X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj zrobiliśmy Mikołaja bo mąż czwartek, piątek jedzie do Olsztyna (to strasznie daleko od nas) a na tygodniu córka do przedszkola a chcieliśmy powiedzieć że Mikołaj był w nocy. Dziewczyny zachwycone z prezentów

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Karola94c Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia może masz rację, mam okropny spadek formy.. bolą uda, pachwiny, spojenie.. :( mam nadzieję, że jutro będzie lepiej !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2018, 21:49

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka2 wrote:
    Ja sobie zrobiłam listę dla malucha. Mnóstwo mam po córce wszystkiego, ubrania dostalam od znajomych costam dokupiłam, myśle, że wystarczy. Zamówienie w Gemini (na 500zł O_O) czeka na wypłatę.

Z rzeczy poza ubraniami i apteką zostało mi:
    - fotelik
    - kocyk do fotelika
    - kura
    - laktator
    - pieluchy i mokre chusteczki
    - gąbka do kąpieli (taka na której sie kładzie malucha)
    - ręczniki
    - prześcieradło
    - przewijak (chcę wymienić w styczniu na nowy, bo córka nadal używa)
    - pieluchy tetrowe/bambusowe
    - śpiworek (?)

W tym tygodniu mam aż 3 lekarzy. We wtorek prywatnego w szpitalu w którym chcę rodzić. W środę III prenatalne. A w piątek mojego starego dziada na NFZ :D
    Chyba skopiuje sobie te Wasze rozpiski bo ja się zebrac nie mogę :P też szaleje z lekarzami w tym miesiącu. Jutro mam kardiologa, we wtorek wizyta u ginka, później prenatalne. wszystko prywatnie - zbankrutuje!

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotko nie chce się tutaj jakoś wymądrzać bo będę mamą po raz pierwszy, ale co do gąbki do kąpieli to u nas na szkole rodzenia położna stanowczo zakazała bo to jest siedlisko bakterii, najlepiej kłaść malucha na pieluszce tetrowej i przemywać też tetrą, a po kąpieli wszytko do prania.
    Oczywiście każda z nas zrobi jak uważa ale zwróciło to moja uwagę i stwierdziłam że warto o tym napisać :)

Straciatellaa, magdaaa88, Ola-Ola, Lady_E, Nadzieja22, Reni lubią tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza

Wysłany: 2 grudnia 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola94c wrote:
    Ewelcia może masz rację, mam okropny spadek formy.. bolą uda, pachwiny, spójnie.. :( mam nadzieję, że jutro będzie lepiej !
    też mam spadek formy. Mam wrażenie, że młoda wazy z 3kg :P Ciąży mi brzuch strasznie, ciągnie w dół, bok, pachwiny, jak kopnie w pęcherz i nie polece od razu do wc to ..... masakra......

oar8ikgn5pgt0ug5.png

Wysłany: 2 grudnia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    Grzechotko nie chce się tutaj jakoś wymądrzać bo będę mamą po raz pierwszy, ale co do gąbki do kąpieli to u nas na szkole rodzenia położna stanowczo zakazała bo to jest siedlisko bakterii, najlepiej kłaść malucha na pieluszce tetrowej i przemywać też tetrą, a po kąpieli wszytko do prania.
    Oczywiście każda z nas zrobi jak uważa ale zwróciło to moja uwagę i stwierdziłam że warto o tym napisać :)
    my nigdy gąbki też nie używaliśmy ;) Tetra lub ta łapka na rękę do kąpieli i regularne pranko w wysokiej temp.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam, żeby tych gąbek lepiej nie kupować.

• kjt91 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wanienke z wbudowanym wkładem anatonicznym i też się sprawdziła przy pierwszej córce druga też będzie z niej korzystać. Na początku na dno wanienki też czasem wkladałam pieluszke tetrowa.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    też mam spadek formy. Mam wrażenie, że młoda wazy z 3kg :P Ciąży mi brzuch strasznie, ciągnie w dół, bok, pachwiny, jak kopnie w pęcherz i nie polece od razu do wc to ..... masakra......
    Ja tez pierwszy raz w całej ciąży czuje się naprawdę bardzo źle. Brzuch mnie boli, mała gniecie niemiłosiernie. Ciągnie mnie w pachwinie...mam nadzieje, że jutro będzie lepiej.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też do mycia albo tetra albo ta nakładka na rękę.

Polećcie jakieś fajne milusie pieluszki (coś w stylu tetrowych) i najlepiej w rozsądnej cenie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2018, 21:30

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Karola94c Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:

Straciatella, jeszcze tylko trochę <3 . Damy radę dla tych szkrabów.

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo też właśnie chciałam napisać o tej gąbce :) My mamy myjkę-pieluszkę z Lullalove, bo była w komplecie ze szczotką, ale pewnie i zwykła tetra będzie używana. Jeśli gąbki, to tylko na raz, a to według mnie bez sensu już. Lepiej tetrę po kąpieli wysuszyć i można jeszcze użyć przecież :)

Dzisiaj byliśmy w odwiedzinach u babci i kuzynek, a młody tak mi szalał, że czasem ledwo siedziałam :D A w kościele to przez większość mszy szaleje już od dawna. Może jaki duchowny nam rośnie albo muzyk? :) Bo jak mu śpiewam, to też szaleje.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:

Wiem. Dlatego wymieniamy gąbki raz na tydzień. Dla nasz to najlepsze rozwiązanie.

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Karo też właśnie chciałam napisać o tej gąbce :) My mamy myjkę-pieluszkę z Lullalove, bo była w komplecie ze szczotką, ale pewnie i zwykła tetra będzie używana. Jeśli gąbki, to tylko na raz, a to według mnie bez sensu już. Lepiej tetrę po kąpieli wysuszyć i można jeszcze użyć przecież :)

Dzisiaj byliśmy w odwiedzinach u babci i kuzynek, a młody tak mi szalał, że czasem ledwo siedziałam :D A w kościele to przez większość mszy szaleje już od dawna. Może jaki duchowny nam rośnie albo muzyk? :) Bo jak mu śpiewam, to też szaleje.
    Obstawiam muzyka :) Moja Ala tez zawsze szalała przy organach i teraz wystarczy ze usłyszy muzykę i od razu tańczy ( swoją drogą częściej pokazuje na radio zeby jej włączyć niż na telewizor - co mnie ogromnie cieszy :-P ) Wojtus tez uwielbia muzykę bo brzuch ciągle faluje :) Wszyscy się smieją ze to przeze mnie bo ja tez ciągle tańczę :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2018, 22:12

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My uzywaliśmy gąbki przez pierwsze 3-4 msc zycia Ali ( były wymieniane ) a teraz tylko pieluszka tetrowa na spód i heja :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas teraz młoda kąpie się na macie w wannie i wyciąganie jej to po prostu afera życia, bo ona mogłaby całe dnie spędzać w wodzie :/ My mieliśmy wanienkę ale po cc sto razy wygodniej mi było w wannie i na gąbce :D

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png

Wysłany: 2 grudnia 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajne są myjki na ręke z gemini bambusowe ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane :) mąż wrócił z nocki więc koniec mojego spania ;) ewakuowałam się do pokoju Oliwki i zaraz idę robić kawę :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaraz wybieram się na badania- morfologia, mocz, białko, tsh. Dziewczyny słyszałyście coś o tym ze wynik grupy krwi musi być robiony 2 razy żeby był potwierdzony? Wtedy za drugim razem laboratorium wpisuje informacje POTWIERDZONY. Położna nam to mówiła na szkole rodzenia. Mi lekarz tylko raz zlecił badania krwi i nie wiem teraz co robić. W środę mam u niego wizytę to dopytam. Położna mówiła ze to niby od tego roku weszło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Mam to samo...masakra. A tu trzeba jeszcze wytrwać 2 miesiące.

Kurczę wczoraj z masterchefa odpadł Mateusz. Została histeryczka Ola i sztuczna Martyna. No i najnormalniejszy Lorek. Za niego trzymam kciuki;p
    Oglądacie??

‹‹ 547 548 549 550 551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ