Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymagdaaa88 wrote:A ja zaraz wybieram się na badania- morfologia, mocz, białko, tsh. Dziewczyny słyszałyście coś o tym ze wynik grupy krwi musi być robiony 2 razy żeby był potwierdzony? Wtedy za drugim razem laboratorium wpisuje informacje POTWIERDZONY. Położna nam to mówiła na szkole rodzenia. Mi lekarz tylko raz zlecił badania krwi i nie wiem teraz co robić. W środę mam u niego wizytę to dopytam. Położna mówiła ze to niby od tego roku weszło.
-
amir wrote:U mnie w szkole rodzenia położna też mówiła o 2 wynikach zresztą na dzisiejszą wizytę już miałam grupę zrobić także dziś odbieram wynik, koleżanki z banku krwi właśnie chciały xero poprzedniego wyniku żeby na tym wpisać potwierdzony
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 08:18
-
Cześć Dziewczyny, witam się po pracowitej niedzieli. W końcu kupiliśmy komodę, cały wieczór skręcaliśmy. To znaczy mąż skręcał, ja dyrygowałam z fotela
Ciekawe z tą grupą krwi, mi nic lekarz nie wspominał, muszę zapytać. Ja za to muszę powtórzyć alloprzeciwciała jakoś w III trymestrze. A badanie krwi mam z 2015 roku i wszędzie je teraz uznawali, nawet przed amiopunkcją, do której w końcu nie doszło. Może wymóg wymogiem, a szpitale jakoś tego bardzo jeszcze nie wymagają?
Malami91 - spóźnione życzenia urodzinowe
malami91 lubi tę wiadomość
-
Black_Lilith wrote:Cześć Dziewczyny, witam się po pracowitej niedzieli. W końcu kupiliśmy komodę, cały wieczór skręcaliśmy. To znaczy mąż skręcał, ja dyrygowałam z fotela
Ciekawe z tą grupą krwi, mi nic lekarz nie wspominał, muszę zapytać. Ja za to muszę powtórzyć alloprzeciwciała jakoś w III trymestrze. A badanie krwi mam z 2015 roku i wszędzie je teraz uznawali, nawet przed amiopunkcją, do której w końcu nie doszło. Może wymóg wymogiem, a szpitale jakoś tego bardzo jeszcze nie wymagają?
Malami91 - spóźnione życzenia urodzinoweprzeciwciała tez mam zrobić trzeci raz teraz przed wizytą 21 grudnia
-
nick nieaktualnyBlack_Lilith wrote:Cześć Dziewczyny, witam się po pracowitej niedzieli. W końcu kupiliśmy komodę, cały wieczór skręcaliśmy. To znaczy mąż skręcał, ja dyrygowałam z fotela
Malami91 - spóźnione życzenia urodzinowe
Straciatellaa lubi tę wiadomość
-
Co do kąpieli to sprawa bardzo indywidualna, zauważyłam, że u każdej z moich koleżanek co innego się sprawdzało.
U nas była wanienka na stojaku przez pierwsze 10 dni, do odpadnięcia pępowiny. Potem chciałam kupić wiaderko do kąpieli, ale w rezultacie kupiliśmy taki plastikowy fotelik i młody kąpał się z mężem w dużej wannie. Na fotelik kładliśmy tetrę. Takie kąpiele po 20-30 minut bardzo pomagały na kolki, młody był zrelaksowany, potrafił na tym foteliku usnąć w trakcie kąpieli. Nie używaliśmy myjek, myliśmy ręką, jakoś miałam takie poczucie, że dotyk skóra do skóry jest dla dziecka najprzyjemniejszy. Mąż z małym kapali się tak we dwóch przynajmniej przez 1,5 roku, teraz czasem też się zdarza, ale już im trochę ciasnawo
-
Pau.Em wrote:Mi właśnie do szpitala przed tym zakładaniem szwu koniecznie kazali dostarczyć poprzedni oryginalny dokument grupy krwi. A i tak sami musieli zrobić to badanie. Ja miałam poprzednie z 2015 roku. I teraz mam wpisane drukowanymi literami POTWIERDZONE.
Pewnie w ostateczności jak przychodzisz rodzić do szpitala i nie masz tego badania to je na szybko robią na miejscu. Mam taką nadzieję przynajmniejPau.Em lubi tę wiadomość
-
My mamy termomixa od 1,5 roku i jestem zadowolona sporo ułatwia, wprowadziliśmy nowe dania a i tak jeszcze w pełni nie odkryłam jego możliwości. Wzięliśmy na raty 0% i nie odczuwam tego w budżecie.
Przed świętami chce wybrać i wyprasować ubranka córeczki.
Musze jeszcze ogarnąć ubranka po moich chłopakach trzymałam wszystko jakby był 3 chłopiec. Cześć sprzedałam, cześć dałam koleżance i jeszcze karton został,tyle tego miałam.
Może któraś z warszawskim mam byłaby zainteresowana,mogę podesłać zdjęcia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 10:06
-
Nasze świąteczne skrzaty na konkurs do szkoły
nie są idealne ale zrobione z miłością
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ee4f94191d09.jpgLutyska, bumbum, Pau.Em, malami91, KaroKaro, Black_Lilith, Pepper, Nadzieja22, baranosia, Paulaa25, Straciatellaa, Karola94c, Moniiiikaaaa, MonisiaK lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzieńdoberek! Ostatnio był temat kocyków Lullalove i dziś mają promocję -25% na wszystkie kocyki
promocja trwa do jutra do 12.00. Warto na instagramie ich zaobserwować bo do świąt codziennie maja mieć jakieś promocje, tylko trzeba rebusy rozwiązywać, dziś działa kod RUDOLF
Ewelcia85 śliczne skrzaty! Ja właśnie idę kupić watę, wełnę i też będę tworzyć
Muszę zająć czymś głowę bo dziś o 17 wizytabumbum, malami91, Black_Lilith, Paulaa25 lubią tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
nick nieaktualnyWitamy się serdecznie na początku 31 tygodnia
. Trójka z przodu... to już tak poważnie wygląda
.
Kurier przyniósł mi przed chwilą zakupy z Gemini. Parę paczuszek a 300zł poszło. Gdyby któraś miała robić zamówienie, a potrzebowała pieluch tetrowych to polecam te od nich https://www.aptekagemini.pl/weber-pielucha-tetrowa-biala-115g-m2-60x80cm-1-sztuka.html
Wyglądają na porządne. -
Black_Lilith wrote:Dziewczyny, a orientujecie się jak to jest teraz z witaminą K? Wiem, że podają w szpitalu, a późniejsza suplementacja? Trzy lata temu miałam zalecenie podawania przez pierwsze trzy miesiące chyba, już nie pamiętam.
Black_Lilith lubi tę wiadomość