X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    zawsze możesz nie zgodzić się na podanie tej końskiej dawki witamimy K, wtedy suplementujesz w domu :)
    No ja akurat się zgodzę na podanie w szpitalu :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    No ja akurat się zgodzę na podanie w szpitalu :)
    OK to fajnie, piszę to po to bo nie każdy rodzic wie, że ma wybór ;)

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png

Wysłany: 3 grudnia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do grupy krwi to moj lekarz mówił, że najwazniejsze żeby na nich było napisane POTWIERDZONE. Ja musiałam robić jeszcze raz.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Karola94c Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam w 2015 roku grupe krwi, lekarz nie kazał powtarzać.. jakaś śpiąca dziś jestem .. okropnie, siedzę i zasypiam ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 12:03

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    Dziewczyny, a orientujecie się jak to jest teraz z witaminą K? Wiem, że podają w szpitalu, a późniejsza suplementacja? Trzy lata temu miałam zalecenie podawania przez pierwsze trzy miesiące chyba, już nie pamiętam.
    Dzieci które są karmione mlekiem modyfikowanym na pewno nie muszą być suplementowane, bo w mm jest już ta Wit zawarta. Nie wiem jak z dziećmi karmionymi piersią. Ja 3 lata temu nie miałam zalecenia by podawać Wit K,A moja córka była kp.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostro z tą grupą krwi. Ja mam kartę z grupą krwi wyrobioną przez krwiodawstwo. W dodatku jeszcze na panieńskie nazwisko i ani w pierwszej ciąży ani teraz nikt nie wymagał ponownych badań

Boli mnie strasznie brzuch :( coś jak na okres. Dobrze że synek zaraz idzie spać to położę się z nim

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 12:29

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też robiłam dwa razy badanie grupy krwi. Robiłam w tym samym labo, więc na pierwszym wyniku było NIEPOTWIERDZONY a na drugim POTWIERDZONY. Pokazałam wpis w książeczce zdrowia dziecka to mnie gin wyśmiał :D

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Ostro z tą grupą krwi. Ja mam kartę z grupą krwi wyrobioną przez krwiodawstwo. W dodatku jeszcze na panieńskie nazwisko i ani w pierwszej ciąży ani teraz nikt nie wymagał ponownych badań

Boli mnie strasznie brzuch :( coś jak na okres. Dobrze że synek zaraz idzie spać to położę się z nim

Mi z pierwszą córką zwracali uwagę że miałam 9mcy żeby wymienić na nowe nazwisko i wszędzie musiałam podawać dowód... Z 2 wyrobiłam a teraz jest ponoć przepis że każda ciąża musi mieć wyrobiona nową grupę krwi.

Co do bólu brzucha to wczoraj cały dzień i w nocy mnie tak bolał i zastanawiałam się czy nie jechać na IP ale przeszło.

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Witamy się serdecznie na początku 31 tygodnia :). Trójka z przodu... to już tak poważnie wygląda :D.

Kurier przyniósł mi przed chwilą zakupy z Gemini. Parę paczuszek a 300zł poszło. Gdyby któraś miała robić zamówienie, a potrzebowała pieluch tetrowych to polecam te od nich https://www.aptekagemini.pl/weber-pielucha-tetrowa-biala-115g-m2-60x80cm-1-sztuka.html
    Wyglądają na porządne.

Ja ostatnio miałam podobne odczucia. Zrobiłam zamówienie na gemini na ponad 400 zł, a kurier przyniósł mi taka mała paczkę i sobie mysle „gdzie te moje 400zl” :D aż zaczęłam liczyć wszystko i odhaczać na liście bo nie chciało mi się wierzyć, ze wszystko spakowali.

A te pieluchy muszę w takim razie wrzucić do koszyka na następny raz. Miałam je już zapisane, ale potem dostałam od szwagierki sporo fajnych pieluszek rożnego rodzaju i usunęłam, ale mysle, ze jeszcze je odkupię skoro są godne polecenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 12:37

malami91 lubi tę wiadomość

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Dzieci które są karmione mlekiem modyfikowanym na pewno nie muszą być suplementowane, bo w mm jest już ta Wit zawarta. Nie wiem jak z dziećmi karmionymi piersią. Ja 3 lata temu nie miałam zalecenia by podawać Wit K,A moja córka była kp.

Czyli w takim razie też dużo zależy od szpitala. Ja karmiłam piersią i miałam zalecenie dla małego witamina D i K, dla mnie ze względu na KP kwasy omega. O witaminie K przypominała też położna środowiskowa i pediatra na pierwszej wizycie.

Czytałam ostatnio, że w szpitalu w Bochni rodzice odmówili podania noworodkowi witaminy K i dwie doby po porodzie dziecko zapadło na chorobę krwotoczną, ledwo je odratowali...

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moja rodzinka skrzatów gotowa :D teraz biorę się za obiad
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/30f52971e460.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 13:19

Black_Lilith, Pau.Em, malami91, Moniiiikaaaa, Ewelcia85, Nadzieja22, -Mamunia-, Pepper lubią tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    Czyli w takim razie też dużo zależy od szpitala. Ja karmiłam piersią i miałam zalecenie dla małego witamina D i K, dla mnie ze względu na KP kwasy omega. O witaminie K przypominała też położna środowiskowa i pediatra na pierwszej wizycie.

Czytałam ostatnio, że w szpitalu w Bochni rodzice odmówili podania noworodkowi witaminy K i dwie doby po porodzie dziecko zapadło na chorobę krwotoczną, ledwo je odratowali...
    Tak mi się właśnie wydaje.

Słyszałam o tym, to straszne po prostu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    Piękne:)

KaroKaro lubi tę wiadomość

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie piękne te Wasze skrzaty <3
    Padam na twarz, bo zaczęłam wyciągać świąteczne/zimowe ozdoby, poszewki, ustawiać, pasować. Jakoś sobie musiałam rozweselić ten szaro-bury dzień.
    A to ciekawe co piszecie o tej grupie krwi.
    A moja kluska to już musi być spora, bo już nie rusza się tylko punkcik na brzuchu tylko cały brzuch faluje. I czasmi te wygibasy są mało przyjemne.

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też wczoraj brzuch wieczorem bolał i w nocy też czułam dyskomfort... Chyba teraz już tak będzie :(

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    Cudne! Moje przy twoich to jak ubodzy krewni :-P ale ja zdolności mam zerowe a córce się przed szkołą przypomniało :-P

KaroKaro lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Jakby któraś miała ochotę zrobić to wklejam link z przepisem na skrzaty, nie trzeba ich szyć ani kleic więc dużo roboty nie ma :)
    https://www.facebook.com/553898781288059/po
    sts/2240567019287885/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 14:25

Karola94c, Black_Lilith, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza

Wysłany: 3 grudnia 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:

Tez mialam z krwiodawstwa i w szpitalu chcieli inny ten potwierdzony ;)

Tez mnie ostatnio dosc czesto bolal brzuch na okres, ale bralam nospe i bylo lepiej.
    Oby przeszlo <3

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was kupiła czy może planuje kupić fotelik Maxi cosi cabriofix? Jakieś opinie? :)

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po wizycie u lekarza prowadzącego:) Synek leży już "prawie ułożony", tzn. jest to ułożenie skośne, trochę wygięty w łuk. Jeszcze trochę główka w prawo i będzie całkiem gotowy.

Miałam podwyższone erytrocyty (3-5, norma jest do 3) w moczu, ale pan doktor kazał się nie martwić i czekać na posiew, którego wynik ma przyjść za tydzień. Co do szyjki, to pan doktor i położna ostrzegali mnie, żeby nie pchać luteiny tak bardzo głęboko, tylko raczej do połowy palca/aplikatora, żeby bron Boże nie uszkodzić szyjki.

Powiem Wam, że ta skracajaca się szyjka przysparza mi wielu trosk. Bardzo często myślę o porodzie przedwczesnym.

Ewelcia85, KaroKaro, Black_Lilith, Pepper, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

‹‹ 549 550 551 552 553 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ