X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaa88 wrote:
    A ja zaraz wybieram się na badania- morfologia, mocz, białko, tsh. Dziewczyny słyszałyście coś o tym ze wynik grupy krwi musi być robiony 2 razy żeby był potwierdzony? Wtedy za drugim razem laboratorium wpisuje informacje POTWIERDZONY. Położna nam to mówiła na szkole rodzenia. Mi lekarz tylko raz zlecił badania krwi i nie wiem teraz co robić. W środę mam u niego wizytę to dopytam. Położna mówiła ze to niby od tego roku weszło.
    Ja wtedy, gdy leżałam w szpitalu, co mieli mi pod narkoza zakładać szew, to robili grupę krwi i miałam też dostarczyć drugi dokument potwierdzający grupę w oryginale. Muszą być dwa oddzielnie zrobione badania potwierdzające.

• amir Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szkole rodzenia położna też mówiła o 2 wynikach zresztą na dzisiejszą wizytę już miałam grupę zrobić także dziś odbieram wynik, koleżanki z banku krwi właśnie chciały xero poprzedniego wyniku żeby na tym wpisać potwierdzony

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    U mnie w szkole rodzenia położna też mówiła o 2 wynikach zresztą na dzisiejszą wizytę już miałam grupę zrobić także dziś odbieram wynik, koleżanki z banku krwi właśnie chciały xero poprzedniego wyniku żeby na tym wpisać potwierdzony
    To ja o tym chyba jako jedyna nie słyszałam . Dopytam się lekarza na następnej wizycie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 08:18

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, witam się po pracowitej niedzieli. W końcu kupiliśmy komodę, cały wieczór skręcaliśmy. To znaczy mąż skręcał, ja dyrygowałam z fotela :-)

Ciekawe z tą grupą krwi, mi nic lekarz nie wspominał, muszę zapytać. Ja za to muszę powtórzyć alloprzeciwciała jakoś w III trymestrze. A badanie krwi mam z 2015 roku i wszędzie je teraz uznawali, nawet przed amiopunkcją, do której w końcu nie doszło. Może wymóg wymogiem, a szpitale jakoś tego bardzo jeszcze nie wymagają?

Malami91 - spóźnione życzenia urodzinowe :-)

malami91 lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także o czymś taki nie słyszlam, gin mi nic nie mówił.. jak trafię do tego szpitala to oni mi przy okazji CP i zabiegu robili grupe krwi w 2013r. Drugie badanie jakie mam to z 2007r-oryginał. Myślę, że nie będą się czepiać.

da8300b52b.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    Cześć Dziewczyny, witam się po pracowitej niedzieli. W końcu kupiliśmy komodę, cały wieczór skręcaliśmy. To znaczy mąż skręcał, ja dyrygowałam z fotela :-)

Ciekawe z tą grupą krwi, mi nic lekarz nie wspominał, muszę zapytać. Ja za to muszę powtórzyć alloprzeciwciała jakoś w III trymestrze. A badanie krwi mam z 2015 roku i wszędzie je teraz uznawali, nawet przed amiopunkcją, do której w końcu nie doszło. Może wymóg wymogiem, a szpitale jakoś tego bardzo jeszcze nie wymagają?

Ja grupę mam z 2009 :-P przeciwciała tez mam zrobić trzeci raz teraz przed wizytą 21 grudnia :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:

Mi właśnie do szpitala przed tym zakładaniem szwu koniecznie kazali dostarczyć poprzedni oryginalny dokument grupy krwi. A i tak sami musieli zrobić to badanie. Ja miałam poprzednie z 2015 roku. I teraz mam wpisane drukowanymi literami POTWIERDZONE.

Straciatellaa lubi tę wiadomość

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kąpieli to sprawa bardzo indywidualna, zauważyłam, że u każdej z moich koleżanek co innego się sprawdzało.
    U nas była wanienka na stojaku przez pierwsze 10 dni, do odpadnięcia pępowiny. Potem chciałam kupić wiaderko do kąpieli, ale w rezultacie kupiliśmy taki plastikowy fotelik i młody kąpał się z mężem w dużej wannie. Na fotelik kładliśmy tetrę. Takie kąpiele po 20-30 minut bardzo pomagały na kolki, młody był zrelaksowany, potrafił na tym foteliku usnąć w trakcie kąpieli. Nie używaliśmy myjek, myliśmy ręką, jakoś miałam takie poczucie, że dotyk skóra do skóry jest dla dziecka najprzyjemniejszy. Mąż z małym kapali się tak we dwóch przynajmniej przez 1,5 roku, teraz czasem też się zdarza, ale już im trochę ciasnawo :-)

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Mi właśnie do szpitala przed tym zakładaniem szwu koniecznie kazali dostarczyć poprzedni oryginalny dokument grupy krwi. A i tak sami musieli zrobić to badanie. Ja miałam poprzednie z 2015 roku. I teraz mam wpisane drukowanymi literami POTWIERDZONE.

Pewnie w ostateczności jak przychodzisz rodzić do szpitala i nie masz tego badania to je na szybko robią na miejscu. Mam taką nadzieję przynajmniej :-)

Pau.Em lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dzisiaj przy okazji będąc na tych badaniach zrobiłam tez tą druga grupę krwi. Tak położna mówiła ze jak ktoś nie ma to sami robią.

• Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy termomixa od 1,5 roku i jestem zadowolona sporo ułatwia, wprowadziliśmy nowe dania a i tak jeszcze w pełni nie odkryłam jego możliwości. Wzięliśmy na raty 0% i nie odczuwam tego w budżecie.
    Przed świętami chce wybrać i wyprasować ubranka córeczki.
    Musze jeszcze ogarnąć ubranka po moich chłopakach trzymałam wszystko jakby był 3 chłopiec. Cześć sprzedałam, cześć dałam koleżance i jeszcze karton został,tyle tego miałam.
    Może któraś z warszawskim mam byłaby zainteresowana,mogę podesłać zdjęcia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 10:06

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze świąteczne skrzaty na konkurs do szkoły :) nie są idealne ale zrobione z miłością :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ee4f94191d09.jpg

Lutyska, bumbum, Pau.Em, malami91, KaroKaro, Black_Lilith, Pepper, Nadzieja22, baranosia, Paulaa25, Straciatellaa, Karola94c, Moniiiikaaaa, MonisiaK lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 23:14

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziwna noc, coś mnie brzuch bolał a mąż w nocy się obudził przerażony i złapał mnie za brzuch żeby sprawdzić czy jest.... Rano czekałam z 15min na pierwszy ruch...

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek! Ostatnio był temat kocyków Lullalove i dziś mają promocję -25% na wszystkie kocyki :) promocja trwa do jutra do 12.00. Warto na instagramie ich zaobserwować bo do świąt codziennie maja mieć jakieś promocje, tylko trzeba rebusy rozwiązywać, dziś działa kod RUDOLF :)

Ewelcia85 śliczne skrzaty! Ja właśnie idę kupić watę, wełnę i też będę tworzyć :)
    Muszę zająć czymś głowę bo dziś o 17 wizyta :)

bumbum, malami91, Black_Lilith, Paulaa25 lubią tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się serdecznie na początku 31 tygodnia :). Trójka z przodu... to już tak poważnie wygląda :D.

Kurier przyniósł mi przed chwilą zakupy z Gemini. Parę paczuszek a 300zł poszło. Gdyby któraś miała robić zamówienie, a potrzebowała pieluch tetrowych to polecam te od nich https://www.aptekagemini.pl/weber-pielucha-tetrowa-biala-115g-m2-60x80cm-1-sztuka.html
    Wyglądają na porządne.

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a orientujecie się jak to jest teraz z witaminą K? Wiem, że podają w szpitalu, a późniejsza suplementacja? Trzy lata temu miałam zalecenie podawania przez pierwsze trzy miesiące chyba, już nie pamiętam.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    Dziewczyny, a orientujecie się jak to jest teraz z witaminą K? Wiem, że podają w szpitalu, a późniejsza suplementacja? Trzy lata temu miałam zalecenie podawania przez pierwsze trzy miesiące chyba, już nie pamiętam.
    Teraz jest tylko jedna dawka w szpitalu podana , w domu się juz nie suplementuje :)

Black_Lilith lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Teraz jest tylko jedna dawka w szpitalu podana , w domu się juz nie suplementuje :)

A, no to dobrze, w takim razie nie kupuję :-)

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zawsze możesz nie zgodzić się na podanie tej końskiej dawki witamimy K, wtedy suplementujesz w domu :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
‹‹ 548 549 550 551 552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ