Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj zrobiliśmy Mikołaja bo mąż czwartek, piątek jedzie do Olsztyna (to strasznie daleko od nas) a na tygodniu córka do przedszkola a chcieliśmy powiedzieć że Mikołaj był w nocy. Dziewczyny zachwycone z prezentów

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Karola94c Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia może masz rację, mam okropny spadek formy.. bolą uda, pachwiny, spojenie.. :( mam nadzieję, że jutro będzie lepiej !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2018, 21:49

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka2 wrote:
    Ja sobie zrobiłam listę dla malucha. Mnóstwo mam po córce wszystkiego, ubrania dostalam od znajomych costam dokupiłam, myśle, że wystarczy. Zamówienie w Gemini (na 500zł O_O) czeka na wypłatę.

Z rzeczy poza ubraniami i apteką zostało mi:
    - fotelik
    - kocyk do fotelika
    - kura
    - laktator
    - pieluchy i mokre chusteczki
    - gąbka do kąpieli (taka na której sie kładzie malucha)
    - ręczniki
    - prześcieradło
    - przewijak (chcę wymienić w styczniu na nowy, bo córka nadal używa)
    - pieluchy tetrowe/bambusowe
    - śpiworek (?)

W tym tygodniu mam aż 3 lekarzy. We wtorek prywatnego w szpitalu w którym chcę rodzić. W środę III prenatalne. A w piątek mojego starego dziada na NFZ :D
    Chyba skopiuje sobie te Wasze rozpiski bo ja się zebrac nie mogę :P też szaleje z lekarzami w tym miesiącu. Jutro mam kardiologa, we wtorek wizyta u ginka, później prenatalne. wszystko prywatnie - zbankrutuje!

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotko nie chce się tutaj jakoś wymądrzać bo będę mamą po raz pierwszy, ale co do gąbki do kąpieli to u nas na szkole rodzenia położna stanowczo zakazała bo to jest siedlisko bakterii, najlepiej kłaść malucha na pieluszce tetrowej i przemywać też tetrą, a po kąpieli wszytko do prania.
    Oczywiście każda z nas zrobi jak uważa ale zwróciło to moja uwagę i stwierdziłam że warto o tym napisać :)

Straciatellaa, magdaaa88, Ola-Ola, Lady_E, Nadzieja22, Reni lubią tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza

Wysłany: 2 grudnia 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola94c wrote:
    Ewelcia może masz rację, mam okropny spadek formy.. bolą uda, pachwiny, spójnie.. :( mam nadzieję, że jutro będzie lepiej !
    też mam spadek formy. Mam wrażenie, że młoda wazy z 3kg :P Ciąży mi brzuch strasznie, ciągnie w dół, bok, pachwiny, jak kopnie w pęcherz i nie polece od razu do wc to ..... masakra......

oar8ikgn5pgt0ug5.png

Wysłany: 2 grudnia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    Grzechotko nie chce się tutaj jakoś wymądrzać bo będę mamą po raz pierwszy, ale co do gąbki do kąpieli to u nas na szkole rodzenia położna stanowczo zakazała bo to jest siedlisko bakterii, najlepiej kłaść malucha na pieluszce tetrowej i przemywać też tetrą, a po kąpieli wszytko do prania.
    Oczywiście każda z nas zrobi jak uważa ale zwróciło to moja uwagę i stwierdziłam że warto o tym napisać :)
    my nigdy gąbki też nie używaliśmy ;) Tetra lub ta łapka na rękę do kąpieli i regularne pranko w wysokiej temp.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam, żeby tych gąbek lepiej nie kupować.

• kjt91 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wanienke z wbudowanym wkładem anatonicznym i też się sprawdziła przy pierwszej córce druga też będzie z niej korzystać. Na początku na dno wanienki też czasem wkladałam pieluszke tetrowa.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    też mam spadek formy. Mam wrażenie, że młoda wazy z 3kg :P Ciąży mi brzuch strasznie, ciągnie w dół, bok, pachwiny, jak kopnie w pęcherz i nie polece od razu do wc to ..... masakra......
    Ja tez pierwszy raz w całej ciąży czuje się naprawdę bardzo źle. Brzuch mnie boli, mała gniecie niemiłosiernie. Ciągnie mnie w pachwinie...mam nadzieje, że jutro będzie lepiej.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też do mycia albo tetra albo ta nakładka na rękę.

Polećcie jakieś fajne milusie pieluszki (coś w stylu tetrowych) i najlepiej w rozsądnej cenie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2018, 21:30

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Karola94c Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:

Straciatella, jeszcze tylko trochę <3 . Damy radę dla tych szkrabów.

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo też właśnie chciałam napisać o tej gąbce :) My mamy myjkę-pieluszkę z Lullalove, bo była w komplecie ze szczotką, ale pewnie i zwykła tetra będzie używana. Jeśli gąbki, to tylko na raz, a to według mnie bez sensu już. Lepiej tetrę po kąpieli wysuszyć i można jeszcze użyć przecież :)

Dzisiaj byliśmy w odwiedzinach u babci i kuzynek, a młody tak mi szalał, że czasem ledwo siedziałam :D A w kościele to przez większość mszy szaleje już od dawna. Może jaki duchowny nam rośnie albo muzyk? :) Bo jak mu śpiewam, to też szaleje.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:

Wiem. Dlatego wymieniamy gąbki raz na tydzień. Dla nasz to najlepsze rozwiązanie.

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Karo też właśnie chciałam napisać o tej gąbce :) My mamy myjkę-pieluszkę z Lullalove, bo była w komplecie ze szczotką, ale pewnie i zwykła tetra będzie używana. Jeśli gąbki, to tylko na raz, a to według mnie bez sensu już. Lepiej tetrę po kąpieli wysuszyć i można jeszcze użyć przecież :)

Dzisiaj byliśmy w odwiedzinach u babci i kuzynek, a młody tak mi szalał, że czasem ledwo siedziałam :D A w kościele to przez większość mszy szaleje już od dawna. Może jaki duchowny nam rośnie albo muzyk? :) Bo jak mu śpiewam, to też szaleje.
    Obstawiam muzyka :) Moja Ala tez zawsze szalała przy organach i teraz wystarczy ze usłyszy muzykę i od razu tańczy ( swoją drogą częściej pokazuje na radio zeby jej włączyć niż na telewizor - co mnie ogromnie cieszy :-P ) Wojtus tez uwielbia muzykę bo brzuch ciągle faluje :) Wszyscy się smieją ze to przeze mnie bo ja tez ciągle tańczę :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2018, 22:12

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My uzywaliśmy gąbki przez pierwsze 3-4 msc zycia Ali ( były wymieniane ) a teraz tylko pieluszka tetrowa na spód i heja :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas teraz młoda kąpie się na macie w wannie i wyciąganie jej to po prostu afera życia, bo ona mogłaby całe dnie spędzać w wodzie :/ My mieliśmy wanienkę ale po cc sto razy wygodniej mi było w wannie i na gąbce :D

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png

Wysłany: 2 grudnia 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajne są myjki na ręke z gemini bambusowe ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane :) mąż wrócił z nocki więc koniec mojego spania ;) ewakuowałam się do pokoju Oliwki i zaraz idę robić kawę :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaraz wybieram się na badania- morfologia, mocz, białko, tsh. Dziewczyny słyszałyście coś o tym ze wynik grupy krwi musi być robiony 2 razy żeby był potwierdzony? Wtedy za drugim razem laboratorium wpisuje informacje POTWIERDZONY. Położna nam to mówiła na szkole rodzenia. Mi lekarz tylko raz zlecił badania krwi i nie wiem teraz co robić. W środę mam u niego wizytę to dopytam. Położna mówiła ze to niby od tego roku weszło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Mam to samo...masakra. A tu trzeba jeszcze wytrwać 2 miesiące.

Kurczę wczoraj z masterchefa odpadł Mateusz. Została histeryczka Ola i sztuczna Martyna. No i najnormalniejszy Lorek. Za niego trzymam kciuki;p
    Oglądacie??

‹‹ 547 548 549 550 551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ