Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kurcze a ja nie mierze ale tez zaczne w takim razie, czytalam ze należy liczyc kazde nawet małe smyrniecie.
Ja o dziwo juz na wylocie z wyprawka, wczoraj juz wszytko ladnie ulozylam w półkach, przyszlo zamowienie z gemini, jeszcze jedne zakupy mnie czekaja ale zrobie to w tym tygodniu. Juz nawet prezety na gwiazdke kupiłam, nigdy nie bylam tak zorganizoeana dobrze jak teraz:) Jakos tak zalozylam ze do świat ma byc gotowe bo w swieta nic nie zrobie a w styczniu to juz roznie może byc. Zostalo mi dwa miesiace w końcu;) i w sama pore wzięłam sie za przygotowania bo juz nie biegam jak gazela tylko bardziej robokop bo mam chyba rwe w lewym posladku. Wuec lepoej do dziela dziewczyny bo na koniec to juz nam ciężko będzie. -
Papapatka wrote:Na szkole rodzenia mi mówili żeby każdy ruch liczyć osobno... nawet jak są na raz czy jak są to lekkie smyrniecia
To chyba jak że wszystkim w tej dziedziniekażdy lekarz I każda polozna mówi co innego. Wydaje mi się że ważne żeby było widać tendencje. Czy jest mniej więcej na tym samym poziomie. Bez drastycznych zmian.
-
nick nieaktualnyStraciatellaa wrote:zalezy w jakim stopniu jest cholestaza, jednak często jest właśnie wykonywane cc.
Jest wskazaniem do szybszego rozwiązania ciąży bo już po skończonym 37 tc a w ciężkich przypadkach nawet szybciej 34 tc zdaje się, ale nie musi ta ciąża być rozwiązana przez cc. Podejrzewam, ze tak jest lekarzom łatwiej stad taki odsetek tych cc, ale to tylko takie moje podejrzenie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 09:26
-
U mnie nic o 9 nie zanotuje bo śpi bo przeprawach nocnych... ja znowu czytałam, że wystarczy raz dziennie liczyć do między 9 a 21 wtedy kiedy dziecko wykazuje aktywność (do 10 ruchów), bo i tak większość czasu jednak przesypia. Nie musi to być godz. 9, 13 i 18
Wiecie akurat w tym szpitalu pracuje mój gdzie trzymano mnie na patologi ciąży z powodu cholestazy i wypisano w trakcie 37tc ciąży do domu bo się lepiej poczułam... Na drugi dzień umierałam bo objawy się znowu nasiliły, naoglądałam się jak dziewczyny w szpitalu były zbywane przy skaczącym ciśnieniu z cesarkami bo anestezjologa nie ma itd... z dnia na dzień przekładane.. pojechałam do półprywatnego i w ciągu kilku dni miałam wywoływany poród nieskutecznie, więc CC mi zrobiono.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 09:32
-
Dziewczyny u mnie zostały 2 miesiące i 1 dzień do terminu - kiedy to zleciało?
Ja ruchów jeszcze nie liczę regularnie, mała rusza się na tyle często, że jestem spokojna - lekarka jeszcze nie kazała. Natomiast co do spania na boku to lekarka mówiła, że nie trzeba tylko na lewym, można i na prawym, byle na boku zasypiać. W szkole rodzenia ostatnio położna nam mówiła, że powinno się spać na tym boku, od której strony dzidziuś ma ułożony kręgosłup (przy założeniu, że główką jest już w dół) - to pomaga porządnie wprowadzić główkę do kanału co ma podobno ułatwić poród. Natomiast jeśli dzidziuś ułożony jest poprzecznie to spać na tym boku, gdzie jest ułożona główka - to może pomóc przekręcić się dziecku w stronę kanału rodnego.
U mnie z wyprawką jakaś połowa, może trochę więcej załatwione. W piątek jedziemy do ikei po łóżeczko i akcesoria do niego, fotelik wybrany trzeba kupić w dobrej cenie, zostało zamówienie apteczne i trochę pomocnych akcesoriów typu nożyczki do paznokci i inne drobne.
Nocami śpię mimo wszystko dość dobrze, jak się położę wcześnie to budzę się w nocy kilka razy, czasem pójdę z raz do toalety - ale jeszcze mnie nie gania jak na początku ciąży. Jak się położę później to potrafię jak kłoda spać do rana bez pobudek i przerw na siku.
Miłej soboty dla WasEwelcia85, Ola-Ola lubią tę wiadomość
Córka, ciąża naturalna, 02.2019
Aniołek, ciąża naturalna, 04.2021 13 tc
Córka, in-vitro, urodzona 09.2024 -
nick nieaktualnyJonesey wrote:Hej wam
za mną też bezsenna noc, czy wy też tak często chodzicie sikac w nocy? Masakra jakaś
Mój mały tez ostatnimi czasy się mniej aktywny zrobił, mam nadzieję że po prostu więcej śpi.. We wtorek idę wreszcie na wizytę i go zobaczę pierwszy raz od 10 tygodni!!! Już się nie mogę doczekać
A dzisiaj mam plan wreszcie przysiąść i sporządzić listę wyprawkowa i apteczna, chyba jestem tu ostatnia która jeszcze nic nie maJonesey lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dla 2 latka fajne są rybki takie z wedkami co otwierają buźki żeby je złowić tylko trzeba uważać bo jest kilka wersji i wędka że sznureczkiem i haczykiem a nie plastik bo wtedy lipa. A dla starszych ma być teraz z biedronce i Lidlu mega wybór klocków Lego to coś wybierzesz25.01.2019 cc
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 09:18
Jonesey, kjt91, malami91, Lady_E, Pepper, Pau.Em, bumbum, symbolica, baranosia, Ewelcia85, magdaaa88, Ola-Ola, Nadzieja22, KaroKaro, -Mamunia-, Kropeczka85, Karola94c, artemida27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny