Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Urodziły już w sumie trzy styczniówki. Także robi się ciekawie...
Lutyska właśnie nie miała. Wszystko nagle się zaczęło. O 1.30 odeszły jej wody a dzidzia była po 7 na świecie. Całe 2900 g miłości
A drugi maluch 2070 g
-
nick nieaktualny
-
Lutyska wrote:Może macie jakieś pomysły na chłopaków w wieku 2,4,6? dla starszych myślałam o jakiś grach tylko nie wiem za bardzo jakie
To też zależy od kwoty jaką chcesz przeznaczyć. Z takich rozsądnych cen to puzzle Czuczu, loteryjki Czuczu czy Kapitan Nauka albo puzzle Giga Trefla - budujesz miasteczko czy jakąś wioskę, można je łączyć, maja dołaczony drewniany samochodzik. Książeczki - np. cała seria ulicy Czereśniowej czy obrazkowe z wydawnictwa Babaryba - np. Statki, Auta, Automoto.Z gier dla maluchów polecam "W ogrodzie" firmy HABA, Ratuj króliczki, Memino.
Lutyska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJonesey wrote:Ewelcia ale ty już masz dzieci więc wiesz co i jak a ja zupełnie zielona w temacie
a jak się liczy te ruchy tzn ile powinno być?
Jonesey lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lutyska wrote:dzięki za podpowiedz
wieczorem poszukam to o czym pisalas
Lego duplo które mój synek uwielbia w zeszłym roku im tez kupiłam ale to są dzieci które wszelkie nowości dostają od rodziców od tak i ciężko im trafić z prezentem, ale chyba nie będę na to patrzeć. pozostałe dzieci cokolwiek by dostały to jest taka radość ze masakra a ta 3 to porażka jakaś
Czuczu ma puzzle dla 2,4 i 6- latków, więc na pewno coś znajdziesz. Dla 2 latka u nas w zeszłym roku Czuczulotto było hitem i w sumie do teraz się tym bawimy.
Dla 2 latka fajne są też warzywa z deseczką do krojenia, na magnes lub rzepy.
U nas w zeszłym roku synek dostał od Mikołaja drewnianą kuchnię i codziennie gotuje nam jakieś specjały :-)Albo taka pizza drewniana, do której składniki na magnes się przyczepia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 14:34
Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
Jak tak Was czytam to zaczynam się stresować, że nic nie mam gotowego. A u nas to poważniejsza operacja, bo musimy przemeblowanie zrobić i planujemy je zaraz po świętach. Chciałam jutro jechać do Ikei po komodę, ale młody ma katar, nie chcę go chorego mamie wciskać. Pozostaje mieć nadzieję, że się wyrobimy przed porodem
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja nam daję czas na ogarnięcie wszystkiego do połowy stycznia
W grudniu zamawiam połowę koszyka z apteki, a w styczniu resztę. Tylko komody coś nie możemy znaleźć takiej jaka by nam pasowała
Karola94c lubi tę wiadomość
-
-Mamunia- wrote:Karola ja z okresu tez mam na 06.02 A z usg mam na 02.02.
Mój maluch w 31 tyg. Ma 1600 g, zas waga mojego syna w 33 tyg. Wynosiła 1800 g. Urodził się z wagą 3840g czyżby szykowalo sie 4 kg dziecko.?
my po usg III trymestru
panicz waży prawie 1900 w 31tc+0
według okresu termin porodu 04.02, ale według usg 29.01
niby mam tylko 3 kg na plusie, ale szykuje nam się byku??Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 20:05
Ewelcia85, Dorota3, Nadzieja22, bumbum, Black_Lilith, Pepper, Lutyska, malami91, Paulaa25, Pau.Em, Ola-Ola, artemida27 lubią tę wiadomość
-
symbolica wrote:Dziewczyny jest jakas akcja Rossmanna:
Zarejestruj się w Programie Rossnę!. Sprawdź ofertę używając aplikacji Rossmann PL. Z aktywną kartą Rossnę! pomiędzy 34 tygodniem ciąży a 1 miesiącem życia dziecka otrzymasz za 1 grosz opakowanie pieluszek Pampers. Wirtualną Kartę pokaż obsłudze w dowolnej drogerii Rossmann. Po zeskanowaniu Karty pracownik przekaże Tobie paczkę pieluszek Pampers Premium Care rozmiar 1, 22 szt. za 1 gr.
https://www.rossmann.pl/pampers/
Pytanie czy my się załapiemy? akcja trwa do końca grudnia.
proponuję zapytać w Rossku
ja podeszłam zapytałam, że wiem, że są pieluszki i jak to wygląda,zeby dostać
Pani mi po prostu dała bez skanowania karty za darmo. Na opakowaniu jest naklejka, że nie do sprzedaży. Mówiła, że dostają po kilka opakowań.
-
bumbum wrote:Dziewczyny, takie mam pytanko, na czym będziecie trzymały przewijak? Jakaś specjalna szafka? Komoda? Na łóżeczku? Ponieważ meblujemy mieszkanie całkowicie to na razie nie mam nic takiego, gdzie mogłabym położyć...
ja w łazience na pralce koło umywalki, jak się skasztani od razu pod kranbumbum, Lutyska lubią tę wiadomość
-
Karola94c wrote:Dziewczyny , zrobiłam sobie listę - torby do szpitala , dla siebie i dla małego.. Spójrzcie czy wszystko zapisałam ...
Dla mnie :
- papier toaletowy, ręczniki papierowe
- ręcznik x 2
-
słuchajcie o co chodzi z ręcznikami papierowymi? Mają być na rolce czy takie prostokąty w paczce? Czy może o takie jak fryzjerzy mają jednorazowe?
do czego one?
a i gdzies widziałam jeszcze, że któraś z Was wpisała lizaki? po co one?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 20:06
-
ruda90 wrote:My wybraliśmy bebetto Holland w grudniu zamawiamy:)
Ostatnio męczy mnie wzmożoną wydzielina z pochwy najgorzej jest rano gdy wstanę...majtki mokre...za tydzień wizyta muszę się zapytać czy to normalne
o też spodobał mi się holland, ale ostatecznie dzisiaj kupiliśmy Murano
jedno spojrzenie wiedzieliśmy, że to własnie tenprowadzi się jednym palcem
wzieliśmy używkę, bo w super stanie
a propo zamawiania
oglądaliśmy Hollanda i facet nam powiedział, że producenci wózków zamykają przyjmowanie zamówień na początku grudnia i ruszają dopiero pod koniec stycznia, więc jak komuś zależy, żeby mieć brykę na koniec stycznia to ostatni dzwonek hmm...
przy okazji zrobiłam już zakupy dla siebie i dziecia
tylko,że nie gemini a e-melisa.pl trochę taniej
nic tylko sie pakować -
sorrki za tyle postów na raz, ale nadrabiałam ostatnie 3 dni
nie miałam siły na bieżąco
wysiadł mi kręgosłup, to jakaś masakra, że ledwo mogę dojść do kibla
w ledźwiach z lewej strony kłuje mnie tak jakby ktoś mi śrubokręt wkręcił i czasami jak mnie przeszyje to lewa noga mi sie odłącza
po czym po 2,3 dniach spokój i znowu za dwa dni mega ból