Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny czy któraś miała wodna wydzielone po braniu globulek? Biorę 3 dzień clotrimazolum i obudziłam się że tak powiem z mokrymi spodenkami. To nie śluz ano mocz. Chyba zaraz zbiorę się na IP Ale czytałam że to normalne po braniu globulek... Nie wiem ale już się stresuje strasznie
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Straciatellaa wrote:mnie obudził megga głód ok 4 ;/ jadlam przed snem ok 0.00, a byłam taka głodna że aż mi niedobrze było. masakra
My dziś na obiad gulasz z kurczaka i kaszą
macie termomixa/lidlomixa/biedronkomixajak zwał tak zwal? bo ja sie zastanawiam czy serio mi ułatwi życie z 3 dzieci
myslę ze dwójka się najada to i to trzecie ogarnę
-
Lady_E wrote:Dziewczyny czy któraś miała wodna wydzielone po braniu globulek? Biorę 3 dzień clotrimazolum i obudziłam się że tak powiem z mokrymi spodenkami. To nie śluz ano mocz. Chyba zaraz zbiorę się na IP Ale czytałam że to normalne po braniu globulek... Nie wiem ale już się stresuje strasznie
-
Lady_E wrote:Dziewczyny czy któraś miała wodna wydzielone po braniu globulek? Biorę 3 dzień clotrimazolum i obudziłam się że tak powiem z mokrymi spodenkami. To nie śluz ano mocz. Chyba zaraz zbiorę się na IP Ale czytałam że to normalne po braniu globulek... Nie wiem ale już się stresuje strasznie
Ja mam mokre uplawy po luteinie, czasami wstaje rano z łóżka i cieknie mi ale przez chwilę, jeśli to były mokre spodenki to warto jechać sprawdzić ale nie zamartwiaj się na zapas bo też słyszałam że po globulkach może się tak zdarzyćWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2018, 09:49
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Straciatellaa wrote:mnie obudził megga głód ok 4 ;/ jadlam przed snem ok 0.00, a byłam taka głodna że aż mi niedobrze było. masakra
My dziś na obiad gulasz z kurczaka i kaszą
macie termomixa/lidlomixa/biedronkomixajak zwał tak zwal? bo ja sie zastanawiam czy serio mi ułatwi życie z 3 dzieci
Ja mam termomixa często w min coś robię ale tez nie wszystko i nie ciagle ... najczęściej ciasto , chleb , pizzę ,zupy robi się szybko ale niektóre rzeczy mam wrażenie ze szybciej zrobię normalnie , ale ogólnie nie żałuje zakupu i pewnie gdyby mój mąż pracował w Polsce to bym go używała częściej)
-
Karola ja wczoraj miałam spadek formy ale dzisiaj juz jest lepiej więc głowa do góry
a i dzwoniła do mnie bratowa ze TXM markecie ( ona tam pracuje) od jutra leginsy ciążowe za 10 zł będą . Szału z jakością tam nie ma ale kazałam jej 2 pary dla mnie odłozyć
Karola94c lubi tę wiadomość
-
Byłam na ip i wszystko ok to nie wody
Po globulkach poprostu tak jest. Kamień z serca
Ewelcia85, KaroKaro, bumbum, malami91, Pau.Em, Straciatellaa, Nadzieja22, baranosia, Papapatka, Dorota3, Ola-Ola lubią tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
bumbum wrote:Ja nie mam thermomixa ani nic podobnego, także nie doradzę, ale natknęłam się na lidlowy:
https://www.pepper.pl/promocje/monsieur-cuisine-connect-robot-kuchenny-1000w-z-wifi-lidl-119595
Będzie od 13.12 w lidlu.(ubijany zwykłym mikserem itp)
Ale dziś sie narobiłam.... mam nadzieje, że nie przesadziłam. Ogarnełam całą chate, wyjełam ozdoby świąteczne - przy okazji robiąc porządek w kanciapieto chyba byl błąd bo tyle tam rzeczy było, że masakra
Obiad się robi i teraz leżę i usypiam młodą -
Papapatka znam ten patent!
Straciatella ja mam TM i jestem zadowolona bardzo. Swego czasu nawet przez kilka miesięcy je sprzedawałamFakt wszystkiego w nich nie robię, bo wolę tradycyjnie, ale ciasta to ja nienawidzę ręcznie ugniatać, więc dla mnie to wybawienie. Zazwyczaj codziennie używany, czasem choćby jajka na miękko w nim gotuję i zawsze wychodzą jakie chcę, bo w garnku to niekoniecznie mi się udawało. No ja generalnie jestem za, jeśli można sobie na niego pozwolić oczywiście. Jakbyś miała jakieś pytania to pisz
Te "fachowe" też, może jeszcze coś pamiętam
Papapatka lubi tę wiadomość
-
Ja mam tefalomixa. Tefal icompanion.
I tak, fajny, dużo można zrobić ale chyba spodziewałam się cudu. Że sam wszystko za mnie zrobi, łącznie z pomysłem na obiad i wyjęciem produktów ż lodówkiTylko ja teraz mam całkowity zastój kulinarny, brak mk pomysłow i chęci na gotowanie.
Mam go z miesiąc, fajne jest to że np robiąc zupę krem brudzisz tylko jedno urządzenie. Jak coś podsmazasz nie musisz stać i mieszać, tylko w tym czasie pijesz ciepła kawkę
-
Ja sobie zrobiłam listę dla malucha. Mnóstwo mam po córce wszystkiego, ubrania dostalam od znajomych costam dokupiłam, myśle, że wystarczy. Zamówienie w Gemini (na 500zł O_O) czeka na wypłatę.
Z rzeczy poza ubraniami i apteką zostało mi:
- fotelik
- kocyk do fotelika
- kura
- laktator
- pieluchy i mokre chusteczki
- gąbka do kąpieli (taka na której sie kładzie malucha)
- ręczniki
- prześcieradło
- przewijak (chcę wymienić w styczniu na nowy, bo córka nadal używa)
- pieluchy tetrowe/bambusowe
- śpiworek (?)
W tym tygodniu mam aż 3 lekarzy. We wtorek prywatnego w szpitalu w którym chcę rodzić. W środę III prenatalne. A w piątek mojego starego dziada na NFZEwelcia85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle miałam dzisiaj ciężki dzien:p byliśmy na zakupach, kupiliśmy córce do pokoju małą choinke, bombki, światełka itp. Kupiliśmy też prezenty na Mikołaja (córka dostanie magiczny piasek, ciastoline, Pucio i ćwiczenia z mówienia i taka zabawka drewniana do nawlekania;D). Kupiłam też cukrowe mini ozdoby do pierniczków;D
6 grudnia mam na 17:15 wizytę. Na 19:45 przyjeżdża Mikołaj i razem że znajomymi i ich dziećmi będziemy robić takie Mikołajki. Mam nadzieję że ta szyjka jest w dobrym stanie i nie będę rozpaczac po wizycie;p
No i mam za sobą już 29 tygodni. A dopiero był czerwiec i 5 tydzień...Grzechotka2, Ewelcia85, Ola-Ola lubią tę wiadomość