tez mam na 06.02 A z usg mam na 02.02.

Mój maluch w 31 tyg. Ma 1600 g, zas waga mojego syna w 33 tyg. Wynosiła 1800 g. Urodził się z wagą 3840g czyżby szykowalo sie 4 kg dziecko.?

my po usg III trymestru

panicz waży prawie 1900 w 31tc+0
    według okresu termin porodu 04.02, ale według usg 29.01

niby mam tylko 3 kg na plusie, ale szykuje nam się byku??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 20:05

Ewelcia85, Dorota3, Nadzieja22, bumbum, Black_Lilith, Pepper, Lutyska, malami91, Paulaa25, Pau.Em, Ola-Ola, artemida27 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Dziewczyny jest jakas akcja Rossmanna:
    Zarejestruj się w Programie Rossnę!. Sprawdź ofertę używając aplikacji Rossmann PL. Z aktywną kartą Rossnę! pomiędzy 34 tygodniem ciąży a 1 miesiącem życia dziecka otrzymasz za 1 grosz opakowanie pieluszek Pampers. Wirtualną Kartę pokaż obsłudze w dowolnej drogerii Rossmann. Po zeskanowaniu Karty pracownik przekaże Tobie paczkę pieluszek Pampers Premium Care rozmiar 1, 22 szt. za 1 gr.
    https://www.rossmann.pl/pampers/
    :)

Pytanie czy my się załapiemy? akcja trwa do końca grudnia.

proponuję zapytać w Rossku ;-)
    ja podeszłam zapytałam, że wiem, że są pieluszki i jak to wygląda,zeby dostać
    Pani mi po prostu dała bez skanowania karty za darmo. Na opakowaniu jest naklejka, że nie do sprzedaży. Mówiła, że dostają po kilka opakowań.

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Dziewczyny, takie mam pytanko, na czym będziecie trzymały przewijak? Jakaś specjalna szafka? Komoda? Na łóżeczku? Ponieważ meblujemy mieszkanie całkowicie to na razie nie mam nic takiego, gdzie mogłabym położyć...

ja w łazience na pralce koło umywalki, jak się skasztani od razu pod kran ;-)

bumbum, Lutyska lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola94c wrote:
    Dziewczyny , zrobiłam sobie listę - torby do szpitala , dla siebie i dla małego.. Spójrzcie czy wszystko zapisałam ...

Dla mnie :
    - papier toaletowy, ręczniki papierowe
    - ręcznik x 2
    -

słuchajcie o co chodzi z ręcznikami papierowymi? Mają być na rolce czy takie prostokąty w paczce? Czy może o takie jak fryzjerzy mają jednorazowe?
    do czego one?

a i gdzies widziałam jeszcze, że któraś z Was wpisała lizaki? po co one?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 20:06

• Reni Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    My wybraliśmy bebetto Holland w grudniu zamawiamy:)
    Ostatnio męczy mnie wzmożoną wydzielina z pochwy najgorzej jest rano gdy wstanę...majtki mokre...za tydzień wizyta muszę się zapytać czy to normalne

o też spodobał mi się holland, ale ostatecznie dzisiaj kupiliśmy Murano
    jedno spojrzenie wiedzieliśmy, że to własnie ten :-D prowadzi się jednym palcem
    wzieliśmy używkę, bo w super stanie

a propo zamawiania

oglądaliśmy Hollanda i facet nam powiedział, że producenci wózków zamykają przyjmowanie zamówień na początku grudnia i ruszają dopiero pod koniec stycznia, więc jak komuś zależy, żeby mieć brykę na koniec stycznia to ostatni dzwonek hmm...

przy okazji zrobiłam już zakupy dla siebie i dziecia
    tylko,że nie gemini a e-melisa.pl trochę taniej
    nic tylko sie pakować ;-)

• Reni Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sorrki za tyle postów na raz, ale nadrabiałam ostatnie 3 dni

nie miałam siły na bieżąco

wysiadł mi kręgosłup, to jakaś masakra, że ledwo mogę dojść do kibla

w ledźwiach z lewej strony kłuje mnie tak jakby ktoś mi śrubokręt wkręcił i czasami jak mnie przeszyje to lewa noga mi sie odłącza ;-)

po czym po 2,3 dniach spokój i znowu za dwa dni mega ból

‹‹ 544 545 546 547 548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ