X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś u kardiologa. Niby jest w miare ok, jakieś płaty mam rozpulchnione i dostałam skierowanie na holtera. Najgorsze jest to, że wszystko prv bo kardiolog na nfz to już zanim by mnie przyjęli to zdążyłabym urodzić i wychowac dzieci.
    Z moich obliczeń wychodzi,że w tym miesiącu wydam na lekarzy 650zł, jeszcze jak będę musiała zrobić holtera ekg to dojdzie plus 350zł i wiem, że może to dziwne, ale jutro podpytam lekarza czy nie moze mnie położyć na oddział na jeden-dwa dni żeby zrobili to wszystko na miejscu na nfz :/
    Kurde człowiek płaci podatki, pracuje x lat, a żeby dostac się do lekarza na nfz to już zdąży się przekręcić.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie znów coś, byłam w wc i mam na wkładce jakby nitki żywej krwi. Bardzo mało, ale jednak. Nic mnie nie boli, nic mi nie jest :/ Jutro mam wizyte, jak cos sie pogorszy to pojedziemy na ip. Mąż już wyczulony. Czemu w tej ciąży mam takie problemy? normalnie się załamie :(

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    u mnie znów coś, byłam w wc i mam na wkładce jakby nitki żywej krwi. Bardzo mało, ale jednak. Nic mnie nie boli, nic mi nie jest :/ Jutro mam wizyte, jak cos sie pogorszy to pojedziemy na ip. Mąż już wyczulony. Czemu w tej ciąży mam takie problemy? normalnie się załamie :(
    Spokojnie , mam nadzieję że to tylko podrażnienie ścian pochwy i krew się nie powtórzy . Co do lekarzy na NFZ, to nie jest tak ze w ciąży muszą cię przyjąć maksymalnie 7 dni od dnia zgłoszenia sie do specjalisty? Ustawa " Za życiem " o ile się nie mylę .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 23:30

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś tak jak ja nie może spać? Kurcze tak czytam o waszych dzieciaczkach jakie to niby duże się zapowiadają i strach mnie ogarnia bo mój już miesiąc temu ważył 1588g.. :D jutro mam wizytę to się dowiem ile ten mój smok już waży :) już się nie mogę doczekać i serio nie wiem jak ja dzisiaj zasnę z tego stresu :D

Straciatella świetnie cię rozumiem ja w zeszłym miesiącu wydalam 1000zl na 2 wizyty lekarskie i trochę badań.. Idzie zbankrutowac z tym leczeniem prywatnym :/
    3mam kciuki też za twoją wizytę jutro, oby wszystko było dobrze!!!

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 04:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey przybij piątke ;) bezsenność to moja zmora III trym. w kazdej ciąży :( Co do wagi maluszków, to sprawa bardzo indywidualna, a ty kochana masz tp.tak na prawdę na koniec stycznia / początek lutego to twoje maleństwo ma prawo już być nieco większe :) Powodzenia na jutrzejszej wizycie :)

Jonesey lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka miała oznaczona grupę krwi od razu i ma taka,jak ja: A RH+. Ale u nas musieli,bo mogło wchodzić w grę przetaczanie.

Ja całkiem dobrze śpię w nocy, tylko wstaje siku 19272616637e7w8 razy ;D

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• kjt91 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)
    Współczuje nieprzespanych nocy ja raczej dobrze śpię raz tylko wstaje w nocy do toalety mimo, że jestem w stanie w nocy wypić ok 1l.wody.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściary :) U mnie Oliwkę całą noc bolał brzuch a rano wymiotowała :( nie poszła do szkoły i mam nadzieję że to zatrucie pokarmowe ( była w niedzielę u koleżanki na urodzinach )a nie jelitówka czy jakis inny wirus ;)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Za mną też męcząca noc, non stop się budziłam, a Hela bombardowała po żebrach

Straciatellaa z lekarzami na NFZ w ciąży jest tak jak napisała Ewelcia85, muszą Cię przyjąć tego samego dnia lub max do 7 dni od daty zgłoszenia, matka prawnik na blogu fajnie to wszystko opisuje i co zrobić jak się trafi na opór i odmowę :)

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robię badania właśnie i siedzę w labo. Kolejka ogromna... :/ mam do zrobienia TSH, toxo i mocz. Mam nadzieję że wyniki będą ok. A już w czwartek wizytę i dowiem się jak szyjka.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekki i oddychający kocyk? Od razu pomyślałam o dużej 120x120 pieluszce bambusowej

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, chyba coś wisi w powietrzu, ja też bardzo źle spałam. W ogóle nie mogłam się ułożyć i jeszcze w nocy skurcz mnie złapał. Do tego dziś wizyta i miałam nocne rozkminki...
    Zastanawiam się czy brać dziś synka na to USG, na pewno będzie też 3D. A z drugiej strony dopadają mnie głupie myśli - a co jak coś będzie nie tak?

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Lekki i oddychający kocyk? Od razu pomyślałam o dużej 120x120 pieluszce bambusowej

To się genialnie sprawdza, tylko chyba bardziej latem. My używamy do teraz jak jest ciepło. Zimą może być nieco za cienkie.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Robię badania właśnie i siedzę w labo. Kolejka ogromna... :/ mam do zrobienia TSH, toxo i mocz. Mam nadzieję że wyniki będą ok. A już w czwartek wizytę i dowiem się jak szyjka.

A nie możesz się jakoś wcisnąć przed kolejkę?

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 23:16

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja od rana schizuje. A mały się słabo rusza, ciągnie mnie coś w dole brzucha, brzuch jakiś mniejszy, i ważyłam 77 a dzisiaj 75.8 Jutro na badania a za tydzień wizyta. Zwariuje!!!

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    To się genialnie sprawdza, tylko chyba bardziej latem. My używamy do teraz jak jest ciepło. Zimą może być nieco za cienkie.
    Niby tak ale z opisu bambus latem chłodzi zimą grzeje. Dla takiego maluszka można zawsze złożyć na pół ;) nic innego lekkiego i oddychającego ale i ciepłego nie znam

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Niby tak ale z opisu bambus latem chłodzi zimą grzeje. Dla takiego maluszka można zawsze złożyć na pół ;) nic innego lekkiego i oddychającego ale i ciepłego nie znam

W domu jak najbardziej. Pytanie czy to się np. w marcu czy kwietniu na spacer sprawdzi. Tak czy siak, taki bambusowy kocyk zdecydowanie warto mieć, sama bym chciała dla siebie taki duży :-)

baranosia lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    A nie możesz się jakoś wcisnąć przed kolejkę?
    Niestety. Luxmed i numerki...:/ w systemie muszą po kolei. Ale spoko dałam radę:)

• Rose7 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Byłam dziś u kardiologa. Niby jest w miare ok, jakieś płaty mam rozpulchnione i dostałam skierowanie na holtera. Najgorsze jest to, że wszystko prv bo kardiolog na nfz to już zanim by mnie przyjęli to zdążyłabym urodzić i wychowac dzieci.
    Z moich obliczeń wychodzi,że w tym miesiącu wydam na lekarzy 650zł, jeszcze jak będę musiała zrobić holtera ekg to dojdzie plus 350zł i wiem, że może to dziwne, ale jutro podpytam lekarza czy nie moze mnie położyć na oddział na jeden-dwa dni żeby zrobili to wszystko na miejscu na nfz :/
    Kurde człowiek płaci podatki, pracuje x lat, a żeby dostac się do lekarza na nfz to już zdąży się przekręcić.

W ciąży do specjalisty musisz być przyjęta na nfz poza kolejką. Idź osobiście z kartą ciąży i ustalą Ci termin. Mogą trochę marudzić ale na pewno przy rejestracji jest kartka, że honorowi dawcy krwi, kobiety w ciąży itd są przyjmowani poza kolejnością więc się na to powołaj. Mi sie tak udało dostać do kardiologa i holter też dostanę na nfz, idę po niego właśnie jutro :) na wizytę czekałam tydzień a na holter 10 dni ale nie muszę przynajmniej za nic płacić. Nie daj się spławić

ckaipc0zomu26t3k.png
    06.2017- punkcja- 40 pęcherzyków-16 dojrzałych- 7 zarodków
    08.2017, 10.2017, 01.2018, 04.2018-transfer :(
    06.2018- punkcja- 20 pęcherzyków- 10 dojrzałych- 6 zarodków
    06.2018- transfer
    9dpt - 94, 11dpt -174, 13dpt -427, 18dpt-3216
‹‹ 551 552 553 554 555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ