Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja robiłam w 2015 roku grupe krwi, lekarz nie kazał powtarzać.. jakaś śpiąca dziś jestem .. okropnie, siedzę i zasypiam ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 12:03
-
nick nieaktualnyBlack_Lilith wrote:Dziewczyny, a orientujecie się jak to jest teraz z witaminą K? Wiem, że podają w szpitalu, a późniejsza suplementacja? Trzy lata temu miałam zalecenie podawania przez pierwsze trzy miesiące chyba, już nie pamiętam.
-
Ostro z tą grupą krwi. Ja mam kartę z grupą krwi wyrobioną przez krwiodawstwo. W dodatku jeszcze na panieńskie nazwisko i ani w pierwszej ciąży ani teraz nikt nie wymagał ponownych badań
Boli mnie strasznie brzuchcoś jak na okres. Dobrze że synek zaraz idzie spać to położę się z nim
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 12:29
-
baranosia wrote:Ostro z tą grupą krwi. Ja mam kartę z grupą krwi wyrobioną przez krwiodawstwo. W dodatku jeszcze na panieńskie nazwisko i ani w pierwszej ciąży ani teraz nikt nie wymagał ponownych badań
Boli mnie strasznie brzuchcoś jak na okres. Dobrze że synek zaraz idzie spać to położę się z nim
Mi z pierwszą córką zwracali uwagę że miałam 9mcy żeby wymienić na nowe nazwisko i wszędzie musiałam podawać dowód... Z 2 wyrobiłam a teraz jest ponoć przepis że każda ciąża musi mieć wyrobiona nową grupę krwi.
Co do bólu brzucha to wczoraj cały dzień i w nocy mnie tak bolał i zastanawiałam się czy nie jechać na IP ale przeszło.25.01.2019 cc
-
nick nieaktualnymalami91 wrote:Witamy się serdecznie na początku 31 tygodnia
. Trójka z przodu... to już tak poważnie wygląda
.
Kurier przyniósł mi przed chwilą zakupy z Gemini. Parę paczuszek a 300zł poszło. Gdyby któraś miała robić zamówienie, a potrzebowała pieluch tetrowych to polecam te od nich https://www.aptekagemini.pl/weber-pielucha-tetrowa-biala-115g-m2-60x80cm-1-sztuka.html
Wyglądają na porządne.
Ja ostatnio miałam podobne odczucia. Zrobiłam zamówienie na gemini na ponad 400 zł, a kurier przyniósł mi taka mała paczkę i sobie mysle „gdzie te moje 400zl”aż zaczęłam liczyć wszystko i odhaczać na liście bo nie chciało mi się wierzyć, ze wszystko spakowali.
A te pieluchy muszę w takim razie wrzucić do koszyka na następny raz. Miałam je już zapisane, ale potem dostałam od szwagierki sporo fajnych pieluszek rożnego rodzaju i usunęłam, ale mysle, ze jeszcze je odkupię skoro są godne polecenia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 12:37
malami91 lubi tę wiadomość
-
Pau.Em wrote:Dzieci które są karmione mlekiem modyfikowanym na pewno nie muszą być suplementowane, bo w mm jest już ta Wit zawarta. Nie wiem jak z dziećmi karmionymi piersią. Ja 3 lata temu nie miałam zalecenia by podawać Wit K,A moja córka była kp.
Czyli w takim razie też dużo zależy od szpitala. Ja karmiłam piersią i miałam zalecenie dla małego witamina D i K, dla mnie ze względu na KP kwasy omega. O witaminie K przypominała też położna środowiskowa i pediatra na pierwszej wizycie.
Czytałam ostatnio, że w szpitalu w Bochni rodzice odmówili podania noworodkowi witaminy K i dwie doby po porodzie dziecko zapadło na chorobę krwotoczną, ledwo je odratowali... -
Dziewczyny, moja rodzinka skrzatów gotowa
teraz biorę się za obiad
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/30f52971e460.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 13:19
Black_Lilith, Pau.Em, malami91, Moniiiikaaaa, Ewelcia85, Nadzieja22, -Mamunia-, Pepper lubią tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
nick nieaktualnyBlack_Lilith wrote:Czyli w takim razie też dużo zależy od szpitala. Ja karmiłam piersią i miałam zalecenie dla małego witamina D i K, dla mnie ze względu na KP kwasy omega. O witaminie K przypominała też położna środowiskowa i pediatra na pierwszej wizycie.
Czytałam ostatnio, że w szpitalu w Bochni rodzice odmówili podania noworodkowi witaminy K i dwie doby po porodzie dziecko zapadło na chorobę krwotoczną, ledwo je odratowali...
Słyszałam o tym, to straszne po prostu... -
nick nieaktualny
-
Jakie piękne te Wasze skrzaty
Padam na twarz, bo zaczęłam wyciągać świąteczne/zimowe ozdoby, poszewki, ustawiać, pasować. Jakoś sobie musiałam rozweselić ten szaro-bury dzień.
A to ciekawe co piszecie o tej grupie krwi.
A moja kluska to już musi być spora, bo już nie rusza się tylko punkcik na brzuchu tylko cały brzuch faluje. I czasmi te wygibasy są mało przyjemne.Ewelcia85 lubi tę wiadomość
-
KaroKaro wrote:Dziewczyny, moja rodzinka skrzatów gotowa
teraz biorę się za obiad
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/30f52971e460.jpgale ja zdolności mam zerowe a córce się przed szkołą przypomniało
KaroKaro lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny! Jakby któraś miała ochotę zrobić to wklejam link z przepisem na skrzaty, nie trzeba ich szyć ani kleic więc dużo roboty nie ma
https://www.facebook.com/553898781288059/po
sts/2240567019287885/Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 14:25
Karola94c, Black_Lilith, Ewelcia85 lubią tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
baranosia wrote:Ostro z tą grupą krwi. Ja mam kartę z grupą krwi wyrobioną przez krwiodawstwo. W dodatku jeszcze na panieńskie nazwisko i ani w pierwszej ciąży ani teraz nikt nie wymagał ponownych badań
Tez mnie ostatnio dosc czesto bolal brzuch na okres, ale bralam nospe i bylo lepiej.
Oby przeszlo -
Witam się po wizycie u lekarza prowadzącego:) Synek leży już "prawie ułożony", tzn. jest to ułożenie skośne, trochę wygięty w łuk. Jeszcze trochę główka w prawo i będzie całkiem gotowy.
Miałam podwyższone erytrocyty (3-5, norma jest do 3) w moczu, ale pan doktor kazał się nie martwić i czekać na posiew, którego wynik ma przyjść za tydzień. Co do szyjki, to pan doktor i położna ostrzegali mnie, żeby nie pchać luteiny tak bardzo głęboko, tylko raczej do połowy palca/aplikatora, żeby bron Boże nie uszkodzić szyjki.
Powiem Wam, że ta skracajaca się szyjka przysparza mi wielu trosk. Bardzo często myślę o porodzie przedwczesnym.Ewelcia85, KaroKaro, Black_Lilith, Pepper, Nadzieja22 lubią tę wiadomość