Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelcia może masz rację, mam okropny spadek formy.. bolą uda, pachwiny, spojenie..
mam nadzieję, że jutro będzie lepiej !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2018, 21:49
-
Grzechotka2 wrote:Ja sobie zrobiłam listę dla malucha. Mnóstwo mam po córce wszystkiego, ubrania dostalam od znajomych costam dokupiłam, myśle, że wystarczy. Zamówienie w Gemini (na 500zł O_O) czeka na wypłatę.
Z rzeczy poza ubraniami i apteką zostało mi:
- fotelik
- kocyk do fotelika
- kura
- laktator
- pieluchy i mokre chusteczki
- gąbka do kąpieli (taka na której sie kładzie malucha)
- ręczniki
- prześcieradło
- przewijak (chcę wymienić w styczniu na nowy, bo córka nadal używa)
- pieluchy tetrowe/bambusowe
- śpiworek (?)
W tym tygodniu mam aż 3 lekarzy. We wtorek prywatnego w szpitalu w którym chcę rodzić. W środę III prenatalne. A w piątek mojego starego dziada na NFZteż szaleje z lekarzami w tym miesiącu. Jutro mam kardiologa, we wtorek wizyta u ginka, później prenatalne. wszystko prywatnie - zbankrutuje!
-
Grzechotko nie chce się tutaj jakoś wymądrzać bo będę mamą po raz pierwszy, ale co do gąbki do kąpieli to u nas na szkole rodzenia położna stanowczo zakazała bo to jest siedlisko bakterii, najlepiej kłaść malucha na pieluszce tetrowej i przemywać też tetrą, a po kąpieli wszytko do prania.
Oczywiście każda z nas zrobi jak uważa ale zwróciło to moja uwagę i stwierdziłam że warto o tym napisać
Straciatellaa, magdaaa88, Ola-Ola, Lady_E, Nadzieja22, Reni lubią tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Karola94c wrote:Ewelcia może masz rację, mam okropny spadek formy.. bolą uda, pachwiny, spójnie..
mam nadzieję, że jutro będzie lepiej !
Ciąży mi brzuch strasznie, ciągnie w dół, bok, pachwiny, jak kopnie w pęcherz i nie polece od razu do wc to ..... masakra......
-
KaroKaro wrote:Grzechotko nie chce się tutaj jakoś wymądrzać bo będę mamą po raz pierwszy, ale co do gąbki do kąpieli to u nas na szkole rodzenia położna stanowczo zakazała bo to jest siedlisko bakterii, najlepiej kłaść malucha na pieluszce tetrowej i przemywać też tetrą, a po kąpieli wszytko do prania.
Oczywiście każda z nas zrobi jak uważa ale zwróciło to moja uwagę i stwierdziłam że warto o tym napisaćTetra lub ta łapka na rękę do kąpieli i regularne pranko w wysokiej temp.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyStraciatellaa wrote:też mam spadek formy. Mam wrażenie, że młoda wazy z 3kg
Ciąży mi brzuch strasznie, ciągnie w dół, bok, pachwiny, jak kopnie w pęcherz i nie polece od razu do wc to ..... masakra......
-
Straciatellaa wrote:też mam spadek formy. Mam wrażenie, że młoda wazy z 3kg
Straciatella, jeszcze tylko trochę. Damy radę dla tych szkrabów.
-
Karo też właśnie chciałam napisać o tej gąbce
My mamy myjkę-pieluszkę z Lullalove, bo była w komplecie ze szczotką, ale pewnie i zwykła tetra będzie używana. Jeśli gąbki, to tylko na raz, a to według mnie bez sensu już. Lepiej tetrę po kąpieli wysuszyć i można jeszcze użyć przecież
Dzisiaj byliśmy w odwiedzinach u babci i kuzynek, a młody tak mi szalał, że czasem ledwo siedziałamA w kościele to przez większość mszy szaleje już od dawna. Może jaki duchowny nam rośnie albo muzyk?
Bo jak mu śpiewam, to też szaleje.
-
KaroKaro wrote:Grzechotko nie chce się tutaj jakoś wymądrzać bo będę mamą po raz pierwszy, ale co do gąbki do kąpieli to u nas na szkole rodzenia położna stanowczo zakazała bo to jest siedlisko bakterii, najlepiej kłaść malucha na pieluszce tetrowej i przemywać też tetrą, a po kąpieli wszytko do prania.
Oczywiście każda z nas zrobi jak uważa ale zwróciło to moja uwagę i stwierdziłam że warto o tym napisać
Wiem. Dlatego wymieniamy gąbki raz na tydzień. Dla nasz to najlepsze rozwiązanie.Ewelcia85 lubi tę wiadomość
-
Nadzieja22 wrote:Karo też właśnie chciałam napisać o tej gąbce
My mamy myjkę-pieluszkę z Lullalove, bo była w komplecie ze szczotką, ale pewnie i zwykła tetra będzie używana. Jeśli gąbki, to tylko na raz, a to według mnie bez sensu już. Lepiej tetrę po kąpieli wysuszyć i można jeszcze użyć przecież
Dzisiaj byliśmy w odwiedzinach u babci i kuzynek, a młody tak mi szalał, że czasem ledwo siedziałamA w kościele to przez większość mszy szaleje już od dawna. Może jaki duchowny nam rośnie albo muzyk?
Bo jak mu śpiewam, to też szaleje.
Moja Ala tez zawsze szalała przy organach i teraz wystarczy ze usłyszy muzykę i od razu tańczy ( swoją drogą częściej pokazuje na radio zeby jej włączyć niż na telewizor - co mnie ogromnie cieszy
) Wojtus tez uwielbia muzykę bo brzuch ciągle faluje
Wszyscy się smieją ze to przeze mnie bo ja tez ciągle tańczę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2018, 22:12
-
A ja zaraz wybieram się na badania- morfologia, mocz, białko, tsh. Dziewczyny słyszałyście coś o tym ze wynik grupy krwi musi być robiony 2 razy żeby był potwierdzony? Wtedy za drugim razem laboratorium wpisuje informacje POTWIERDZONY. Położna nam to mówiła na szkole rodzenia. Mi lekarz tylko raz zlecił badania krwi i nie wiem teraz co robić. W środę mam u niego wizytę to dopytam. Położna mówiła ze to niby od tego roku weszło.
-
nick nieaktualnyStraciatellaa wrote:też mam spadek formy. Mam wrażenie, że młoda wazy z 3kg
Kurczę wczoraj z masterchefa odpadł Mateusz. Została histeryczka Ola i sztuczna Martyna. No i najnormalniejszy Lorek. Za niego trzymam kciuki;p
Oglądacie??